Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Καλησπέρα και απο μένα.Πέρασα και εγω το openelec 3.0.3 και έχω ενα πρόβλημα.Δεν μπορω να δώ καθόλου fanart και poster στις ταινίες και στις σειρές.
Ενω φτιάχνει κανινικά τισ βιβλιοθήκες δεν υπάρχουν καθόλου fanart και poster.Ολα τα άλλα είναι οκ.Yπάρχει κάποια υπόδειξη/λύση γιαυτό?

Παιδιά ξέρει κάποιος να μου πει πού μπορώ να βρω τις προηγούμενες εκδόσεις του Openelec ? Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα ήχου τώρα που είμαι στην 3.0.3 (το αναφέρω στην προηγούμενη σελίδα..) και θέλω να γυρίσω πίσω στην 3.0.0 ή 3.0.1 που δεν το είχα... Στο επίσημο site βρίσκω μόνο την τελευταία 3.0.3. Πού μπορώ να βρω τις προηγούμενες ?

Καλησπέρα και απο μένα.Πέρασα και εγω το openelec 3.0.3 και έχω ενα πρόβλημα.Δεν μπορω να δώ καθόλου fanart και poster στις ταινίες και στις σειρές.
Ενω φτιάχνει κανινικά τισ βιβλιοθήκες δεν υπάρχουν καθόλου fanart και poster.Ολα τα άλλα είναι οκ.Yπάρχει κάποια υπόδειξη/λύση γιαυτό?

Τελικά η 3.03 μάλλον έχει πρόβλημα με τις βιβλιοθήκες και συγκεκριμένα με τα poster και fanart. Εκτός αυτού έχω την αίσθηση πως εμφανίζει και προβλήματα στη λειτουργία δικτύου γενικότερα. Τη δοκίμασα και τη "ξήλωσα" σχεδόν αμέσως. Θσ επιστρέψω σε official μόνο όταν εμφανιστεί πραγματική βελτίωση.
Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω τις daily εκδόσεις που είναι σταθερότατες ενώ η έκδοση 14462 η οποία είναι η τελευταία, βασίζεται στον νέο πυρήνα 3.9.4 έναντι του 3.8.1 των υπολοίπων daily και του 3.7.1 που έχουν όλες οι εκδόσεις official της 3 (3.01 έως και 3.03).

Εχω ένα Xtreamer Ultra 2 με περασμένο το τελευταίο "OpenELEC Stable - Xtreamer x86_64". Το έχω συνδεδεμένο με οπτική ίνα απευθείας επάνω σε ενισχυτή Samsung (DVD player-All in One) . Τον τελευταίο καιρό μου κάνει "τζατζαρίσματα" ο ήχος σε ταινίες .avi αλλά πιο πολύ σε .mkv... στις ρυθμίσεις audio του XBMC εχω :

- ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ : ΟΠΤΙΚΗ/COAX
- ΔΙΑΤΑΞΗ ΗΧΕΙΩΝ : 5.1
- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ DOWNMIX : OFF
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AC3 : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL DTS : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AAC : OFF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΗΧΟΥ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF

Στο παρελθόν δεν μου παρουσίαζε το πρόβλημα αυτό.. τώρα κάθε λίγο και λιγάκι ο ήχος "χαλάει" με "τζατζαρίσματα" ή κόβεται για 2-3 δευτερόλεπτα στα πίσω ηχεία και επανέρχεται... λέτε να φταίει κανένα add-on που έχω περάσει ? τί να κάνω για το πρόβλημα αυτό ? Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει ???

Επανέρχομαι στο πρόβλημα μου και αυτή τη φορά θα δώσω περισσότερα δεδομένα προκειμένου να περιορίσω τις πιθανές αιτίες. Ελπίζω με τη βοήθεια σας να βρω μια άκρη μήπως και τα καταφέρω...Καμιά φορά μια σκέψη-ιδέα που μπορεί να δώσει κανείς αρκεί για να φτάσουμε στη λύση ενός προβλήματος....

Λοιπόν..έχουμε και λέμε

ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Παίζω ένα αρχείο video πχ mkv (ac3 ή dts δεν έχει σημασία..) και ύστερα από 1 λεπτό ο ήχος κάνει "τζατζαρίσματα" και χαλάει για 5-6 sec και μετά φτιάχνει πάλι

- Δεν είναι πρόβλημα αρχείου video. Το κάνει σε όλα
- Οταν παίξω το ίδιο αρχείο 2η φορά ο ήχος χαλάει ακριβώς στο ίδιο σημείο..
- Δεν είναι πρόβλημα του καλωδίου οπτικής ίνας. Εχω συνδέσει και άλλο.
- Δεν είναι πρόβλημα του ενισχυτή μου. Από άλλη πηγή παίζουν μια χαρά
- Δεν είναι πρόβλημα της TV μου. Αν παίξω το αρχείο από την TV η οποία είναι συνδεδεμένη στον ενισχυτή με οπτική ίνα δεν υπάρχει πρόβλημα
- Το φαινόμενο παρουσιάζεται είτε βάλω στο speakers number 2.0 είτε 5.1 στα audio settings του XBMC
- Το φαίνόμενο ΔΕΝ παρουσιάζεται όταν ενεργοποιήσω την επιλογή Stereo σε όλα τα ηχεία
- Δεν είναι θέμα έκδοσης openelec... το κάνει τόσο στην 3.0.3 όσο και στις 3.0.1 και 3.0.2 , στις xtreamer εκδόσεις αλλα και στις ION based... (δεν έχω δοκιμάσει τις generic εκδόσεις ή τις daily...)
- Δεν μου το έκανε από την αρχή.. Για κάποιο περίεργο λόγο ενώ ήταν όλα μια χαρά ξαφνικά άρχισε να συμβαίνει αυτό
- Εχω απενεργοποιήσει όλα τα add-ons του XBMC μήπως προκαλείται από εκεί χωρίς όμως αποτέλεσμα..

Πραγματικά δεν ξέρω να σκεφτώ κάτι άλλο... το μόνο που μένει είναι να bootάρω με ένα clean install Openelec από USB στικάκι να δω αν θα το κάνει... Δεν ξέρω όμως πώς να φτιάξω ένα τέτοιο στικάκι... και το Xtreamer Ultra 2 που έχω ήρθε εγκατεστημένο με το Openelec...

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί κάτι μήπως και βοηθηθώ και το λύσω ???? Ευχαριστώ.

Τελικά η 3.03 μάλλον έχει πρόβλημα με τις βιβλιοθήκες και συγκεκριμένα με τα poster και fanart. Εκτός αυτού έχω την αίσθηση πως εμφανίζει και προβλήματα στη λειτουργία δικτύου γενικότερα. Τη δοκίμασα και τη "ξήλωσα" σχεδόν αμέσως. Θσ επιστρέψω σε official μόνο όταν εμφανιστεί πραγματική βελτίωση.
Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω τις daily εκδόσεις που είναι σταθερότατες ενώ η έκδοση 14462 η οποία είναι η τελευταία, βασίζεται στον νέο πυρήνα 3.9.4 έναντι του 3.8.1 των υπολοίπων daily και του 3.7.1 που έχουν όλες οι εκδόσεις official της 3 (3.01 έως και 3.03).
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει τέτοια προβλήματα και χρησιμοποιώ την 3.0.3 απο τη μέρα που βγήκε. Κάποια προβλήματα με το δίκτυο που είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό, δεν παρουσιάστηκαν ξανά απο τότε (και ο άγιος φοβέρα θέλει ;) )

Ο πυρήνας 3.9.4, εκτός απο τη σταθερότητα, έχει άλλες σημαντικές αλλαγές;

Επανέρχομαι στο πρόβλημα μου και αυτή τη φορά θα δώσω περισσότερα δεδομένα προκειμένου να περιορίσω τις πιθανές αιτίες. Ελπίζω με τη βοήθεια σας να βρω μια άκρη μήπως και τα καταφέρω...Καμιά φορά μια σκέψη-ιδέα που μπορεί να δώσει κανείς αρκεί για να φτάσουμε στη λύση ενός προβλήματος....
Απο την περιγραφή υποπτεύομαι πρόβλημα στο Xtreamer και όχι στο λογισμικό του. Μήπως είναι καλύτερα να ρωτήσεις στο θέμα του Xtreamer, στην κατηγορία Media Players;

Πραγματικά δεν ξέρω να σκεφτώ κάτι άλλο... το μόνο που μένει είναι να bootάρω με ένα clean install Openelec από USB στικάκι να δω αν θα το κάνει... Δεν ξέρω όμως πώς να φτιάξω ένα τέτοιο στικάκι... και το Xtreamer Ultra 2 που έχω ήρθε εγκατεστημένο με το Openelec...

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί κάτι μήπως και βοηθηθώ και το λύσω ???? Ευχαριστώ.
Δεν είναι δύσκολη η δημιουργία του stick πλέον. Απλά πράγματα, κατεβάζεις το αρχείο, το αποσυμπιέζεις και τρέχεις το create_livestick.exe.

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει τέτοια προβλήματα και χρησιμοποιώ την 3.0.3 απο τη μέρα που βγήκε. Κάποια προβλήματα με το δίκτυο που είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό, δεν παρουσιάστηκαν ξανά απο τότε (και ο άγιος φοβέρα θέλει ;) )

Ο πυρήνας 3.9.4, εκτός απο τη σταθερότητα, έχει άλλες σημαντικές αλλαγές;

Απο την περιγραφή υποπτεύομαι πρόβλημα στο Xtreamer και όχι στο λογισμικό του. Μήπως είναι καλύτερα να ρωτήσεις στο θέμα του Xtreamer, στην κατηγορία Media Players;

Δεν είναι δύσκολη η δημιουργία του stick πλέον. Απλά πράγματα, κατεβάζεις το αρχείο, το αποσυμπιέζεις και τρέχεις το create_livestick.exe.

Πιστεύεις οτι μπορεί να φταίει το μηχάνημα ? Το πρόβλημα παρουσιάζεται ΜΟΝΟ σε αρχεία που έχουν 5.1 ήχο.. ac3 ή dts... δεν παρουσιάζεται σε αρχεία που έχουν 2.0 ήχου (πχ avi) ή σε mp3 ....

Πιστεύεις οτι μπορεί να φταίει το μηχάνημα ? Το πρόβλημα παρουσιάζεται ΜΟΝΟ σε αρχεία που έχουν 5.1 ήχο.. ac3 ή dts... δεν παρουσιάζεται σε αρχεία που έχουν 2.0 ήχου (πχ avi) ή σε mp3 ....

Νομίζω οτι η κατάσταση είναι καλύτερη (χωρίς να διορθώνεται τελείως) όταν στη ρύθμιση του ήχου "ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ" βάλω "HDMI" αντί για "ΟΠΤΙΚΗ/COAX" (αφήνοντας τα ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΗΧΟΥ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF και ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF). Τί αλλάζει ?

ισως έχει να κάνει και με το setup σου ,εγώ έχω ακόμη την 2.99.2 και κερνελ 3.7.4 γιατί όσες νεότερες έχω δοκιμάσει δεν παίρνω hd ήχο

ισως έχει να κάνει και με το setup σου ,εγώ έχω ακόμη την 2.99.2 και κερνελ 3.7.4 γιατί όσες νεότερες έχω δοκιμάσει δεν παίρνω hd ήχο

Πού μπορώ να την βρω και εγώ να την δοκιμάσω ? Στα releases που μου έδωσε τα links παραπάνω ο Kostas_Y μπορώ να κατεβάσω μόνο από 3.0.0 και πάνω..

