Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Ναι αυτην ΕΙΧΑ.Τωρα επεστρεψα windows. Αλλα ειχα δοκιμασει avi
οπότε μάλλον δεν είχες κάποια από τις δυο τελευταίες έκδοσής,δεν ξέρω πότε ξεκίνησε αυτό αλλά και εγώ παλαιότερα έπαιζα κανονικά avi

Re: XBMC Live - Openelec

Πρόχτες την ειχα βαλει. Μπαμ μπαμ τα κανω εγω :p

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

μπορεί να δοκιμάσει κάποιος αν παίζει avi η τελευταία official build (eden) γιατί σε μένα όταν επιλέγω avi κάνει restart το xbmc

παιζει με generic και εδω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

το πρόβλημα ήταν ότι με τα update είχε επιλεχθεί και το vaapi στα video settings και αυτό έκανε την ζημιά
κάτι άλλο τώρα κάποιες φορές ακόμη και τίποτα να μην κάνω το xbmc κάνει restart από μόνο του,μόνο το xbmc

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

το πρόβλημα ήταν ότι με τα update είχε επιλεχθεί και το vaapi στα video settings και αυτό έκανε την ζημιά
κάτι άλλο τώρα κάποιες φορές ακόμη και τίποτα να μην κάνω το xbmc κάνει restart από μόνο του,μόνο το xbmc
Ξέχασα να πω ότι εκτός από το vaapi ήταν επιλεγμένο και το xvba

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

Τελείως διαφορετική λειτουργία το Vaapi με το XVBA. Πιθανολογώ πως θα δούμε αρκετά καλά πράγματα με το XVBA αλλά ακόμα είναι νωρίς. Πάντως επιλέξτε ή το ένα ή το άλλο και μετά πάντα επανεκκίνηση. Μην ξεχνάμε από κάτω τρέχει λειτουργικό και καλό είναι κάποια πράγματα να φορτώνουν εξαρχής.

Για τους φίλους που χρησιμοποιούν Openelec και ιδιαίτερα τις τελευταίες Eden Builds, να αναφέρω πως το ssh είναι απενεργοποιημένο από default για λόγους ασφαλείας. Για να το ενεργοποιήσετε μέσα στους shared folders και ιδιαίτερα στον configfiles, δημιουργούμε ένα κενό αρχείο (χωρίς extension) και το ονομάζουμε ssh_enable. Επανεκίνηση και έχουμε shh σύνδεση.

αυτα δεν ειναι για Ion μονο? θα δουλεψουν με nvidia 430,cpu intel?

Λοιπόν, η τελευταία έκδοση του Openelec με την XBMC Beta 1 είναι εξαιρετικά βελτιωμένη σε σχέση με την stable της XBMC Dharma. Ελαφρά καλύτερη ποιότητα εικόνας και ιδιαίτερα κίνησης, ταχύτερη και αμεσότερη πλοήγηση στα menu (λόγω βελτίωσης του GUI), μεγάλη βελτίωση στο rendering των υποτίτλων και τρομερή αίσθηση στην πλοήγηση των menu (λόγω Confluence). Το Script του You Tube λειτουργεί τέλεια και γενικότερα όλα τα addons πλέον έχουν γίνει σχεδόν ένα με το XBMC.
Πολλές λοιπόν βελτιώσεις αλλά όχι ακόμα η αναμενόμενη προσθήκη του HD Audio. Ας ελπίσουμε να σκάσει μύτη στις επερχόμενες Nightlies έτσι ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλέον Media Center.

Υ.Γ. Με κάποια άλλα SKin όπως π.χ. AEON NOX και AEON MQ3 υπάρχουν πάρα πολλά bugs, παγώματα του XBMC, σπασίματα στην κίνηση και στην εμφάνιση των υποτίτλων και γενικά μια αίσθηση ελλείψεων κάτι που στο Confluence απλά δεν υπάρχει. Η δουλειά που έχει γίνει στο Confluence είναι απίθανη στον τομέα της ευχρηστίας, εργονομίας και δεσίματος με το XBMC.

Λοιπόν, η τελευταία έκδοση του Openelec με την XBMC Beta 1 είναι εξαιρετικά βελτιωμένη σε σχέση με την stable της XBMC Dharma. Ελαφρά καλύτερη ποιότητα εικόνας και ιδιαίτερα κίνησης, ταχύτερη και αμεσότερη πλοήγηση στα menu (λόγω βελτίωσης του GUI), μεγάλη βελτίωση στο rendering των υποτίτλων και τρομερή αίσθηση στην πλοήγηση των menu (λόγω Confluence). Το Script του You Tube λειτουργεί τέλεια και γενικότερα όλα τα addons πλέον έχουν γίνει σχεδόν ένα με το XBMC.
Πολλές λοιπόν βελτιώσεις αλλά όχι ακόμα η αναμενόμενη προσθήκη του HD Audio. Ας ελπίσουμε να σκάσει μύτη στις επερχόμενες Nightlies έτσι ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλέον Media Center.

