Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

16 July 2006
7,526
HAMBURG
Παιδες την ιδια ερωτηση εκανα και στο Σορφγουερ πεδιο ....

Παιδες καμια γνωμη γιατι σβυνει το ΠΙΣΙ οταν παιζω Ταινια ειτε με το ΚΜΡ ειτε με το DOTPlayer ....απλα μετα απο 4 λεπτα με το πολυ 10 ..... θα κολησει το συμπαν και το ΠΙΣΙ θα κλεισει και θα ξανακανει Ρεσταρτ ........

καμια Γνωμη ;;;;

μηπως τα παιξε η καρτα Γραφικων ;;; της Εκανα αναβαθμιση Ντραιβερς εβαλα κα ξανα και τις καινουργιες εκδοσεις και των 2 Πλευερ την καθαρισα απο σκονη καινουργια παστα στο τσιπ ... τιποτις !
μολις βαζω ταινια 1080ρ στο ΚΜΡ η στο DOTPlayer και βαλω και υποτιτλους μετα απο 5 με 10 λεπτα κολαει η εικονα ποντικι και μετα σβυνει και ξαναξεκιναει το πισι !

Καμια Γνωμη ;;;;

και κατι ακομα ασχετο.... για το κουτι ελεχγου στο ΚΜΡ επισης πως θα δουλεψει ;; (αυτο δεν με πολυτρωει)

Ευχαριστω !!!!!!!!!!

Re: Κολαει το Πισι οταν βαζω 1080ρ ταινια !!!

Είναι παλιό το PC; Φαίνεται οτι ζορίζεται και ανεβάζει θερμοκρασία.

Απάντηση: Κολαει το Πισι οταν βαζω 1080ρ ταινια !!!

Τί επεξεργαστή και τί κάρτα έχεις?
Βάλε κάποιο πρόγραμμα να δεις θερμοκρασίες.

Κατά 90% θερμοκρασίες ή του επεξεργαστή ή της καρτας γραφικών Τέσκαρε πόσο θερμοκρασία ανεβάζουν κατα τη διάρκεια της ταινίας.
Πες μας λίγο τη συνθεση του υπολογιστή σου.
Αν δεις οτι απο θερμοκρασίες είσαι οκ τότε μπορεί να φταίει και κάποιο ελαττωματικό ντιμάκι μνήμης.

Πατε όλοι στα τυφλά .
Φίλε μου κατεβασε αν θες τις εφαρμογουλες hw monitor ,και gpuz .
Με αυτές ,οχι.μόνο θα δουμε ακριβώς τι hw έχεις ,αλλα και τι θερμοκρασίες σε κάθε επιμέρους εξάρτημα .
Ο,έλεγχος ξεκινάει από εκεί .
Εγω πονταρω στο σενάριο :
έχεις pc που ίσα ισα την παλεύει με το απλο browsing ,και ειναι στην τρίτη ηλικία πια.
Με τις full hd ταινίες ζορίζεται και ανεβάζουν στροφές τα ανεμιστηρια .
Κάποιο καλωδιακι πιθανόν σου μπλοκάρει κάποιο fan .
Σε χαμηλές στροφές δε γίνεται τιποτα και να μπλοκάρει το fan ,αν πάει να ανεβάσει όμως στροφές το αντιλαμβάνεται σα βραχυκύκλωμα και κάνει shutdown .
Αλλαγή πάστας στη cpu (και ουχί gpu ) και έλεγχος στα ανεμιστηρια .
Επίσης μυρίζομαι στοκ ψυχτρα .
Κακο,τζιζ.

Σε 4 λεπτά δεν κλείνουν τα πισιά από θερμοκρασίες, ειδικά τέτοια εποχή. Επειδή είδα και απόειδα με αυτή την ιστορία, πριν γράψεις κάτι περί ''τυφλών'', καλύτερα είναι να ρωτάς πρώτα ή να κρατάς και μια πισινή. Τέλος, αν είχε παλιό πισί, το 1080 θα κόλλαγε αμέσως και δεν θα του το σήκωνε. Δεν θα έπαιζε καλά για 4 λεπτά και θα έκανε ριστάρτ ο υπολογιστής.

Σε 4 λεπτά δεν κλείνουν τα πισιά από θερμοκρασίες, ειδικά τέτοια εποχή. Επειδή είδα και απόειδα με αυτή την ιστορία, πριν γράψεις κάτι περί ''τυφλών'', καλύτερα είναι να ρωτάς πρώτα ή να κρατάς και μια πισινή. Τέλος, αν είχε παλιό πισί, το 1080 θα κόλλαγε αμέσως και δεν θα του το σήκωνε. Δεν θα έπαιζε καλά για 4 λεπτά και θα έκανε ριστάρτ ο υπολογιστής.

Σορυ Παιδες λογω τεχνικων ανωμαλιων δεν μπορουσα να μπω !!!1

Λοιπον το Πισι μου ειναι πολυ Ισχυρο για να παιζει Ταινιες ! εχω καρτα ATI RADEON 4850 παλια μεν αλλα ισχυροτατη για αυτη τη δουλεια και επεξεργαστη INTEL CORE DUO E8500 παλιος αλλα ισχυρος !

ποτε δεν ειχα προβλημα επαιζε τις ταινιες 1080ρ ματροσκες κτλ, ταυτοχρονα κατεβαζε και εγραφε και και και .....

ποτε δεν γονατισε ! ποτε δεν επαιξε πανω απο το 60 % ο επεξεργαστης του ποτε δεν σηκωσε θερμοκρασιες !! 49 53 το πολυ εχει 4 ανεμιστηρες 140 μμ ο επεξεργαστης 80 μμ η καρτα και αλλους 2 80αρηδες να ριχνουν αερα στην ολη κατασταση !

απλα παιζει και το κανει αποτομα μετα απο 5 περιπου λεπτα .....

το πισι μπορει να παιζει ολη μερα να κανω φωτοσιοπ να επεξεργαζομαι φωτος να γραφω να φτιαχνω βιντεακια και δεν παθαινει τιποτα !!!

Αυτο συμβαινει μολις παω να δω ταινιες 1080ρ με τα KMP και DOT player με τα οποια μεχρι λιγο καιρο δεν ειχα προβλημα !

τα επεγκαταστησα εβαλα τις καινουργιες εκδοσεις τους και παλι τα ιδια !

το Γουιντοους μου ειναι το παλιο ΧΡ 32 βιτ !

Υποψιαζομαι καρτα Γραφικων !!!

το τροφοδοτικο ειναι επωνυμο 650 Βαττ CORSAIR !

μνημη ραμ εχει 2 Γιγα !

το τροφοδοτικο ειναι επωνυμο 650 Βαττ CORSAIR !

μνημη ραμ εχει 2 Γιγα !

Και μένα επώνυμο ήταν Βαγγέλη...

Άνοιξε την διαχείριση των εργασιών όπως παίζει η ταινία και τσέκαρε cpu και ram. Η cpu θα είναι χαλαρή σίγουρα διότι χρόνια έπαιζα με ένα C2D 6600 στα 2.4GHz με μια NVidia 8600 και έπαιζε μια χαρά τα 1080άρια.

Απάντηση: Re: Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

Αλλαγή πάστας στη cpu (και ουχί gpu ) και έλεγχος στα ανεμιστηρια .

Η πιθανότερη αιτία του προβλήματος. Θέλει έλεγχο των θερμοκρασιών, αλλά ούτως ή άλλως καλό θα ήταν μετά από τόσα χρόνια χρήσης να μπει καινούργια πάστα. Πιθανότατα είναι όμως στη gpu το θέμα, αν δουλεύει απροβλημάτιστα πχ με photoshop το πισι.

Βαγγέλη εγκατάστησε αν θέλεις και το Kodi (πρώην xbmc) και δες αν σου κάνει τα ίδια.

Re: Απάντηση: Re: Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

Η πιθανότερη αιτία του προβλήματος. Θέλει έλεγχο των θερμοκρασιών, αλλά ούτως ή άλλως καλό θα ήταν μετά από τόσα χρόνια χρήσης να μπει καινούργια πάστα. Πιθανότατα είναι όμως στη gpu το θέμα, αν δουλεύει απροβλημάτιστα πχ με photoshop το πισι.

Βαγγέλη εγκατάστησε αν θέλεις και το Kodi (πρώην xbmc) και δες αν σου κάνει τα ίδια.
Ανάποδα τα λες φίλος .
Και μόνος σου τα έχεις σαλατοποιησει λίγο.
Πως έβγαλες το συμπερασμα ,οτι επειδη ίσως ειναι οκ με Photoshop φταίει λοιπόν η gpu ,μόνο εσύ το ξέρεις.

Ειμαι πολυ περίεργος να ακούσω την αιτιολόγησή ,σοβαρά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άλλος εδω Εμπειρίκος .
Πες λοιπόν τα στοιχεια που ειχες και δε πήγαινες στα τυφλά .
Παιδιά ,ότι έχω διαβάσει εδω μέσα που αφορα pc τα έχετε λίγο μπουρδουκλεϊσον .
Αν θέλετε κατι μπορώ να σας πω αλλα σε κάθε θεμα πετάγεται ένας εξυπνιδης και λέει οτι ακούσε από τον ξάδερφο του και κάνει την κουβέντα σώβρακο.

Edit
Τα corsair δεν ειναι καθόλου καλη μάρκα τροφοδοτικων , εκτός από τη σειρά που έχει σαν κατασκευαστή τη seasonic .
Έχει εξωφρενικά ποσοστά rma ,τόσες μάρκες έχει ,μακρια από corsair.

Last edited:
Άκου μάστορα, κόψε το υφάκι ή κάνε την με ελαφρά....όπως και να 'χει, δεν σε παίρνει. Τα πτυχία σου στα πισιά να τα 'χεις και να τα χαίρεσαι, ύφος όμως 1000 καρδιναλίων εδώ μέσα, δεν παίζει.

Re: Απάντηση: Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

Άκου μάστορα, κόψε το υφάκι ή κάνε την με ελαφρά....όπως και να 'χει, δεν σε παίρνει. Τα πτυχία σου στα πισιά να τα 'χεις και να τα χαίρεσαι, ύφος όμως 1000 καρδιναλίων εδώ μέσα, δεν παίζει.
Αν θέλω να ζητήσω αδεία θα σε ενημερώσω μαστοράντζα.
Όλοι μπλα μπλα .
Επιχειρήματα δεν ακούω που να αντικρούουν αυτά που λέω.

Φίλε μου με το PS και δη σε XP δεν τρώει κανένα ζόρι η GPU. Μόνο στις νεώτερες εκδόσεις και λόγω opengl έχει κάποια αξιοποίηση.

Re: Απάντηση: Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

Φίλε μου με το PS και δη σε XP δεν τρώει κανένα ζόρι η GPU. Μόνο στις νεώτερες εκδόσεις και λόγω opengl έχει κάποια αξιοποίηση.
Χαίρω πολυ ,δες τωρα τι έλεγες στο τελευταίο σου μυνημα και είπα πως τα λες ανάποδα.

Για να το πω πιο λιανά ,ούτε στα βίντεο δουλεύει η gpu.
Και στις δυο περιπτώσεις κάνεις αποκωδικοποίηση ο επεξεργαστής.
Κατάλαβες τωρα πόσο εξω ειναι όλοι ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

Για να το πω πιο λιανά ,ούτε στα βίντεο δουλεύει η gpu.
Και στις δυο περιπτώσεις κάνεις αποκωδικοποίηση ο επεξεργαστής.
Κατάλαβες τωρα πόσο εξω ειναι όλοι ;

Αυτό το συμπέρασμα πώς βγαίνει? Video hardware acceleration υποστηρίζει καί η 4850, καί ο KMP out of the box, για τον άλλον player δεν ξέρω, στους πιο κοινούς encoders τουλάχιστον.