ΚΟΡΝΕΣ...

@JohnJohn

Γιάννη άσχετα μ αυτά που αναφέρει ο Σπύρος, απ τα οποία μερικά στέκουν πχ η δυσκολία στην μεταφορά αυτών των μονάδων σε περιβάλον κατάλληλο για μετρήσεις,
και τις μετρήσεις τους τις κάνουν -με τον παρακάτω εξοπλισμό :grinning-smiley-043-
και την γνώση την έχουν -τουλάχιστον δύο της παρέας είναι ΕΕ, ο ένας με PhD στην ηλεκτρακουστική-
και για τι μιλάνε ξέρουν, και σε τεχνικό αλλά και ουσιαστικό επίπεδο.

είμαι σίγουρος ότι είναι έτσι, αξιόλογοι μηχανικοί με πάθος υπάρχουν παντού. Αρα όπως λές κι εσυ με την σειρά σου υποδεικνύοντας τον εξοπλισμό, μετρήσεις υπάρχουν κι έχουν γίνει. Κι εφόσον από πισω κρύβονται ικανότατοι ee, θα υπάρχει και τεκμηρίωση. Αυτήν ζήτησα καλοπροαίρετα. Πάντα ήμουν οπαδός του πίστευε και μη, ερεύνα (δηλαδή πιστεύεις δεν πιστεύεις, συνεχισε να ερευνάς) κι όχι το "πίστευε και μη ερεύνα" (δηλαδή να πιστεύεις χωρίς πολλά πολλά). Αφου υπάρχει τεκμηρίωση λοιπόν ας την δουμε όλοι, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τοσο δυσκολο κάτι τέτοιο (που οπως ειπα μπορει να κλεισει στόματα)

Οσο για το αν είναι ευκολη η μεταφορά κτηνωδών ηχείων, είσαι ο πρώτος που εχει καταρρίψει αυτην την άποψη και συνεπώς δεν το δεχομαι ως δικαιολογία, στον δισκο μου υπάρχουν κατι φωτογραφίες από τα κτήνη σου μεταφερμένα στην αυλή σου σε ικανό υψος, μπροστα σε ενα μικρόφωνο ετοιμα προς μέτρηση, που αποδεικνύει το ότι το μονο που χρειάζεται για να μετρήσεις ενα μεγάλο ηχείο είναι η θέληση. Εσυ την είχες και μέτρησες. :)

Απ την άλλη ας μην πέφτουμε στην παγίδα να κατατάξουμε συστήματα με μόνο γνώμονα τον έρωτα προς την τεχνολογία, όπως συνήθως συμβαίνει στην hiend κοινότητα με γνώμονα την τιμή.

ελπίζω να μην απευθυνεσαι σε μένα γιατι μπορεί να λατρεύω και να ζω απο την τεχνολογία, παράλληλα όμως πάντα ήμουν οπαδός της απλότητας, της δοκιμασμένης λύσης οπως και του value for money.

Γιαννη
βαλε τα μετρητικα σου σε μια βαλιτσα και ελα να μετρησεις.
Εδω ξερεις οτι δεν εχουμε ευγενειες, οταν ειναι κατι λαθος το λεμε χωρις να σκεφτομαστε αν ειμαστε φιλοξενουμενοι, αυτα στην Ελλαδα ισως.
Συμφωνω παντως οτι κατι που δεν μετραει καπως καλα, δεν ακουγεται και καλα.
Επειδη εγω δεν ειμαι μηχανικος ουτε εχω μετρητικα, δεν προκειται να το μετρησω αυτο το συστημα, εκτος αν το κανει καποιο απο τα παιδια, οπως υποσχεθηκανε, αλλα εδω ξερεις ο κοσμος δουλευει και ισως αυτο να γινει σε μερικα χρονια. Μεχρι τοτε ομως θα απολαμβανω το συστημα μου και οι υπολοιποι αγραμματοι φιλοι μου απο τετοια.

Σπυρο ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά κι εμεις δουλεύουμε και τετοια ταξιδια δεν προγραμματίζονται ετσι απλα. Ασε που θα πρεπει να μου δωσεις και την sud να την οδηγήσω με ανάποδα στα χιόνια και θα σε πιάσει ταραχή να στην οδηγάει άλλος (εμένα ετσι με πιάνει με την δικιά μου!). Αγράμματος δεν ειναι κανένας (που κι έτσι να ήταν δεν βρισκω που είναι το κακό - η αγραμματοσύνη ειναι σίγουρα αποδεκτή, οι απόλυτες θέσεις όχι), και φυσικά δεν ειχα προθεση να θίξω οποιονδήποτε, κι ο τόνος μου ήταν επίτηδες λίγο αιχμηρός μηπως και προκαλέσω κατά κάποιο τρόπο την (έστω εμμεση) εμπλοκή των σχεδιαστών να παρουσιάσουν μια τεκμηρίωση γιατι θα ήταν ενδιαφέρουσα. Αυτό για να μην υπάρχουν σκιές :)

Γιάννη σε διαβεβαιώ ότι και τις εξομοιώσεις, και τις μετρήσεις, κι άλλα πολλά παραπάνω κάνουν εκεί πάνω. Μπορεί όχι για το σύστημα του Σπύρου. Αλλά αυτό το σύστημα που αναφέρει το χουν ξεσκονίσει.
Αν θέλουν/ενδιαφέρονται ή στο φινάλε γουστάρουν να τα δημοσιεύσουν, και να μαζέψουν δάφνες ή λεμονόκουπες (χλωμό) είναι μια άλλη κουβέντα.
Στο φινάλε απ όσο γνώρισα τους Σουηδούς δεν είναι στην δικιά μας λογική του "κοίτα πόσο μεγάλη την έχω εγώ. Που πας εσύ με το γαριδάκι;"

μισό λεπτάκι γιατι εδώ γίνεται ακριβώς το αναποδο απο αυτο που περιγράφεις.. συνεχως διαβάζουμε "για το πόσο μεγάλη την εχουν οι σουηδοι" δηλαδή πόσο καλές κόρνες και μηχανήματα έχουν φτιάξει και τι φανταστικό ήχο έχουν πετύχει, με απόλυτες θέσεις ότι μόνο οι κόρνες ειναι θεϊκές κι τα άλλα οδοντόκρεμες κτλ κτλ. Αρα τι ισχύει τελικά?

επίσης μια δευτερη αντίφαση που δεν αντιλαμβάνομαι, ειναι το πώς ειναι δυνατόν η παρέα του Σπύρου με τόσες γνώσεις, Phd στην ηλεκτρακουστική και με τέτοιο αξιόλογο εξοπλισμό, να μην έχουν μπει στον κόπο να μετρήσουν την κατασκευη που εκαναν για τον φίλο τους. Κατι δεν κολλάει my friend..

Last edited:
Γιαννη
οπως εγραψα απο την αρχη εγω δεν εχω κανει μετρησεις και ουτε με ενδιαφερουν, ο Πετερ προσφερθηκε, το ποτε θα γινουν, αν γινουν, ισως περασουν και χρονια. Εξαλλου μπορω να ζησω και χωρις μετρησεις, μην ξεχνας οτι την κυρια ευχαριστηση μου την βρισκω στα λαιβ και οχι στο συστημα. Τωρα πως ενα συστημα που εχει αποσπασει τοσο καλα λογια απο μουσικους μου παιζουν σε κλασσικη ορχηστρα και αλλους που ξερουν απο μουσικη, ξαφνικα βρισκεται παρεα μαζι με τα χειρωτερα επειδη δεν εχει ταυτοτητα? και απο ανθρωπους που δεν το εχουν ακουσει ακομα! (καμμια μομφη σε κανεναν, απλα διαιρωταμαι)
δεν εχω κανενα προβλημα να δανεισω την Αλφασουντ μου σε οποιοδηποτε, ειδικα σε εσενα, εξαλλου εχω αλλη μια αν αυτη γινει παλιοσιδερα, κανενα προβλημα.

μισό λεπτάκι γιατι εδώ γίνεται ακριβώς το αναποδο απο αυτο που περιγράφεις.. συνεχως διαβάζουμε "για το πόσο μεγάλη την εχουν οι σουηδοι" δηλαδή πόσο καλές κόρνες και μηχανήματα έχουν φτιάξει και τι φανταστικό ήχο έχουν πετύχει, με απόλυτες θέσεις ότι μόνο οι κόρνες ειναι θεϊκές κι τα άλλα οδοντόκρεμες κτλ κτλ. Αρα τι ισχύει τελικά?

επίσης μια δευτερη αντίφαση που δεν αντιλαμβάνομαι, ειναι το πώς ειναι δυνατόν η παρέα του Σπύρου με τόσες γνώσεις, Phd στην ηλεκτρακουστική και με τέτοιο αξιόλογο εξοπλισμό, να μην έχουν μπει στον κόπο να μετρήσουν την κατασκευη που εκαναν για τον φίλο τους. Κατι δεν κολλάει my friend..

Για τα συστήματα που άκουσα, έγραψα. Οι μετρήσεις για μένα περιτεύουν.
Αλλωστε έχω βαρεθεί να τραβιέμαι σε υλοποιήσεις μετρημένες στον "πόντο" και αποτέλεσμα μηδέν.

Δεν έχεις καταλάβει ότι το σύστημα εκεί πάνω το στήνει ο καθένας μόνος του. Δεν έστεισε κανένας το σ´συτημα του Σπύρου. Μόνος του το έχει κάνει. Χωρίς μετρήσεις; Χωρίς μετρήσεις. Το άκουσα κι αυτό όταν πήγα. Με είχε ικανοποιήσει. Απ ότι ξέρω έχει εξελιχθεί απο τότε.

Παρακολουθώ ώρα την συζήτηση.
Αν ο συγκεκριμένος χρήστης,είναι απόλυτα ευχαριστημένος απο το σύστημά του,στη βάση των δικών του εμπειριών,γιατί χρειάζεται τις μετρήσεις;Να πείσει ποιόν και γιατί;

Re: Απάντηση: ΚΟΡΝΕΣ...

Αν ο συγκεκριμένος χρήστης,είναι απόλυτα ευχαριστημένος απο το σύστημά του,στη βάση των δικών του εμπειριών,γιατί χρειάζεται τις μετρήσεις;Να πείσει ποιόν και γιατί;
Αλλάζω λίγο το ερώτημα για να το καταλάβεις. Αν ο συγκεκριμένος χρήστης είναι απόλυτα ευχαριστημένος από το σύστημά του, στην βάση των δικών του εμπειριών και μόνο όπως σωστά λες, χωρίς μετρήσεις ή άλλα (αν μπορούν να υπάρξουν) αντικειμενικά διαπιστευτήρια, γιατί αναφέρεται τόσο απαξιωτικά για μηχανές άλλων χρηστών και άλλων τεχνολογιών, για τις οποίες μάλιστα δεν έχει την παραμικρή ιδέα; Ποιόν προσπαθεί να πείσει και γιατί; Επιπροσθέτως, με ποιά λογική ένας χρήστης στηριζόμενος σε απολύτως υποκειμενικά κριτήρια, δικαιούται σε μια τόσο απόλυτη άποψη και ένα τόσο απαξιωτικό λόγο για όσα συστήματα ή τεχνολογίες δεν έχουν πάρει την έγκριση του στενού και περιορισμένου του κύκλου;

Φυσικά, στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, ο καθένας δικαιούται να λέει "ό,τι θέλει", αλλά με αυτήν την λογική συζητούν άνετα μόνον στο Δρομοκαϊτειο.

...

Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα το "απολυτα ευχαριστημένος από το σύστημά του στην βάση των δικών του εμπειριών" από το να λεμε οτι ειναι το κορυφαίο σύστημα που βάζει κάτω όλα τα αλλα ηχεία και τεχνολογίες.

αν δεν θέλει ο χρήστης να πείσει κανέναν, τότε ποιος ο λόγος να εκστομίζονται ισοπεδωτικές κουβέντες του στυλ όλα τα άλλα ηχεία ειναι οδοντοκρεμες κτλ. Αν δεν υπήρχε αυτο το απόλυτο ύφος, δεν θα ειχαν προκληθεί και αμφιβολίες.

Εγω ζητησα τεκμηρίωση γιατι θα ήταν ενδιαφέρουσα, να δουμε όλοι πώς έχει εξελιχθεί ένα τόσο κορυφαίο οπως ισχυριζεται ο ιδιοκτήτης σύστημα. Γιατί σας φαίνεται τόσο περίεργο? Καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο δεν ειναι συνηθισμένο στην παρούσα κατηγορία, όμως στην diy ειναι συνήθης τακτική.

Είναι σαν να βγαίνω εγώ και να λέω ότι η alfa μου βγάζει 280 αλογα και την εχει εξελίξει ο κολλητός μου, άρτιος μηχανικός που εχει γνώσεις εμπειρια και δυναμόμετρο αλλά δεν το μέτρησε ποτέ. Γιατι να το βάλουμε στο δυναμόμετρο? αφου είναι γρηγορο!

Δεν γινονται αυτά. Οπως ειπα κάτι δεν κολλάει.
Το πρώτο πράγμα που κάνει ενας μηχανικός όταν εξελίσει/τελειώνει την κατασκευή του ειναι να μετρήσει αυτό που εφτιαξε. Για να ξέρει ότι δεν θα συνδέσει στον ενισχυτή του πολύ χαμηλή εμπέδηση. Για να ξέρει ότι δεν εχει συνδέσει λάθος πολικότητες. Για να εντοπίσει ένα σωρό πιθανά προβλήματα, συντονισμούς, απο που να αρχίσω και που να τελειώσω. Για 1000 λόγους.

Το γεγονός ότι τα ηχεια του σπυρου ενω εχουν φτιαχτεί απο μηχανικό με phd στην ηλεκτρακουστική δεν εχουν καν μετρηθεί, εμένα μου φαινεται αδιανόητο, δεν παίζει με τίποτα.

και το "δουλευουμε και δεν προλαβαίνουμε" ή "δεν μπορουμε να τα μετακινήσουμε" δεν παιζει επίσης.

Επειτα, ο ιδιος ο Σπυρος ειπε οτι θα ερθει ο φιλος του με τα οργανα του για μετρήσεις και οτι ευχαριστως να τις δημοσιεύσει!!!!!
Εγω απλά ζήτησα και πρότεινα συγκεκριμένου τύπου μετρήσεις. Υστερα απο αυτο ομως παραδόξως ο Σπυρος εκανε πισω.

Γιαννη
Αλλο να μετρησεις μια μηχανη και αλλο ενα ηχειο. Τουλαχιστον την Αλφα σου μπορεις να την οδηγησεις μεχρι το συνεργειο.
Και τα δυναμομετρα δειχνουν πολλες διαφορες μεταξυ τους οπως ξερεις.
τα ηχεια μου ειναι φιαγμενα απο εναν φιλο και ειναι τα Αλτεκ 816, σιγουρα χιλιομετρημενα εδω και δεκαετιες και οι κορνες τρακτριξ 225 κυκλους που ειναι μια κλασσικη κατασκευη, τιποτα το ιδιαιτερο μεχρι στιγμης, ο φιλος μου Ulf σχεδιασε την τρακτριξ συμφωνα με τα κλασσικα και χιλιοεφαρμοσμενα σχεδια, χρειαζεται μετρηση και απο εμας? Τοτε μετρας τον χωρο σου και οχι τα ηχεια. Το ιδιαιτερο subwoofer που εχω απλα δεν γινεται να προσαρμοστει καλυτερα απο οτι εχω κανει τωρα. πρεπει να μετακομισω ενα δωματιο τοτε. Το παιζω σπανια ομως.
Το οτι δουλευουμε ειναι αληθεια, να φανταστεις οτι ο Πετερ, Περ και Λαρς ηρθαν για πρωτη φορα στο σπιτι μου αν και τους γνωριζω χρονια! Αυτο δειχνει μερικα πραγματα πως εχουν εδω πανω. Το δωματιο αυτο ειναι το εργαστηριο μου, ζω απο αυτο και πολλες φορες απλα δεν μπορεις να μπεις μεσα!
Το ιδιο και στο sub, η αποθηκη μου. Δεν ειναι υπεκφυγη αλλα η πραγματικοτητα.
παντως εγω δεν ζηταω τα διαγραμματα ενος ηχειου οταν παω σε καποιον να ακουσω, οι μουσικες εμπειριες μου ειναι τοσο καλες που μπορω να κρινω απο αυτες. Τις συγκεκριμενες μετρησεις που προτεινεις προς το παρων μονο εσυ μπορεις να τις κανεις στα γρηγορα, μιας και ειναι η δουλεια σου θα ειναι περιπατος για εσενα, απλα παιρνεις ενα αεροπλανο και ερχεσαι και τις κανεις και θα σου δωθει η ευκαιρια να συναντησεις και μερικους συναδελφους σου.
Επιμενω οτι πρεπει να ακουσεις αυτα τα ηχεια προσωπικα, θα ειναι μια καλη εμπειρια για ασενα μιας και εισαι μεσα στα πραγματα. Τοτε ισως και να συμφωνισεις σε μερικα πραγματα τουλαχιστον με αυτους που τα ακουσαν.

Σπύρο , δέν ξέρω αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται , αλλα ξέρω πολύ καλά οτι και ένα παλαιότερο μέλος ο κ Κρόκος , είχε βρεθεί πρίν αρκετό καιρό στο σύστημα σου , καλεσμένος απο εσένα , μιάς και έτυχε να ταξιδέψει στα μέρη σου
Και πάλι τότε είχαν γραφει διθυραμβικές κριτικές για το σύστημα σου , ομως τα ΦΑΚΤΣ (που λές κι εσύ ) ήταν αλλα , παρεπιπτόντως ο κ Κρόνος έψαχνε για αντιστάσεις για να βάλετε στην κορνα μεσαίων μήπως και καταφέρετε να ακούσετε , ενω και τα υπολοιπα σχόλια δέν ήταν και τόσο κολακευτικά , οσο τα πρίν Κρόκου ακρόασης
Που θέλω να καταλήξω ?
Μπορεί εσένα να σου αρέσει να είναι τσιμπημενη η μεσαία , μπορεί να γουστάρεις να ακούς έτσι , αυτό ομως δέν σημαίνει οτι είναι το απόλυτο
Επίσης , τα ιδια ακούσματα στο σύστημά σου που ήταν διθυραμβικά έτυχε για τον κ. Κρόκο να ήταν εντελώς διαφορετικά απο τα αναμενόμενα και τα αναγραφόμενα
Σου ξαναγράφω λοιπον σε πολύ φιλικό τόνο , μπορεί για σένα και για άλλους 10 να παίζει θεϊκά , αλλά μπορεί και για άλλους 10 να παίζει ...καπως , αυτή είναι ολη η ουσία για ολα , αλλο το δέν παίζει , αλλα το δέν μου αρέσει , και αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΛΑ και ΠΑΝΤΟΥ
Οπως για παραδειγμα , η ιστορία με τα ηχεία του Πάνου Τσ. στο σπίτι του Μανώλη , που έπαιζαν πάρα πάρα πολύ καλά , αλλα αυτό δέν αναιρούσε τήν ΑΝΑΠΟΔΗ πολικότητα απο τήν κατασκεύη τους (στο ένα ηχείο) ούτε το πρόβλημα με το μεσοχαμηλό (στο άλλο ηχείο )
Που καταλήγω ?
Στο οτι παρόλο που κι εσύ και ο πρόεδρος και ο Πάνος , ΤΟΤΕ , είχατε τήν αποψη οτι ολα ήταν ΕΝΤΑΞΕΙ (απο αποψη τεχνική ) εν τούτοις , και στίς δυό περιπτώσεις υπήρχαν παραπάνω απο 3 προβλήματα , τα οποία με απλές μετρήσεις θα είχαν λυθεί μέσα σε μισή ώρα
Επιπροσθέτως δε , ακομα και τα "αυτιά" τών συστημάτων , ΔΕΝ είχαν ακούσει τα οποια προβληματα επι σειρά μηνών , και βρεθηκαν αλλα αυτιά , που ακουγαν για πρώτη φορά το συστημα (και στίς δυο περιπτώσεις ) που κατάλαβαν τα προβληματα μέσα σε μερικά λεπτά
Πρόσεξε , ΟΛΑ ΑΥΤΑ δέν τα γράφω για να πυροδοτηθούν αντιδράσεις επι αντιδράσεων , αλλα προσπαθώντας να σου δείξω με ΦΑΚΤΣ οτι συμβαίνουν αρκετά λάθη που περνούν απαρατήρητα
Και επίσης δέν έχω καμμιά αντίρηση , οτι οι κορνες σας ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , απλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό οτι πιθανά να μήν είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ που παίζει πολύ καλά , μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές υλοποιήσεις που παίζουν εξ ισου καλά
Ελπίζω οτι πρίν απαντήσεις , θα διαβάσεις καλά το μήνυμα μου και θα καταλάβεις τα νοήματά του

PS
Σε παρακαλώ σε οτι γράφω και δέν είναι ακριβές να με διαψεύσεις

Last edited:
Α, καλά το κατάλαβα... ΚΑΙ οι Σουηδοί είναι εντάξει. Όχι σαν εμάς εδώ στην ψωροκώσταινα. Εκεί λένε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη και άμα λάχει μιλάνε και με τον πρωθυπουργό. Κι έλεγα... τι φρούτα βγάζει η Σουηδία άραγε. :flipout:

...

anax
Απλα δεν καταλαβες ακομα το νοημα μιας φρασεως του Πανου, διαβασε την στα παλαια τα λινκ, εγραφε για τον Πετερ οτι ειναι ενοχλητικα μετριωφρων.
Οι Σουηδοι δεν κατατασουν τους Ελληνες τους Ελληνες ουτε καποια αλλη εθνικοτητα σαν κατωτερους, ουτε καν εχουν σκεφτει να κανουν καποια τετοια σκεψη, αυτο το συνδρομο της κατωτερωτητος, που απο οτι βλεπω σε εχει χτυπησει, ειναι κατασκευασμα μερικων για τον ιδιο τους τον εαυτο και δυστυχως το εχουν πολλοι Ελληνες.
Αν μαθεις την παρεα μου στην πραγματικοτητα τοτε θα αλλαξεις γνωμη για το πως βλεπουν οι Σουηδοι, σε γενικες γραμμες γιατι υπαρχουν ηλιθιοι παντου, τον συνανθρωπο τους. Αυτα που γραφεις ειναι δικες σου αυθαιρεσιες απο εναν που μαλλον δεν εχει πατησει το ποδι του εδω.
Μανωλη
οταν ηρθε ο Κροκος(κυριος??????) την ιδια ημερα ειχα βαλει πανω στο συστημα αυτες τις τρακτριξ που βλεπεις στην φωτογραφια. Πριν ειχα τις Αλτεκ 311.
Αυτες εχουν 110dB και οι μπασοκουτες μου Αλτεκ 816 εχουν 104dB
Η διαφορα ηταν κατι που ακουγοταν αμεσως.Δεν χρειαζονται μετρησεις φιλε μου. Αυτο διορθωθηκε σε λιγες μερες.
και το συστημα του Ulf που ακουσε ηταν υπο εξελιξη, σημερα εχουν γινει θεμελειωδεις αλλαγες και βελτιωσεις. Δυστυχως ο Κροκος εμεινε μονο 2 ημερες και δεν μπορουσαμε να παμε ουτε στον Πετερ ουτε στον Περ.

Να εισαι σιγουρος οτι δεν εχουμε καποιο λαθος στην συνδεση των μοναδων και οτι δεν χρειαζεται καποια μετρηση για να το επιβεβαιωσουμε. Το οτι ο Πνος ειχε συνδσει λαθος ενα μεγαφωνο δεν επεται οτι λοι μας εδω στην Σουηδια εχουμε συνδεδεμενα λαθος τα μεγαφωνα μας. Εξαλλου, λαθη γινονται ισως και εσυ εχεις καποτε κανει καποιο λαθος.
Εδω ειμαστε, 10 ας πουμε ατομα, που εχουμε πολυ σοβαρες γνωσεις απο κλασσικη μουσικη και ακουσματα, μην μας βγαζεις εκτος σαν ασχετους οτι δεν μπορουμε να κρινουμε ακουστικα ενα συστημα και να ακουσουμε τα λαθη του. Οπως εγραψα και παλαια, αναμεσα στα ατομα αυτα ειναι και μουσικοι απο την συμφωνικη ορχηστρα. Επετρεψε μου να πιστευω οτι κατι ξερουμε.
Αληθεια, ποιες ειναι οι δικες σου μουσικες γνωσεις/ακουσματα, ποσες φορες εχεις ακουσει λαιβ κλασσικη? Εχεις ακουσει τα οργανα της Νοtredam, S:Sulpice οπως εγω πχ? Μηπως ο Aristide Cavaille-Coll ειχε μικροφωνα για να επιβεβαιωσει οτι οι σωληνες του ηταν σωστα φιαγμενες?
Μηπως εχεις ακουσει καποιο Στραντιβαρι?Εγω ακουω μια φορα την εβδομαδα τουλαχιστον, η συμφωνικη του χωριου μου εχει ενα τετοιο.
Μηπως εχεις ακουσει μπαροκ οργανα, ξερεις τι ειναι το τεορμπ? Αν σου βαλω μια τετοια ηχογραφιση μπορεις να εκφερεις γνωμη? Η μηπως μπορεις να μου πεις οτι η ταδε συστοιχεια ενος συγκεκριμενου εκλησιαστικου οργανου ειναι καπως υπερτονισμενη? Eχεις ακουσει ενα Ruckers? Αν οχι εχεις χασει πολλα, ειδικα αν το επαιζε ο Ton Koopman.
Aν παρολα αυτα νομιζεις οτι ειμαστε ασχετουληδες στο να κρινουμε ενα ηχειο και οτι χρειαζομαστε ενα μικροφωνο σαν βοηθο, τοτε παω πασο.
και επιμενω οτι τα απλοικα ηχεια ακουγονται σαν τις κουκλιτσες που λενε μααμαα μπροστα στα ηχεια μας. Οταν ακουσεις επιτελους καποια φορα στην ζωη σου αυτα που τοσο ευκολα κατηγορεις, τοτε τα ξαναλεμε, με αοριστολογιες απο την δικια σου μερια δεν βγαζει πουθενα η συζητηση

Πολύ πλούσια συμφωνική πρέπει να έχει το χωριό σου.

Πέρα από την πλάκα και εγώ τα Χριστούγεννα παρακολούθησα ένα concerto με ένα stradivari στο έναμισι μέτρο και έπαθα τη πλάκα της ζωής μου.

Οπως για παραδειγμα , η ιστορία με τα ηχεία του Πάνου Τσ. στο σπίτι του Μανώλη , που έπαιζαν πάρα πάρα πολύ καλά , αλλα αυτό δέν αναιρούσε τήν ΑΝΑΠΟΔΗ πολικότητα απο τήν κατασκεύη τους (στο ένα ηχείο) ούτε το πρόβλημα με το μεσοχαμηλό (στο άλλο ηχείο )
Που καταλήγω ?
Στο οτι παρόλο που κι εσύ και ο πρόεδρος και ο Πάνος , ΤΟΤΕ , είχατε τήν αποψη οτι ολα ήταν ΕΝΤΑΞΕΙ (απο αποψη τεχνική ) εν τούτοις , και στίς δυό περιπτώσεις υπήρχαν παραπάνω απο 3 προβλήματα , τα οποία με απλές μετρήσεις θα είχαν λυθεί μέσα σε μισή ώρα
Επιπροσθέτως δε , ακομα και τα "αυτιά" τών συστημάτων , ΔΕΝ είχαν ακούσει τα οποια προβληματα επι σειρά μηνών , και βρεθηκαν αλλα αυτιά , που ακουγαν για πρώτη φορά το συστημα (και στίς δυο περιπτώσεις ) που κατάλαβαν τα προβληματα μέσα σε μερικά λεπτά
PS
Σε παρακαλώ σε οτι γράφω και δέν είναι ακριβές να με διαψεύσεις

Μανώλη,
Υπάρχουν 2 ανακρίβειες στα γραπτά σου:

1. Δεν είχες πεί τίποτα τότε που άκουσες το συγκεκριμένο project για πρόβλημα στο μεσοχαμηλό, απεναντίας είχες πεί οτι το μπάσο είναι υπεράνω κριτικής όπως το ίδιο είχε πεί και ο Γιάννης. Για την αντεστραμένη πολικότητα του driver υψηλών στο ένα ηχείο, όντως είχες εντοπίσει οτι υπάρχει κάτι.
2. Τα "προβλήματα επί σειρά μηνών" είναι απόλυτα λάθος έκφραση μιας και το ηχείο μόλις είχε συναρμολογηθεί και γιαυτό και βρισκόταν στο σπίτι του Μανώλη μιας και δεν είχα ακόμα προλάβει να το πάω σπίτι μου, άλλωστε είσασταν από τους πρώτους που το ακούσατε. Η αλήθεια είναι οτι είχαν κατασκευαστεί το πολύ μια εβδομάδα.

Φιλικά,

Πάνος

anax
Απλα δεν καταλαβες ακομα το νοημα μιας φρασεως του Πανου, διαβασε την στα παλαια τα λινκ, εγραφε για τον Πετερ οτι ειναι ενοχλητικα μετριωφρων.
Οι Σουηδοι δεν κατατασουν τους Ελληνες τους Ελληνες ουτε καποια αλλη εθνικοτητα σαν κατωτερους, ουτε καν εχουν σκεφτει να κανουν καποια τετοια σκεψη, αυτο το συνδρομο της κατωτερωτητος, που απο οτι βλεπω σε εχει χτυπησει, ειναι κατασκευασμα μερικων για τον ιδιο τους τον εαυτο και δυστυχως το εχουν πολλοι Ελληνες.
Αν μαθεις την παρεα μου στην πραγματικοτητα τοτε θα αλλαξεις γνωμη για το πως βλεπουν οι Σουηδοι, σε γενικες γραμμες γιατι υπαρχουν ηλιθιοι παντου, τον συνανθρωπο τους. Αυτα που γραφεις ειναι δικες σου αυθαιρεσιες απο εναν που μαλλον δεν εχει πατησει το ποδι του εδω.
Τι λες βρε άνθρωπέ μου;
Τα σύνδρομα (κατωτερότητας ή ανωτερότητας) είναι αποκλειστικότητα όσων προσπαθούν με μεγαλοστομίες όπως οι δικές σου να αποδείξουν κάτι και αυτός στην περίπτωσή μας δεν είναι άλλος από εσένα. Οι μοναδικές αυθαιρεσίες που γράφονται είναι δικές σου και αφορούν είτε στις κόρνες σας είτε σε άλλα θέματα. Εσύ έχεις πατήσει το πόδι σου εδώ και τόσο αυθαίρετα απορρίπτεις τα συστήματα όλου του κόσμου;

Μιας και με κάθε ευκαιρία διαφημίζεις την Σουηδική σου νοοτροπία, ο αναγνώστης δεν έχει παρά να χρεώσει σε αυτήν την νοοτροπία την αοριστολογία ολκής, τα μεγάλα λόγια και την αφ' υψηλού στάση προς τις άλλες audio τεχνολογίες. Μετά από όλη αυτήν την κουβεντούλα και τις συνεχείς υπεκφυγές σου σε όσα σου ζητήθηκαν, είμαι 100% σίγουρος ότι απλά δεν ξέρεις τι λες. Βέβαια δεν χρειαζόταν και πολύ. Όταν ένας άνθρωπος μιλά τόσο απόλυτα για το σύστημά του και απορρίπτει όλα τα υπόλοιπα στον πλανήτη, είναι προφανές ότι δεν ξέρει τι του γίνεται. Διατηρούσα μερικές αμφιβολίες λόγω της άποψης του Morfea αλλά εσύ ξεκαθάρισες απολύτως το θέμα. Ακόμη και καλά να παίζει το σύστημά σου (που επαναλαμβάνω το λέω δεχόμενος την άποψη Morfea), εσύ δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς.

Ως εκ τούτου θα σου πρότεινα να είσαι περισσότερο εγκρατής, προσγειωμένος, ευγενικός και να μην θεωρείς τους συνομιλητές σου άσχετους ιθαγενείς που δεν έχουν ιδέα από σωστή αναπαραγωγή μουσικής.

...

Μανώλη,
Υπάρχουν 2 ανακρίβειες στα γραπτά σου:

1. Δεν είχες πεί τίποτα τότε που άκουσες το συγκεκριμένο project για πρόβλημα στο μεσοχαμηλό, απεναντίας είχες πεί οτι το μπάσο είναι υπεράνω κριτικής όπως το ίδιο είχε πεί και ο Γιάννης. Για την αντεστραμένη πολικότητα του driver υψηλών στο ένα ηχείο, όντως είχες εντοπίσει οτι υπάρχει κάτι.
2. Τα "προβλήματα επί σειρά μηνών" είναι απόλυτα λάθος έκφραση μιας και το ηχείο μόλις είχε συναρμολογηθεί και γιαυτό και βρισκόταν στο σπίτι του Μανώλη μιας και δεν είχα ακόμα προλάβει να το πάω σπίτι μου, άλλωστε είσασταν από τους πρώτους που το ακούσατε. Η αλήθεια είναι οτι είχαν κατασκευαστεί το πολύ μια εβδομάδα.

Φιλικά,

Πάνος

Πάνο , να σου υπενθιμίσω μερικά

1)Λοιπόν , θυμάσαι που σε κάποια στιγμή , μετά το θέμα ανάποδη πολικότητα , είπα στον Μανώλη να βάλει το κάθε ένα ηχείο μονο του ?
Αν το θυμήθηκες τώρα , πρέπει να θυμήθηκες , οτι είχα πεί οτι ακούω ένα θέμα με το μεσοχαμηλό , αλλά δέν ξέρω να είναι απο το ηχείο ή απο τήν διαφορά στο ΟΡΙΟ , γιατί το αριστερό , έβλεπε αριστερά του ΑΝΟΙΓΜΑ (στήν κουζίνα αν θυμάμαι ) και το δεξιό έβλεπε κανονικά τοίχο

2) Τώρα για το θέμα χρόνου , αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν πολύ παραπάνω απο εβδομάδα , γιατί θυμάμαι οτι με τον Γιάννη Β. το κανονίζαμε αρκετές μέρες μετά τήν πρόσκληση για να βρούμε το χρόνο και να έρθουμε , δέν πέρνω βέβαια ορκο για μήνα + , αλλα παραπάνω απο 2 βδομάδες είμαι σίγουρος , τέσπα δέν θα τα χαλάσουμε εκεί , εγώ μονο 6 -7 λεπτά ακουσα μέρχι να καταλάβω τι γίνεται , και αν θυμάσαι που θα θυμάσαι , ΗΜΟΥΝ κατηγορηματικος , κατηγοριματικότος , οταν εσείς κοιταζόσασταν με απορία (δηλαδή εσύ ο Χρήστος και ο πρόεδρος )

Φαντάζομαι οτι αυτές τίς λεπτομέρειες τίς θυμάσαι

Και επαναλαμβάνω , αυτά τα γράφω στον Σπύρο , για να αρχίσει να καταλαβαίνει μερικά πράγματα

anax

.
Μανωλη
οταν ηρθε ο Κροκος(κυριος??????) την ιδια ημερα ειχα βαλει πανω στο συστημα αυτες τις τρακτριξ που βλεπεις στην φωτογραφια. Πριν ειχα τις Αλτεκ 311.
Αυτες εχουν 110dB και οι μπασοκουτες μου Αλτεκ 816 εχουν 104dB
Η διαφορα ηταν κατι που ακουγοταν αμεσως.Δεν χρειαζονται μετρησεις φιλε μου. Αυτο διορθωθηκε σε λιγες μερες.
και το συστημα του Ulf που ακουσε ηταν υπο εξελιξη, σημερα εχουν γινει θεμελειωδεις αλλαγες και βελτιωσεις. Δυστυχως ο Κροκος εμεινε μονο 2 ημερες και δεν μπορουσαμε να παμε ουτε στον Πετερ ουτε στον Περ.

Να εισαι σιγουρος οτι δεν εχουμε καποιο λαθος στην συνδεση των μοναδων και οτι δεν χρειαζεται καποια μετρηση για να το επιβεβαιωσουμε. Το οτι ο Πνος ειχε συνδσει λαθος ενα μεγαφωνο δεν επεται οτι λοι μας εδω στην Σουηδια εχουμε συνδεδεμενα λαθος τα μεγαφωνα μας. Εξαλλου, λαθη γινονται ισως και εσυ εχεις καποτε κανει καποιο λαθος.
Εδω ειμαστε, 10 ας πουμε ατομα, που εχουμε πολυ σοβαρες γνωσεις απο κλασσικη μουσικη και ακουσματα, μην μας βγαζεις εκτος σαν ασχετους οτι δεν μπορουμε να κρινουμε ακουστικα ενα συστημα και να ακουσουμε τα λαθη του. Οπως εγραψα και παλαια, αναμεσα στα ατομα αυτα ειναι και μουσικοι απο την συμφωνικη ορχηστρα. Επετρεψε μου να πιστευω οτι κατι ξερουμε.
Αληθεια, ποιες ειναι οι δικες σου μουσικες γνωσεις/ακουσματα, ποσες φορες εχεις ακουσει λαιβ κλασσικη? Εχεις ακουσει τα οργανα της Νοtredam, S:Sulpice οπως εγω πχ? Μηπως ο Aristide Cavaille-Coll ειχε μικροφωνα για να επιβεβαιωσει οτι οι σωληνες του ηταν σωστα φιαγμενες?
Μηπως εχεις ακουσει καποιο Στραντιβαρι?Εγω ακουω μια φορα την εβδομαδα τουλαχιστον, η συμφωνικη του χωριου μου εχει ενα τετοιο.
Μηπως εχεις ακουσει μπαροκ οργανα, ξερεις τι ειναι το τεορμπ? Αν σου βαλω μια τετοια ηχογραφιση μπορεις να εκφερεις γνωμη? Η μηπως μπορεις να μου πεις οτι η ταδε συστοιχεια ενος συγκεκριμενου εκλησιαστικου οργανου ειναι καπως υπερτονισμενη? Eχεις ακουσει ενα Ruckers? Αν οχι εχεις χασει πολλα, ειδικα αν το επαιζε ο Ton Koopman.
Aν παρολα αυτα νομιζεις οτι ειμαστε ασχετουληδες στο να κρινουμε ενα ηχειο και οτι χρειαζομαστε ενα μικροφωνο σαν βοηθο, τοτε παω πασο.
και επιμενω οτι τα απλοικα ηχεια ακουγονται σαν τις κουκλιτσες που λενε μααμαα μπροστα στα ηχεια μας. Οταν ακουσεις επιτελους καποια φορα στην ζωη σου αυτα που τοσο ευκολα κατηγορεις, τοτε τα ξαναλεμε, με αοριστολογιες απο την δικια σου μερια δεν βγαζει πουθενα η συζητηση

1)Σπύρο , ακόμα δέν κατάλαβα τα ερωτηματικά στήν λέξη Κύριος , δηλαδή αυτός ο ανθρωπος που σε τίμησε με τήν παρουσία του , τι ήταν ???? ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ???? επειδή δέν έγραψε τοτε καλά λογια για το σύστημά σου ??

2) Σπύρο , δέν ξέρω τι εννοείς οταν λές τι έχω ακούσει , σε διαβεββαιώ οτι έχω ακούσει αρκετά πράγματα και ακούω συνέχεια και ζωντανά και σε κονσέρβα

3) Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ στο μειωτικό , απαξιωτικό στυλ

4) Δέν είπα ποτε οτι είστε ασχετούληδες , εσύ το λές

5) Δέν κατηγορώ καμμιά τεχνολογία , έχω μεν τίς αποψεις μου , αλλα σέβομαι κάθε υλοποίηση σε αντίθεση με εσένα που ισοπεδώνεις τα πάντα

6) Λάθη γίνονται σχεδόν πάντα , φυσικά κι εγώ εχω κάνει και κάνω και θα κάνω , αλλα η ειδοποιός διαφορά είναι οτι επαληθεύω ανεξάρτητα απο το τι ακούω και τι οχι , και σε πληροφορώ οτι το να καταλάβω οτι κάτι πάει λάθος σε ένα ηχείο που ακούω πρώτη φορά , δέν είναι αποτέλεσμα ΧΡΥΣΗΣ ΑΚΟΗΣ , αλλα εμπειρίας και τριβής με το αντικείμενο και τα διαρκή λάθη του

7) Προσπαθώ να είμαι ευγενικός , αλλα εσύ συνεχίζεις να είσαι επιθετικός
Λιγος σεβασμός δέν έβλαψε ποτέ κανένα

Last edited:
Μανωλη
οταν ηρθε ο Κροκος (κυριος??????) την ιδια ημερα ειχα βαλει πανω στο συστημα αυτες τις τρακτριξ που βλεπεις στην φωτογραφια. Πριν ειχα τις Αλτεκ 311.

Α μάλιστα.

Σπύρο τώρα παρεκτρέπεσαι. Ο Παναγιώτης, επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω χρόνια, είναι πολύ καλό και φιλότιμο παιδί, με αγωγή, ιδιαίτερα αυξημένη αντίληψη, μα και με κατάρτιση (μηχανικός ΕΜΠ, πετυχημένος επαγγελματικά σε οποιον τομέα ασχολήθηκε, όπως και στο audio) και το λιγότερο που μπορει να πει κανείς γι αυτόν είναι οτι είναι κύριος.

Aπό ότι καταλαβαίνω πρέπει να εχει εκφράσει καποιες επιφυλάξεις για το σύστημά σου όπου σε ενόχλησε επειδή είχε το θάρρος της γνώμης του. Interesting.. ελπίζω το κριτήριό σου να μην επηρρεάζεται πάντα από το συναίσθημα.

Last edited:
Εδω φαινεται και η διαφορα της κοινωνιας που ζω και ο τροπος που σκεφτομαι.
Φυσικα και εγω εκτιμω τον Παναγιωτη, μου εκανε εντυπωση παντως το κυριος γιατι ειναι μικρος στην ηλικια και συνηθως η προσφωνιση κυριος παει σε γεροντες, ανεξαρτητου αν ειναι του Πολυτεχνιου η σκουπιδιαρης. Εδω ΔΕΝ αποκαλουμε κανεναν κυριο, ουτε τον πρωθυπουργο, απλα του μιλας στον ενικο οπως σε ολους τους αλλους ακομα και με το υποκοριστικο του ειναι ενταξει να τον αποκαλεσεις. Μηπως εγραψα ηδη οτι ο πριγκιπας μας εχει φαει απανωτες κλεισεις παρανομου παρκαρισματος γιατι βαρυεται να παρκαρει το αυτοκινητο του στο προκαθωρισμενο παρκινγκ του? Και μερικες που δεν πληρωσε στον προκαθωρισμενο χρονο πηγε η Υπηρεσια κατασχεσεων να του παρει τα επιπλα και την τηλεοραση? Μπα δεν με πειραζει καθολου η κριτικη αλλα ειναι καλοπροεραιτη, εξηγησα γιατι ακουγοταν ετσι το συστημα μου οταν ηρθε ο Παναγιωτης. Αν αποκαλεσω κυριο τον Περ(ερευνητης βιολογος 67 χρονων) σιγουρα θα με κοιταξει παραξενα. Απο εμενα μην περιμενετε να αποκαλεσω κανεναν κυριο η να μλησω στον πλυθηντικο, αυτα για την ετικετα.
Οσο για αυτα που γραφει ο anax μαλλον δεν εχει καταλαβει και πολλα γυρω του, ζει στον κλειστο κοσμο του με τις ανακριβειες που γραφει.Φυσικα εχω επειρεαστει απο την κοινωνια που ζω αλλα μπορω να γραψω οτι εχω παρει και εχω δωσει στους γυρω μου Σουηδους καθως και τα παιδια που ηρθανε κανανε μια φανταστικη καλη εντυπωση στους Σουηδους και εχουν ακομα επαφες.
Placebo, παλαια ειχες γραψει οτι δεν ακους λαιβ κλασσικη, τωρα αρχισες βλεπω, συγχαρητηρια, μηπως το ωφειλεις σε εμενα? Αντε και να τα κανεις 10 τα Στραντιβαρι σου, κανενα εκλησιαστικο οργανακι στον οριζοντα? Οργανακια μπαροκ? Χωροδιουλες?
Μανωλη
για να μην γραφω ξανα τα ιδια και τα ιδια, ακουσε πρωτα ενα τετοιο συστημα και μετα τα ξαναλεμε. Εισαι απολυτα ευπροσδεκτος, αν εν τω μεταξυ δεν φιαχτει καποιο στην Ελλαδα.

CD318 ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει,χωρίς ίχνος ειρωνείας,αφού έχετε τόσα μουσικά δρώμενα στην πόλη γιατί κάθεσαι και ακούς μουσική από ενισχυτές και ηχεία στο σπίτι.Εαν είχε τόση μουσική στην πόλη μου και αυτής της ποιότητας και αξίας σιγά μην καθόμουν σπίτι να ακούσω μουσική και μάλιστα να προσπαθώ να το συγκρίνω με το live άκουσμα.