Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Με το clean library μου εξαφανίζει και ταινίες που υπάρχουν κανονικά...

Πάντα κάνω update library μετά από κάθε clean library... :)

Clean library να κάνεις χειροκίνητα μόνο, ποτέ αυτοματοποιημένα μετά από κάθε update και πάντα αφού βεβαιωθείς ότι ο server σου είναι online. Δεν χρειάζεται να κάνεις συνέχεια clean, τόσο συχνά αφαιρείς πράγματα απ'την βιβλιοθήκη πια?

Για όσους έχουν προβλήματα με smb, έχετε βάλει χειροκίνητα την διεύθυνση του server στο system/services/smb client?

Eπίσης υπάρχει επιλογή στο οpenelec configuration addon για καθυστέρηση έναρξης αν δεν ενεργοποιηθεί πρώτα το δίκτυο.

Clean library να κάνεις χειροκίνητα μόνο, ποτέ αυτοματοποιημένα μετά από κάθε update και πάντα αφού βεβαιωθείς ότι ο server σου είναι online. Δεν χρειάζεται να κάνεις συνέχεια clean, τόσο συχνά αφαιρείς πράγματα απ'την βιβλιοθήκη πια?

Για όσους έχουν προβλήματα με smb, έχετε βάλει χειροκίνητα την διεύθυνση του server στο system/services/smb client?

Eπίσης υπάρχει επιλογή στο οpenelec configuration addon για καθυστέρηση έναρξης αν δεν ενεργοποιηθεί πρώτα το δίκτυο.

Πριν βάλω το Stablebit Drive Pool έκανα πολλά clean... (λογω του ότι μετακινούσα υλικό από δίσκο σε δίσκο :) )...

Την επιλογή για καθυστέρηση του openelec δεν την ήξερα... (θα τη δοκιμάσω μαζί με αυτό που πρότεινε ο leo παραπάνω, μόλις στήσω τα 8.1 στον server)

Και εμένα μου είχε φάει τα συκώτια με το να μην βλέπει τα shares την πρώτη φορά που το άνοιγα, και ας είχα βάλει και την καθυστέρηση μέχρι να σηκωθεί το δίκτυο.
Τον τελευταίο καιρό πάντως, έχοντας αλλάξει και το switch που ήταν συνδεδεμένο το PC δεν μου το έχει ξανακάνει (φτου φτου...).
Επίσης, ποτέ δεν μου χάλασε τη βιβλιοθήκη, ακόμα και όταν δεν έβρισκε τα shares.

Αυτό που με έχει τρελάνει είναι που με hardware acceleration ενεργοποιημένο, τις περισσότερες φορές που είτε τελειώνει ένα video είτε πατάω stop, κολλάει το σύμπαν.
Με software decoding δουλεύει κανονικά.
ψάχνοντας είδα πως έχουν και άλλοι αντίστοιχο πρόβλημα, αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία...

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Θα συμφωνήσω με τον προλαλίσαντα [host505] σχετικά με τα του δικτύου.
Τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται με τις βιβλιοθήκες είναι τις περισσότερες φορές αδυναμίες του ίδιου του δικτύου μας και όχι του openelec. Ειδικά οι samba (smb) δικτυακοί πόροι και τα mounts, αποτελούν πονεμένη ιστορία.
Και 'γω προτείνω χρονοκαθυστέρηση για σιγουριά, και έλεγχο ή επανεκκίνηση του hardware που εμπλέκεται στο δίκτυο όπως router, switch, access point, nas κλπ. Εχω παρατηρήσει πως 9 στις 10 φορές το πρόβλημα οφείλεται σε αυτά.

για χρονοκαθυστερηση υπάρχει και το advance wake on lan το οποίο και χρησιμοποιώ,με το που ξεκινάει το htpc το advance wol δίνει εντολή να ξεκινήσει ο server και μετά απο 2 λεπτά αρχίζει να κάνει scan την βιβλιοθήκη

Εντάξει όλα αυτά ρε παιδιά αλλα όταν λειτουργούσε το σύστημα άψογα επι 2 χρόνια και με το που έβαλα τελική Gotham άρχισε τα παράξενα, κάποιος φταίει και δεν είμαι εγώ.
Βλέπω να επιστρέφω στον Frodo...

Κώστα πριν υποβαθμιστείς στην frodo κάνε αυτό που είπα, μετονόμασε τον φάκελο .xbmc (ώστε να κρατήσεις την εγκατάστασή σου αν και πάλι έχεις προβλήματα) και reboot. Clean install είναι στην ουσία, ή hard reset. Mετά ξεκίνα να περνάς τα custom σου (advanced settings, addons) σιγά σιγά και παρατήρησέ το.

Ευτυχώς με nfs κανένα προβλημα με τα shares.... :)

Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Κώστα πριν υποβαθμιστείς στην frodo κάνε αυτό που είπα, μετονόμασε τον φάκελο .xbmc (ώστε να κρατήσεις την εγκατάστασή σου αν και πάλι έχεις προβλήματα) και reboot. Clean install είναι στην ουσία, ή hard reset. Mετά ξεκίνα να περνάς τα custom σου (advanced settings, addons) σιγά σιγά και παρατήρησέ το.

Δεν υπάρχει σωτηρία...

