KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

με ολη την ανατολικη ευρωπη συγκρινεται ,αναμεσα τους χωρες που εχουν πολυ μεγαλυτερο πλυθησμο και εχουν σαφως υποδεεστερο οδικο δικτυο και οδηγικη παιδεια (αφου δεν ειχαν αυτοκινητα μεχρι πριν 10 χρονια) .
ειτε το θες ειτε οχι μιλαμε για τη μιση ευρωπη.
και απο αυτην την ευρωπη ειμαστε καλυτερα αυτη τη στιγμη , κατι που εχει σημασια γιατι πριν απο 20 χρονια ειμασταν το ιδιο.

γκρινιαρη:damnyou: :p :p

πανκροκ said:
με ολη την ανατολικη ευρωπη συγκρινεται ,αναμεσα τους χωρες που εχουν πολυ μεγαλυτερο πλυθησμο και εχουν σαφως υποδεεστερο οδικο δικτυο και οδηγικη παιδεια (αφου δεν ειχαν αυτοκινητα μεχρι πριν 10 χρονια) .
ειτε το θες ειτε οχι μιλαμε για τη μιση ευρωπη.
και απο αυτην την ευρωπη ειμαστε καλυτερα αυτη τη στιγμη , κατι που εχει σημασια γιατι πριν απο 20 χρονια ειμασταν το ιδιο.

γκρινιαρη:damnyou: :p :p

αααα για το πρωην ανατολκο μπλοκ ναι !!!!!

:music-smiley-005:

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν τόσοι που έχουν δώσει 10.000€, 14.000€, 16.000€ για μηχανή και δεν δίνουν 500-600€ για κράνος ?
Δεν έχει σημασία τι έχεις. Αλλα ένα παραπάνω όταν το κοντέρ γραφει τελικές της τάξεως τον 290+

Απάντηση: Re: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Κώνσταντινος Μυλωνάς said:
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν τόσοι που έχουν δώσει 10.000€, 14.000€, 16.000€ για μηχανή και δεν δίνουν 500-600€ για κράνος ?
Δεν έχει σημασία τι έχεις. Αλλα ένα παραπάνω όταν το κοντέρ γραφει τελικές της τάξεως τον 290+

Το κακό Κώστα είναι ότι δεν γράφουν ποτέ κανέναν για κράνος στην εθνική που έχει πιάσει τα 290+.

Όλους τους γράφουν στην Αχαρνών, στη Πατησίων και στην Αλεξάνδρας όταν πηγαίνουν με 30-40 και φοράνε παντόφλες! Και το κυριότερο στήνουν τα περισσότερα μπλόκα Ιούλιο και Αύγουστο, μες στο καταμεσήμερο, όταν γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ανυπόφορο είναι το κράνος με 40 βαθμούς θερμοκρασία!

Κατά τα άλλα νοιάζονται για την ασφάλειά μας και όχι για τα πρόστιμα που θα εισπράξουν! Αλλά ας μην διαμαρτυρόμαστε, αυτοί είμαστε σαν λαός και μας αξίζουν 100% όλοι αυτοί οι κρετίνοι που μας κυβερνούν!

Καλό θα ήταν οι παραβάσεις του ΚΟΚ να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
Στις παραβάσεις που έχουν αντίκτυπο μόνο στον παραβάτη,(κράνος,ζώνη κ.α.)
Στις παραβάσεις που έχουν αντίκτυπο στο γενικό σύνολο, (παραβίαση στοπ,κόκκινου σηματοδότη,οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κ.α.)
Στην δευτερη κατηγορία τα πρόστιμα θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερα και από αυτά που προβλέπει ο νέος ΚΟΚ,και να προχωράει και πέρα του προστίμου σε επιβολή ποινικών κυρώσεων,γιατί οι εν λόγω παραβάτες μετατρέπουν το αυτοκίνητο-εργαλείο,(όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω), σε αυτοκίνητο-φονικό εργαλείο και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ανάλογα.
π.χ. άλλο να μη φοράει κράνος ο μηχανόβιος που στο κάτω κάτω το δικό του κεφάλι θα σπάσει,(και ας πρόσεχε σε τελική ανάλυση),και άλλο να περνάει με κόκκινο κάποιος και να "θερίζει" όποιον άτυχο βρέθηκε εκεί.
Ο πρώτος είναι ανεύθυνος,ο δεύτερος δολοφόνος.

Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΓΕΡΜΕΤΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ said:
Καλό θα ήταν οι παραβάσεις του ΚΟΚ να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
Στις παραβάσεις που έχουν αντίκτυπο μόνο στον παραβάτη,(κράνος,ζώνη κ.α.)
Στις παραβάσεις που έχουν αντίκτυπο στο γενικό σύνολο, (παραβίαση στοπ,κόκκινου σηματοδότη,οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κ.α.)
Στην δευτερη κατηγορία τα πρόστιμα θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερα και από αυτά που προβλέπει ο νέος ΚΟΚ,και να προχωράει και πέρα του προστίμου σε επιβολή ποινικών κυρώσεων,γιατί οι εν λόγω παραβάτες μετατρέπουν το αυτοκίνητο-εργαλείο,(όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω), σε αυτοκίνητο-φονικό εργαλείο και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ανάλογα.
π.χ. άλλο να μη φοράει κράνος ο μηχανόβιος που στο κάτω κάτω το δικό του κεφάλι θα σπάσει,(και ας πρόσεχε σε τελική ανάλυση),και άλλο να περνάει με κόκκινο κάποιος και να "θερίζει" όποιον άτυχο βρέθηκε εκεί.
Ο πρώτος είναι ανεύθυνος,ο δεύτερος δολοφόνος.

Συμφωνώ με αυτά που λες για τις δυο κατηγοριες αλλα.
Να παραθέσω ένα περιστατικό εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης ανεβαίνοντας για Λαμία είμαι με την μηχανή και στα 140-150 που πηγαίνω, τρώω στο κράνος μπροστά ένα έντομο που το μισό κράνος γέμισε με ζουμιά.
Σκέψου αυτό να το είχα φάει χωρίς να φόραγα κράνος. Ποσο επικίνδυνο θα ήταν για μένα αλλα και για τους άλλους ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Να παραθέσω ένα περιστατικό εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης ανεβαίνοντας για Λαμία είμαι με την μηχανή και στα 140-150 που πηγαίνω, τρώω στο κράνος μπροστά ένα έντομο που το μισό κράνος γέμισε με ζουμιά.
Σκέψου αυτό να το είχα φάει χωρίς να φόραγα κράνος. Ποσο επικίνδυνο θα ήταν για μένα αλλα και για τους άλλους ?

Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις αλλά η συντριπτική πλειοψηφεία των αναβατών χωρίς κράνος κάνουν κακό μόνο στον εαυτό τους παρά στους άλλους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

καλα δεν λεει να βγεις εθνικη και με 120 η εστω 80 ...... χωρις κρανος !!!!!!!!!

εδω με 40 να φας εντομο θα σου βγαλει το ματι......

παιδια για οσους εχουν μεγαλα εισοδηματα πιστευετε οτι θα εχει διαφορα η εφαρμογη τετοιων μετρων αν εχει λεμε 10000 ευρο μηνιαιο εισοδημα θαλλαξει κατι στην συμπεριφορα του με το σουπερ ντουπερ SUV

ΤΑΣΟΣ ΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (tasos75) said:
παιδια για οσους εχουν μεγαλα εισοδηματα πιστευετε οτι θα εχει διαφορα η εφαρμογη τετοιων μετρων αν εχει λεμε 10000 ευρο μηνιαιο εισοδημα θαλλαξει κατι στην συμπεριφορα του με το σουπερ ντουπερ SUV

με τιποτα .........

κανονικα τα προστιμα επρεπε να ισχυουν συμφωνα με το εισοδημα καποιου !!!!!! :grandpa: :grandpa:

δεν μπορει ρε φιλε να κανω εγω παραβαση να πληρωσω 200 ευρω και να πληρωνει το διο και ο αλλος που βγαζει 4.000 το μηνα ( τα 200 ευρω να τα εχει για περμπουαρ ) ... και να περιμενει η πολιτεια να συμορφωθει ο Λεφτας .. ...

με το ιδιο χρηματικο προστιμο που θα φαει ο μεροκαματιαρης .....

δεν γινεται ..... πως να το κανουμε .....

εκει παιζετε η ολη φαση .....

Μπελλος Ευαγγελος said:
με τιποτα .........

κανονικα τα προστιμα επρεπε να ισχυουν συμφωνα με το εισοδημα καποιου !!!!!! :grandpa: :grandpa:

δεν μπορει ρε φιλε να κανω εγω παραβαση να πληρωσω 200 ευρω και να πληρωνει το διο και ο αλλος που βγαζει 4.000 το μηνα ( τα 200 ευρω να τα εχει για περμπουαρ ) ... και να περιμενει η πολιτεια να συμορφωθει ο Λεφτας .. ...

με το ιδιο χρηματικο προστιμο που θα φαει ο μεροκαματιαρης .....

δεν γινεται ..... πως να το κανουμε .....

εκει παιζετε η ολη φαση .....

Αρα , αυτό σημαίνει ότι έχετε στοιχεία πως η παραβατική συμπεριφορά των υψηλών εισοδημάτων είναι σαφώς μεγαλύτερη αυτής των χαμηλών εισοδημάτων.

τι λογικη ειναι αυτη ρε παιδια με το εισοδημα?
ε αμα γουσταρουν οι εχοντες να παρανομουν , ας γινουν αιμοδοτες του προυπολογισμου.

ποσοι ειναι αυτοι? και ποσοι νομιζετε που εχουν βγαλει φραγκα τα σκορπανε για ψυλου πηδημα ?

πανκροκ said:
τι λογικη ειναι αυτη ρε παιδια με το εισοδημα?
ε αμα γουσταρουν οι εχοντες να παρανομουν , ας γινουν αιμοδοτες του προυπολογισμου.

ποσοι ειναι αυτοι? και ποσοι νομιζετε που εχουν βγαλει φραγκα τα σκορπανε για ψυλου πηδημα ?
τι λογικη τη δικια σας δεν καταλαβαινω ;;;;;;;

δηλ, οι εχοντες μπορουν κλαδευουν και παραβιαζουν στοπ και κοκκινα γιατι εχουν και γουσταρουν να πληρωσουν .........

τι λετε ρε παιδια ......

οποιος εχει το χρημα δικαιουται να παρανομει ;;;;; γιατι αμα ειναι ετσι χαθηκαμε ......

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Αρα , αυτό σημαίνει ότι έχετε στοιχεία πως η παραβατική συμπεριφορά των υψηλών εισοδημάτων είναι σαφώς μεγαλύτερη αυτής των χαμηλών εισοδημάτων.

αυτο καταλαβες βρε συ ;;;;;
εγω ειπα πως ΠΧ, παρκαρω εγω με τα 800 ευρω μισθο μηνιαιο το αμαξι μου

και λεω εγω τωρα οτι βρισκω κληση 200 ευρω ας πουμε στο τζαμι ......

δεν προκειται να ξαναπαρκαρω .......

το ιδιο κανει και ο Β , με τα φραγκα τα χοντρα και βρισκει και αυτος την ιδια κληση των 200....

αυτος ομως μπορει να το ξαναπαρκαρει ΑΡΑ μπορει να παρανομει εις βαρος των αλλων εις αει...... γιατι απλα τα εχει για το προστιμο ....

ετσι δηλ, ειναι σαν να τους κλ@νουμε τα @ρχ.....@ ....

ενω απο τον μισθωτο απαιτουμε υποταγη και σεβασμο των νομων αντιθετα στους εχοντες δεν μπορουμε να τους βαλουμε σε νομο γιατι απλα τον αγοραζουν !!!!!!!!!!!!!!!!! :twoguns: :twoguns:

αυτο ειπα ....τιποτα αλλο και μην αλλαζετε το νοημα σε αυτα που γραφω.......

Παιδιά ακόμη ψάχνετε για εφαρμογή νόμων;
Η αστυνομία είναι εντελώς ανύπαρκτη. Ποιά εφαρμογή νόμων;
Γυρνάω χθές αργά το βράδυ από του Μάκη Ευμορφόπουλου και διανύω όλη την πόλη (Θεσ/νίκη) απ´ακρη σ´άκρη για να πάω σπίτι μου και δεν βλέπω πουθενά ένα αστυνομικό, ένα περιπολικό, έναν Ζητά, κάτι που να θυμίζει ότι κάποιος υπάρχει για την τήρηση των νόμων.
Περνάει το κάθε καλόπαιδο με το σούπερ στερεοφωνικό του χαλώντας τον κόσμο στις 3 τα ξημερώματα. Και δεν του λέει κανείς τίποτα.
Περνάει ο άλλος με την τρύπια εξάτμηση της μοτοσυκλέτας. Τίποτα.
Περνάνε με κόκκινο βαθύ. Τίποτα.
Περπατάνε με αυτοκίνητα χωρίς φώτα, φλάς, πινακίδες. Τίποτα.
Αλλά οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά στήνοντας μπλόκα για κράνη, ζώνες κ.λ.π.
Και στα δύσκολα η αστυνομία είναι απλά "θεατής".
Και 50 άτομα κάνουν μια πόλη άνω κάτω.
Ποια εφαρμογή νόμων.

Last edited:
Στην σχολή αστυνομίας μαθαίνουν οι αστυνομικοί πως να προστατεύουν τον πολίτη.
Αλλά τελικά υπάρχουν και πληρώνονται απλώς για να προστατεύουν τους 300 βασιλιάδες και τις οικογένειές τους.
Όταν προχτές για την ΔΕΘ ήρθε κάποιος "μεγάλος" αλλά όχι τόσο πολύ μεγάλος αν κρίνω από το αυτοκίνητό του, περπατούσαν στην περιφρειακή και είχαν συνοδεία από 4 μοτοσυκλετιστές, 1 περιπολικό μπροστά και 1 πίσω και καμμιά 4 αυτοκίνητα συνοδεία δηλαδή καμμιά 20 άτομα.
Τι περιμένουμε.

Δυστυχώς, έστω και άν διαφωνουμε μερικώς με τον ΚΟΚ, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τα αποτελέσματα της κυκλοφοριακής αγωγής που ΘΑ εφαρμόσουμε (...) στα σχολεία...Μέχρι τότε, ναι στα τεράστια, όσο το δυνατό μεγαλύτερα πρόστιμα, ναι στην αφαίρεση διπλώματος ακόμα και για ππαντα σε περίπτωση που οδηγήσει κάποιος μεθυσμένος (το θεωρώ μέγιστο έγκλημα), ναι στην αφαίρεση διπλώματος για πάντα αν κάποιος αποδειχτει ότι έσβησε κλήση (και κάποιος υπεύθυνος τροχαίος να πηγαίνει σπίτι του). Έχουμε δικαίωμα να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Πιστεύω ότι μόνο με μέτρα σε βαθμό τρομοκρατίας υπάρχει στη χώρα μας κάποια ελπίδα να διορθωθεί κάπως το κακό...

Καλά ρε σείς... τώρα αποφάσισα να διαβάσω το παρόν θέμα και μου έχουν πέσει τα μαλλιά απ'το κεφάλι μου με αυτά που έχετε γράψει εδώ ορισμένοι. Μα καλά σοβαρολογείτε με όλα αυτά που γράφετε ορισμένοι;; Και το :mad: τι ρόλο βαράει στον τίτλο. Δηλαδή το έχουμε χάσει τελείως σε αυτή την χώρα;

Δηλαδή αντί να κοιτάει ο καθένας πως θα γίνει καλύτερος άνθρωπος, πρώτα για τον εαυτό του και ύστερα για τον συνάνθρωπό του, εσείς κάθεστε και συζητάτε αν τα πρόστιμα είναι απαραίτητα κλπ. κλπ. ;;; Το κράτος φίλοι μου έχει τις ευθύνες του σε μεγάλο ποσοστό (έλειψη δρόμων, σωστής σήμανσης, σωστής αστυνόμευσης κλπ.), αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την συμπεριφορά στους δρόμους, το έχουμε εμείς οι ίδιοι. Διάβασα κάποιον να λέει..." και καλά τι τους νοιάζει αν φοράω ζώνη ή κράνος, δεν κάνω κακό στους άλλους", μα ο ρόλος των νόμων πολλές φορές είναι να μας προστατέυσει κι από τον ίδιο μας το εαυτό! Πόσα ατυχήματα έχετε δεί να γίνονται μπροστά στα ίδια σας τα μάτια; Γιατί εγώ είδα για μία ακόμη φορά το καλοκαίρι έναν χωρίς το κράνος και πιωμένο, να φεύγει από το μηχανάκι και να σκάσει επάνω σε ένα σαγρέ τοίχο και να αφήνει το μισό του κεφάλι επάνω στον τοίχο! Τι φταίνε οι δικοί του άνθρωποι; Οτι κάνεις στον εαυτό σου σήμερα έχει και αντίκτυπο στους άλλους. Και στην περίπτωση της οδήγησης έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους άλλους και συνέπειες. Αν δεν θέλετε να πληρώνετε τα υπέρογκα ποσά των προστίμων, μην κάνετε παραβάσεις! Είναι πολύ απλό! Και δεν έχω καταλάβει γιατί καλά και ντέ πρέπει να κάνουμε παραβάσεις. Τι φταίω εγώ αν το κωλόπαιδο έχει πειράξει την εξάτμιση και με ξυπνάει στις 3 τα ξημερώματα ή έχει τη μουσική στην διαπασών; Μου λέτε; Τι φταίω εγώ αν ο άλλος μεράκλωσε και τα ήπιε πήρε το μηχανάκι σαν το παληκάρι που περιέγραψα και αντί να σκάσει επάνω στον τοίχο, έσκαγε πάνω στο αυτοκίνητό μου ενώ οδηγούσα; Τι φταίω εγώ αν ενώ σήμερα το μεσημέρι ως πεζός, 3-4 καραγκιόζηδες την είδαν σουμάχερ και έτρεχαν υπερβολικά σε δρόμο πόλης 3 μέτρων, κάνοντας κολιές, χάσουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, γιατί σουμάχερ δεν είναι, και πέσουν επάνω μου και επάνω στην οικογένειά μου;;;; Τι φταίω εγώ αν ο τάδε κόπανος περάσει με κόκκινο και με σκοτώσει είτε πεζός, είτε με όχημα; Γι' αυτό λοιπόν θα το ξαναπω, πάμε καλά σε αυτή την χώρα επιτέλους;

Αντε κοιτάξτε εκεί πέρα να μάθετε να οδηγείτε σαν άνθρωποι, να μάθετε να σέβεστε τον διπλανό σας, και να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο και μηχανάκι σαν εργαλείο (όπως είπαν μερικοί προλαλήσαντες παραπάνω) και όχι για να βγάζετε τα απωθημένα σας. Ξέρετε υπάρχουν και χωράφια στο κάτω κάτω. Πάτε εκεί.Το ότι ανεβαίνουν τόσο πολύ τα πρόστιμα θα έπρεπε να σας ανησυχεί μόνον, επειδή έτσι φαίνεται το μέγεθος της αναισθησίας που διακατέχει τούτο τον λαό. Τι να πώ....:nounder: