Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Πως πάει η τελευταία beta;
Εγώ έχω προβλήματα σε interlaced υλικό. Χθες μου κόλλησε όταν έπαιζε 576i25 και προσπάθησα να κάνω rewind ενω δύο αρχεία 1080i30 δεν έδειξαν καθόλου εικόνα.
Τα αρχεία έπαιξαν κανονικά στον ψηφιακό μου δέκτη.

(Τώρα μου θυμήθηκε:p )

Σε τι υλικό τρέχεις το openelec (gpu)? Τι scaler έχεις επιλέξει για το deinterlacing?
Στο pi είναι οκ η απόπλεξη γι'αυτό ρωτάω.

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Κάλιο αργά παρά ποτέ :)

Το υλικό φαίνεται στην υπογραφή μου. Deinterlacing δεν προλαβαίνω να ανοίξω, κολλάει το σύμπαν.
Αυτό που με διαολίζει είναι οτι τα ίδια αρχεία τρέχουν νεράκι στην Frodo.

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Παίξε ένα οποιοδήποτε αρχείο, πήγαινε στις ρυθμίσεις του video osd, όρισε deinterlacing auto και κάνε set default for all videos.
Aπό amd δεν ξέρω να σου προτείνω καλή μέθοδο απόπλεξης, τι επιλογές έχει?

Νομίζω Bilinear και Nearest Neighbor έχει. Είμαι εκτός έδρας, θα δοκιμάσω αυτό που πρότεινες με την πρώτη ευκαιρία.

Δοκίμασε κανείς το 4.0 σε Xtreamer Ultra ?
Εμένα σε εγκατάσταση επάνω από 3.2.4 Frodo ανοιγοκλείνει!

!@#$%^ να πάρει!

Εκεί που όλα ήταν ρολόι με την αναβάθμιση στο Xtreamer Ultra 1 (manual kernel update) η Gotham με έκανε να τα χάσω πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό! Η 4.0 παρά την εγκατάστασή της χωρίς φαινομενικά κάποιο πρόβλημα, κάνει συνεχείς επανεκκνινήσεις της Gotham!
Ελάχιστη απόκριση στα μενού και ξανά επανεκκίνηση. Την επανέφερα στην 3.2.4 (ευτυχώς είχα σχετικά πρόσφατο backup ρυθμίσεων και βιβλιοθήκης)
Ξαναδοκίμασα με νέα αναβάθμιση και είχεα την ίδια συμπεριφορά (φρέσκο κατεβασμένο αρχείο)
Η επιστροφή στην Frodo ήταν αναπόφευκτη. Δεν δοκιμάζω ακόμη clean install πριν επιβεβαιώσω πως η 4.0 είναι ΟΚ για το Ultra! Το stable της 4.0 δεν αποδείχθηκε στην περιπτωσή μου πολύ stable!
Σημειώνω πως στο rasberry pi η Gotham τρέχει ΧΑΡΜΑ χωρίς τα προβλήματα των beta!

Σημειώνω πως στο rasberry pi η Gotham τρέχει ΧΑΡΜΑ χωρίς τα προβλήματα των beta!

Εμένα πάντως σε rasberry η 4.0 όταν παίζω αρχείο από NAS Drive κολλάει, μου έκανε μερικά reboot και επίσης δεν δουλεύει σωστά το 5.1 μέσω hdmi στον ενισχυτή, του έκανα και clean install για να το σιγουρέψω αλλά τελικά επέστρεψα στην 3.2.4 που δουλεύει άψογα.

Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Παίξε ένα οποιοδήποτε αρχείο, πήγαινε στις ρυθμίσεις του video osd, όρισε deinterlacing auto και κάνε set default for all videos.
Aπό amd δεν ξέρω να σου προτείνω καλή μέθοδο απόπλεξης, τι επιλογές έχει?

Τελικά είχες δίκιο. Με deinterlacing on, τα αρχεία έπαιξαν.
Ευχαριστώ.

Το auto δεν δουλεύει? Δεν ξέρω τι επίπτωση μπορεί να έχει το deinterlacing σε progressive υλικό.
Πάντως και στο off δεν είναι φυσιολογικό να "κολλάει το σύμπαν" όταν παίζεις interlaced.

Τζάμπα χάρηκα. Πάλι τα ίδια κάνει, ανεξάρτητα με το deinterlacing.
Το αρχείο που δοκίμασα νωρίτερα ήταν 1080p, όχι i.

Τελικά κατάφερα να εγκαταστήσω το 4 στο Ultra. Χρειάστηκε βέβαια να απαρνηθώ τα πάντα (addons, settings κλπ) και να κάνω clean install γιατί με restore είχα τα ίδια προβλήματα.
Εντάξει, δε λέω, καλή η Gotham, γρηγορότερη, καλύτερη στα streams αλλά ... η εξέλιξη πολλών addons και extras που είχα, είναι ακόμη πολυυυύ πίσω!
Επιστροφή στη 3.2.4 (σταθερότατη) και αναμονή να προσαρμοστούν οι υπόλοιποι στην gotham!