Έκανα αυτό που είπες: μετονομασία, επανεκκίνηση, εγκατάσταση μόνο trakt και Youtube και ενημέρωση βιβλιοθήκης με το sources.xml που πήρα απο την παλιά εγκατάσταση.
Μια απο τα ίδια: τα 1080i του GoT δεν παίζουν και παγώνουν το μηχάνημα τόσο άσχημα που δεν επανέρχεται ούτε με killall (με terminal μπορώ να μπω)
Το μόνο πρόβλημα που είδα στο log είναι με το buffer.

Δοκίμασα και ένα βίντεο του Youtube ("AC\DC - Who Made Who" uploaded by acdcVEVO) Παίζει για 2" και μετά μαύρη οθόνη. Το βίντεο είναι Web-m με ήχο OGG, σύμφωνα με το XBMC για Android (εκεί παίζει κανονικά).

Έχω κάνει καμιά 10αριά επανεκκινήσεις και δεν έγινε αυτόματη ενημέρωση βιβλιοθήκης (ευτυχώς)

???????????????????

Βιάστηκα να μιλήσω: κόλλησε το live streaming του F.T.V., έδωσα killall -9 xbmc.bin και με το που επανήλθε, άρχισε ενημέρωση βιβλιοθήκης...

Last edited:

Και συνεχίζω τον μονόλογο του τρελαμένου :p

Διάβασα οτι οι 4.x.x χρησιμοποιούν οδηγούς γραφικών OSS ενώ οι 3.x.x είχαν της ίδιας της AMD. Λέτε να φταίει αυτό για κάποια απο τα προβλήματα;

Nαι, έχει εγκαταληφθεί το xvba. Το παλιό ρητό ότι ATI/AMD και linux δεν πάνε μαζί καλά κρατεί.
Τα αρχεία που δοκιμάζεις όλα στο δίκτυο τα έχεις? Γιατί μου μυρίζει πρόβλημα δικτύου. Μπορείς να το ελέγξεις κάπως, μια αντιγραφή απ'τον server που έχεις το υλικό σου στο μέσο που έχεις εγκατεστημένο το xbmc πχ τι ταχύτητες πιάνει? Δοκίμασε να παίξεις κάτι απευθείας απ'τον δίσκο του xbmc.

Τώρα αυτό με την ενημέρωση της βιβλιοθήκης :nounder:

Και συνεχίζω τον μονόλογο του τρελαμένου :p

Διάβασα οτι οι 4.x.x χρησιμοποιούν οδηγούς γραφικών OSS ενώ οι 3.x.x είχαν της ίδιας της AMD. Λέτε να φταίει αυτό για κάποια απο τα προβλήματα;

ακόμη με amd είσαι εσύ?:p

Nαι, έχει εγκαταληφθεί το xvba. Το παλιό ρητό ότι ATI/AMD και linux δεν πάνε μαζί καλά κρατεί.
Τα αρχεία που δοκιμάζεις όλα στο δίκτυο τα έχεις? Γιατί μου μυρίζει πρόβλημα δικτύου. Μπορείς να το ελέγξεις κάπως, μια αντιγραφή απ'τον server που έχεις το υλικό σου στο μέσο που έχεις εγκατεστημένο το xbmc πχ τι ταχύτητες πιάνει? Δοκίμασε να παίξεις κάτι απευθείας απ'τον δίσκο του xbmc.
H έκδοση 3 δούλευε χωρίς πρόβλημα τόσο καιρό με τους παλιούς οδηγούς.

Δεν είναι θέμα δικτύου. Λίγο πιο πριν έπαιξα BDrip με bitrate 25Mb\sec χωρίς πρόβλημα. Τα αρχεία του GoT είναι στο μισό απο αυτό.
Νομίζω οτι το είχα δοκιμάσει απο τοπικό δίσκο και έκανε πάλι το ίδιο. Άσε που το κάνει στο Youtube, σε streaming liveTV και σε άλλα addons.

ακόμη με amd είσαι εσύ?:p

Eίμαι αντιστασιακός :p

Για το πρόβλημα με το streaming και την μαύρη οθόνη φαίνεται οτι φταίει η αλλαγή ρυθμού ανανέωσης της οθόνης ανάλογα με το βίντεο.
Με αυτή τη ρύθμιση στο off, παίζουν όλα και τα 1080i .ts ξεκινούν μεν αλλα το Openelec κάνει επανεκκίνηση σχεδόν αμέσως.

Μήπως το είχες στο always? Γιατί κι εμένα μου δημιουργούσε προβλήματα εκεί. Δοκίμασε στο start/stop.
Vaapi πιστεύω έχεις απενεργοποιημένο ε?

Start\Stop το είχα. Στο acceleration δεν θυμάμαι πως το έχω, είναι πάντως όπως δούλευε στην 3.x.x

Και να σκεφτείς οτι έβαλα ΟΕ για να γλιτώσω απο τις παραξενιές των Windows :p

Δεν έχει καμία σημασία πως το είχες στην 3.x.x αφού έχει άλλους οδηγούς η 4.x.x. Δοκίμασε αυτές τις ρυθμίσεις:

Settings->System->Video output->Vertical blank sync: Let Driver choose

Settings-> Video -> Playback:
Adjust Refreshrate to match video: Start/Stop

Settings->Video->Acceleration->VDPAU: On
Prefer VDPAU Mixer: ON
VAAPI: off

Eπίσης δεν ξέρω τι επιλογές έχει για deinterlacing στα video osd settings.

Last edited: