Re: XBMC σε Linux - Openelec
Εχω ένα Xtreamer Ultra 2 με περασμένο το τελευταίο "OpenELEC Stable - Xtreamer x86_64". Το έχω συνδεδεμένο με οπτική ίνα απευθείας επάνω σε ενισχυτή Samsung (DVD player-All in One) . Τον τελευταίο καιρό μου κάνει "τζατζαρίσματα" ο ήχος σε ταινίες .avi αλλά πιο πολύ σε .mkv... στις ρυθμίσεις audio του XBMC εχω :
- ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ : ΟΠΤΙΚΗ/COAX
- ΔΙΑΤΑΞΗ ΗΧΕΙΩΝ : 5.1
- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ DOWNMIX : OFF
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AC3 : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL DTS : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AAC : OFF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΗΧΟΥ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF
Στο παρελθόν δεν μου παρουσίαζε το πρόβλημα αυτό.. τώρα κάθε λίγο και λιγάκι ο ήχος "χαλάει" με "τζατζαρίσματα" ή κόβεται για 2-3 δευτερόλεπτα στα πίσω ηχεία και επανέρχεται... λέτε να φταίει κανένα add-on που έχω περάσει ? τί να κάνω για το πρόβλημα αυτό ? Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει ???
Επανέρχομαι στο πρόβλημα μου και αυτή τη φορά θα δώσω περισσότερα δεδομένα προκειμένου να περιορίσω τις πιθανές αιτίες. Ελπίζω με τη βοήθεια σας να βρω μια άκρη μήπως και τα καταφέρω...Καμιά φορά μια σκέψη-ιδέα που μπορεί να δώσει κανείς αρκεί για να φτάσουμε στη λύση ενός προβλήματος....
Λοιπόν..έχουμε και λέμε
ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Παίζω ένα αρχείο video πχ mkv (ac3 ή dts δεν έχει σημασία..) και ύστερα από 1 λεπτό ο ήχος κάνει "τζατζαρίσματα" και χαλάει για 5-6 sec και μετά φτιάχνει πάλι
- Δεν είναι πρόβλημα αρχείου video. Το κάνει σε όλα
- Οταν παίξω το ίδιο αρχείο 2η φορά ο ήχος χαλάει ακριβώς στο ίδιο σημείο..
- Δεν είναι πρόβλημα του καλωδίου οπτικής ίνας. Εχω συνδέσει και άλλο.
- Δεν είναι πρόβλημα του ενισχυτή μου. Από άλλη πηγή παίζουν μια χαρά
- Δεν είναι πρόβλημα της TV μου. Αν παίξω το αρχείο από την TV η οποία είναι συνδεδεμένη στον ενισχυτή με οπτική ίνα δεν υπάρχει πρόβλημα
- Το φαινόμενο παρουσιάζεται είτε βάλω στο speakers number 2.0 είτε 5.1 στα audio settings του XBMC
- Το φαίνόμενο ΔΕΝ παρουσιάζεται όταν ενεργοποιήσω την επιλογή Stereo σε όλα τα ηχεία
- Δεν είναι θέμα έκδοσης openelec... το κάνει τόσο στην 3.0.3 όσο και στις 3.0.1 και 3.0.2 , στις xtreamer εκδόσεις αλλα και στις ION based... (δεν έχω δοκιμάσει τις generic εκδόσεις ή τις daily...)
- Δεν μου το έκανε από την αρχή.. Για κάποιο περίεργο λόγο ενώ ήταν όλα μια χαρά ξαφνικά άρχισε να συμβαίνει αυτό
- Εχω απενεργοποιήσει όλα τα add-ons του XBMC μήπως προκαλείται από εκεί χωρίς όμως αποτέλεσμα..
Πραγματικά δεν ξέρω να σκεφτώ κάτι άλλο... το μόνο που μένει είναι να bootάρω με ένα clean install Openelec από USB στικάκι να δω αν θα το κάνει... Δεν ξέρω όμως πώς να φτιάξω ένα τέτοιο στικάκι... και το Xtreamer Ultra 2 που έχω ήρθε εγκατεστημένο με το Openelec...
Μπορεί κάποιος να σκεφτεί κάτι μήπως και βοηθηθώ και το λύσω ???? Ευχαριστώ.