Για πες μερικά που δεν είναι συμβατά με την 13.
Έχεις ψάξει να δεις αν έχουν βγει νέες συμβατές εκδόσεις? Μερικά addons ανανεώνονται για συμβατότητα με την 13 και άλλα βγάζουν ξεχωριστή έκδοση, έχουν δλδ 2 εκδόσεις, μια για frodo και μια για gotham.
Force refresh τα repositories έκανες?

Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Για πες μερικά που δεν είναι συμβατά με την 13.
Έχεις ψάξει να δεις αν έχουν βγει νέες συμβατές εκδόσεις? Μερικά addons ανανεώνονται για συμβατότητα με την 13 και άλλα βγάζουν ξεχωριστή έκδοση, έχουν δλδ 2 εκδόσεις, μια για frodo και μια για gotham.
Force refresh τα repositories έκανες?

Βέβαια έκανα. Το θέμα είναι πως η εγκατάσταση έγινε με μηδενισμένο το openelec. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταστήσω όλα τα addons από την αρχή μέσω των repos που ξέρω, όπως το superrepo για gotham.
Για όσο είχα την 4 δεν μπόρεσα να εγκαταστήσω sportdevil, navi-x (γνωρίζω πως προς το παρόν δεν λειτουργεί) καθώς και μια σειρά adult addons.
Αντίθετα στο rasberry pii η εγκατάσταση της 4 έγινε "πάνω" από την 3.2.4 με συνέπεια τα addons στο σύνολό τους (και το sport devil) να λειτουργούν κανονικά. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να κάνω τη μετάβαση με πλήρη λειτουργία των addons είναι να μηδενίσω της 3.2.4, στη συνέχεια να περάσω ένα - ένα τα repos και τα addons, και κατόπιν να επιβεβαιώσω πως με upgrade σε 4 όλα λειτουργούν και να προχωρήσω σε αναβάθμιση, κάτι που έχει αρκετή φασαρία.

Το δικό μου πάλι έχει δαιμονιστεί! Μετά απο 4 μέρες με την τελική 13.0 αποφάσισε (χωρίς να αλλάξω κάτι) να δει ένα φάκελο στον τοπικό δίσκο που δεν τον έβλεπε εδώ και μήνες.
Μου καθάρισε και την υπόλοιπη βιβλιοθήκη (το 98% είναι σε NAS) επειδή δεν έβρισκε δίκτυο. Άντε πάλι scrapping 300 ταινίες και 1.500 επεισόδια. Με beta και RC, όταν δεν έβρισκε δίκτυο δεν έσβηνε τίποτα...

Δεν μπορώ να εγκαταστήσω το openelec σε καμμία έκδοση.Δεν μπουτάρει απο το stick για να εγκαταστήση το openelec ενώ έχουν γίνει όλα όπως προβέπονται για την εγκατάσταση
σύμφωνα με τις οδηγίες του wiki openelec.To htpc εχει μητρική την asrock B85M-ITX με επεξεργαστή intel Pentium g3220 (lga1150) και κάρτα γραφικών
gigabyte gt640.Επίσης έχω χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικές μάρκεσ απο usb στικάκια.
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος , γιατί έχω κωλήσει.

Δεν μπορώ να εγκαταστήσω το openelec σε καμμία έκδοση.Δεν μπουτάρει απο το stick για να εγκαταστήση το openelec ενώ έχουν γίνει όλα όπως προβέπονται για την εγκατάσταση
σύμφωνα με τις οδηγίες του wiki openelec.To htpc εχει μητρική την asrock B85M-ITX με επεξεργαστή intel Pentium g3220 (lga1150) και κάρτα γραφικών
gigabyte gt640.Επίσης έχω χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικές μάρκεσ απο usb στικάκια.
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος , γιατί έχω κωλήσει.
τι εννοείς με το δεν μπουτάρει από το stick?

Εννοω το στικακι που εχω δημιουργησει για την εγκατασταση του openelec οταν παταω να κανει install δεν κανει τιποτα , η οθονη ειναι μαυρη και δεν προχωραει η εγκατασταση.

Εννοω το στικακι που εχω δημιουργησει για την εγκατασταση του openelec οταν παταω να κανει install δεν κανει τιποτα , η οθονη ειναι μαυρη και δεν προχωραει η εγκατασταση.

την generic βάζεις?δοκίμασε και την 3.2.4 x86_64

Ναι την generic.OK θα δοκιμασω την 3.2.4.Οι diskimage τι χρησιμευουν;Ευχαριστω για την βοηθεια.

Ναι την generic.OK θα δοκιμασω την 3.2.4.Οι diskimage τι χρησιμευουν;Ευχαριστω για την βοηθεια.

δεν ξέρω,δοκίμασε και χωρίς την κάρτα γραφικών