Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Γιατι στον δεκτη linux enigma 2 που εχω καποια καναλια Ελληνικα δεν παιζουν και στο android box παιζουν κανονικα, πρεπει να περασω καποια καινουργια εκδοση,που θα την βρω?

καλησπερα παιδια. εχω ενα ρασπμπερι pi b+ και το τροφοδοτω με ενα 5v 2a.
του περασα οπενελεκ με γκοθαμ 13.1 (εκανε αναβαθμιση μονο του σε 13.2
του περασα καποια ρεποζιτορι οπως του λαμδα και το αλλο που λεγεται σουπερ ρεπο και εβαλα καποια κλασσικα αντον οπως icefilms sportsdevil κτλ. οχι παρα πολλα, τα κλασσικα που κανουν ολοι. μετα απο ενα σημειο προσεξα οτι το cpu ειναι μονιμα στο 100%. επισης απο ενα σημειο και μετα χτες που τα περναγα, ειδα οτι εχει κατω απο την ωρα ενα τετραγωνακι με χρωματα. καπου διαβασα οτι δεν παιρνει πολλα βολτ? πιο μεγαλο τροφοδοτικο δεν παιζει, πως ειναι δυνατον. ειδα πολλα θρεντ στο ιντερνετ για καποιο παρομοιο προβλημα αλλα λυση καμια. εχετε να προτεινετε κατι? η καρτα μου ειχε μεσα το noobs και απο εκει περασα οπενελεκ. οτιδηποτε εχετε να προτεινετε, ιεναι δεκτο. ακομα και να τα κανω ολα απο την αρχη. αρκει να παιξει οπως πρεπει. πελαγωσα και μουρχεται να το πεταξω απ οτο παραθυρο
ναστε καλα

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Ποιό ακριβώς τροφοδοτικό? Έχει αποσπόμενο καλώδιο usb? Αν ναι δοκίμασε άλλο καλώδιο, παίζει ρόλο και αυτό.

το κλασικο τροφοδοτικο που δινει το modmypi. 5v2.a. https://www.modmypi.com/raspberry-p...pberry-pi-power-supply-including-noodle-cable
θα δοκιμασω κιαλλο καλωδιο βεβαια αν και δεν βλεπω ναναι αυτο... το θεμα ειναι καταρχας γιατι ειναι στο 100% η cpu, με το που το ανοιξω...

Απ'ότι διαβάζω εδώ είναι όντως πρόβλημα under-voltage. Το τροφοδοτικό αν δεν έχει πρόβλημα είναι πολύ καλό. Άλλαξε καλώδιο.
Θα εκπλαγείς απ'τις διαφορές μεταξύ καλωδίων.
Αν δεν έχεις άλλο τρόπο να το τεστάρεις και έχεις android smartphone, κατέβασε την εφαρμογή current widget και σύγκρινε ενδείξεις μεταξύ καλωδίων στο πεδίο current - με τον ίδιο φορτιστή/usb θύρα υπολογιστή (δεν υποστηρίζουν όμως όλες οι συσκευές αυτή την ένδειξη).

Όσο για το 100% cpu σίγουρα ευθύνεται κάποιο addon. Θα πρότεινα καθαρή εγκατάσταση (και μάλιστα της 14rc αν σκοπεύεις στο μέλλον να αναβαθμίσεις ούτως ή άλλως) και πέρασμα ένα-ένα των addons ώστε να βρεις το υπεύθυνο.
Ακόμα όμως και oced και με 100% cpu δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα under-current με αυτό το psu.

Ps το superrepo είναι το χάος το ίδιο, απόφυγέ το. Και θα σου πρότεινα να είσαι πολύ επιλεκτικός με τα addons που βάζεις στο pi. Πχ πρόσφατα εγκατέστησα το pulsar και μου έτρωγε πολύ μνήμη, εκεί που μετά από reboot ήταν 17% με το pulsar χωρίς καν να το ανοίξω ήταν 75%.

Last edited:

ωραια. καηκε το ρασπμπερι...
δεν μυριζω φωτια η οτιδηποτε, αλλα...
αλλαξα καλωδιο το εβαλα στην πριζα, τιποτα ομως δεν εβλεπα στην τηλεοραση. ξαναλλαζω καλωδιο βαζω το παλιο και βλεπω τωρα να αναβει μον οτο λαμπακι του ντακ που εχω πανω. το λαμπακι του ρασπμπερι αναβει για πολυθ λιγο και κλεινει. τι κανω τωρα?
ειναι σε εγγυηση ε? δεν εκανα κατι για να το καψω προφανως εβαλα ενα αλλο καλωδιο Usb δεν νομιζω οτι το επιρεαζει αυτο. για πειτε τι κανω γιατι τρελαθηκα. σας ευχαριστω

υγ. το τσιπακι που ειναι ακριβως κατω απο την υποδοχη του μινιγιουεσμπι για το ρευμα προσεξα οτι ειναι πααααρα πολυ ζεστο. σε καιει. δεν θυμαμαι βεβαια αν ηταν ετσι και πριν....

Χωρίς το dac τι κάνει?
Προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το τροφοδοτικό, που "έσκασε" το polyfuse.
Αυτό μπορεί να επανέλθει σε μια μέρα εκτός ρεύματος.
Μην το τροφοδοτήσεις άλλο σήμερα, δοκίμασέ το αύριο χωρίς το dac πρώτα, και αν βρεις με άλλο φορτιστή (κινητού πχ).

Ωχωχ. Δηλαδή τώρα που έσκασε το polyfuse θαναι ελαττωματικό για πάντα το ρασπμπερι μου; ή όταν θα επανέλθει σαν και πρώτα; αμάν πήρα για καλύτερα τροφοδοτικό από το modmypi και βγήκε μπακατέλα γαμωτο.να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω ή ναμου στειλουν άλλο;έχετε κάποιο εναλλακτικο καλό τροφοδοτικό συ μυαλό σας;ελπίζω να μην χάσω τα λεφτά μου και να μην έχει χαλάσει το ρασπμπερθ.αυριο θα βγάλω το ντακ να δω τι ηα κάνει.σημερα θα πάω να μετρήσω το τροφοδοτικό σε ένα φίλο.σας ευχαριστώ

Με το dac το pi ζητάει περισσότερη ενέργεια (δεν είπες απ'την αρχή ότι έχεις και dac) και αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να την πάρει απ'την πηγή ζορίζεται το fuse.
Μπορεί όμως και να συμβαίνει και το αντίθετο.
Αν είναι προβληματικό το τροφοδοτικό δεν ξέρεις τι θα χτυπήσει. Ζήτα να στο αλλάξουν και μην το ξαναχρησιμοποιήσεις.
Πιθανών να επανέλθει - καλύτερα να το αφήσεις αρκετά να κάνει recover, ίσως και 2 μέρες. Αν όχι πιστεύω να σε καλύψει η εγγύηση.
Overclock είχες κάνει?
Πάντως μπορεί να είναι και το καλώδιο. Συνήθως αυτά τα πλακέ είναι της πλάκας, δεν κάνουν για charge, μόνο data.

Αν έχεις γνωστό με πολύμετρο παρ'του και το pi και πες του να σου μετρήσει την αντίσταση του F3 polyfuse. Πρέπει να είναι έως 0,3 Ohm.

θα γινουν ολα σημερα το βραδυ!!! θα παει στο σπιτι ενος φιλου να μετρησω. ευχαριστω πολυ!!!

Αναμένουμε.
Αν είναι μεγάλη η ένδειξη της αντίστασης του f3 fuse (γύρω στο 1 Οhm πχ) άφησέ το 2 μέρες τουλάχιστον και μετά δοκίμασέ το με έναν φορτιστή που είσαι σίγουρος ότι δουλεύει, 1,2Α τουλάχιστον και καλώδιο καλό εννοείται, χωρίς oc και χωρίς το dac, μόνο με μια sd με καθαρή εγκατάσταση openelec.
Για να σιγουρέψεις ότι φταίει ο φορτιστής και όχι το pi.
Αν δουλέψει πρόσθεσε το dac να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει αυτό.

λοιπον, με καλωδιο 24awg το βολτομετρο εδειξε 5.5 βολτ οτιο δινει το τροφοδοτικο. το καλωδιο το δικο μου που ηρθε με το τροφοδοτικο ειναι 28awg
δεν ειχα καποιο τροπο να το μετρησω το καλωδιο αν μας τα λεει καλα αλλα 99% ειναι θεμα καλωδιου, θα στειλω στο μοντμαιπαι για αντικατασταση. μετρησα την F3 polyfuse και ηταν 0.5 ομ. το F3 δεν το εγραφε πουθενα αλλα απλα μετρησαμε αυτη κατω απο το τζακ του μινι γιουεσμπι. οποτε το αφηνω ολο το βραδυ και ξεκινω αυρτιο να δω τι εχουμε. μια ερωτηση για να μην εχω θεμα με τα αντον επισης. εσεις κατεβαζετε απο το σουπερ ρεπο ή εχετε καποιο πιο καλο που τα εχει πιο προσεγμενα? για να μην κατεβαζω απο ακυρα μερη. δεν θελω τιποτα τρελο, icefilms sportdevil videodevil κατα βαση...
ναστε καλα!!!!

