Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC Live - Openelec

Εγω ρε παιδια και αν δεν το παλεψα με openelec....nvidia + intel την πρωτη φορα...ειχα σπαιματα στην αρχη με υποτιτλους,αλλα γενικα οχι ευχαριστημενος....μετα εβαλα τον. AmdΔιπλα στην τιβι με windows. Ειπα να δοκιμαω το οpenelec που ποσταρατε παραπανω για amd και δεν μου αναγνωριζει εξωτερικο δισκο...πολυ ταλαιπωρια λεμε

Γιατι αν δωσω info θα αλλαξέι κατι? Ναι και στα δυο παντως

ισως παρεις βοηθεια ετσι....ναι στα 2? ποιο μοντελο nvidia? και υπολοιπο hardware?

Να'σαι καλα αλλα το παροπλισα και γυρισα στον amd 350,αλλα εχω προβλημα στην συγκεκριμενη εκδοση του openelec

το amd 350 ειναι γνωστο οτι εχει θεμα με το xbmc γενικοτερα....ενω Intel kai nvdia που εχω(αν το γραψω ετσι ξερα) και εγω παιζει 100%(σεταρισμα 5-10 λεπτα υποθεση) για αυτο σου ειπα γραψε με λεπτομεριες :)

Επειδη δεν εχω εδω και 20 μερες ιντερνετ και δυσκολευομαι απο το tablet, ειναι ευκολο να μου πει καποιος, μονο μια εκδοση openec υπαρχει για a'd?στο παραπανω λινκ με την εκδοση αυτη,παιζει μονο απο cd,και χωρις να μου αναγνωριζει εξωτερικο. Ψαχνω κατί,που να το εγκαταστησω στον σκληρο μονιμα,χωρις να εχω windows. Γνωριζει κανεις?

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

In our latest development builds we have included some patches which should improve our Fusion builds but will also affect all other builds. We have included the latest work from FernetMenta and others. This means on Fusion builds (or better; if you use a AMD GPU) XVBA Hardware decoding is used directly and not anymore via VAAPI. The patches are quite big and will change quite some things related to all other builds as well. Because of this we need your help for testing our actual development builds (release r9202 or later). Please report issues in this thread on our orum. If there are bigger problems we will remove these patches again, but we hope they are stable enough.

You can find the development build at the following location: http://sources.openelec.tv/tmp/image/openelec-eden

Επειδη δεν εχω εδω και 20 μερες ιντερνετ και δυσκολευομαι απο το tablet, ειναι ευκολο να μου πει καποιος, μονο μια εκδοση openec υπαρχει για a'd?στο παραπανω λινκ με την εκδοση αυτη,παιζει μονο απο cd,και χωρις να μου αναγνωριζει εξωτερικο. Ψαχνω κατί,που να το εγκαταστησω στον σκληρο μονιμα,χωρις να εχω windows. Γνωριζει κανεις?

Από ότι γνωρίζω, οποιαδήποτε έκδοση του openelec και να έχεις μπορεί να την εγκαταστήσεις είτε σε σκληρό είτε σε cd είτε σε usb και μάλιστα και με dual boot χωρίς κανένα πρόβλημα. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις την κατάλληλη διανομή. Η διανομή για ΑΜD που έχεις βρει δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις οδηγίες στην αρχή του νήματος ή τις οδηγίες που έδωσα δύο σελίδες πίσω ή να κάνεις dualboot από τον επίσημο οδηγό. Αξίζει τον κόπο αυτό στο υπογράφω. Το αν η διανομή που έχεις, είναι η κατάλληλη για το σύστημά σου ή αν έχει όλα τα απαραίτητα drivers για σύστημα AMD, δεν το γνωρίζω.

Καλά Χριστούγεννα!

Y.Γ.
Δοκίμασε να εγκαταστήσεις σε usb το openelec παρά σε CD. Θα έχεις καλύτερη λειτουργία και πιθανώς λύση στο πρόβλημα ανάγνωσης του δίσκου.

Last edited:

Το openec ειναι ενα μικρο ποτηρι ,που το πινω γουλια γουλια...

Ταπεινη μου γνωνη ειναι οτι τα windows 7 δινουν αισθηση καλυτερης σταθεροτητας. Κατεβασα μια εκδοση fusion ,το δοκιμασα δυστυχως για 3 λεπτα σε ενα εξωτερικο usb και επαιζε τελεια. Μετα το περασα στον σκληρο μου....3 λεπτα τελεια,και μετα καθε 5sec τρελλά σπασιματα....τι πίκρα....

zilmer; said:
Το openec ειναι ενα μικρο ποτηρι ,που το πινω γουλια γουλια...

Και εγώ γουλιά γουλιά το πίνω αλλά έχω κατεβάσει ήδη... μπουκάλια!

zilmer; said:
Ταπεινη μου γνωνη ειναι οτι τα windows 7 δινουν αισθηση καλυτερης σταθεροτητας. Κατεβασα μια εκδοση fusion ,το δοκιμασα δυστυχως για 3 λεπτα σε ενα εξωτερικο usb και επαιζε τελεια. Μετα το περασα στον σκληρο μου....3 λεπτα τελεια,και μετα καθε 5sec τρελλά σπασιματα....τι πίκρα....

Ίσως σε ένα HTPC σύστημα με βαρβάτα υποσυστήματα και SSD τα windows να μπορούν να σε καλύψουν για να τρέχεις το XBMC αλλά το openelec δεν έχει φτιαχτεί με γνώμονα τα βαριά αλλά τα ελαφριά συστήματα. Ήδη στις εκδόσεις ION2 (Ultra κλπ) απολαμβάνουμε σταθερές και σχεδόν άριστες εκδόσεις XBMC. Είμαι σίγουρος πως συντομότατα και οι AMD θα λύσουν τα προβλήματά τους!

Όσο για τα windows, ευτυχώς υπάρχει πάντα το dual boot. Απλά και όμορφα!

Y.Γ.
Προσπάθησε λίγο ακόμη με την usb εγκατάσταση και κάνε μερικές ακόμη δοκιμές. Ίσως έχεις κάπου αλλού πρόβλημα (drivers δίσκου κλπ) Τα αρχεία που παίζεις είναι από δίσκο ή από δίκτυο άραγε? (μπορεί και τα drivers για κάρτα δίκτύου να έχουν πρόβλημα)!

Last edited:

Openelec=nvidia....δεν τοχει η :-)ΑΤΙ. Στα windows παει ρολοι

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

μπορεί να δοκιμάσει κάποιος αν παίζει avi η τελευταία official build (eden) γιατί σε μένα όταν επιλέγω avi κάνει restart το xbmc

Ναι αυτην ΕΙΧΑ.Τωρα επεστρεψα windows. Αλλα ειχα δοκιμασει avi