Κοροιδία μπροστά στα μάτια μας.

Status
Not open for further replies.
Για να είναι πιο ολοκληρωμένο το παραπάνω και οι εταιρικοί φόροι.

Με απλά λόγια για μένα ο καρκίνος είναι η μαύρη οικονομία. Προφανώς τρομερά δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Ναι έχει δουλέψει σε χώρες με μεγάλη μαύρη οικονομία αυτό που έχει κάνει πχ η Βουλγαρία δηλαδή έναν χαμηλό οριζόντιο φόρο στα πάντα. Σε άλλες οικονομίες έχουν δουλέψει άλλα. Κανένας πολιτικός που έχει περάσει από τη χώρα μας δεν θέλησε ποτέ να το αντιμετωπίσει σοβαρά, οπότε τι να συζητάμε. Κάποιες προσπάθειες εδώ και εκεί για εξωτερική κατανάλωση ότι η χώρα προσπαθεί και ως εκεί.

Οι μισθωτοί στην Ελλάδα έχουν όντως μεγάλο θέμα, αλλά είναι τελικά αυτοί που τραβάνε τα περισσότερα. Και εκεί θέλει στήριξη πραγματική, αλλά τα χρήματα αντί να τα πάρει μια οικογένεια με συνολικό καθαρό εισόδημα 25000 ευρώ (με ένα μέσο καθαρό μισθό 900 ευρώ x2 ελάχιστα πάνω από το βασικό) και φυσικά και όλοι που είναι χαμηλότερα τα παίρνουν και γελάνε αυτοί που κυκλοφορούν με τζιπάρες με Βουλγάρικες πινακίδες. Γιατί αντικειμενικά με τόση μαύρη οικονομία άντε να βρεις ποιοι πραγματικά τα χρειάζονται τα επιδόματα που πρέπει να ενισχυθούν. Όσες φορές έχουν μπει όροι να υπάρχει διασταύρωση με ακίνητη περιουσία και καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς όλοι αντιδρούν.

Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες γενικότερα αν όντως μια επιχείρηση δεν τραβάει ας κλείσει και ας προσπαθήσει κάτι καινούργιο.

View attachment 243886
Αυτός ο χάρτης δεν λέει τίποτα, εάν δεν έχουμε από πίσω τις απαλλαγές σε κάθε χώρα και το ποσό που χρειάζεται για να φορολογηθείς αυτά τα ποσοστά. Εάν στην Ελλάδα έχεις μισθό 30000 και φορολογείσαι 22% (που δεν είναι ούτε αυτό σωστό) και σε άλλη χώρα έχεις 30-40-50, δεν ξέρω τι, αλλά φορολογείσαι στα 10000 γιατί τα άλλα απαλλάσσονται, δεν υπάρχει σύγκριση.

• Like
Reactions: SR-71 and Tzimisce
Και το 27% πολύ είναι (πόσο μάλλον το 44), αν σκεφτείς πως η υπηρεσία έχει και 24% ΦΠΑ. Για μια υπηρεσία δηλαδή 124 ευρώ, το κράτος θέλει να εισπράττει 51 ευρώ, 40%. Από τη στιγμή που αυτό κάποιος το θεωρεί άδικο - δε είναι εταίρος του το κράτος για να παίρνει τα μισά, ούτε η μαφία δε σου παίρνει τις μισές εισπράξεις - θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να φοροαποφύγει. Αν το έξοδο των 124 ευρώ για τον Χ πελάτη δε του αποφέρει φοροαπαλλαγή, ναι θα προτιμήσει να πληρώσει λιγότερα, 75 - 80 - 90. Καταλήγουμε λοιπόν πως θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα φοροαπαλλαγής που να ισοφαρίζουν και να ξεπερνούν τα οφέλη της φοροαποφυγής. Αν αυτό θα είναι να περνάει σαν απαλλαγή ο ΦΠΑ που πληρώνεις, ή να περνάει σαν απαλλαγή όλο ή μέρος της απόδειξης δε θα το πω εγώ, να προσλάβουν σοβαρούς οικονομολόγους και όχι κομματόσκυλα και να το λύσουν.

Να θυμηθούμε πάντως πως είχαν μπει όλες οι αποδείξεις σαν φοροαπαλλαγή μία και μόνη χρονιά και τα φορολογικά έσοδα από μισθωτούς/συνταξιούχους σχεδόν κατέρρευσαν. Ήταν μία λανθασμένη εφαρμογή αφού τα έβαζε όλα στο ίδιο επίπεδο.

Γιατί και τώρα μια τρύπα στο νερό έχει γίνει. Παραπάνω από το 50% έκανε δήλωση 10000 (το τεκμήριο). Άντε και οι πιο large έβαλαν και κάνα 2χιλιαρο ακόμα. Και φυσικά αυτοί όλοι είναι οι ελ.επαγγελματιες που πληρώνονται με μαύρα. Η μισή Ελλάδα ζει με 10 χιλιάδες τον χρονο....Γελάνε και οι servers.....😁😁😁
Και την πατάνε τα ΜΟΝΙΜΑ κορόιδα μισθωτοί και συνταξιούχοι και όσοι ελ.επαγγελματιες δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα.
Υπάρχουν πολλά επαγγελματα που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα διότι οι πελάτες είναι ξένοι (τουρισμός).

• Like
Reactions: cyclades and SR-71
Ολοι ξερουμε αλλα κανουμε την παπια.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΡΤΑ ΟΛΑ ....... ΚΑΙ Η ΤΣΙΧΛΑ.

Τερμα το ρευστο. Υπηρξε μια χρυση ευκαιρια (τοτε τον Ιουνιο του 2015).
Πιο χρυση δεν γινοταν ..... αλλα παει στην πολιτικη η κουβεντα (και το κοβω εδω).
Ασε που αγγιζει και την θρησκευτικη πιστη του καθενος (χαραγμα, 666 , κλπ κλπ)

Υπάρχουν πολλά επαγγελματα που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα διότι οι πελάτες είναι ξένοι (τουρισμός).

Και εκεί γίνεται της πτανας. Με διπλές ταμιακές και δεν ξέρω τι άλλο. Άσε τον εργασιακό μεσαίωνα των υπαλλήλων που αισχροκερδούν στις πλάτες τους με "μισά" ένσημα και δώρα που τα παίρνουν πίσω.

Το κράτος απλά ΔΕΝ θέλει. Όμορφα και ωραία.

Στην περιοχή μου έχουμε ελιές. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ. Να πάει ρε φίλε στα λιοτρίβια της περιοχής να ζητήσει τα χαρτιά και να κάνει διασταύρωση. Που βρήκες 30 τόνους λάδι; Το δικαίωμα είναι 15% άρα οι πελάτες σου έχουν στις αποθήκες 200 τόνους λάδι. Με 5 λιοτρίβια στην περιοχή έχεις 1000 τόνους που αντιστοιχούν σε 20000 κατοίκους ή 50 κιλά το άτομο. Η μέση κατανάλωση είναι 12 κιλά το άτομο βάση ΕΕ.

Τα υπόλοιπα 38 κιλά τι έγιναν; Πόσοι είναι οι ΝΟΜΙΜΟΙ έμποροι; 2-3-5-10; Δεν είναι παραπάνω και τους ξέρουμε όλοι. Πόσο πούλησαν; 300 τόνους; Τα υπόλοιπα; Τι κάνουμε κάθε χρόνο; Μπάνιο λες και ήμαστε η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου και φτιάχνουμε δέρμα;

Να περνούν ολα από τράπεζα, για να ξαφρίζουν αυτοί προμήθεια πέντε ευρώ σε κάθε συναλλαγή, ώστε να εξαφανίζεται το πενηνταρικο σε δέκα συναλλαγές και να το καβατζώνουν οι τραπεζίτες που έχουν μυαλό, λολ.

Να περνούν ολα από τράπεζα, για να ξαφρίζουν αυτοί προμήθεια πέντε ευρώ σε κάθε συναλλαγή, ώστε να εξαφανίζεται το πενηνταρικο σε δέκα συναλλαγές και να το καβατζώνουν οι τραπεζίτες που έχουν μυαλό, λολ.
Οχι απ'την τραπεζα. Απο αυτονομο ελεγκτικο συστημα του κρατους. ΑΝΕΥ προμηθειας.
Το κρατος θα ελεγχει, δεν θα πληρωνεται γιαυτο. Εκτος αν .... θεωρησαμε το κρατος τραπεζα.
Ιδιωτικο οργανισμο ! Αν εχει φτασει εκει η παραιτηση ...... αστο, καλη καρδια.

Οχι απ'την τραπεζα. Απο αυτονομο ελεγκτικο συστημα του κρατους. ΑΝΕΥ προμηθειας.

Δεν έχω πρόβλημα να περνάνε όλα από την τράπεζα, κι ας έχει προμήθειες, αρκεί φυσικά το κράτος να εκμεταλλευτεί τη διαφάνεια που της προσφέρει το πλαστικό χρήμα και να μηδενίσει τα μαύρα. Χίλιες φορές καλύτερα να τρώει η τράπεζα σε προμήθειες ένα συγκεκριμένο ποσό που το ξέρουμε, παρά να μασουλάει όλο το σύμπαν χωρίς αύριο ό,τι του κατεβάσει. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα έχουμε τις προμήθειες χωρίς τα θετικά του πλαστικού χρήματος.

Το κρατος θα ελεγχει, δεν θα πληρωνεται γιαυτο. Εκτος αν .... θεωρησαμε το κρατος τραπεζα.
Ιδιωτικο οργανισμο ! Αν εχει φτασει εκει η παραιτηση ...... αστο, καλη καρδια.
Τι θα ελέγχει το κράτος, εδώ δεν μπορεί να ελέγξει τους εργοδότες που παίρνουν πίσω τα δώρα από τους εργαζομένους τους οποίους και φορολογεί κανονικά πάνω σε κάτι που δεν εισέπραξαν ποτέ επί της ουσίας.
Εγώ πιο πάνω αναφέρομαι στις προμήθειες που παίρνουν οι τράπεζες σε κάθε συναλλαγή.
Δεν βλέπω καμια διάθεση να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των τραπεζών..Εμένα με φορολογούσαν κανονικά για το δώρο που επέστρεφα στον εργοδότη υπό την απειλή του...έτσι είναι η κατάσταση και άμα σ' αρέσει.

Τι θα ελέγχει το κράτος, εδώ δεν μπορεί να ελέγξει τους εργοδότες που παίρνουν πίσω τα δώρα από τους εργαζομένους τους οποίους και φορολογεί κανονικά πάνω σε κάτι που δεν εισέπραξαν ποτέ επί της ουσίας.
Εγώ πιο πάνω αναφέρομαι στις προμήθειες που παίρνουν οι τράπεζες σε κάθε συναλλαγή.
Δεν βλέπω καμια διάθεση να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των τραπεζών..Εμένα με φορολογούσαν κανονικά για το δώρο που επέστρεφα στον εργοδότη υπό την απειλή του...έτσι είναι η κατάσταση και άμα σ' αρέσει.

Πως θα σου έπαιρνε πίσω το δώρο ο εργοδότης αν έπρεπε να γίνει ηλεκτρονική συναλλαγή; Φυσικά και ο εργοδότης επί της παρούσης μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, αφού το μόνο επίσημο στη σχέση μεταξύ σας είναι η μισθοδοσία, και τα υπόλοιπα ό,τι να'ναι, χέρι με χέρι.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, θέληση να υπάρχει μόνο.

Πως θα σου έπαιρνε πίσω το δώρο ο εργοδότης αν έπρεπε να γίνει ηλεκτρονική συναλλαγή; Φυσικά και ο εργοδότης επί της παρούσης μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, αφού το μόνο επίσημο στη σχέση μεταξύ σας είναι η μισθοδοσία, και τα υπόλοιπα ό,τι να'ναι.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, θέληση να υπάρχει μόνο.
Πως θα μου παίρνει το δώρο;

" Έβαλα το δώρο, βγαλτο και φερτο το βράδυ στη δουλειά". (Δούλευα νύχτα)

Επί λέξη. Έτσι γίνεται με όλους.. Ηλεκτρονική συναλλαγή έγινε κανονικά.

Πως θα μου παίρνει το δώρο;

" Έβαλα το δώρο, βγαλτο και φερτο το βράδυ στη δουλειά". (Δούλευα νύχτα)

Επί λέξη. Έτσι γίνεται με όλους.. Ηλεκτρονική συναλλαγή έγινε κανονικά.

Το ξέρω βρε αδερφέ. Γι'αυτό λέω ότι μόνο με 100% πλαστικό χρήμα καθαρίζει τόσο βαθιά μόλυνση όπως αυτή στην Ελλάδα. Ας βάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικές συναλλαγές για οτιδήποτε πάνω από τσίχλες (1 - 2 ευρώ). Τι, θα τα παίρνει τα λεφτά στο στρώμα; Κάπου θα πρέπει να τα δικαιολογήσει.

Μέχρι να γίνει αυτό, θα πληρώνει πάντα ένας για δέκα, είναι απλά αναπόφευκτο.

Είχα διαβάσει για μια περίπτωση με έναν τύπο που πήγε να βάλει βενζίνη και ο βενζίνάς του εβαλε παραπάνω λίτρα απ' ότι έπαιρνε το ντεπόζιτο. (Προφανώς και έκλεβε η αντλία)
Πήρε στο καπάκι τηλέφωνο την αρμόδια υπηρεσία για ελέγξουν το συγκεκριμένο βενζινάδικο και τον ειδοποίησαν ύστερα από ένα μήνα ότι πέρασαν και ότι όλα ήταν νομότυπα.
Εντωμεταξύ ο τύπος είχε κάνει μανούρα με τον βενζινά όταν συνειδητοποίησε τι έγινε , απειλώντας τον ότι θα τον καταγγείλει.
Ο ένας μήνας που αξιώθηκε η αρμόδια υπηρεσία να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο προφανώς και βοήθησε τον επιτήδειο βενζινά να "διορθώσει" την αντλία και να βγεί λάδι.
Για ποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς μιλάμε;

To κρατος προσπαθει να ελεγξει φοροδιαφυγη, να μαζεψει χρηματα
................. και θα σε χρεωσει και απο πανω ? .....................

Σκεψου λιγο : το ωφελος για το κρατος ειναι οτι θα βρει και θα μαζεψει λεφτα απο κει που ΔΕΝ παιρνει σημερα.
Γιαυτο θα επιβαλει καρτα (οχι τραπεζης βεβαιως). Και θα σε τιμωρησει κιολας ? Θα πυροβολησει τα ποδια του ?

Εαν ειναι τοσο μακιαβελικο που επιβαλει χρεωση ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ..... τοτε μαζι σου, μην πληρωσεις τιποτα.
Ουτε καν να το φτυσουμε !

To κρατος προσπαθει να ελεγξει φοροδιαφυγη, να μαζεψει χρηματα
................. και θα σε χρεωσει και απο πανω ? .....................

Σκεψου λιγο : το ωφελος για το κρατος ειναι οτι θα βρει και θα μαζεψει λεφτα απο κει που ΔΕΝ παιρνει σημερα.
Γιαυτο θα επιβαλει καρτα (οχι τραπεζης βεβαιως). Και θα σε τιμωρησει κιολας ? Θα πυροβολησει τα ποδια του ?

Εαν ειναι τοσο μακιαβελικο που επιβαλει χρεωση ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ..... τοτε μαζι σου, μην πληρωσεις τιποτα.
Ουτε καν να το φτυσουμε !
Ας πάει λοιπόν στις τράπεζες και στις εταιρείες παροχής ενέργειας που θησαυρίζουν (υπερκέρδη) να μαζέψει.
Εγώ το εμποδίζω;
Από μένα τα παίρνει κανονικά.
Σου λέω παραπάνω ότι μου φορολογούσε και χρήματα που δεν εισέπραξα ποτέ (δώρα).

Γιατί το κάνουμε δύσκολο; Γιατί σώνει και καλά πρέπει να αφήσουμε τους κολοσσούς στην απέξω;

Nαι, πρεπει να παει και εκει. Αυτονοητα πρεπει !
Εδωσα εμφαση στην φορολογηση των πολλων γιατι εκει υπαρχει ακτικειμενικο προβλημα να τους εντοπισεις.
Ποσες ειναι οι τραπεζες που ΔΕΝ μπορεις να εντοπισεις στην Ελλαδα ?
Με τον κατακερματισμενο χωρο ομως των ελευθερων επαγγελματιων των 2-3 υπαλληλων .... τι να εντοπισεις ?
Το κακο (αλλα και καλο) με τους πολυ μεγαλους ..... ειναι οτι εντοπιζονται. Ασχετα αν ειναι τοσο αδιανοητα
πεπλεγμενοι με την εξουσια (και ειναι) .......... ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ. Το ιδιο ισχυει και για τα μεγαλα super-market.
Πηγαινε ομως στα μικρα mini-markets στην επαρχια. ΕΚΕΙ να δεις γλεντι αξημερωτο ! Αλλη τιμη στο γιαουρτι
την Πεμπτη και αλλη ..... το Σαββατο (που πλακωνουν οι τουριστες). Και δεν κουνιεται φυλο. Γιατι ο μαρκετας
ειναι τοπικος παραγοντας της μικροκοινωνιας του χωριου .... και εχουν λαμβανειν διαφοροι το κατιτις τους.

• Like
Reactions: koupa
Nαι, πρεπει να παει και εκει.
Πηγαινε ομως στα μικρα mini-markets στην επαρχια. ΕΚΕΙ να δεις γλεντι αξημερωτο ! Αλλη τιμη στο γιαουρτι
την Πεμπτη και αλλη ..... το Σαββατο (που πλακωνουν οι τουριστες). Και δεν κουνιεται φυλο. Γιατι ο μαρκετας
ειναι τοπικος παραγοντας της μικροκοινωνιας του χωριου .... και εχουν λαμβανειν διαφοροι το κατιτις τους.
Επαρχία μένω εδώ και τέσσερα χρόνια, όλοι μου κόβουν αποδείξεις. Λες να εμπνέει φόβο η φάτσα μου;
Για θύμισέ μου εσύ που μένεις;

Τι σημαινει "λαμβανειν οι διαφοροι το κατιτις τους" ....... ? .......

Το 1994 παω να δουλεψω σε πασιγνωστο ρεστωραντ στην Χανιωτη Χαλκιδικης (σερβιτορος).
Μια βδομαδα αντεξα (μετα με πηραν με το φορειο !!!). Καθε βραδυ, μετα τις 12, σκαγαν μυτη
οι τοπικοι αρχοντες και παραγοντες του χωριου. ΑΠΑΝΤΑ κερασμενα ! Υπαρχει η παραμικρη περιπτωση
να τρωγαν τζαμπα ολοι αυτοι εκει περα ........ και να μην το ξεχρεωναν σε εκδουλευση .... καπως ?
Δεν θελω να πω τι ποσοστο του τζιρου ηταν (σιγουρα ηταν οι λιγοτεροι αλλα οι ΕΠΙΧΡΥΣΟΙ).

Και ολοι εδω μεσα, παροικουντες την Ιερουσαλημ ειμαστε. Ειναι δυνατον μονο εγω να γνωριζω
τα της Χαλκιδικης ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ! Υπαρχει λαος και εδω μεσα και εκει εξω που τα γνωριζει εκατο
φορες καλυτερα απο μενα. Εγω μιλω μονο για ενα ρεστωραντ. Η Χαλκιδικη, ενα ρεστωραντ ειναι ?

ΠΩΣ ξεμπλεκεις τοπικες μαφιες απο καταστηματαρχες ...... χωρις να καταρρευσει ΟΛΟ το οικονομικο συστημα
(γιατι ζει κοσμος και κοσμακης απο αυτους τους πουστροσκυλους και ΔΕΝ ειναι ουτε παρανομος ουτε ανηθικος
ουτε "ελα μωρε τι τα ψαχνεις")

Last edited:
Επαρχία μένω εδώ και τέσσερα χρόνια, όλοι μου κόβουν αποδείξεις. Λες να εμπνέει φόβο η φάτσα μου;
Για θύμισέ μου εσύ που μένεις;
Θεσσαλονικη.
Ομως πηγαινω Ποτιδαια καθε καλοκαιρι .................. και ΦΡΙΤΤΩ !
Ηδη ...... εχω αρχισει να αποκαλυπτω αρκετα ...... δεν προχωραω παραπερα (που να με βαρας κατω).

Παιδιά, δεν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος για να κάνουμε συγκεκριμένα καταγγελίες κατά επιχειρήσεων με λεπτομέρειες. Υπάρχει η αστυνομία, το ΣΔΟΕ, κλπ. Δοκιμάστε εκεί και δώστε όσες λεπτομέρειες έχετε, και ποιος ξέρει, ίσως κάτι να γίνει, με την προϋπόθεση πάντα το κράτος να αποφασίσει να κυνηγήσει τους απατεώνες.

Status
Not open for further replies.