Πού μπορώ να την βρω και εγώ να την δοκιμάσω ? Στα releases που μου έδωσε τα links παραπάνω ο Kostas_Y μπορώ να κατεβάσω μόνο από 3.0.0 και πάνω..

εδώ,είναι η generic

Δεν μπαίνει ! Μου γράφει στην αρχή οτι δεν είναι σωστό το μέγεθος... δεν κάνει η generic για το Xreamer Ultra 2 Deluxe ???

ισως άλλαξαν κάτι από την 3.0.0 και μετά,την είχα πατήσει και εγώ και αναγκάστηκα να το στίσω από την αρχή γιατί δεν πέρναγε η 2.99.2

ισως άλλαξαν κάτι από την 3.0.0 και μετά,την είχα πατήσει και εγώ και αναγκάστηκα να το στίσω από την αρχή γιατί δεν πέρναγε η 2.99.2

Λοιπόν , έφτιαξα στικάκι με την 3.0.3 , bootαρα σε live mode και το πρόβλημα εξακολουθεί και υπάρχει.. Αρα αποκλείω να έχει μπερδευτεί κάτι στην υπάρχουσα εγκατάσταση του openelec στον ssd δίσκο του Xtreamer. Εφτιαξα στικάκι και με την 2.99.2 που μου έδωσες αλλά δεν έχει επιλογή όταν bootάρεις με αυτήν από usb να τρέξει live από εκεί , παρά μόνο να γίνει κανονική εγκατάσταση στον ssd... γιατί αυτό ? εγώ θέλω να κάνω δοκιμές με εκδόσεις του openelec από το στικάκι...

Λοιπόν , έφτιαξα στικάκι με την 3.0.3 , bootαρα σε live mode και το πρόβλημα εξακολουθεί και υπάρχει.. Αρα αποκλείω να έχει μπερδευτεί κάτι στην υπάρχουσα εγκατάσταση του openelec στον ssd δίσκο του Xtreamer. Εφτιαξα στικάκι και με την 2.99.2 που μου έδωσες αλλά δεν έχει επιλογή όταν bootάρεις με αυτήν από usb να τρέξει live από εκεί , παρά μόνο να γίνει κανονική εγκατάσταση στον ssd... γιατί αυτό ? εγώ θέλω να κάνω δοκιμές με εκδόσεις του openelec από το στικάκι...

από την 3.0.0 και μετά υπάρχει αυτή η επιλογή,μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση σε ένα δεύτερο στικ αν έχεις

Λοιπον.. Τα πραγματα αρχιζουν να ξεκαθαριζουν σιγα σιγα.. Αφου δοκιμασα ενα σωρο εκδοσεις του openelec και το προβλημα παρουσιαζοταν σε ολες, αποφασισα να δοκιμασω το Xtreamer στον ενισχυτη ενος φιλου.. Οντως εκει δεν υπηρχε κανενα προβλημα με τον ηχο !!!! Αρα απεκλεισα τις εξης πιθανοτητες

1) να ειναι χαλασμενο το Xtreamer σε hardware
2) να φταιει το software που ειναι περασμενο

Εχοντας αποκλεισει και την πιθανοτητα να φταιει ο ενισχυτης μου (απο αλλες πηγες - players δεν υπαρχει το προβλημα..) το μονο που μενει ειναι η συνδεση των 2 (xtreamer-ενισχυτης) η και των 3 αν βαλω και την τηλεοραση... Αρχιζω λοιπον να την ψαχνω εκει τη δουλεια οσον αφορα καλωδια οπτικης ινας και συνδεσεις... Τι λετε και εσεις ?

Έχεις δοκιμάσει το Xtreamer σε άλλη είσοδο του ενισχυτή;

Μια optical και μια coaxial εχει μονο ο ενισχυτης... Το xtreamer εχει μονο optical..