Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC Live - Openelec

Μόλις δοκίμασα το XBMCbuntu στο laptop και όντως φορτώνει σε 20"-30" απο φλασάκι. Θα μπει στο HTPC αν συνεργαστεί με το hardware (πως με παιδεύει η ΑΤΙμη κάρτα γραφικών :p ).

με παιδεψε ο ηχος στο XBMCbuntu με την nvidia ειχα παντα plughw:1,9 ή plughw:0,9 αν εχω απενεργοποιήσει την onboard ..... στο XBMCbuntu δεν ειχα ομως ηχο ....πρεπει απο τελνετ sudo alsamixer και να γινει unmute ο ηχος στην nvidia.......ακομα να το φτιαξουν Plug n play....ισως στην φιναλ εκδοση........(τουλαχιστον επιτελους βλεπει την nvidia gt430 out of the box)

το κραταω προς το παρον....και πρεπει καποια στιγμη την database να την εχω στον σερβερ μου να μην χανεται....και να την φτιαξω επιτελους σωστα :)

Last edited:

Δεν δουλεύει το linux με δίσκους σε AHCI mode; Το XBMCbuntu τρέχει κανονικά στον ένα Η/Υ με τον ελεγκτή δίσκων σε IDE mode αλλα βγάζει μηνύματα λάθους στον άλλο με AHCI και κολλάει.

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

@kostas_y ahci και trim έχουν πριν τα win, κάτι άλλο είναι

@nexian στο αρχειο /etc/grub.default βρες την γραμμή που αναφέρετε στο timeout και καντο 5

το xbmcubuntu τρέχει και αυτό σαν root ?

κώστα τελικά μπαίνει το openelec σε άτι???? και αν ποια version i386 ή oss i386. με ενδιαφέρει εγκατάσταση σε δίσκο μόνο του.

κάνω δοκιμές με athlon χ2 4600 και ατι hd 2400 pro το οποίο και θα γίνει htpc.

τελικά το δικό μου πρόβλημα με το φλασάκι είναι ότι η μητρική gigabyte 939 δεν υποστηρίζει boot από usb flash αλλά μόνο από usb δίσκο.
κατέβασα 2 άλλες μητρικές από την αποθήκη ίδιες (asus a8n32-sli η μία δε παίζει η άλλη είναι οφ) που μπουτάρει από flash. όπως γίνεται συνήθως έβαλα πρώτα αυτή που δεν παίζει!!!! έβαλα την άλλη έστησα windows για να δώ ότι δεν πέρναγε ήχος από τα μπροστινά ηχεία (κάνω δοκιμές στο γραφείο με 5.1 ηχεία 3 καρφιά στην κάρτα γραφικών). που σου λέω το θέλω για να συνδέσεω την τηλεόραση με καρφί σε 2 rca - έχω πρόβλημα. στις 4.30 το πρωί κατάλαβα ότι έλειπαν 2 jumpers από την μητρική και ότι τα μπροστινά τα έπαιρνε από το front audio του κουτιού.

λέω να σου ποστάρω μια φωτό το βράδι από το γραφείο πως είναι για να πάρεις κουράγιο. είναι κλασσική περίπτωση software vs hardware acceleration.

στο xbmc beta 3 στα windows για να έχει dropped frame πρέπει μάλλον να το πετάξεις το σύστημα από τον 6ο. μέχρι τον 5ο δεν έχει.

Σκέφτηκα να σου πω οτι μάλλον η ΜΒ δεν μπουτάρει απο φλασάκι αλλά λέω "δεν μπορεί, θα το έχει κοιτάξει" :smile:

Με Openelec OSS.i386 τρέχει κανονικά σε AMD4850/AMD 780G+SB700 Chipset/ATI5450. Τα dropped frames ισως να οφείλονται στον ελεγκτή ήχου της ΑΤΙ, δεν τα ειχα προσέξει πριν πειράξω τις ρυθμίσεις ήχου. Σε αυτόν δεν τρέχει το XBMCbuntu, βγάζει "ata* - softreset failed"
Στον Γέρο, με παλιότερο chipset της AMD, δεν τρέχει το Openelec αλλα τρέχει το XBMCbuntu. Τρέχα-γύρευε δηλαδή.

Τώρα που θα φέρω το Γέρο στο σαλόνι έλεγα να βάλω XBMCbuntu ή Openelec αλλά δεν θα έχω HD ηχο οπότε θα μείνω στα Win7

Re: Απάντηση: XBMC Live - Openelec

@kostas_y ahci και trim έχουν πριν τα win, κάτι άλλο είναι

@nexian στο αρχειο /etc/grub.default βρες την γραμμή που αναφέρετε στο timeout και καντο 5

το xbmcubuntu τρέχει και αυτό σαν root ?

σαν root? δικαιωματα? οχι

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Και εγώ πάντως νομίζω πως πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τη μεταφορά της Database στον Server αφού πλέον δεν ξαναγυρνώ επουδενί σε Media Player, ούτε καν για το υπνοδωμάτιο.

αν και δεν νομιζω οτι το εχεις αναγκη....αυριο θα γραψω εναν οδηγο....το εφτιαξα επιτελους........

το htpc μου αποτελειται απο εναν e4500 intel,asus motherboard 755, 2gb ddr2 ram και την zotac gt430 μεχρι τωρα ειχα openelec,xbmc live και τελευταια XBMCbuntu...κοινως μονο λινουξ....αν εξαιρεσω το openelec για την ευκολια χρησης (στα αλλα π.χ για να κανεις το ευνόητο static ip πρεπει να μπεις σε κονσολα shh κλπ.) και το απιστευτο boot time ακομα και απο sd card τα υπολοιπα δεν συστηνονται για τον ''απλο χρηστη''....too much the trouble για τον κοπο που χρειαζεται..... και βλεποντας και αυτο σημερα ,αναθεωρησα

Το τρελο που συμβαινει σε εμενα ειναι οτι οταν συνδεσω το htpc κατευθειαν στην T.V εχω τα ιδια χρωματα που εχω και στο dune smart με την ρύθμιση της τ.β για ταινιες...αν συνδεσω το htpc στον denon ενισχυτή ,οπως εχω και το dune snart τοτε εχω ξεπλημενα χρωματα κακη εικονα....δοκιμασα με το πσ του γραφειου(βλεπε ποιο πανω λινκ) ολα καλα. ειναι να τρελαίνεσαι.....
καμια ιδεα τη μπορει να συμβαινει?

Code:
 --- Modes in ModePool for DENON, Ltd. DENON-AVAMP (DFP-2) ---
 "nvidia-auto-select" : 1280 x  720 @  50.0 Hz  (from: EDID)
 "1920x1080"          : 1920 x 1080 @ 59.94/60 Hz (CEA-861B Format 16) (from: EDID)
 "1920x1080_60"       : 1920 x 1080 @ 59.94/60 Hz (CEA-861B Format 16) (from: EDID)
 "1920x1080_50"       : 1920 x 1080 @  50.0 Hz  (from: EDID)
 "1920x1080_24"       : 1920 x 1080 @ 23.97/24 Hz (CEA-861B Format 32) (from: EDID)
 "1920x1080_60i"      : 1920 x 1080 @ 59.94/60 Hz (CEA-861B Format 5) (from: EDID)
 "1920x1080_50i"      : 1920 x 1080 @ 50 Hz Interlace (CEA-861B Format 20) (from: EDID)
 "1440x576"           : 1440 x  576 @ 50 Hz (CEA-861B Format 29) (from: EDID)
 "1440x576_50"        : 1440 x  576 @ 50 Hz (CEA-861B Format 29) (from: EDID)
 "1440x480"           : 1440 x  480 @ 59.94/60 Hz (CEA-861B Format 14) (from: EDID)
 "1440x480_60"        : 1440 x  480 @ 59.94/60 Hz (CEA-861B Format 14) (from: EDID)
 "1280x720"           : 1280 x  720 @  50.0 Hz  (from: EDID)
 "1280x720_50"        : 1280 x  720 @  50.0 Hz  (from: EDID)
 "1280x720_60"        : 1280 x  720 @  60.0 Hz  (from: EDID)
 "1280x720_60_0"      : 1280 x  720 @ 59.94/60 Hz (CEA-861B Format 4) (from: EDID)
 "720x576"            :  720 x  576 @  50.0 Hz  (from: EDID)
 "720x576_50"         :  720 x  576 @  50.0 Hz  (from: EDID)
 "720x576_50i"        : (1440)x 576 @ 50 Hz Interlace (CEA-861B Format 22) (from: EDID)
 "720x480"            :  720 x  480 @ 59.94/60 Hz (CEA-861B Format 3) (from: EDID)
 "720x480_60"         :  720 x  480 @ 59.94/60 Hz (CEA-861B Format 3) (from: EDID)
 "720x480_60i"        : (1440)x 480 @ 59.94/60 Hz Interlace (CEA-861B Format 7) (from: EDID)
 "640x480"            :  640 x  480 @ 59.94/60 Hz Interlace (CEA-861B Format 1) (from: EDID)
 "640x480_60"         :  640 x  480 @ 59.94/60 Hz Interlace (CEA-861B Format 1) (from: EDID)
 --- End of ModePool for DENON, Ltd. DENON-AVAMP (DFP-2): ---

xorg.conf
Code:
Section "Device"
Identifier "nvidia"
Driver "nvidia"
Option "DynamicTwinView" "False"
Option "ModeDebug" "false"
Option "UseDisplayDevice" "DFP-0"
Option "NoFlip" "false"
Option "NoLogo" "true"
Option "DynamicTwinView" "false"
Option "FlatPanelProperties" "Scaling = Native"
Option "ModeValidation" "NoVesaModes, NoXServerModes"
Option "HWCursor" "false"
Option "ConnectToAcpid" "0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "screen"
Device "nvidia"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1920x1080_60" "1920x1080_50" "1920x1080_24"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "false"
EndSection

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Και εγώ πάντως νομίζω πως πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τη μεταφορά της Database στον Server αφού πλέον δεν ξαναγυρνώ επουδενί σε Media Player, ούτε καν για το υπνοδωμάτιο.
+1000
ειναι σαν να κοιτας παλιο παραμυθι με media player

εγω να ρωτησω κατι?και ρωτω και τον ευατο μου δηλαδη...στα win7 με τον Ε350 με την ενσωματωμενη ΑΤΙ , ΔΕΝ εχω βρει ακομα ταινια που να χρειαζεται πανω απο 40% σε ισχυ (και πολλα λεω).Ποιος ο λογος να παλευουμε (οι εχοντες ΑΤΙ) να τρεξει αλλο λειτουργικο?μιλαω για το ουσιαστικο κερδος , και οχι για το μπουταρισμα αν θα ειναι γρηγορο (προσωπικα δεν κλεινω ποτε το συστημα)

Το τρελο που συμβαινει σε εμενα ειναι οτι οταν συνδεσω το htpc κατευθειαν στην T.V εχω τα ιδια χρωματα που εχω και στο dune smart με την ρύθμιση της τ.β για ταινιες...αν συνδεσω το htpc στον denon ενισχυτή ,οπως εχω και το dune snart τοτε εχω ξεπλημενα χρωματα κακη εικονα....δοκιμασα με το πσ του γραφειου(βλεπε ποιο πανω λινκ) ολα καλα. ειναι να τρελαίνεσαι.....
καμια ιδεα τη μπορει να συμβαινει?

Κάτι κάνει ο Denon. Δεν ψάχνεις για Denon EDID override file στο AVSForums;

εγω να ρωτησω κατι?και ρωτω και τον ευατο μου δηλαδη...στα win7 με τον Ε350 με την ενσωματωμενη ΑΤΙ , ΔΕΝ εχω βρει ακομα ταινια που να χρειαζεται πανω απο 40% σε ισχυ (και πολλα λεω).Ποιος ο λογος να παλευουμε (οι εχοντες ΑΤΙ) να τρεξει αλλο λειτουργικο?μιλαω για το ουσιαστικο κερδος , και οχι για το μπουταρισμα αν θα ειναι γρηγορο (προσωπικα δεν κλεινω ποτε το συστημα)
Δεν ειναι θέμα κατανάλωσης επεξεργαστή, θέμα ποιότητας κίνησης ειναι αν έχω καταλάβει καλά. Και ταχύτητα έναρξης για εμας που κάνουμε οικονομία στο ρεύμα. :smile:

εγω αυτη την ποιοτητα κινησης δεν την εχω δει στο openelec...το ακριβως αντιθετο θαλεγα..και ΠΑΝΤΑ εκεινο το ενοχλητικο σπασιμο στους πρωτους υποτιτλους..τεσπα..ποτε μην λεω ποτε

πάντως εμένα με athlon x2 4600 + ati 2400hd pro μου κάνει αρκετά κουλά. το έχω σετάρει σε 2.5 δίσκο 50άρη ide και είναι περιέργως πολύ αργός στο openelec. αργεί πολύ να μπεί και γενικά στις εναλλαγές μενού κολλάει. τον έχω τεστάρει στα windows και λειτουργεί κανονικά με καλές ταχύτητες. δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

μετά όταν μπαίνει βλέπει την παννυ σαν 50hz. αν το αλλάξω σε 60hz μετά βλέπω κάτι αλαμποουρνέζικα στην αναπαραγωγή και όταν κάνω restart μπαίνει με underscan (δηλαδή βλέπω ένα πλαίσιο μέσα την tv με μπάρες γύρω - γύρω) αν το ξαναλάξω σε 50 δεν διορθώνεται.

τέλος δεν μπορώ να βγάλω με τίποτα ηχο από την coaxial. ότι και να έχω δοκιμάσει μουγκοφών. την βλέπει την κάρτα ήχου μάλλον (nvidia κάτι είναι - nforce 2 ultra chipset) αλλά κάτι δεν πάει καλά ή δεν κάνω εγώ καλά.

στα windows λειτουργεί πολύ καλά και το έχω σετάρει να μπαίνει κατευθείαν στο xbmc.

θα δοκιμάσω και σε 80άρι sata που έχω spare να δώ μήπως κάτι δεν κάθεται καλά στον 2.5 άρη.

Και εγώ δεν είδα διαφορά στην κίνηση ενω διαφορά στο χρόνο εκκίνησης ειδα μόνο με Openelec. Τα Live και XBMCbuntu θέλουν περίπου όσο χρόνο θέλει μια σκέτη εγκατάσταση Win7 Pro με XBMC.

εγω , φορματ σε sata disko και περασα openelec σε dual core +nvidia 430 , το ιδανικο του ιδανικου δηλαδη,και δεν εμεινα ευχαριστημενος(σχεδον καθολου).Επεστρεψα στον Ε350 και θα τον αποχωριστω μονο για κατι εγγυημενα καλο.Αν και εχω μια υπονοια οτι η τηλεοραση μου δεν πολυσυμπαθει την nvidia...μου ειχε τυχει κατι τετοιο παλια , σε εναν προτζεκτορα, που δεν κλειδωνε με τιποτα..μολις εβαλα ΑΤΙ κλειδωσε αμεσως.Βεβαια αυτο ειναι μια τριχρονη ιστορια , και δεν νομιζω πια να υφιστανται τετοια θεματα, απλα το αναφερω

γενικά οι nvidia έχουν ένα θέμα με το κλείδωμα. η δική μου η 8800 στα windows δεν κλείδωνε με τίποτα στα 24 και είχε το γνωστό σκαλοπάτι. το πρόβλημα λύνεται με custom refresh και αλλα timings στο mpchc αλλά όχι στο xbmc 10.1 -11 beta. υπέθεσα ότι συνέβαινε επειδή ήταν παλιά αλλά διαβάζω ότι και στη 430 υπάρχουν θέματα.

http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/5

αντίθετα στο openelec πήγαινε καλά.

η hd2400 μόλις ενεργοποίησα το 23p από το ccc πάει νερό. καρφί παράλληλα τα streams στον mpc hc και στο xbmc δεν έχω dropped frames παρά καμμια 50αρια στην αρχή της ταινίας μόλις ξεκινήσει κατά την εναλλαγή του refresh . μετά πάει καλά.

Κάτι κάνει ο Denon. Δεν ψάχνεις για Denon EDID override file στο AVSForums;

ευχαριστω για το τιπ....βρηκα για Denon EDID override αλλα ειναι για ati ελπιζω....να υπαρχει και κατι για nvidia.... (:

δοκιμασα και με win7 και εκει τα ιδια στο μενου του xbmc,αλλλά όταν ξεκινά η ταινια τα χρωματα ειναι κανονικα....δεν χάρηκα ομως για πολυ γιατι καθε λιγα δευτερολεπτα η αναλυση κλειδώνει και ξεκλειδωνει, με αποτελεσμα να μην μπορω να δω ταινια την ατυχία μου μεσα(κατευθειαν στην τ.β η εικονα και η κίνηση ειναι μαγικη) (: Τοσο χαλια ο Denon... ενισχυτής του χιλιαρικου σχεδον (:

ευχαριστω για το τιπ....βρηκα για Denon EDID override αλλα ειναι για ati ελπιζω....να υπαρχει και κατι για nvidia.... (:

δοκιμασα και με win7 και εκει τα ιδια στο μενου του xbmc,αλλλά όταν ξεκινά η ταινια τα χρωματα ειναι κανονικα....δεν χάρηκα ομως για πολυ γιατι καθε λιγα δευτερολεπτα η αναλυση κλειδώνει και ξεκλειδωνει, με αποτελεσμα να μην μπορω να δω ταινια την ατυχία μου μεσα(κατευθειαν στην τ.β η εικονα και η κίνηση ειναι μαγικη) (: Τοσο χαλια ο Denon... ενισχυτής του χιλιαρικου σχεδον (:

Αυτό το διάβασες;