Υ.Γ. Με κάποια άλλα SKin όπως π.χ. AEON NOX και AEON MQ3 υπάρχουν πάρα πολλά bugs, παγώματα του XBMC, σπασίματα στην κίνηση και στην εμφάνιση των υποτίτλων και γενικά μια αίσθηση ελλείψεων κάτι που στο Confluence απλά δεν υπάρχει. Η δουλειά που έχει γίνει στο Confluence είναι απίθανη στον τομέα της ευχρηστίας, εργονομίας και δεσίματος με το XBMC.
σε ποια έκδοση αναφέρεσαι Αυγερινέ,και από που την κατεβάζουμε?

Μιλάω για τις τελευταίες official builds του Openelec Eden. Εγώ εγκατέστησα μια στις 27-12-2011 αλλά είδα οτι βγήκε καινούργια. Δοκιμάσε την, για Nvidia μηχανάκια πάντα, με Confluence και θα με θυμηθείς! Τέτοια εμπειρία ούτε με Media Player. Υπόδειγμα σταθερότητας και λειτουργικότητας μέχρι τώρα. Πέρνα και κάνα Fanart που γουστάρεις καθώς και τα widget και δεν θα σου λείψει το AEON με τίποτα.

Μιλάω για τις τελευταίες official builds του Openelec Eden. Εγώ εγκατέστησα μια στις 27-12-2011 αλλά είδα οτι βγήκε καινούργια. Δοκιμάσε την, για Nvidia μηχανάκια πάντα, με Confluence και θα με θυμηθείς! Τέτοια εμπειρία ούτε με Media Player. Υπόδειγμα σταθερότητας και λειτουργικότητας μέχρι τώρα. Πέρνα και κάνα Fanart που γουστάρεις καθώς και τα widget και δεν θα σου λείψει το AEON με τίποτα.
αυτές εννοείς, είχα την 31/12 και έβαλα την 2/1 βέβαια δεν χρησιμοποιώ το confluence αλλά το cirrus extended v2,δεν ξέρω τι φταίει αλλά σε άσχετες στιγμές ακόμη και κατά την διάρκεια αναπαραγωγής κάνει restart το xbmc όχι μόνο στις τελευταίες έκδοσης

leo06@ Βάλε οπωσδήποτε το Cοnfluence για κάνα - δυό μέρες για τεστάρισμα. Μην ξεχνάμε πως ο κώδικας του XBMC αναπτύσσεται πλέον πάνω στο Confluence και πολλά παρόμοια bugs οφείλονται στο Skin και ειδικά σε πρόχειρες υλοποιήσεις.

leo06@ Βάλε οπωσδήποτε το Cοnfluence για κάνα - δυό μέρες για τεστάρισμα. Μην ξεχνάμε πως ο κώδικας του XBMC αναπτύσσεται πλέον πάνω στο Confluence και πολλά παρόμοια bugs οφείλονται στο Skin και ειδικά σε πρόχειρες υλοποιήσεις.
θα το δοκιμάσω

έψαχνα για mp αλλά με αυτό το διαόλι βλέπω να παίρνω mp στη δευτέρα παρουσία.

έχω εγκαταστήσει την έκδοση 1.02 (generic 386) από εδώ

http://www.openelec.tv/news/itemlist/category/21-downloads

σε τετραπύρηνο με 8800gt και μου έφυγε το σαγόνι στο μόνιτορ από την κίνηση. ακολουθούν δοκιμές σε πανασονικ και προβολέα απόψε.

επειδή αυτό το πράγμα εγκαθίσταται σε χρόνο λιγότερο απότι να κατέβει και φορτώνει σε 10 δεύτερα που μπορώ να βρώ τις τελευταίες official εκδόσεις για eden?? είναι στο λίνκ που έχει δοθεί σε προηγούμενες σελίδες (mediafire) και αν ναι ποια κατεβάζω??? q6600 και nvidia 8800gt. μήπως να κράταγα αυτή που έχω τώρα???

θα επανέλθω με περισσότερες ερωτήσεις.

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Με Nvidia χρησιμοποιούμε τις Generic Official Daily Builds. Βέβαια το Hardware σου είναι πέρα ως πέρα αρκετό. Όποιος έχει μεγάλες βιβλιοθήκες ταινιών - σειρών είναι η καλύτερη επιλογή (με εξαίρεση την έλλειψη HD Audio).