Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλα δεν γίνεται τίποτα. Δεν το προσπαθώ άλλο, ας κοιτάξουν αυτοί τους οδηγούς τους.

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Να ρωτήσω και εγώ κάτι...

Νομίζω ξεκίνησε από την έκδοση 4 και εξής...
μου κάνει αυτόματο updating ... ενώ δεν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή... (έχω απενεργοποιημένη και τη σχετική εντολή στο Advanced Wake on Lan addon)...

καμιά ιδέα πως να την απενεργοποιήσω τελείως?

Λοιπόν, κι εμένα μου έκανε update library on startup ενώ το έχω απενεργοποιημένο, σε windows όμως. Μετά από 10' έκανα restart και δεν ξεκίνησε update.
Πιστεύω συμβαίνει το εξής: Πρέπει να υπάρχει μια εσωτερική εντολή στο xbmc που να ξεκινάει update library αν δεν έχει γίνει για Χ ώρες. Αν λοιπόν το έχεις απενεργοποιημένο για περισσότερες από αυτές τις Χ ώρες, μόλις το τρέξεις θα κάνει update.
Έτσι εξηγείται και το τυχαίο library update που έχω δει κάποιες φορές στο pi, το οποίο είναι always on.

Last edited:

Αν είναι αυτό, τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ηλίθιο που το σκέφτηκε...

Δεν είναι όμως. Είναι μαύρη κατσαρίδα και θέλει σκότωμα. Θα ανέβαζα bug report αλλα μάλλον είναι άδικος κόπος. Ρώτησα για το άλλο πρόβλημα μου πριν 3 μέρες και ακόμα δεν απάντησε κανείς. Σε παλιότερη αναφορά προβλήματος που είχα κάνει (δεν κατέβαζε artwork) η συμβουλή τους ήταν "άλλαξε router". Τελικά το έφτιαξαν επειδή έπεσε κράξιμο.

Τελικά μάλλον αυτό που ξεκινάει update library απο μόνο του πρέπει να είναι τα addons του lambda... Είχε ενεργοποιημένες κάτι επιλογές στο library section στις ρυθμίσεις των go addons.

Μάλλον έχεις δίκιο. Στο δικό μου το GOTV ήταν ρυθμισμένο να κάνει update καθε 15 ώρες.

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Μάλλον έχεις δίκιο. Στο δικό μου το GOTV ήταν ρυθμισμένο να κάνει update καθε 15 ώρες.

Από που το αλλάζουμε... να μην κάνει καθόλου αυτόματο update... ?

Σε Openelec εχουμε δυνατοτητα browser σε internet?

To ότι το addon εκκινεί library update δεν είναι bug, αν το έχεις ενεργοποιημένο στα settings του addon θα συνεχίσει να το κάνει.

Θα έπρεπε να ελέγχει πρώτα αν οι αυτόματες ενημερώσεις είναι ενεργοποιημένες στις ρυθμίσεις του ΟΕ ή τουλάχιστον να μην είναι προεπιλεγμένη η λειτουργία αυτή στο addon.

Αν δεν έβλεπες οτι κάνει τις ενημερώσεις το GOTV ,ακόμα θα σπάγαμε το κεφάλι μας για να βρούμε λύση. Αν δεν θες να το πεις bug, πες το κακογραμμένο κώδικα.

Unwanted feature θα το έλεγα, για όσους δεν χρησιμοποιούν τα subscriptions του addon τουλάχιστον. Ίσως θα έπρεπε να είναι disabled by default, αλλά καλό είναι όταν εγκαθιστούμε κάποιο addon (και δη unofficial) να ξέρουμε ακριβώς τι κάνει και να περνάμε πάντα απ'τα settings του (βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί κι εγώ ενεργοποιημένο το είχα).

Υπάρχει ο chromium browser, στα unofficial add on του Openelec,στην ουσία είναι παραλλαγή του Chrome και δουλεύει μια χαρά.
έχεις κάποιο λινκ για αυτό?

Το είχα βρει μέσα από το μενού του Openelec, δεν θυμάμαι που είναι χωμένο, δες στα addons, install Openelec unofficial addons repository.... αν δεν κάνω λάθος... πλέον xbmc δουλεύω σε win8.

Λοιπόν το GOTV δεν το είχα εγκατεστημένο τελικά... Έκανα disable όμως και κάποια άλλα addons του lamdba τα οποία είχαν επιλογή για update library subscription ή κάπως έτσι..
Έσβησα και τα settings όπως πρότεινε ο leo06 και βλέπουμε...

να ρωτήσω κάτι άλλο
Ο lamdba βγάζει καινούργιο rep ... πάλι εγκατάσταση πρέπει να το κάνω? αυτό δε γίνεται αυτόματα από το xbmc?

Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

To θέμα με την ανανέωση της βιβλιοθήκης αποτελεί ένα ακόμη σύμπτωμα μεταξύ πολλών "bugs" που μαστίζουν όλα το opensource software. Όταν δίνεις άμεση πρόσβαση σε πολλές φορές "ευαίσθητες" ρυθμίσεις στους προγραμματιστές, εκείνοι πολλές φορές άθελα ή ηθελημένα, την καταχρώνται με αποτέλεσμα να χάνεται ο μπούσουλας μερικές φορές. Εδώ το σωστό θα ήταν να δίνει μεν π προγραμματιστής ρύθμιση για ανανέωση των συνδρομών αλλά τον τελικό λόγο να τον έχει η κεντρική ρύθμιση του xbmc. Μικρό το κακό πάντως.

Όσον αφορά στα νέα repos, προφανώς και δεν απαιτείται επανεγκατάσταση. Απλά μια αυτόματη ή εξαναγκασμένη ανανέωση είναι αρκετή!

Αν αλλάξει hosting το repo πρέπει να το ξαναεγκαταστήσεις για να συνεχίσουν τα addons του να ανανεώνονται αυτόματα.
Έχει γίνει πολλές φορές με το repo του lambda.