Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

Αν δεν γράψεις στο δίσκο πολύ πιθανόν να σώσεις τα αρχεία...γενικότερα το στήσιμο νας, σερβερ είναι καλύτερή επιλογή...

Η μόνη επιλογή....γι' αυτούς που έχουν πολλά Gb ταινιών - σειρών.

Re: XBMC Live - Openelec

Εννοείται πως το NAS σώζει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά έλα που πλημύρισε η Ταϋλάνδη και πήγαν οι δίσκοι στο Θεο!

Προτίμησα να περιμένω λίγο κρατώντας τα "ευαίσθητα" δεδομένα (οικογενειακά data, video, photo) στο NAS που πλέον έχει ξεχειλίσει, ρίχνοντας τμήμα των συλλογών στον εσωτερικό του Ultra.

Τέλος πάντων φαίνεται πως το UFS Explorer (διαβάζει κάθε FS ext2,3,4 XFS, και "σκάβει" βαθειά στον δίσκο) την κάνει τη δουλειά του αφού έχω επαναφέρει σχεδόν τα πάντα. Να το έχετε σοβαρά υποψιν σας γιατί είναι απαραίτητο εργαλείο.

Τέλος πάντων auto update στο OFF και μόνο χειροκίνητη αναβάθμιση από εδώ και μπρος!!! Έχασα ένα ολόκληρο απόγευμα μέχρι να βγάλω άκρη και θα χάσω και ένα ακόμη για να επαναφέρω την αρχική κατάσταση!

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Όπως κάποιοι έχουν αντιληφθεί το Openelec έχει περάσει στην έκδοση 2.0 (Beta) για την ακρίβεια στην 1.95.3. Υπάρχουν αρκετές διορθώσεις σε επίπεδο υποστήριξης και πλέον κάποιοι θα έχουν αντιληφθεί την προσθήκη ενός submenu στα settings με την ονομασία Openelec που ουσιαστικά παραμετροποιεί βασικά στοιχεία του λειτουργικού και κυρίως θέματα δικτύωσης. Επίσης για τους Hardcore χρήστες θα παρατήρησαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι Official Daily Builds τουλάχιστον μέχρι να βγει η σταθερή έκδοση του Openelec 2.0 και σταθεροποιηθεί η επερχόμενη έκδοση του XBMC "Frodo".

Όσο για την νέα Audioengine, αυτή πάει όλο και καλύτερα, τα HD Formats περνάνε όλα κανονικά και πλέον μένουν κάποια στρωσίματα του κώδικα για να μπορέσει να ενσωματωθεί (σε κάνα μήνα πιθανόν) στον κύριο κώδικα του XBMC.

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Μήπως έχετε παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία με την beta 3 (1.95.3) αναφορικά με τη τηλεοπτικές σειρές?

Μετά το στήσιμο μιας νέας εγκατάστασης σε σκληρό δίσκο του Openelec παρατηρώ πως αρνείται πεισματικά να εμφανίζει στο μενού τα TV shows έστω και αν έχω ενεργή πηγή αρχείων με περιεχόμενο tv shows και εννοείται, αρχεία τηλεοπτικών σειρών εντός του καταλόγου.

Με τις ταινίες δεν έχω πρόβλημα. Με τις σειρές δεν έχω τη δυνατότητα ξεχωριστής επιλογής από τα settings του skin (χρησιμοποιώ confluence).

Επίσης έχω μια απορία. Αν επιθυμήσω να γράψω ελληνικούς χαρακτήρες πια συντόμευση χρησιμοποιώ στο πληκτρολόγιο για να αλλάξω γλώσσα ;

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Μήπως έχετε παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία με την beta 3 (1.95.3) αναφορικά με τη τηλεοπτικές σειρές?

Μετά το στήσιμο μιας νέας εγκατάστασης σε σκληρό δίσκο του Openelec παρατηρώ πως αρνείται πεισματικά να εμφανίζει στο μενού τα TV shows έστω και αν έχω ενεργή πηγή αρχείων με περιεχόμενο tv shows και εννοείται, αρχεία τηλεοπτικών σειρών εντός του καταλόγου.

Με τις ταινίες δεν έχω πρόβλημα. Με τις σειρές δεν έχω τη δυνατότητα ξεχωριστής επιλογής από τα settings του skin (χρησιμοποιώ confluence).

Επίσης έχω μια απορία. Αν επιθυμήσω να γράψω ελληνικούς χαρακτήρες πια συντόμευση χρησιμοποιώ στο πληκτρολόγιο για να αλλάξω γλώσσα ;

Η Beta 3 του Openelec δεν πειράζει καθόλου τον πυρήνα της έκδοσης του XBMC. Εγώ προσωπικά που εδώ και μήνες πάω από update σε update δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία όσον αφορά τους scrapper. Εδώ βλέπω όμως ένα μικρό bug στην αλλαγή γλώσσας που θα λυθεί στις επόμενες εκδόσεις http://openelec.tv/forum/105-keyboards/24435-german-keyboard-layout

Re: Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Η Beta 3 του Openelec δεν πειράζει καθόλου τον πυρήνα της έκδοσης του XBMC. Εγώ προσωπικά που εδώ και μήνες πάω από update σε update δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία όσον αφορά τους scrapper. Εδώ βλέπω όμως ένα μικρό bug στην αλλαγή γλώσσας που θα λυθεί στις επόμενες εκδόσεις http://openelec.tv/forum/105-keyboards/24435-german-keyboard-layout

Πράγματι έχεις δίκιο. Δικιά μου η αβλεψία! Προσπαθούσα να στήσω τη βιβλιοθήκη με μόνο ένα αρχείο χωρίς αυτό να βρίσκεται σε folder με διακριτό τίτλο. Τέλος πάντων όλα ΟΚ!

Όσο αφορά στην αλλαγή της γλώσσας φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Σημειώνω εδώ πως δεν υπήρχε πρόβλημα στο παρελθόν με την 10.1 από ότι θυμάμαι. Με alt-shift άλλαζε μια χαρά. Οψόμεθα στην 11 να είμαστε εντάξει!

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Και παράλληλα με τα Win7 για όποιον θέλει να "παίξει" με τη νέα Audioengine, ο χρήστης vicbitter στο επίσημο Forum του Openelec έχει ανεβάσει με οδηγίες διάφορες εκδόσεις μεταξύ αυτών για ION i386, ION x64 και βέβαια Generic. Για περισσότερα διαβάστε το post #83 http://openelec.tv/forum/68-audio/3...olby-truehd-over-hdmi?limit=20&start=80#33572 . Οι εκδόσεις βέβαια είναι ανεπίσημες και καλό είναι να εγκατασταθούν σε USB FLASH DRIVE πριν τσαλακώσετε το σύστημα σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Μιλάμε για την alpha έκδοση του XBMC "Frodo" άκρως πειραματική και με άπειρα προς το παρών bugs. Εννοείτε πως δεν είναι συμβατή με την Eden και δεν μπορούμε να κάνουμε rollback αν την εγκαταστήσουμε.

Last edited:

OpenELEC-Beta.png
The OpenELEC team is proud to release the 4th beta of OpenELEC 2.0!

Internally this is known by the less-catchy name OpenELEC 1.95.4 :)

After the release of OpenELEC Beta 3 we received many new bug reports. One of the most reported issues is specific to XBMC-Eden where XBMC restarts when browsing folders, accessing a library with videos of a specific type or trying to watch these videos directly.

As this is a known bug in XBMC-Eden, to fix this we have replaced XBMC's internal ffmpeg with the version which is part of XBMC (frodo) master branch. Together with this we updated our XVBA patches with the latest work from Fernetmenta's stable XBMC-Eden solution, which contains a rework of the VDPAU support to. As these are significant changes we have decided to release Beta 4. Additionaly and as a "bonus" it adds 10bit video support :-).

Starting with Beta 4 we also check for corrupt update files before upgrading commences. On very rare occasions the download of our updates were incomplete and caused the system to fail after reboot. As our user base grows, rarer problems such as this one will emerge and be dealt with in a similar manner. This change will reduce the number of upgrades problems.

To manually update the procedure is the same as before however you must also copy KERNEL.md5 and SYSTEM.md5 to the update folder/share together with KERNEL and SYSTEM.

There are 270 changes by 9 authors and 85 closed issues since Beta 3 (1.95.3). The most important changes are:

reworked boot splash support
add md5 check before update
add support to boot from USB3 devices
add hardware clock synchronization to network init
add SAA7134 DVB support
add firmware for Hauppauge WinTV-NOVA-T PCI
update to xf86-video-nvidia-295.53
update to samba-3.5.15
update to pastebinit-1.3
update to mysql-5.1.63
update to libaacs-0.4.0
update to xbmc-addon-vuplus-50571e7
update XVBA patch, add VDPAU rework patch
update internal FFMPEG
update to linux-3.2.17
update to wpa_supplicant-1.0
update to openssl-1.0.1c
update to sqlite-autoconf-3071200
update to libcec-ab37938 (1.6.3)]

Η νέα λοιπόν Beta 4 έκδοση του Openelec είναι διαθέσιμη από σήμερα και όπως κάποιοι θα διαβάζουν απ' την ανακοίνωση πιο πάνω φέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές. Θα σταθώ σε δύο ιδιαίτερα α) Πλέον UPDATE MANUALLY γίνεται κάνοντας copy-paste και τα τέσσερα (4) αρχεία του φακέλου TARGET (KERNEL, KERNEL.md5, SYSTEM, SYSTEM.md5) και β) λόγω προβλημάτων έχει προστεθεί η internal ffmpeg του XBMC Frodo.

Με μόλις μια ταινία που είδα πάντως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά 0 dropped frames και κίνηση εξαιρετική. Πραγματικό διαμάντι το Openelec με συνεχιζόμενη βελτίωση και απήχηση. :grinning-smiley-043

Οι νέες εκδόσεις είναι διαθέσιμες εδώ.
http://openelec.tv/get-openelec

Last edited:

HDMI Resolution Fix

Ένα μικρό αλλά σημαντικό Fix για τις περιπτώσεις που ανοίγουμε το PC με την τηλεόραση κλειστή και δεν εμφανίζεται εικόνα ή κλειδώνει σε περίεργες αναλύσεις.

Φτιάχνουμε ένα μικρό αρχείο σε notepad και το ονομάζουμε xorg.conf.
Με copy-paste μεταφέρουμε το κάτωθι κείμενο στο path \\hostname\Configfiles\share στο αρχείο μας και αποθηκεύουμε. Προσωπικά χρησιμοποιώ το mode 1920x1080_24 για να κλειδώσει ο ενισχυτής μου σωστά, εσείς επιλέγετε ανάλογα μεταξύ της ανάλυσης ή των αναλύσεων που θέλετε.

Section "Device"
Identifier "nvidia"
Driver "nvidia"
Option "DynamicTwinView" "False"
Option "NoFlip" "false"
Option "NoLogo" "true"
Option "ConnectToAcpid" "0"
Option "FlatPanelProperties" "Scaling = Native"
Option "ModeValidation" "NoVesaModes, NoXServerModes"
Option "HWCursor" "false"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "screen"
Device "nvidia"
DefaultDepth 24
Option "ColorRange" "Full"
# Option "ColorRange" "Limited"
# Option "ColorSpace" "RGB"
# Option "ColorSpace" "YCbCr444"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1920x1080_24"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "false"
EndSection

Σε περίπτωση που εκκινήσετε και κάτι δεν πάει καλά απλά διαγράφουμε το συγκεκριμένο αρχείο και με Reboot όλα OK.

nice :) θελουμε το ιδιο και για xbmc win :)))))))!!!!

Και πάνω που κυκλοφόρησε η νέα έκδοση beta 5 την πήραν πίσω άρον άρον.

Πρόβλημα με την εκκίνηση του λειτουργικού μετά την αναβάθμιση είπαν!

Ευτυχώς που δεν την έβαλα!

Εγώ αντίθετα την έβαλα και δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Ας περιμένουμε τη νέα λοιπόν έκδοση.

Last edited by a moderator:

Πριν από λίγες ημέρες αντικατέστησα τον συνδυασμό Win7 / Eden με το Openelec 1.95 και δηλώνω εντυπωσιασμένος !
Βρήκε τα πάντα με το καλημέρα και είναι πανάλαφρο ! Boot σε 20" με αρχαίο σκληρό και 22" με την κάρτα SD που τρέχει τώρα.

Το μόνο που μένει είναι να φτιάξω το VFD (imon) και να βρω το δρόμο μου στα config files.

Η/W: AMD 4850/2G RAM / ATI 6450 / Silverstone GD01 case / USB DAC

Μπορεί κανείς να ποστάρει τις ρυθμίσεις του video playback;

Και πάνω που κυκλοφόρησε η νέα έκδοση beta 5 την πήραν πίσω άρον άρον.

Πρόβλημα με την εκκίνηση του λειτουργικού μετά την αναβάθμιση είπαν!

Ευτυχώς που δεν την έβαλα!

Εγώ αντίθετα την έβαλα και δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Ας περιμένουμε τη νέα λοιπόν έκδοση.

Βρε Αυγερινέ, αντι να κάνεις reply στο post μου, το έκανες edit και δεν έβαλες και το σχόλιό σου σε quote!
Όχι τίποτε άλλο αλλά με έκανες να φάσκω και να αντιφάσκω, την έβαλα ..... δεν την έβαλα LOL!

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Βρε Αυγερινέ, αντι να κάνεις reply στο post μου, το έκανες edit και δεν έβαλες και το σχόλιό σου σε quote!
Όχι τίποτε άλλο αλλά με έκανες να φάσκω και να αντιφάσκω, την έβαλα ..... δεν την έβαλα LOL!

Καλά μιλάμε για στραβωμάρα. Αντί για Reply With Quote πάτησα το Editχωρίς να το πάρω είδηση. Για να επανορθώσω τη στραβή θα τεστάρω την Beta 5 του θανατά και θα επανέλθω με νεότερα!-bye-

Μετά απ' τις διακοπούλες και με δεδομένη την εξέλιξη του XBMC Frodo νομίζω ήρθε καιρός να ξεκινήσουμε να τεστάρουμε την νέα Audio Engine αφού το επίπεδο σταθερότητας πλέον "λέγεται" ότι βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Θα ξεκινήσω λοιπόν από σήμερα κιόλας την εγκατάσταση στο κύριο HTPC μου και από αύριο θα αρχίσω να στέλνω Feedback αναφορικά με το τι δουλεύει και τι όχι.-bye-

Αυγερινέ καλωσόρισες πίσω στις επάλξεις, είμαστε όλο αυτιά για τα σχόλια σου :-)

χε χε χε
τωωωωωωωωωωωωωρα
http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Linux?p=1056454525&viewfull=1#post1056454525

εγώ κάθε βδομάδα περίπου το κάνω compile από github και σοβαρά θέματα δεν είχε ποτέ, κάτι drop είχε, κανένα crash στο άσχετο και στην AE δεν είχε θέματα
πάντως αυτή την εβδομάδα έχω δει σχεδόν κάθε μέρα και δεν έχει θέμα με dtshd-master και true-hd
είναι δικό μου compile βέβαια και δεν είναι openelec αλλά φαντάζομαι το ίδιο θα είναι
έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο alsa και αναγνωρίζει με την μια την κάρτα και σου δίνει μια η δυο επιλογές στα μενού, δλδ μόνο αυτά που παίζουν
έχουν θέματα τα skin, μείνε με confluence

Αυγερινέ καλωσόρισες πίσω στις επάλξεις, είμαστε όλο αυτιά για τα σχόλια σου :-)

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Αρκετά έμεινα στην σταθερότητα της Eden, καιρός να περάσω σε HD Audio (τι στον κόρακα πήραμε τους ενισχυτές).

χε χε χε
τωωωωωωωωωωωωωρα
http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Linux?p=1056454525&viewfull=1#post1056454525

εγώ κάθε βδομάδα περίπου το κάνω compile από github και σοβαρά θέματα δεν είχε ποτέ, κάτι drop είχε, κανένα crash στο άσχετο και στην AE δεν είχε θέματα
πάντως αυτή την εβδομάδα έχω δει σχεδόν κάθε μέρα και δεν έχει θέμα με dtshd-master και true-hd
είναι δικό μου compile βέβαια και δεν είναι openelec αλλά φαντάζομαι το ίδιο θα είναι
έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο alsa και αναγνωρίζει με την μια την κάρτα και σου δίνει μια η δυο επιλογές στα μενού, δλδ μόνο αυτά που παίζουν
έχουν θέματα τα skin, μείνε με confluence

Δυστυχώς φέτος δεν δοκίμασα καθόλου σε Linux την Frodo αν και θα το ήθελα πάρα πολύ καθώς δεν είχα την πολυτέλεια των πειραματισμών διότι ο μικρός το έχει λιώσει το XBMC και η ευκολία - σταθερότητα - ταχύτητα του Openelec είναι απαράμιλλη. Άσε που επειδή έχω το μικρόβιο να πειράζω τα πάντα, κάθε τρεις και λίγο έσπαγα την εγκατάσταση με νέες προσθήκες και ξεκίνα πάλι απ' την αρχή. Το Openelec σε αυτό τον τομέα με γλύτωσε. Το κακό με τις Alpha είναι ότι μπορεί κάτι να δουλεύει τώρα και να σπάσει στην επόμενη αναβάθμιση, οπότε βρίσκεις μία που να κάνει όσα θες και μένεις μέχρι τις Beta. Και εννοείτε πως χρησιμοποιώ μόνο Confluence....