Κολλημενα pixels (?) σε Panasonic G30

Ioanna123

Established Member
8 May 2011
209
Γεια σας (μετα απο πολυ καιρο) :)

Ειχα αγορασει το 2011 μια Panasonic TX-P46G30E Plasma TV 46'' και πριν απο ενα μηνα περιπου μου εμφανισε το εξης:

Στο κατω μεσο της οθονης εμφανιστηκε μια οριζοντια "λωριδα" απο κουκιδες διαφορων χρωματων, κυριως κοκκινες και κανα-δυο πρασινες. Η λωριδα αυτη εκτεινεται απο την αριστερη πλευρα, οπως κοιταμε την οθονη, μεχρι σχεδον την δεξια. Δεν ειναι συνεχομενες γραμμες. Ειναι σαν πολλα κολλημενα pixels που σχηματιζουν μια λωριδα. Επισης, δεν φαινεται συνεχεια. Σε καποιες σκηνες φαινεται πιο εντονα, σε άλλες πιο αχνα. Δεν ξερω γιατι εμφανιστηκε ετσι ξαφνικα αυτο. Εβαλα το scrolling bar για ενα οκταωρο. Τις εξαφανισε αλλα μετα απο λιγη λειτουργια της TV ξαναεμφανιστηκαν. Μου παρουσιαζονται και οταν βλεπω τηλεοραση και οταν βλεπω ταινια απο τον υπολογιστη (που ειναι συνδεδεμενος με την τηλεοραση).

Μηπως ξερετε τι μπορει να ειναι και πως μπορω να το διορθωσω?

Ευχαριστω.

Αν έχεις εγγύηση παίρνεις τηλέφωνο την Panasonic και ζητάς να στην επισκευάσουν (δωρεάν εννοείται). Αν δεν έχεις εγγύηση ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί κατά 90% είναι θέμα πάνελ και για να αλλάξεις το πάνελ θα σου κοστίσει όσο το να αγοράσεις καινούργια τηλεόραση.

Αν έχεις εγγύηση παίρνεις τηλέφωνο την Panasonic και ζητάς να στην επισκευάσουν (δωρεάν εννοείται). Αν δεν έχεις εγγύηση ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί κατά 90% είναι θέμα πάνελ και για να αλλάξεις το πάνελ θα σου κοστίσει όσο το να αγοράσεις καινούργια τηλεόραση.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Αν θυμαμαι καλα την ειχα αγορασει Μαϊο 2011...
Δυο χρονια εγγυηση δινει η Panasonic στις τηλεορασεις αυτες?

ps: θα τραβηξω και 1-2 φωτο καποια στιγμη ωστε να δειξω τι ακριβως συμβαινει.

Το φαινόμενο είναι κάπως έτσι?

plasma1.jpg

Ψάχνοντας λίγο βρήκα ότι μπορεί να είναι και σφάλμα οδήγησης του πάνελ (λάθος τάση). Θα σου συνιστούσα να επικοινωνήσεις με το κοντινότερο σέρβις της Panasonic και να την δουν ώστε να πάρεις υπεύθυνη απάντηση τι είναι και αν επισκευάζεται με λογικό κόστος.

Το φαινόμενο είναι κάπως έτσι?

plasma1.jpg

Ψάχνοντας λίγο βρήκα ότι μπορεί να είναι και σφάλμα οδήγησης του πάνελ (λάθος τάση). Θα σου συνιστούσα να επικοινωνήσεις με το κοντινότερο σέρβις της Panasonic και να την δουν ώστε να πάρεις υπεύθυνη απάντηση τι είναι και αν επισκευάζεται με λογικό κόστος.

Ναι, ετσι ειναι απλα εμενα δεν ειναι διασπαρτο σε ολη την οθονη. Σχηματιζει μια οριζοντια λωριδα, σαν παραλληλες γραμμες, συνολικου παχους (ή υψους) δυομιση εκατοστων και η οποια εκτεινεται απο την μια πλευρα της οθονης μεχρι την άλλη. Βρισκεται δε, περιπου εκει που λεει "Back" στην παραπανω φωτο ή λιγο ψηλοτερα.

Θα τηλεφωνησω στο service που βρηκα να συννενοηθω.

Παντως, ακομα δεν εκλεισε τριετια η δικια μου... :(
Ετσι βγηκαν αυτες? :(

ΑΝ σκεφτομουν να αγορασω μια 46-αρα, ΧΩΡΙΣ 3D, ποια εφάμιλλης ποιοτητας εικονας TV (και ΟΧΙ panel) θα συστηνες?

Να εισαι καλα. :)

Last edited:
Ρώτησε πρώτα για το πρόβλημα το σέρβις και μετά με την ησυχία σου άνοιξε ένα νέο νήμα στο "αγορά νέας τηλεόρασης".

Επιγραμματικά σου λέω ότι το 3D πλέον και το smart tv θα το φορτωθείς αναγκαστικά (όλα τα μοντέλα εκτός από κάποια πολύ φτηνά και μέτρια σε εικόνα έχουν και τα δύο). Επίσης οι πλάσμα έχουν αποσυρθεί οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε LED LCD (άλλη τεχνολογία , άλλα θετικά και αρνητικά).

Γεια σας και παλι

Ενημερωνω οτι σημερα που μιλησα με το εξουσιοδοτημενο service της Panasonic στην πολη μου, μου ειπαν οτι μπορει να ειναι δυο πραγματα: ή να ειναι η οθονη, οποτε δεν συμφερει αλλαγη φυσικα, ή να ειναι μια πλακετα της οποιας ομως το κοστος δεν το γνωριζαν εδω τοπικα, και θα το μαθουν αυριο, οποτε θα το μαθω και εγω, και θα αποφασισω τελικα τι θα κανω. Δηλαδη, αν θα την επισκευασω ή αν θα την αφησω ετσι.

Ο λογος που γραφω αυτο το μυνημα ειναι για να ρωτησω ΑΝ ξερει καποιος εμπειρος πως του ακουγονται τα παραπανω, και στην περιπτωση "ελαττωματικης πλακετας" για τι πραγμα περιπου μιλαμε... Μηπως ξερετε?

Παντως κριμα... κριμα τετοια τηλεοραση να βγει off σε λιγοτερο απο τρια χρονια... Εχει συμβει και σε αλλους με G30 αυτο?

Να ειστε καλα.

Ευχαριστω.

υστερογραφο: παντως εγω το μαθηματακι μου το πηρα! Απο 'δω και περα αγορα extended warranty παντοτε με την αγορα καινουργιας τηλεορασης. Να κρατησει εστω μια πενταετια, βρε παιδι μου!

Last edited:
Αυτό που σου είπα και εγώ , είτε πάνελ (οθόνη το λένε αυτοί) είτε πλακέτα οδήγησης. Τιμές δεν μπορώ να σου πω βέβαια γιατί δεν ξέρω αλλά φτηνά δεν θα είναι από ότι έχω ακούσει σε παρόμοιες περιπτώσεις (κάποιες εκ/δες ευρώ).

Αυτό που σου είπα και εγώ , είτε πάνελ (οθόνη το λένε αυτοί) είτε πλακέτα οδήγησης. Τιμές δεν μπορώ να σου πω βέβαια γιατί δεν ξέρω αλλά φτηνά δεν θα είναι από ότι έχω ακούσει σε παρόμοιες περιπτώσεις (κάποιες εκ/δες ευρώ).

Καποιες εκατονταδες ευρω για την πλακετα?! Μαλιστα...

Ενταξει, ευχαριστω ρε φιλε.

Αυριο τα νεωτερα και τα τελικα.

Τυπικά, το πρόβλημα προκαλείται από προβληματική οδήγηση του πάνελ στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε κάποιο σφάλμα σε πλακέτα/ες ή μέρος του πάνελ, υπάρχουν όμως και μερικές περιπτώσεις που μπορεί να διορθωθεί με προσαρμογή των τάσεων λειτουργίας...

Από τη στιγμή που η τηλεόραση είναι εκτός εγγύησης, εγώ θα έκανα μια βόλτα στην "πιάτσα" προς αναζήτηση κάποιου γνώστη τεχνικού...

Γεια σας

Να σας πω τα τελικα νεα. Ο τεχνικος μου ειπε οτι η πλακετα κοστιζει 200 + 30 τα εργατικα, συνολο 230 . Το κοστος του το ειπαν απο την Αθηνα. Το κακο ειναι οτι ΔΕΝ ειναι σιγουρο οτι με την αντικατασταση της εν λογω πλακετας το προβλημα θα διορθωθει. Μπορει να διορθωθει, μπορει και να μην διορθωθει.

Απο τη στιγμη που μενω στην επαρχια ειναι δυσκολη και η ανευρεση γνωστη τεχνικου αλλά και οι εγκαταστασεις αμφιβολων πλακετων και οι επιστροφες χρηματων, στην περιπτωση που δεν εγκειται στην πλακετα το προβλημα. Αν ημουν Αθηνα ισως να το ελυνα, αφηνοντας την τηλεοραση σε καποιον γνωστη, να βρει τελικα τι φταει.

Οποτε, την αφηνω ετσι οπως ειναι και...ΚΡΙΜΑ που δεν κρατησε ουτε καν τρια χρονια. Προσωπικα, αυτο το θεωρω Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ! Δεν ειπα να κρατησει 30 χρονια, αλλα για 1100 που ειχε πληρωθει το 2011, μια πενταετια επρεπε να κρατησει!

Ευχαριστω, και καλες θεασεις να εχετε.

ps: αντιο Panasonic.

Last edited:
Δηλαδή συγνώμη, αυτό που σου είπαν τα σαΊνια εκεί είναι, σου βάζουμε τη πλακέτα, αλλά αν δεν είναι από εκεί η ζημιά, τη πληρώνεις και ξαναψάχνουμε το από που φταίει, και δηλαδή ξαναδοκιμάζουμε και αν πάλι δε το βρούμε εσύ πληρώνεις και ξανά μανά στη δοκιμή;
Είμαστε με τα καλά μας τώρα;
Αφού είναι εξουσιοδοτημένο και όχι εξειδικευμένο της Πανασόνικ, υποχρεούται να δοκιμάσει να βρει από που είναι η βλάβη, και να πληρώσεις την όποια εργασία και το ανταλλακτικό εκείνο που έχει χαλάσει και ευθύνεται για τη βλάβη, διότι σαν πανασονικ πρέπει να πει με βεβαιότητα τι φταίει και όχι ψάχνω και άμα το βρω με τη μία καλώς , διαφορετικά ξαναπλήρωνε και ξαναψάχνω.
Μου θυμίζει κάτι μαστόρια << έξυπνα >> σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, που αν βγάλει βλάβη το αμάξι ηλεκτρονικού χαρακτήρα αλλά δεν την πει το κομπιούτερ και είναι συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να δει ο μηχανικός για να καταλάβει τι δε πάει καλά και από που ακριβώς προέρχεται η βλάβη τότε κλάφτα. Αρχίζουν τα ίδια << να δοκιμάσουμε αυτό και αν δεν τι να κάνουμε πρέπει να πληρωθεί και μετά δοκιμάζουμε και κάτι άλλο >>, και στο τέλος , συγνώμη για την έκφραση, μία γύρο με μπόλικο τζατζίκι.
Αυτό νομίζω κάνουν και οι τύποι που μίλησες και καλύτερα να το κάνεις θέμα στα κεντρικά της εταιρείας, διότι μόλις πριν 3 χρόνια πλήρωσες και αγόρασες, δε μπορεί να μη σε υποστηρίζουν σοβαρά. Να βρουν τι φταίει και αφού φτιαχτεί να πληρώσεις το κόστος , όχι στο περίπου. Εξάλλου έχεις κάθε δικαίωμα αν θέλεις να τους κυνηγήσεις και νομικά, αρκεί να τους ζητήσεις και να σου δώσουν γραπτώς αυτή τη π@π@ρι@ που σου είπαν.
Ξέρω ότι δεν είναι οι μοναδικοί που τα κάνουν αυτά, αλλά πρέπει και εμείς να τους ζορίσουμε να σταματήσουν τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις προς τους πελάτες όταν τους έχουν πάρει τα ωραία τους λεφτά. Γενικώς να μην τους αφήνουμε να βρίσκουν και να τα κάνουν.
Βεβαίως θέλει και προσοχή μη πάνε και στο άλλο άκρο, έτσι ώστε για να είναι καλυμμένοι να αλλάξουν με μιας ( αν τα αλλάξουν όλα ) τα πάντα που μπορεί να σχετίζονται με τη βλάβη, οπότε πάλι εσύ πληρώνεις, και μάλιστα το κούκο αηδόνι, θέλει και λίγο χειρισμό με αυτού του είδους τα << σαϊτοδέλφινα >>, κατάλαβες τι θέλω να πω...

Last edited by a moderator:
Εμενα αυτό που μου ειπε είναι ότι δεν είναι σιγουρος από πού ακριβως μπορει να προερχεται η βλαβη. ΙΣΩΣ είναι θεμα πλακετας, ΙΣΩΣ όμως να είναι και θεμα panel. Σημειωτέον ότι η τηλεοραση κοντευει μια βδομαδα στο εξουσιοδοτημενο καταστημα του, το οποιο βρηκα από εδώ.

Σχετικα με αυτή την αμφιβολια (πλακετα ή το panel ολοκληρο), μου ειπε ότι αν τελικα δεν είναι η πλακετα, μπορει να επιστραφει και να μου επιστραφουν τα χρηματα. Οποτε μετα θα προκειται για το panel, και φυσικα δεν την φτιαχνω καθολου. Επειδη όμως η ταλαιπωρια είναι ηδη μεγαλη δεν θελω να μπλεξω με επιστροφες χρηματων κλπ. Το σωστο θα ηταν να διαγνωσουν από την αρχη περι τινος ακριβως προκειται και ποσο κοστιζει ώστε να αποφασισω και εγω.

ΑΝ καποιος μου εγγυούταν ότι με την αλλαγη αυτής της πλακετας η τηλεοραση θα λειτουργουσε αψογα για τουλαχιστον τρια (3) χρονια ακομη, θα πληρωνα την επισκευη. Με αυτό το στυλ αντιμετωπισης όμως δεν μπορω να ξερω τι μου ξημερωνει. Και δεν διατειθεμαι να πληρωσω 230 όταν με 650 αγοραζεις σημερα μια τετοια τηλεοραση, για παραδειγμα.

Τελος, ας πως 2-3 λεπτομερειες που παρέλειψα:

Μετα από 3-4 ωρες λειτουργιας του scrolling bar το φαινομενο εξαφανιζεται αλλα επανερχεται αμεσως μολις η τηλεοραση παιξει, ειτε από καναλια, ειτε ταινια από τον υπολογιστη.
Όταν εβγαλαν την κεραια ή και όταν την εβαλα στο AV, ανοικτη, φαινεται στο σημειο του προβληματος, στην οθονη πανω, μια μαυρη γραμμη, που εκτεινεται από την μια ακρη εως την άλλη. Εκει δηλαδη που φαινεται και η λωριδα με τα «χρωματιστα pixels”. Αυτά τα λεω ΜΗΠΩΣ μπορει να με διαφωτισει καποιος τι παιζεται.

Τελικα, την τηλεοραση θα την λειτουργω όπως είναι μεχρι να προγραμματισω την αγορα μιας καινουργιας. Δεν θελω να μπλεκω. Ας ελπισουμε να παραμεινει ετσι και να μην χειροτερεψει too soon.

Ευχαριστω.

Κοίτα με τα στοιχεία που πρόσθεσες τώρα αλλάζουν αρκετά τα πράγματα, αφού σου είπαν ότι σου επιστρέφουν τα χρήματα ( κάτι πολύ σημαντικό που δε το είπες και για αυτό το κράξιμο μου στο προηγούμενο ποστ ). Τι σε πειράζει να δοκιμάσεις, αφού την έχουν στο εργαστήρι τους, θα δουν αν είναι η πλακέτα, αν όχι, τη παίρνεις άφτιαχτη και σχόλασε ο πόλεμος αφού θα είναι το πάνελ και καλά κάνεις και δεν το φτιάχνεις, δε συμφέρει.
Τώρα αν είναι η πλακέτα και φτιαχτεί, κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα αντέξει 3 χρόναι ή 4 ή 2 χρόνια, αυτό μόνο ο θεός το ξέρει ( αν ασχολείται με τέτοια θέματα χα!χα!χα! ) μην είμαστε και παράλογοι , με το συμπάθιο δηλαδή, το πολύ πολύ να σου εγγυηθεί για την ίδια ακριβώς ζημιά ( του ανταλλακτικού ) για κανά εξάμηνο , όπως ισχύει σχεδόν παντού δηλαδή.
Τέλος με αυτά που γράφεις τώρα πάλι και τα συμπτώματα που σου παρουσιάζει σχετικά με τη βλάβη, εμένα για πάνελ μου κάνει 99%.
Όμως αφού δε θα σε χρεώσουν για να δοκιμάσουν τη πλακέτα, γιατί δε δοκιμάζεις; μπορεί να είσαι οκ μετά. Εκτός και αν έχεις χαλαστεί με τη τηλεόραση έτσι και αλλιώς και έχεις αποφασίσει να την αλλάξεις σύντομα.
Πάντως αυτή που έχεις είναι πολύ καλή, και δοκίμασε σου ξαναλέω με τη πλακέτα.

Κοίτα με τα στοιχεία που πρόσθεσες τώρα αλλάζουν αρκετά τα πράγματα, αφού σου είπαν ότι σου επιστρέφουν τα χρήματα ( κάτι πολύ σημαντικό που δε το είπες και για αυτό το κράξιμο μου στο προηγούμενο ποστ ). Τι σε πειράζει να δοκιμάσεις, αφού την έχουν στο εργαστήρι τους, θα δουν αν είναι η πλακέτα, αν όχι, τη παίρνεις άφτιαχτη και σχόλασε ο πόλεμος αφού θα είναι το πάνελ και καλά κάνεις και δεν το φτιάχνεις, δε συμφέρει.
Τώρα αν είναι η πλακέτα και φτιαχτεί, κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα αντέξει 3 χρόναι ή 4 ή 2 χρόνια, αυτό μόνο ο θεός το ξέρει ( αν ασχολείται με τέτοια θέματα χα!χα!χα! ) μην είμαστε και παράλογοι , με το συμπάθιο δηλαδή, το πολύ πολύ να σου εγγυηθεί για την ίδια ακριβώς ζημιά ( του ανταλλακτικού ) για κανά εξάμηνο , όπως ισχύει σχεδόν παντού δηλαδή.
Τέλος με αυτά που γράφεις τώρα πάλι και τα συμπτώματα που σου παρουσιάζει σχετικά με τη βλάβη, εμένα για πάνελ μου κάνει 99%.
Όμως αφού δε θα σε χρεώσουν για να δοκιμάσουν τη πλακέτα, γιατί δε δοκιμάζεις; μπορεί να είσαι οκ μετά. Εκτός και αν έχεις χαλαστεί με τη τηλεόραση έτσι και αλλιώς και έχεις αποφασίσει να την αλλάξεις σύντομα.
Πάντως αυτή που έχεις είναι πολύ καλή, και δοκίμασε σου ξαναλέω με τη πλακέτα.

Δεν συμφέρει.

Η τηλεόραση κλείνει ήδη μια εβδομάδα στο service. Αν και είπε ότι θα με ειδοποιήσει το συντομότερο, μέσα σε μια-δυο μέρες, από τότε που την πήρε, εγώ είμαι που τον έψαχνα στο τηλέφωνο, μέχρι και σήμερα. Αν πήρε τόσο χρόνο και κυνήγι για έναν (απλό?) έλεγχο, φαντάζεσαι πόσο θα πάρει για την παραγγελία, την αλλαγή και το τεστάρισμα της νέας πλακέτας, όπως και για την εγκατάσταση της παλιάς, σε περίπτωση που δεν φτιάξει? Επίσης, αυτά τα ανταλλακτικά δωρεάν στέλνονται από τα κεντρικά?! I don’t think so. Οπότε, θα πρέπει να πληρωθεί, και άντε μετά περίμενε πιστωτικά…

Και όλα αυτά γιατί? Αφού όπως λες και εσύ, αλλά και όπως είπαν και οι άλλοι, κατά 99% panel είναι.

Αν ήμουν Αθήνα, όπου ίσως έχουν στοκ από πλακέτες και ανταλλακτικά, θα την έκανα τη δοκιμή, διότι θα ήταν κάτι απλό. Επίσης…θα εμπιστευόμουν περισσότερο τον τεχνίτη από τα κεντρικά.

Δεν συμφέρει όμως κυρίως επειδή, όπως είπες, κανείς δεν εγγυάται τίποτα, πέρα από ένα εξάμηνο!...

Ενώ σε μια καινούργια τηλεόραση έχεις μια διετή εγγύηση(?) την οποία προεκτείνεις αν θες, κάτι που αν είχα κάνει και εγώ δεν θα είχα τώρα κανένα πρόβλημα.

230 και με το άγχος στο κεφάλι ή 650-800 και με το κεφάλι ήσυχο?

Καλύτερα το κεφάλι να είναι ήσυχο.

τη εικονα ομωςτης G30 Με 600-800 ευρω δεν θα την εχεις ,αν το κοστος επυσκευης ειναι μονο 230 ευρω εγω νομιζω(γνωμη μου χωρεις παρεξηγηση )
δεν ειναι υπερβολικο .....
μια καλη τηλεωραση καινουργια εχει πανω απο 1000-1200 ευρω ,αν υθελε αλλαγη πανελ συγουρα εκει ειναι ασυμφορο και προτυμοτερο αλαγη τηλεωρασεις

τη εικονα ομωςτης G30 Με 600-800 ευρω δεν θα την εχεις ,αν το κοστος επυσκευης ειναι μονο 230 ευρω εγω νομιζω(γνωμη μου χωρεις παρεξηγηση )
δεν ειναι υπερβολικο .....
μια καλη τηλεωραση καινουργια εχει πανω απο 1000-1200 ευρω ,αν υθελε αλλαγη πανελ συγουρα εκει ειναι ασυμφορο και προτυμοτερο αλαγη τηλεωρασεις

Μαλλον εχεις δικιο (για την ποιοτητα εικονας) αλλα και παλι δεν συμφερει. Γιατι ο συγκεκριμενος δεν προσπαθησε μπας και το επιλυσει (το πρβλημα) με την "προσαρμογή των τάσεων λειτουργίας" που ανεφερε ο JL_? αλλά και ο Yperion νομιζω?
Δεν επιθυμω να επεκταθω διοτι δεν ειναι πρεπον αλλά τελικα η καλυτερη συμβουλη δοθηκε ηδη, νομιζω:

"Από τη στιγμή που η τηλεόραση είναι εκτός εγγύησης, εγώ θα έκανα μια βόλτα στην "πιάτσα" προς αναζήτηση κάποιου γνώστη τεχνικού..."

Αυτο θα προσπαθησω να κανω.

Ευχαριστω.

Θελω να σας παρακαλεσω κατι, αν ακουγεται βλακεια συχωρεστε με.

Μηπως μπορει καποιος να μου πει πως λεγεται η πλακετα για την οποια μιλαμε? Υπαρχει καποια φωτο? Υπαρχει καποιο βιντεο? Αυτο που αναφερετε ως "προσαρμογη των τασεων λειτουργιας" πως γινεται?

Δηλαδη, εφοσον το προβλημα δεν προκειται να διορθωθει αμεσα, ας βγαλω τουλαχιστον μια καποια ΓΝΩΣΗ απο αυτη την ιστορια! Γινεται να μου δωσετε καποιο link ή να μου πειτε 2-3 πραγματα? Με υπολογιστες ασχολουμαι αλλά με τηλεορασεις δεν ειχα/εχω σχεση.

Να ειστε καλα.

Last edited by a moderator:
Λοιπον παιδια ηρθε (επιτελους) παλι πισω η τηλεοραση. Ευτυχως γιατι ειχε πιαστει ο κ..λος μου να καθομαι να βλεπω σειρες απο τα μονιτορ του υπολογιστη. Η τηλεοραση, ξεχασα να πω, ειναι στο υπνοδωματιο μου και την αραζω αργα τη νυχτα παρακολουθωντας τις αγαπημενες μου σειρες απο XBMC & Popcorn Time... Εξαιρετικα!

Με το που την ανοιξα εκανε φυσικα το ιδιο (προβλημα). Σε καποια καναλια, δεν θυμαμαι ποια, δεν το εκανε. Τουλαχιστον οχι εκεινη τη στιγμη. Εδω και 10 περιπου λεπτα τρεχει το scrolling bar και οι χρωματιστες κουκιδες εχουν σχεδον εξαφανιστει. Μια ή δυο μπορω να δω ακομα στην οθονη. Αν το αφησω λιγο παραπανω θα φυγουν ολες. Και θα ξαναεπιστρεψουν βεβαιως-βεβαιως αμεσως μολις δω εικονα. Γιατι συμβαινει αυτο? Πως και εξαφανιζονται μετα απο λιγο με την χρηση του scrolling bar?

Την τηλεοραση αναγκαστικα θα την κρατησω μεχρι να μαζεψω λεφτα για καινουργια. Ηταν εκτακτο οποτε θα παρει λιγο καιρο. ΑΝ βρω κανενα γνωστη τεχνικο εδω στον τοπο μου ειναι μεγαλη η πιθανοτητα να του την παω, αφου το συζητησουμε πρωτα. Yperion και JL_? εχετε μηπως γνωριμιες στην υπολοιπη Ελλαδα? Αν ναι, πειτε να σας στειλω pm με την περιοχη μου.

Τελος, φανταζομαι οτι ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο να δοκιμαζα κατι μονη μου? ΟΧΙ τωρα, οταν θα ειμαι κοντα στην αγορα νεας TV. Ρωτησα αλλα ουτε Link, ουτε βιντεο, ουτε κατι άλλο δεν προταθηκε.

Οποτε...αυτα.

Να ειστε καλα :)

Η επισκευή πλακέτας (αν φταίει η πλακέτα) θέλει γνώσεις (ειδικά εφόσον μιλάμε για πλάσμα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και λιγότεροι οι εξειδικευμένοι τεχνικοί) και επιδέξια χέρια , δεν σου συνιστώ με τίποτα να πάρεις κατσαβίδι και να κάνεις μόνη σου τον ηλεκτρονικό. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω , ίσως αν μας έλεγες την περιοχή να ξέρει ο JL κάτι παραπάνω.

Re: Απάντηση: Κολλημενα pixels (?) σε Panasonic G30

Η επισκευή πλακέτας (αν φταίει η πλακέτα) θέλει γνώσεις (ειδικά εφόσον μιλάμε για πλάσμα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και λιγότεροι οι εξειδικευμένοι τεχνικοί) και επιδέξια χέρια , δεν σου συνιστώ με τίποτα να πάρεις κατσαβίδι και να κάνεις μόνη σου τον ηλεκτρονικό. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω , ίσως αν μας έλεγες την περιοχή να ξέρει ο JL κάτι παραπάνω.

Okay, got it...

Απλα, επειδη στηνω και λυνω PC μονη μου θεωρησα οτι ισως...μπορουσα να παω λιγο παραπερα... Οχι τωρα. Οταν θα αγορασω νεα TV και θα την εχω αυτη για...πεταμα. Παντως, άλλες φορες το κανει, άλλες δεν το κανει...ποιος ξερει τι γινεται...

Εγω ευχαριστω πολυ ολους οσους ασχοληθηκαν και προτειναν και συμβουλεψαν. :)

Τα ξαναλεμε :)

Γεια σας.

ps: ισως στειλω pm στον JL