Σολντερίνη ΟΧΙ σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ευνοείς την οξείδωση του σημείου συγκόλλησης με τόν καιρό.Άσε που χαλάς και τον ήχο.
Συμφωνω απολυτα.Η σολντερινη ειναι για χοντροδουλειες οχι για ψιλα βυσματα κλπ.Το ποιο βασικο ειναι καλο ξυσιμο και καθαρη και γανωμενη μυτη.Σολντερίνη ΟΧΙ σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ευνοείς την οξείδωση του σημείου συγκόλλησης με τόν καιρό.Άσε που χαλάς και τον ήχο.
υποθέτω καταρχην οτι εχεις σωστη αλοιφη: σολντερινη οπως την αποκαλούν, που προκειται για λιπος...
δοκίμασε να βαλεις αλοιφη πάνω στην επαφή του βλυσματος και λιωσε το καλαι (κολληση) πάνω στην αλοιφη χωρίς να έχεις φερει σε επαφη το καλώδιο.
Κρατα το κολλητηρι σου 5-6 δευτερολεπτα ώστε η αλοιφή να σταματήσει να "τσιτσιρίζει" και το καλαι να απλώσει και να γυαλίζει λιωμένο. Με ένα κατσαβιδάκι προσπάθησε να αφαιρέσεις το στεγνο πλεον καλαι απο το βυσμα.
Αν δεν αφαιρετείται είναι ολα ΟΚ. Κανε το ιδιο με το καλώδιο και στο τελος πλησιάσε το καλωδιο με την επαφή και με το κολλητηρι λιωσε τα δυο στεγνα καλαι μεχρι να ενωθούν. Κρατα το κολλητηρι για 5-6 δευτερολεπτα - προσεχε μην καψεις δακτυλα!!
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!
Χρησιμοποίησα χωρίς αποτέλεσμα κόλληση και αλοιφή: α) που είχε μέσα η συσκευασία του κολλητηριού και β) αυτά που πήρα από το εργαστήριο του πατέρα μου (ωρολογοποιός) που χρησιμοποιεί σε ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Όταν έξυσα (με γυαλόχαρτο που είχα εύκαιρο) το σημείο της επαφής κάτι καλύτερο πήγε να γίνει αλλά ...δεν κράταγε τελικά με τίποτα. Δεν κάθεται με τίποτα η κόλληση!
Έβγαλα και φωτογραφίες που θα προσπαθήσω να ανεβάσω μήπως πήρα τα χειρότερα βύσματα που υπάρχουν...
(Μιλάμε για δουλειά για ισοβίτες...
Αν είχα εμπιστοσύνη στην κατασκευή των έτοιμων θα πήγαινα να πάρω έτοιμα, τέτοια τσατίλα δεν πληρώνεται με τίποτα!!!:violent-smiley-030.
Και φυσικά ακόμη και αν τα καταφέρω, είμαι σίγουρος πως δε θα είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.