Αν μπορείς να το μετρήσεις πριν το τροφοδοτήσεις, να έχει πέσει 0,3 ohm τουλάχιστον.
Για τα addons, αυτό που κάνω εγώ είναι αφού βρω αυτά που με ενδιαφέρουν ψάχνω να βρω το repo του developer που το αναπτύσσει και το εγκαθιστώ. Έτσι έχω στάνταρ τις αναβαθμίσεις όταν τις βγάλει ο developer. Αποφεύγω τα "όλα σε ένα" repos.
Για τα παραπάνω addons που αναφέρεις, πρόσθεσε σαν πηγή το fusion (ΔΕΝ είναι repo, είναι απλά μια online πηγή μέσω της οποίας εγκαθιστάς repos - δεν έχει καμία επίπτωση στο σύστημα) και εγκατέστησε μέσω αυτού τα αντίστοιχα repos. Ποιά είναι αυτά, θα τα βρεις στο tvaddons.ag.

Ps αντί του icefilms να προτείνω το genesis του "δικού μας" lambda.

Ευχαριστώ πολύ για ολα.θα ψάξω πως περνάω μετα από φορματ το noobs στην καρτα(δεν το έχω κάνει γ κάρτα ήταν με το νουμπς προεγκατεστημενη) ήθα περάσω κατευθείαν το ιματζ του οπενελεκ αυριο βρδυ.μεχρι τότε θα το αφήσω να φτιάξει το φιουζ.ευχαριστω πολύ για όλες τις χρήσιμες συμβουλές

Ps αντί του icefilms να προτείνω το genesis του "δικού μας" lambda.

Το Genesis είναι must και ναι, όσο λιγότερα εγκαθιστάμε, τόσο το καλύτερο είναι

λοιπον σημερα το βραδυ θα γινει η δουλεια παλι. αποφασισα ομως να βαλω raspbmc μιας και αποτι εψαξα μου λυνει τα χερια σε πολλα πραγματα χωρις να μπλεκω πχ οβερκλοκινγκ. εστειλα στο modmypi αλλα ακομα δεν μου εχουν απαντησει για το τροφοδοτικο. απλα μου κανει εντυπωση που στη φωτο στο πριμιουμ τροφοδοτικο που ειχα παραγγειλει το καλωδιο ηταν πλακε, ενω το καλωδιο που ηρθε σε μενα ηταν στρογγυλο. λετε να παιχτηκε κατι?? τα πλακε καλωδια ειναι καλυτερα ή οχι?
υγ. θα βαλω αποτι βλεπω μονο το fusion. απλα μια ερωτηση, μεσα το φιουζιον αποτι διαβαζω εχει πολλα διαφορετικα ριποζιτορις απο πολλους χρηστες. προφανως θα βαλω ολα του λαμπντα αλλα απο αλλους χρηστες ποια προτεινετε? εγω θελω να βαλω απλα αυτα που ανανεωνονται συχνα και εχουν τα σπορτντεβιλ βιντεοντεβιλ και το αλλ οαντον για το σποτιφαι. αυτα εχω κατα νου αρχικα. ευχαριστω (παλι σας ζαλισα)
υγ2. δεν βλεπω στο φορουμ να βαζουν πολλοι raspbmc. πως κιετσι?

μαλλον δεν ειχε επανελθει η πολιφιουζ γαμωτο. τζιφος. θα το αφησω 2 μερες και μετα θα το βαλω. επισης περιμενω και το νεο καλωδιο απο το Modmypi...ιδωμεν

Έβγαλε 5,5V το τροφοδοτικό ε? Χμμ, να ήταν τόσο χάλια το καλώδιο? Ίσως να έχεις να κάνεις με προβληματικό pi...
Με το ίδιο τροφοδοτικό το δοκίμασες? Έπρεπε να το δοκιμάσεις με ένα άλλο.

εχω ενα τροφοδοτικο νοκια 5 βολτ 1,5 αμπερ θα δοκιμασω και με αυτο χωρις να εχει τιποτα απο περιφερειακα πανω η συσκευη να δω. το ρασπμπερι παντως ειχε παιξει μεχρι να αρχισει να ανεβαζει σι πι γιου. δεν ειναι οτι δεν επαιξε ποτε. να ειναι ελλατβματικο? ξερω γω... θ δοκιμασω με το νεο καλωδιο, με αλλο τροφοδοτικο και βλεπουμε. για την ωρα 2 μερες υπομονη μεχρι πεμπτη βραδυ να επανελθει η πολιφιουζ.... ευχαριστω για ολες τις συμβουλες ε
υγ. ξερει κανεις που λεει για ερορ κοντς με λαμπακια να ξερω?

Ναι κι εγώ δεν το νομίζω να έχει πρόβλημα το pi. To dac τραβάει πολύ ρεύμα, και αν το καλώδιο είχε τόσο μεγάλη αντίσταση και έπεσε στα 4,5V τα'παιξε το fuse. Overclock του είχες κάνει?
Δεν πιστεύω σήμερα να το δοκίμασες με το dac πάνω?