Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Χωρίς την κάρτα γραφικών?Κατάλαβα....Λέω να μην ασχοληθώ καθόλου.
Πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια.

Χωρίς την κάρτα γραφικών?Κατάλαβα....Λέω να μην ασχοληθώ καθόλου.
Πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια.

μεχρι να γίνει εγκατάσταση,δεν χρειάζεται να την βγάλεις

Τελικα εκανα δοκιμη χωρις την καρτα γραφικων , η εγκατασταση ξεκινησε και εγινε κανονικα στη 4.0.1 με γραφικα και ηχο hdmi on board.Παντως δε το καταλαβαινω αυτο πρεπει να την ... πεταξω την καρτα γραφικων;

Τελικα εκανα δοκιμη χωρις την καρτα γραφικων , η εγκατασταση ξεκινησε και εγινε κανονικα στη 4.0.1 με γραφικα και ηχο hdmi on board.Παντως δε το καταλαβαινω αυτο πρεπει να την ... πεταξω την καρτα γραφικων;

όχι,μπορείς να την συνδέσεις ξανά τώρα

Φίλε leo06 ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Το πρόβλημα λύθηκε με τον τρόπο που μου είπες.

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Να ρωτήσω και εγώ κάτι...

Νομίζω ξεκίνησε από την έκδοση 4 και εξής...
μου κάνει αυτόματο updating ... ενώ δεν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή... (έχω απενεργοποιημένη και τη σχετική εντολή στο Advanced Wake on Lan addon)...

καμιά ιδέα πως να την απενεργοποιήσω τελείως?

Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Να ρωτήσω και εγώ κάτι...

Νομίζω ξεκίνησε από την έκδοση 4 και εξής...
μου κάνει αυτόματο updating ... ενώ δεν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή... (έχω απενεργοποιημένη και τη σχετική εντολή στο Advanced Wake on Lan addon)...

καμιά ιδέα πως να την απενεργοποιήσω τελείως?

αν στο κάνει όταν ξεκινάει,system-video-library-update library on startup
edit: αν εννοείς system update απο το κεντρικό μενού (confluence skin) programs-openelec configuration-system-updates

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

αν στο κάνει όταν ξεκινάει,system-video-library-update library on startup
edit: αν εννοείς system update απο το κεντρικό μενού (confluence skin) programs-openelec configuration-system-updates

Όντως μιλούσα για library update...
Το ,system-video-library-update library on startup το έχω απενεργοποιημένο...

Και εγώ το ίδιο παθαίνω, και όχι μόνο στην εκκίνηση. Προχθές έβλεπα κάτι στο Youtube, το βιντεο σταμάτησε με μήνυμα λάθους και άρχισε ενημέρωση βιβλιοθήκης!

Γενικά φαίνεται προβληματική η 4.x.x. Κολλήματα σε streaming (ακόμα και απο Youtube) και interlaced, χάνει το είδος του source (ταινίες\σειρές) και μου σβήνει τη μισή βιβλιοθήκη, δεν βλέπει τα SMB shares με την πρώτη, δεν σβήνει μετά απο streaming.

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Και εγώ το ίδιο παθαίνω, και όχι μόνο στην εκκίνηση. Προχθές έβλεπα κάτι στο Youtube, το βιντεο σταμάτησε με μήνυμα λάθους και άρχισε ενημέρωση βιβλιοθήκης!

Γενικά φαίνεται προβληματική η 4.x.x. Κολλήματα σε streaming (ακόμα και απο Youtube) και interlaced, χάνει το είδος του source (ταινίες\σειρές) και μου σβήνει τη μισή βιβλιοθήκη, δεν βλέπει τα SMB shares με την πρώτη, δεν σβήνει μετά απο streaming.

Χμ... πάλι καλά δεν είμαι μόνος...
με NFS ευτυχώς δεν είχα θέμα..

Έστειλες bug report?

Όχι ακόμα. Με τον εκνευρισμό που μου προκαλεί τελευταία, ξεχνάω να κρατήσω το log.

Με τις Beta δεν είχα πρόβλημα: ξεκίναγε ενημέρωση, έβλεπε οτι ο NAS είναι offline και δεν έκανε τίποτα. Απο την τελική και μετά μου τα έκανε μαντάρα. 3-4 φορές έχω ξαναστήσει βιβλιοθήκη (θα ήταν περισσότερες αν το χρησιμοποιούσα καθημερινά).

Last edited:
Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Όχι ακόμα. Με τον εκνευρισμό που μου προκαλεί τελευταία, ξεχνάω να κρατήσω το log.

Με τις Beta δεν είχα πρόβλημα: ξεκίναγε ενημέρωση, έβλεπε οτι ο NAS είναι offline και δεν έκανε τίποτα. Απο την τελική και μετά μου τα έκανε μαντάρα. 3-4 φορές έχω ξαναστήσει βιβλιοθήκη (θα ήταν περισσότερες αν το χρησιμοποιούσα καθημερινά).

Ασε μου διέλυσε Βιβλιοθήκες ταινιών ...
και τώρα τις στήνω με Mediaelch τις ολοκληρώνω, σβήνω db - thumbnails και ξανά update...

και άλλη φορά το ανοίγω μόνο αφού έχω βάλει τις απαραίτητες πληροφορίες με το Mediaelch ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Όντως μιλούσα για library update...
Το ,system-video-library-update library on startup το έχω απενεργοποιημένο...

πάρε ένα backup το guisettings.xml από το φάκελο userdata και μετά διέγραψε το,κανε και ένα reboot

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

πάρε ένα backup το guisettings.xml από το φάκελο userdata και μετά διέγραψε το,κανε και ένα reboot

οκ θα το δοκιμάσω..

Εγώ δεν χρειάζεται να το δοκιμάσω, το φρόντισε το Openelec :p
Μετά απο ένα κόλλημα, έκανε επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων...και μετά μου χάλασε τη βιβλιοθήκη...:smash:

Last edited:

Γι' αυτό εγώ έμεινα στην 3.2.4!
...Εντάξει, έμεινα γιατί βαριόμουν να ξαναστήνω το Xtreamer Ultra αλλά τα περιγραφόμενα προβλήματα δικαιώνουν .... την τεμπελιά μου! LOL
Σε rasberry πάντως η 4.0.Χ παρόλη την ακούσια έναρξη σάρωσης της βιβλιοθήκης, δεν μού έχει χαλάσει τίποτε. Μέχρι σήμερα!

Η 3.2.4 κατεβάζει κανονικά αγγλικούς υπότιτλους απο τα γνωστά sites; Είχα πάει απο 4beta σε 3.2.4 και δεν έτρεχε το addon των υποτίτλων όταν το επέλεγα στο OSD

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Όσοι έχετε προβλήματα με την gotham προτείνω μετονομασία του φακέλου .xbmc (ώστε να μην χάσετε το configuration αν δεν λυθούν τα προβλήματά σας) και εγκατάσταση ένα-ένα των addons που χρησιμοποιείτε μέχρι να βρεθεί ο ένοχος. Clean instal δλδ.
ΔΕΝ έχω δει να αναφέρονται ιδαίτερα τα προβλήματα που περιγράφετε ούτε στο xbmc ούτε στο openelec forum. Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω κανένα από αυτά στο pi, και βρίσκω την gotham τάξεις ανώτερη της frodo (απ'τις χειρότερες εκδόσεις xbmc imho).

A, και γιατί χρησιμοποιείτε το clean library after update ενώ έχετε τα αρχεία σας στο δίκτυο? Network is a bitch, δεν το ξέρετε? 3 κλικ μακριά είναι το clean library.

Last edited: