Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC Live - Openelec

κώστα με τον γερόλυκο και nvidia παίζεις η με αυτό της υπογραφής. δεν έχει σχέση με το αν κάθεται απλώς ρωτάω???

επίσης μια παράκληση. βγάλε αυτή τη σειρά από το trakt. έχει κολλήσει εδώ και 2-3 μέρες στο μπριζολίδι και στο μαρουλιροκοειδές παρμεζάνα και κάθε φορά που μπαίνω ακούω γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ - γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ. θα φάω και κατά τις 11 σήμερα και καταλαβαίνεις.

Ατύχησες Βας, δεν έχει κολλήσει το Trakt. 'Eχω ακόμα γύρω στα 100 επεισόδια του Come Dine with Me (το αγγλικό "Κάτι Ψήνεται") να δω ενω κατεβάζω κάθε μέρα καινούρια. Όπως καταλαβαίνεις...θα το βλέπεις για πολύ καιρό (ή μέχρι να μου τη δώσει το trakt με τα κολλήματα του και να το σουτάρω).

Το Openelec προσπαθώ να το εγκαταστήσω στο Γέρο με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του AMD chipset. Μέχρι να ξανάρθει στο σαλόνι τον έχω για δοκιμές.

Ο Μητσοτάκης με κοίταξε...

Ακολούθησα αυτο τον οδηγό για να βάλω μόνο του το Openelec. Έβγαλε boot menu, όλα καλά και μετά...τα ίδια.

Αν δεν κάνω λάθος, και στους 4 υπολογιστές που το δοκίμασα, βγάζει το ίδιο σφάλμα. Στο forum γράφουν οτι συμβαίνει στην πρώτη εκκίνηση, όταν το Openelec φτιάχνει τους φακέλους αλλά στην περίπτωση μου συμβαίνει σε κάθε εκκίνηση.

και μένα η ντόρα.

λοιπόν έχω κατεβάσει τις 2 official daily builds από εδώ

http://sources.openelec.tv/tmp/image/openelec-eden/

generic i386 9725 και 9791. κάνω install σε φλασάκι.

μολις το βάζω στον υπολογιστή το φλασάκι δεν φαίνεται κάν στο bios. φυσικά δεν μπουτάρει για Install.
το φορμάρω και το βλέπω.

έχω δοκιμάσει 4 φλασάκια και δοκιμές εγκατάστασης σε 2 υπολογιστές.

Παράξενο να μην εμφανίζει το φλασάκι στο boot menu του bios. Εκεί δεν έχει σχέση το περιεχόμενο, ηλεκτρικό είναι το θέμα.

τι ηλεκτρικό??? και φορμαρισμένο και άδειο γιατί το εμφανίζει??? τρελά πράγματα νυχτιάτικα

Ρε λες να 'χουν πρόβλημα οι Quad με τα φλασάκια; Και ο δικός μου, ενώ το εμφανίζει πάντα στο bios, δεν καταφέρνει πάντα να ξεκινήσει και το προσπερνάει.

οι quad μια χαρά το εμφανίζουν και booτάρουν ή τουλάχιστον το εμφάνιζαν σε προηγούμενες εκδόσεις το έχω στημένο και λειτουργεί like a charm και σε ιdle oi πυρήνες (1-2% στα 1080). δοκιμές κάνω σε 1 αθλον χ2 4600. θα βάλω ένα ubunτu να δώ αν μπουτάρει. αν οχι τότε έχει πρόβλημα το bios και θέλει σε δίσκο τι να πώ. είπαμε να βγάλεις τα μπριζολίδια και με τα 2 αυτά με τελείωσες (καναδικό και το τωρινό). είμαι στο ψάξιμο.

Last edited:

οι quad μια χαρά το εμφανίζουν και booτάρουν ή τουλάχιστον το εμφάνιζαν σε προηγούμενες εκδόσεις το έχω στημένο και λειτουργεί like a charm και σε ιdle oi πυρήνες (1-2% στα 1080). δοκιμές κάνω σε 1 αθλον χ2 4600. θα βάλω ένα ubunτu να δώ αν μπουτάρει. αν οχι τότε έχει πρόβλημα το bios και θέλει σε δίσκο τι να πώ. είπαμε να βγάλεις τα μπριζολίδια και με τα 2 αυτά με τελείωσες (καναδικό και το τωρινό). είμαι στο ψάξιμο.

Αεροπλανάκιας κι εσύ; ;)

Όταν μπουτάρεις το Openelec, σου βγάζει text μηνύματα στην οθόνη ή μπαίνει κατευθείαν σε γραφικό περιβάλλον;
Στις τελευταίες δοκιμές έβγαλα το -quiet απο την εντολή εκκίνησης και ειδα οτι πάει μέχρι ενα "Write protecting kernel". Μετά βγάζει μήνυμα copyright και το μήνυμα λάθους που προανέφερα.

ε λίγο είμαι.

ναι βγάζει κάτι μηνύματα text 5-6 γραμμές και μετά μπαίνει.

Ναι κυρίες και κύριοι! Έχουμε Openelec!

Μετά απο πολλές ώρες, πολλές επανεκκινήσεις, φορμαρίσματα, βρισίδια και ψυχοφάρμακα, το ρημάδι έτρεξε.
Η λύση ήταν τα i386.OSS daily builds. Υποθέτω οτι οι κανονικές εκδόσεις δεν τα πάνε καλά με τα παλιά chipsets της AMD και τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών τους. Στο netbook με Atom, το πιο νεαρό μέλος της αγέλης, έτρεξε με τη μία.

Το ένα πρόβλημα λύθηκε για να προκύψει ένα άλλο. Το Openelec έτρεξε μεν, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο άνθρωπο δε. Τρελό flickering, γραμματοσειρές που δεν διαβάζονται και τα βίντεο θυμίζουν χρωματικές επιλογές τρελαμένου μόδιστρου. Αυτό μάλλον θα λυθεί όταν βάλω κανονική κάρτα γραφικών.

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Ναι κυρίες και κύριοι! Έχουμε Openelec!

Μετά απο πολλές ώρες, πολλές επανεκκινήσεις, φορμαρίσματα, βρισίδια και ψυχοφάρμακα, το ρημάδι έτρεξε.
Η λύση ήταν τα i386.OSS daily builds. Υποθέτω οτι οι κανονικές εκδόσεις δεν τα πάνε καλά με τα παλιά chipsets της AMD και τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών τους. Στο netbook με Atom, το πιο νεαρό μέλος της αγέλης, έτρεξε με τη μία.

Το ένα πρόβλημα λύθηκε για να προκύψει ένα άλλο. Το Openelec έτρεξε μεν, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο άνθρωπο δε. Τρελό flickering, γραμματοσειρές που δεν διαβάζονται και τα βίντεο θυμίζουν χρωματικές επιλογές τρελαμένου μόδιστρου. Αυτό μάλλον θα λυθεί όταν βάλω κανονική κάρτα γραφικών.

ati είναι η ενσωματωμένη?

εσυ ξερεις γιατι θελεις και Openelec και xunbutu σε dual boot ....η καινουργια παντως Live απο οτι γραφει μπορεις να φευγεις απο το xbmc και να γυρνας κανονικα σε destop

There are many benefits to this approach. In particular, XBMC is now built upon a full LXDE desktop environment, which has a web browser (Chromium) with a fully updated (and updatable) version of Flash built-in and a GUI package manager ready to install and update all of the normal Ubuntu programs a typical Linux user might use. The user may now toggle between XBMC, which auto-starts, and a normal desktop if he or she chooses. And, perhaps most exciting for many users, XBMC will now be upgradeable, both from command line and from the GUI package manager, without fear of crashing the XBMC experience.

Naturally, those users who do not want to see the desktop will never need to. When you boot your computer, you will be booted directly into the XBMC homescreen, just as you are right now. The only clear difference is the new power underneath the hood.

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

ati είναι η ενσωματωμένη?
αν δεν κάνω λάθος αυτές έχουν ενσωματωμένη ατι x1xxx

Integrated ATI™ X1250 graphics λέει στα τεχνικά χαρακτηριστικά, καταλαβαίνετε πόσο παλιό ειναι το σύστημα :p
Θα το δοκιμάσω και σε αυτό της υπογραφής μου.

εσυ ξερεις γιατι θελεις και Openelec και xunbutu σε dual boot ....η καινουργια παντως Live απο οτι γραφει μπορεις να φευγεις απο το xbmc και να γυρνας κανονικα σε destop

Πασατέμπος ειναι το σύστημα αυτή τη στιγμή, παίζω και μαθαίνω :smile:

Το dual boot το ήθελα για να φορτώνει άμεσα το Openelec αλλα, όποτε χρειάζεται, να μπορώ να πάω σε κανονικό λειτουργικό για να κάνω άλλες δουλειές ή να ρυθμίσω το Openelec. Δεν ξέρω τι χρόνους εκκίνησης έχει το XBMCbuntu, σίγουρα περισσότερο απο τα 5" του Openelec.

και λιγοτερα απο ενα dune smart xe xe xe xe!!!! υπολογισε + 3-5 δευτερολεπτα στην boot screen που θα περιμενει για να διαλεξει os....το xbmcuntu γυρω στα 20 δευτερολεπτα το κοβω...ισως το βαλω σημερα........

το δοκιμασα εκανα μπουτ απο usb εχει επιλογη try before install και εκανε 21....τωρα οταν ειναι εγκατεστημενο ισως κανει ποιο γρηγορα απο τον σκληρο.......

Τα 5" που είπα είναι απο φλασάκι, στο δίσκο δεν το πέρασα ακόμα.

Κατεβάζω το XBMCbuntu για δοκιμή.

Έτρεξα το Openelec/OSS και στον άλλο υπολογιστή και έτρεξε κανονικά εκτός απο ένα τρελό: βλέπει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της μητρικής (gallium 0.4) και δεν βλέπει την 5450 στο PCI αλλα εικόνα δίνει κανονικά απο την HDMI της 5450 :chinscratch:

Η ενσωματωμένη Radeon HD3200 δεν φαίνεται να τα καταφέρνει με αποτέλεσμα να έχω αρκετά χαμένα frames και το vcpu να χτυπάει 70%-80%

Edit: Γράψτε λάθος, βλέπει κανονικά την 5450, AMD CEDAR γράφει.

Last edited:

λοιπον το εβαλα 21sec και απο τον δισκο ide παλιο 120gb σε dual boot με openelec μπουταρει κατευθειαν σε xbmcuntu καποια λαλακια με το grub για να εχω την επιλογη..........