Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Είναι ενεργοποιημένο μόνο το scrobbling. Είχα προβλήματα με την αυτόματη ενημέρωση της βιβλιοθήκης και την απενεργοποίησα.

Θα ήταν ωραίο να γράφατε εσείς που ξέρετε καλά το openelec ποια add-ons χρησιμοποιήτε και γενικά πως το έχετε στήσει. Θα έδινε ιδέες και θα βοηθούσε εμάς τους υπόλοιπους.
Το λέω σαν ιδέα.
Ευχαριστώ.

Θα ήταν ωραίο να γράφατε εσείς που ξέρετε καλά το openelec ποια add-ons χρησιμοποιήτε και γενικά πως το έχετε στήσει. Θα έδινε ιδέες και θα βοηθούσε εμάς τους υπόλοιπους.
Το λέω σαν ιδέα.
Ευχαριστώ.

τα addons ίδια είναι είτε windows είτε openelec

Ναι αλλά ποια είναι αυτά που χρησιμοποιήτε εσείς (που χρειάζονται)

youtube
ustvnow
xbmc tele fr
pandora
expat tv
listenliveeu
artwork downloader
trakt
tv guide
tv show-next aired
tv tunes
navi x

Re: Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Κώστα τι εννοείς "...πρόβλημα με τα artworks." π.χ. σου εμφανίζει κενό σε πολλές ταινίες - σειρές; Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα artworks επιλέγω και αλλάζω poster - fanarts κ.τ.λ. και όποτε μου δημιουργεί προβλήμα ένα delete στους φακέλους /storage/userdata/Database και storage/userdata/Thumbnails αν θυμάμαι καλά τα path και είσαι ΟΚ. Μόνο του μετά απ'το reboot ξαναδημιουργεί και μετά από σχετικό update τους φακέλους και όλα είναι ΟΚ.

Η καταστροφή του Δράμαλη έγινε :p

Χάθηκε η βιβλιοθήκη όπως περίμενα. Ίσως είναι καλή ευκαιρία να περάσω επιτέλους το Openelec στο δίσκο.

Το Youtube plugin σας δουλεύει καλά; Έχω openelec ion x64 3.1.5 και τα περισσότερα videos δεν παίζουν. Η έκδοση του plugin είναι η 4.4.6. Για παράδειγμα κάνω αναζήτηση για xanazoo, βρίσκει πολλά video με το εικονιδιάκι τους αλλά δε παίζει ούτε 1/10.

Το Youtube plugin σας δουλεύει καλά; Έχω openelec ion x64 3.1.5 και τα περισσότερα videos δεν παίζουν. Η έκδοση του plugin είναι η 4.4.6. Για παράδειγμα κάνω αναζήτηση για xanazoo, βρίσκει πολλά video με το εικονιδιάκι τους αλλά δε παίζει ούτε 1/10.

και σε μένα τα ίδια (4.4.6)

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Έχει πρόβλημα η 4.4.6, κάντε rollback, κι αν δεν μπορείτε κάντε logout (διαγραφή το username στις ρυθμίσεις του addon).

Έκανα rollback (είχα επιλογές 4.4.2 και 4.4.1) αλλά ούτε αυτά δουλεύουν.

Re: Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Κώστα τι εννοείς "...πρόβλημα με τα artworks." π.χ. σου εμφανίζει κενό σε πολλές ταινίες - σειρές; Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα artworks επιλέγω και αλλάζω poster - fanarts κ.τ.λ. και όποτε μου δημιουργεί προβλήμα ένα delete στους φακέλους /storage/userdata/Database και storage/userdata/Thumbnails αν θυμάμαι καλά τα path και είσαι ΟΚ. Μόνο του μετά απ'το reboot ξαναδημιουργεί και μετά από σχετικό update τους φακέλους και όλα είναι ΟΚ.

Η καταστροφή του Δράμαλη έγινε :p Χάθηκε η βιβλιοθήκη όπως περίμενα.

Τελικά τα προβλήματα είναι περισσότερα. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά. Έχω συνεχώς κολλήματα στην εικόνα όταν βγάζει μηνύματα για διαθέσιμα addon updates αλλά και σε τυχαίες στιγμές. Τα κολλήματα εμφανίζονται ακόμα και σε ελαφριά SD αρχεία.

Artwork πάλι δεν κατεβάζει, μόνο οτι υπάρχει στους φακέλους σειρών και ταινιών.

Περιμένω να βγει η 3.2 για να κάνω νέα εγκατάσταση.

Ρε παιδια να ρωτησω κατι. Με ενδιαφερει να αναπαραγαγω full blueray 3d ταινιες απο iso.. Υπαρχει η δυνατοτητα αυτη με το openelec η χρειαζεται αναγκαστικα να στησω το xbmc σε windows ? Καπου διαβασα οτι το openelec δεν υποστηριζει 3d iso !

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση;

Μετά τα προβλήματα που ανέφερα πιο πάνω αλλα και τα συνεχή ψιλοκολλήματα λόγω εγκατάστασης σε USB stick, θέλω να βάλω το Openelec στον σκληρό. Ο σκληρός έχει τώρα 2 partitions, ένα με Win7 και το άλλο με ταινίες και σειρές.

Ο νέος installer θέλει πάλι να σβήσει όλο τον δίσκο για να εγκαταστήσει το Openelec; Ή έχει επιλογή να εγκατασταθεί σε partition;

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω για τον νέο installer αν έχει τέτοια επιλογή. Σε αυτό θα σου απαντήσουν άλλοι.
Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα είναι πως η εγκατάσταση του openelec, δημιουργεί δύο partition. Το ένα περιέχει το λειτουργικό κομμάτι του openelec και δεν χρειάζεται περισσότερο από 200Mb και ένα ακόμη για τα data ανεξαρτήτου μεγέθους. Αυτό επίσης που γνωρίζω σίγουρα είναι πως για dual boot μεταξύ windows και openelec οφείλει να έχει γίνει πρώτα εγκατάσταση των windows, και άρα είσαι σε καλό δρόμο. Το δεύτερο partition (με τις ταινίες) που έχεις, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, κυρίως σε σχέση με τον υπολοιπόμενο χώρο του. Κατά τη διαδικασία δημιουργίας partition από το openelec πρέπει να υπάρχει επαρκής κενός χώρος στον δίσκο. Η καλή πρακτική λέει πως καλύτερα να μην έχεις δεδομένα σε win partition ανεξάρτητο του win boot partition, ειδικά όταν ο χώρος που υπολείπεται στο δίσκο είναι μικρός, γιατί υπάρχει σοβαρη πιθανότητα να χάσεις δεδομένα. Καλύτερα "άδειασε" τις ταινίες κάπου αλλού και μετά να κάνεις ότι έχεις να κάνεις.

Τελικά θα ξεκινήσω τον υπολογιστή με live Linux και θα κάνω απο εκεί τη διαδικασία. Με το χώρο δεν πρέπει να έχω πρόβλημα, ούτε έχω χρήσιμα αρχεία στο partition του λειτουργικού οπότε απο εκεί είμαστε ΟΚ.

Πάλι δουλειά θα έχω το ΣΚ :p

Τελικά τα κατάφερα! Μετά απο μέρες δοκιμών και εκνευρισμού, πέρασα extlinux και ησύχασα! Τώρα έχω Openelec και Win7 στον ίδιο δίσκο χωρις να πειραχτούν οι ταινίες που είχα σε άλλο partition.

Πολύ χρήσιμος αυτός ο οδηγός.

Θα με τρελάνει...

Νέα εγκατάσταση στον σκληρό. Πήρα μόνο τα KERNEL\SYSTEM της 3.1.2 απο την παλιά, τα έβαλα στο σκληρό και ξεκίνησα το σύστημα. Ξανά δημιουργία βιβλιοθήκης απο την αρχή αλλα πάλι δεν κατεβάζει posters & fanart!.
Λέω μπορεί να είχε γραφτεί κάτι λάθος στα αρχεία συστήματος της παλιάς εγκατάστασης και μεταφέρθηκε το πρόβλημα στην νέα. Σβήνω τα KERNEL\SYSTEM της 3.1.2 και κατεβάζω αυτά της 3.1.5. Πάλι τα ίδια.

Θα το σιχαθώ τελικά και θα γυρίσω στα Windows...

Δοκίμασε εγκατάσταση Openelec εκ του μηδενός!
Δεν είναι λογικό αυτό που σου συμβαίνει με τις τρέχουσες εκδόσεις! Κάποιο λάθος υπάρχει που μεταφέρεις ξανά και ξανά.

Εγώ παρά τις πάμπολλες εγκαταστάσεις που έχω κάνει σε openelec και σε σκληρό και σε usb με διάφορες εκδόσεις beta, daily, stable κ.λ.π., μόνο σε μια είχα πρόβλημα με τα posters και τα fanart. Έκτοτε κανένα!

Το έκανα και αυτό. Έσβησα τα αρχεία συστήματος απο το BOOT, έκανα format στο STORAGE και έβαλα 3.1.5 i386 αντί για x86_64 αυτή τη φορά. Μια απο τα ίδια. Ό,τι έχει προστεθεί στη βιβλιοθήκη απο την 3.0.3 και μετά δεν έχει artwork.

Το μόνο που μένει να κάνω είναι να αφήσω τον Artwork Downloader να δουλέψει για μερικές ώρες μήπως και δω κανένα γραφικό.