Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Αν αλλάξει hosting το repo πρέπει να το ξαναεγκαταστήσεις για να συνεχίσουν τα addons του να ανανεώνονται αυτόματα.
Έχει γίνει πολλές φορές με το repo του lambda.

Ok... Κατανοητό..

Λοιπόν...
μετά τα σβήσιμο των settings... εγκατάσταση του repo του lambda και απενεργοποίηση όλων των αυτόματων updates (addons lambda - subscriptions) ...

Ησύχασα... ΤΕΡΜΑ τα αυτόματα LIBRARY UPDATES :)

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Μπορείτε να μου πείτε γιατί στα SMB shares χάνει την ρύθμιση για το είδος των αρχείων (Movies, TV Shows κτλ) που περιέχουν; Έχει σχέση με το αν βρίσκει το τοπικό δίκτυο ή όχι;

Πριν έκανα ανανέωση βιβλιοθήκης χωρίς να έχει συνδεθεί στο LAN. Δεν έσβησε τίποτα.
Κάνω επανεκκίνηση, βρίσκει το δίκτυο, κάνω ενημέρωση και μου διαγράφει απο τη βιβλιοθήκη όλες τις σειρές που είχα στο NAS. Κοιτάω την πηγή και βλέπω "Folder contains: None" αντί για TV Shows. Τις ταινίες για κάποιο λόγο δεν τις πείραξε αλλα μόλις έκανα "Edit Source" και, αφού έβγαλε μήνυμα "Share not available" γύρισε και σε αυτό το είδος απο Movies σε None.

Έλεος πια. Πρέπει να κάνω ευχέλαιο πριν ενημερώσω τη συλλογή μου για να μην τη σβήσει και χρειαστεί πάλι 2 ώρες να την ξαναφτιάξει.

Έχεις δηλώσει την ip του smb server καθώς και το όνομα του workgroup στα services?

Δεν θυμάμαι αλλα δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι οτι αυθαίρετα αλλάζει το "Folder contains..." σε None με αποτέλεσμα να σβήνει εγγραφές.

Μπα, το πιο πιθανό είναι κάτι τέτοιο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:laugh:

Άσχετο (φαντάζομαι) με το πρόβλημα μου: πως είναι δυνατόν ο scrapper να μπερδέψει το "Game of Thrones" με το "Two Pints of Lager and a Packet of Crisps";;
Έχει ρίξει τα επεισόδια του δεύτερου στην καταχώριση του πρώτου στη βιβλιοθήκη! Δεν είναι καν στον ίδιο δίσκο!

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Δεν θυμάμαι αλλα δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι οτι αυθαίρετα αλλάζει το "Folder contains..." σε None με αποτέλεσμα να σβήνει εγγραφές.

Πιθανόν από εκεί να πηγάζουν όλα τα προβλήματα με την library και το δίκτυο. Άλλο να έχει έτοιμη την ip και άλλο να ψάχνει σε κάθε boot.
Αυτό με το μπέρδεμα των σειρών μου είχε συμβεί κι εμένα πιο παλιά (σε walking dead και in the fflesh - και τα δύο με zombies, τυχαίο?:p) σε windows, και δεν θυμάμαι ποιά έκδοση xbmc είχα τότε.

Θα το κοιτάξω το βράδυ. Αν θυμάμαι καλά, στις ρυθμίσεις έχει WINS IP και όνομα Workgroup. Αυτά αλλάζω;

Πάντως όλα μα όλα τα προβλήματα άρχισαν με την Gotham. Κάτι λέει αυτό.

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Θα το κοιτάξω το βράδυ. Αν θυμάμαι καλά, στις ρυθμίσεις έχει WINS IP και όνομα Workgroup. Αυτά αλλάζω;

Πάντως όλα μα όλα τα προβλήματα άρχισαν με την Gotham. Κάτι λέει αυτό.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τα SMB..
γιατί δε στήνεις NFS στον Server σου.. χώρια που καταναλώνει και λιγότερους πόρους... (άρα καλύτερες θερμοκρασίες - κατανάλωση στο HTPC)

Πολύ εύκολα γινεται και μπορώ να σε βοηθήσω..
Hanewin NFS Server (windows)

Σημειώνω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα.. (ακόμα και με Gotham :) )..

Το σκεφτόμουν το NFS μετά απο αυτά που έγραψες πριν μερικές μέρες αλλα αυτές τις μέρες δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση για πολλά σκαλίσματα.

Χρειάζεται έξτρα προγράμματα για να το στήσω;

Μόνο το Hanewin NFS Server ... και 10 λεπτά από το χρόνο σου... :)

Πως γινεται να φτιαξω playlist ωστε να εμφανίζονται μόνο οι ταινίες με ελληνικό ήχο. ( εκανα μία οπου έβαλα audio is Greek αλλα τιποτα)

Είναι το audio track στα αρχεία σου επισημασμένο ως gre?

Είναι το audio track στα αρχεία σου επισημασμένο ως gre?

Στα περισσότερα ναι, σε κάποια που δεν είναι θα τα φτιάξω με το mkvtoolnix (εκτός αν υπάρχει πιο γρήγορη λύση)

Τη βρήκα τη λύση...PlaylistAudio Codec is: gre (και όχι Greek που έβαζα :) )...(ήθελα για το τέκνο να του εμφανίζονται μόνο τα παιδικά που έχουν ελληνικό ήχο.... )

Να ρωτήσω ...
Μπορεί κάποιος να προσθέσει απομακρυσμένα torrents jdownloader αρχεία σε openelec?
Για dual boot πρώτα βάζεις openelec ή windows ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Σε ευχαριστώ για την απάντηση....
αλλά τα βλέπω λίγο chinese.... :)... (μάλλον τελικά win είναι η λύση :))

Ειναι εύκολη η εγκατάσταση και η λειτουργία του.δεν χρησοποιησεις τις εντολές .αν εννοείς αυτο;