Κοροιδία μπροστά στα μάτια μας.

Status
Not open for further replies.
Καλά καλά αφήστε τον κολιό και τις γραβιέρες και δείτε τι μας (ξανά)ρχεται από 1/1/2024

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ EVER !!
Και τώρα που ξύπνησαν όλοι είναι πανάκριβα τα σταθερά προγράμματα.

Τάσο αν έχει κάποιος λίγα λεφτά στην άκρη υπάρχει λύση τουλάχιστον για την Αθήνα όπου και αν μένει.
Αγοράζεις φωτοβολταϊκά σε ενεργειακή κοινότητα και κάνεις εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό. Πρακτικά είναι το ίδιο με το να έβαζες φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σου, απλά τα βάζεις κάπου αλλού. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο παρακάτω:

Αλλιώς σε περιόδους αναπροσαρμογών τοΓ1/Γ1Ν της ΔΕΗ έχει τις λιγότερες εκπλήξεις και τις περισσότερες επιλογές να κάνεις ότι θέλεις όταν η αγορά σταθεροποιηθεί κάπως. Δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής το Γ1/Γ1Ν.

ζαχαρι ζωγραφος την παιρνω απο τον Σκαβενιτη 1,50
ο ΑΒ απο 1,65 μονο 1,65
μην το ψαχνετε ακριβως ετσι ειναι
τους εκανα φασαρια
σημερα εχει βγαλει απο τα ραφια του το προιον
--

View attachment 221179t
Ρε παιδιά δεν βλέπει κανένας την τιμή ανά κιλό; στην ουσία σου δίνει 100 γραμμάρια "δώρο" και η τιμή ανά κιλό από 3,30 πάει στα 2,75 οπότε κοροϊδία δεν υπάρχει. Στο Σκλαβενίτη η τιμή ανά κιλό είναι 3 ευρώ (500 γρ χ2) άρα ο Βασιλόπουλος είναι φθηνότερος. Αυτό αλλάζει μόνο αν και ο Σκλαβενίτης έχει συσκευασία 500+100 στην ίδια τιμή του 1.5 οπότε εκεί είναι όντως φθηνότερο το 1.5 η συσκευασία των 600 γρ με το 1.65 η ίδια συσκευασία.

Edit: Απάντησα πριν δω το μήνυμα του Δημήτρη

Σήμερα πήγα στον ΑΒ και είχε στο ράφι ένα προϊόν με δύο τιμές.
Πήγα στον υπάλληλο και τον ρώτησα ποια τιμή ισχύει.
Ήρθε μαζί μου και μου είπε ότι η μία τιμή αφορά προϊόν που είχε τελειώσει, αλλά είχε ξεχάσει την τιμή στο ράφι και επιτόπου έβγαλε την τιμη.
Ήταν όμοια προϊόντα και έπρεπε να διαβάσεις ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την περιγραφή .
Πρακτικά θα είχα άδικο αν σήκωνα φωτό, όμως από την άλλη μεριά να ψωνίσουμε πάμε ....δεν πάμε να κάνουμε το διδακτορικό μας😄😄

Σωστή είναι η παραπάνω ετικέτα.. από 3,30€ το κιλό το παίρνεις τελικά 2,75€.

Αλλά το λεκτικό ίσως θα μπορούσε να είναι λίγο πιο κατανοητό, για να καταλάβεις ότι υπάρχει έκπτωση..
κανεις λαθος το πακετο παιρνεις δεν το παιρνεις με το κιλο

και το πακετο γραφει απο 1,65 μονο 1,65 ( αν και κανονικη τιμη ειναι 1,50 βλ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗς ) δεν μ ενδιαφερον αλλα

Ρε παιδιά δεν βλέπει κανένας την τιμή ανά κιλό; στην ουσία σου δίνει 100 γραμμάρια "δώρο" και η τιμή ανά κιλό από 3,30 πάει στα 2,75 οπότε κοροϊδία δεν υπάρχει. Στο Σκλαβενίτη η τιμή ανά κιλό είναι 3 ευρώ (500 γρ χ2) άρα ο Βασιλόπουλος είναι φθηνότερος. Αυτό αλλάζει μόνο αν και ο Σκλαβενίτης έχει συσκευασία 500+100 στην ίδια τιμή του 1.5 οπότε εκεί είναι όντως φθηνότερο το 1.5 η συσκευασία των 600 γρ με το 1.65 η ίδια συσκευασία.

Edit: Απάντησα πριν δω το μήνυμα του Δημήτρη
τεραστια κοροιδια υπαρχη το ΚΟΥΤΙ ΠΑΚΕΤΟ παιρνεις το πακετο κανει 1,65 και και γραφει μονο1,65 τα 100γρ ειναι δωρο υπαρχει σε ολα τα πακετα σκλαβενιτη βασιλοπουλο ΤΟΥς ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Η ΖΑΧΑΡΗ ΖΩΓΡΑΦΟς ..ΓΙΑΤΙ ?

Φίλε μου η ουσία είναι ότι έδωσες 1,65€ για 600γρ προϊόντος, οπότε την πλήρωσες 2,75€ το κιλό αντί για 3,30€.

Η ετικέτα δεν γράφει κάποια ανακρίβεια.

Η συγκεκριμένη ζάχαρη μπορεί να μην υπάρχει πια για διάφορους λόγους.

Φίλε μου η ουσία είναι ότι έδωσες 1,65€ για 600γρ προϊόντος, οπότε την πλήρωσες 2,75€ το κιλό αντί για 3,30€.

Η ετικέτα δεν γράφει κάποια ανακρίβεια.

Η συγκεκριμένη ζάχαρη μπορεί να μην υπάρχει πια για διάφορους λόγους.
η ετικετα γραφει απο 1,65 μονο 1,65 για 500γ +100 δωρο που υπαρχει σε ολα τα πακετα ολων των ΣΜ
ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΙΟΝ κοστιζε 1.65 στο ΑΒ 1.50 στο ΣΚΛ

Δεν εξετάζω το πόσο κάνει αλλού, δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Σχολιάζω κατά πόσο η ταμπέλα γράφει κάτι παραπλανητικό ή λάθος.

Μπορεί άλλος να το πουλάει 1€ τη συσκευασία.. Και τι έγινε;

Ο ΑΒ πάντως δεν βλέπω να "κοροϊδεύει" κανέναν. Το πολύ να μην συμφέρει να αγοράσεις την συγκεκριμένη ζάχαρη από τον ΑΒ.

Μίλαγα με ένα γνωστό και μου έλεγε ότι πάει στο Χ σούπερ μάρκετ κυρίως γιατί έχει 1+1 πολύ συχνότερα ενώ σε άλλο Υ δεν βάζουν σχεδόν ποτέ και έχουν μόνο -40% ή -50%. Μου πήρε αρκετά λεπτά να του εξηγήσω ότι το -50% είναι πιο καλό να υπάρχει γιατί σε αφήνει να αγοράσεις τη μισή ποσότητα αν δεν θέλεις να βάλεις 2 μπουκάλια στο ντουλάπι σου (πχ. λόγω έλλειψης χώρου).

Μίλαγα με ένα γνωστό και μου έλεγε ότι πάει στο Χ σούπερ μάρκετ κυρίως γιατί έχει 1+1 πολύ συχνότερα ενώ σε άλλο Υ δεν βάζουν σχεδόν ποτέ και έχουν μόνο -40% ή -50%. Πήρα αρκετά λεπτά να του εξηγήσω ότι το -50% είναι πιο καλό να υπάρχει γιατί σε αφήνει να αγοράσεις τη μισή ποσότητα αν δεν θέλεις να βάλεις 2 μπουκάλια στο ντουλάπι σου (πχ. λόγω έλλειψης χώρου).
Ο μόνιμος καυγάς με την γυναίκα μου........"τι μου τα φερες, δεν έχω που να τα βάλω "😁

• Like
Reactions: vadergr
1697460837623.png

Γιώργο για εξήγησε μας τι σημαίνει αυτό καθώς και τα ψιλά γράμματα

Αν καταλαβαίνω καλά δίνεις 8 χιλιάρικα αρχικά και με 150 ευρώ μηνιαία έκπτωση κερδίζεις 1800 ευρώ τον χρόνο, ρεφαρεις κοντολογις σε 4,5 χρόνια περίπου, και σε βάθος 20ετιας έχεις επιστροφή 1800*20 = 36000 ευρώ.

Βασικά σου λέει:
Πήραμε μια άδεια για φωτοβολταϊκό πάρκο. Την χτυπήσαμε στη διαγωνιστική διαδικασία με Χ ποσό ανά KWh για 20 έτη (μπορεί 5 cents, μπορεί λιγότερο). Εμάς μας κόστισε Υ χρήματα να το στήσουμε.
Σου πουλάμε ένα μέρος της επένδυσής μας που το υπολογίζουμε να έχει 22% απόδοση. Ο συμψηφισμός είναι σε επίπεδο χρημάτων και όχι σε επίπεδο ενεργειακό (εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός). Σου δίνουμε την απόδοση της επένδυσής σου σε μηνιαία βάση για να πληρώνεις λιγότερα.
Πρακτικά είναι ένα επενδυτικό σε πράσινη ενέργεια. Συμφέρει σίγουρα, αλλά το πόσο πρέπει να το δεις.

Κλείσε ένα ραντεβού να τα πείτε από κοντά ή περίμενε χοντρικά 3-4 μήνες που θα κοιτάξω να το κάνω και εγώ και θα σου τα πω πολύ αναλυτικά...

Σίγουρα συμφέρει.. το ρίσκο είναι ένα: η φερεγγυότητα του παρόχου φωτοβολταϊκών.

Εσύ θα δώσεις π.χ. 8Κ μπροστά, ελπίζοντας να βγάλεις κέρδος σε βάθος χρόνου. Αν όμως ο ΗΡΩΝ (ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία) βαρέσει κανόνι πριν την εικοσαετία στην καλύτερη περίπτωση δεν θα έχεις την απόδοση που περίμενες, στην χειρότερη θα χάσεις και το κεφάλαιό σου.

Σίγουρα συμφέρει.. το ρίσκο είναι ένα: η φερεγγυότητα του παρόχου φωτοβολταϊκών.

Εσύ θα δώσεις π.χ. 8Κ μπροστά, ελπίζοντας να βγάλεις κέρδος σε βάθος χρόνου. Αν όμως ο ΗΡΩΝ (ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία) βαρέσει κανόνι πριν την εικοσαετία στην καλύτερη περίπτωση δεν θα έχεις την απόδοση που περίμενες, στην χειρότερη θα χάσεις και το κεφάλαιό σου.
Αυτό είναι προφανώς πρόβλημα μεγάλο. Απλά κάνεις ανάλυση κινδύνου. Πρέπει να δεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του φωτοβολταϊκού πάρκου για παράδειγμα. Είναι η ίδια οντότητα που έχει τις 2 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο 527 MW; Αν ναι προφανώς η σιγουριά είναι μεγαλύτερη από το πχ να έκανες το ίδιο με μια εταιρία που έχει μόνο υπηρεσίες και κάπως κάνει την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου.
Όλα τα ψάχνουμε και πρέπει να δούμε και τα ψιλά γράμματα τι γράφουν. Προσωπικά ακόμη δεν τα έχω δει.

η ΜΗ ύπαρξη ελέγχου τους έχει κάνει να μας κοροιδεύουν ανερυθρίαστα.
Τρέχει από την P&G προσφορά έως την 31/12/2023 όπου αν κάνεις αγορές προιόντων της άνω των 20€,σου επιστρέφουν 10€ αφού τους στείλεις
την απόδειξη στο myepithimies.

Πήγα λοιπόν σήμερα το πρωί στο My Market και αγόρασα την συσκευασία

Fairy Caps Platinum 33+33 δώρο για πλυντήριο πιάτων με το ταμπελάκι να αναφέρει "προσφορά" -50% από 45,98€ σε 22,99€ προκειμένου να συμμετάσχω

στην προσφορά της P&G για αγορές άνω των 20€.

Για καλή μου τύχη,πηγαίνω αμέσως μετά στον Γαλαξία και βλέπω την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ συσκευασία όπου το ταμπελάκι έγραφε προσφορά -35%

από 22,95€ σε 14,92€!!!

Εννοείται ότι άμεσα γύρισα στο My Market και επέστρεψα την "προσφορά" τους παίρνοντας τα χρήματά μου πίσω και στην συνέχεια πήγα

Γαλαξία.

Το θράσος τους όμως είναι αξεπέραστο,αφού οι "προσφορές" τους είναι αναρτημένες και στο site τους.

Εννοείται ότι έχω φωτό και από τα 2 καρτελάκια.

Σωκράτη για να μην τρεχεις να τσεκαρεις πρώτα τις τιμές από τα sites.
Όλοι βγάζουν ένα τυράκι είτε λεγεται προσφορά/έκπτωση κλπ για να σε κάνουν να αγοράζεις και κάτι άλλο ....παγια τακκτικη αιώνων.
Μακάρι να μας δούλευαν μόνο τα super market.

Σωκράτη για να μην τρεχεις να τσεκαρεις πρώτα τις τιμές από τα sites.
Όλοι βγάζουν ένα τυράκι είτε λεγεται προσφορά/έκπτωση κλπ για να σε κάνουν να αγοράζεις και κάτι άλλο ....παγια τακκτικη αιώνων.
Μακάρι να μας δούλευαν μόνο τα super market.
Βρε συ Τάσομπόσες φορές πας SM για να πάρεις πχ τυρί και φεύγεις με άλλα 20 πράγματα;Tι να πρωτοτσεκάρεις;
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση μιλάμε για απάτη αφού πολύ απλά η τιμή των 46€ δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ τόσο στο δικό τους όσο και σε όλα τα SM.
Περιμένω αύριο να με καλέσει ένας "προστάμενός" τους.Αν όχι,έχει φύγει καταγγελία στο υπουργείο εμπορίου και σε ότι έχει να κάνει με προστασία του καταναλωτή.

Status
Not open for further replies.