Κόλλημα στο μπουτάρισμα. Motherboard ή λειτουργικό;

Re: Απάντηση: Κόλλημα στο μπουτάρισμα. Motherboard ή λειτουργικό;

Μιχάλη μπορεί.... Δεν αποκλείεται...
Τι να πρωτοκάνει κι αυτό; Μέχρι να ψάξει να βρεί 9 δίσκους και περίπου 5 Τ υλικό έχει γονατίσει... Time out...
icon10.gif

.... βρήκαμε τον server του HDBITS
0002005F.gif
........ πιάστε τον ρεεεεεεεε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κόλλημα στο μπουτάρισμα. Motherboard ή λειτουργικό;

.... βρήκαμε τον server του HDBITS
0002005F.gif
........ πιάστε τον ρεεεεεεεε

Σσσστττ... μην λές τέτοια! Ο μεγάλος αδελφός παρακολουθεί!:flipout:

Μιχάλη μπορεί.... Δεν αποκλείεται...
Τι να πρωτοκάνει κι αυτό; Μέχρι να ψάξει να βρεί 9 δίσκους και περίπου 5 Τ υλικό έχει γονατίσει... Time out...
icon10.gif

Ετσι. Σύνδεση firewire δεν μπορείς να κάνεις; Ποιά μοντέλα MyBook έχεις, με τι θύρες;

Ετσι. Σύνδεση firewire δεν μπορείς να κάνεις; Ποιά μοντέλα MyBook έχεις, με τι θύρες;

Έχω τον ένα συδεδεμένο στη fireware... Όπως είπα δεν του δίνει εντολή να ανοίξει αυτόματα, το κάνω χεράτα.
Από εξωτερικούς δίσκους έχω απ' όλα τα γούστα. Έχω 3 500-άρηδες οι 2 μόνο USB ο 3ος USB+Firewire.
Έναν 1Τ με USB+Firewire κι έναν 1Τ με USB+Firewire+eSATA.
Αρχικά δοκίμασα τον τελευταίο να τον συνδέσω με το eSATA καλώδιο στην έξοδο eSATA του motherboard αλλά το σύστημα δεν ξεκίναγε...
Έτσι κατέληξα να έχω τους 4 σε USB και τον έναν στη firewire.

Αυτούς που έχεις firewire επάνω, μπορείς να τους συνδέσεις μεταξύ τους και τον τελευταίο μόνο με το σύστημα με USB. Ισως έτσι να μπουτάρει το σύστημα λίγο πιο γρήγορα ή να λυθεί το πρόβλημα του κολλήματος. Περί firewire με το σύστημα κι εμένα μου έκανε ακριβώς το ίδιο, πότε τους έβλεπε και πότε όχι, γι' αυτό και πήγα σε USB σύνδεση.

eSata δεν έχω παίξει ακόμη για να ξέρω αλλά το σκεφτόμουν για το επόμενο TB.

Με τοσους εξωτερικους δισκους, μηπως ηρθε η ωρα για εναν home server? Για ποιους τα γραφει το RAM τα αφιερωματα? :chinese:

Όπα, αυτό καλό μου ακούγετε... Δηλαδή σε μιά firewire θύρα μπορώ να συνδέω πολλούς δίσκους εν σειρά;

Last edited:
Απάντηση: Re: Κόλλημα στο μπουτάρισμα. Motherboard ή λειτουργικό;

Με τοσους εξωτερικους δισκους, μηπως ηρθε η ωρα για εναν home server? Για ποιους τα γραφει το RAM τα αφιερωματα? :chinese:

Σωστό κι αυτό... Κοίταζα κάτι τέτοιο, βρήκα κι ένα τρομερό κουτί αλλά φοβήθηκα οτι εκεί χρειάζονται controlers κι εγώ θα μπλέξω τα μπούτια μου εντελώς...
icon9.gif

Μπάμπη ξέχασα να σου πώ ότι με την firewire σύνδεση μεταξύ τους δεν χρειάζονται όλοι τροφοδοσία ρεύματος παρά μόνον αυτός που θα συνδεθεί με το μηχανάκι σου. Δεν θυμάμαι μέχρι πόσους σηκώνει αλλά μπορείς να γλιτώσει και καμμιά πρίζα έτσι.

Οσον αφορά για home server εξαρτάται πόσα είσαι διατεθειμένος να σκάσεις.

Μπάμπη ξέχασα να σου πώ ότι με την firewire σύνδεση μεταξύ τους δεν χρειάζονται όλοι τροφοδοσία ρεύματος παρά μόνον αυτός που θα συνδεθεί με το μηχανάκι σου. Δεν θυμάμαι μέχρι πόσους σηκώνει αλλά μπορείς να γλιτώσει και καμμιά πρίζα έτσι.

Ένα ένα μου τα ξεφουρνίζεις.... :idea:

Εχεις κι άλλη λύση... να βγάλεις τους δίσκους από τα κουτιά τους :p και να χτυπήσεις αυτό! Ετοιμος ο home server σου!! Λές να πάρω κι εγώ ένα τέτοιο;:grinning-smiley-043

Εχεις κι άλλη λύση... να βγάλεις τους δίσκους από τα κουτιά τους :p και να χτυπήσεις αυτό! Ετοιμος ο home server σου!! Λές να πάρω κι εγώ ένα τέτοιο;:grinning-smiley-043

Κάτι τέτοιο έψαχνα αλλά δεν νομίζω οτι είναι τόσο απλό...
Δηλαδή παίρνω αυτό, βάζω μέσα τους δίσκους, το συνδέω πάνω στο HTPC με e-Sata το βάζω στο ρεύμα κι εντάξει; Σίγουρα;
Και μετά το HTPC θα βλέπει σύνολο 9 δίσκους, δηλαδή 4 εωτερικούς δικούς του και τους 5 του κουτιού; Και θα μπορώ να δουλεύω κανονικά, μεταφορές αντιγραφές κλπ όπως τώρα;

ψτ, για ριξε μια ματια πρωτα να δεις σου κανει ?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=20138

Καλά βρέ εσείς εκεί μιλάτε για RAID. Εγώ δεν θέλω RAID διότι γράφει δεδομένα διάσπαρτα στους δίσκους κι αν σου κάψει ένας, την έκατσες. Ας μου δείχνει πέντε χωριστούς.

Φαντάζομαι πως θα αναγνωρίζει το PC το σύμπλεγμα αφού έχει controler επάνω το κουτί. Λογικά Μπάμπη δεν θα είναι plug & play;

Οποιος εχει τσεπη , ας σπονσοναρει.
Εγω λεω οτι δουλευει μονο raid αυτο το πραμα και απλα οταν εχει μονο ενα δισκο συνδεδεμενο.

Και μετά το HTPC θα βλέπει σύνολο 9 δίσκους, δηλαδή 4 εωτερικούς δικούς του και τους 5 του κουτιού;

Ειπαμε...

Εχεις 3 δισκους εσωτερικους, και ο ενας απο αυτους ειναι partitioned, γι αυτο σου φαινονται 4...:FSGSFGS4: