Κοροιδία μπροστά στα μάτια μας.

Status
Not open for further replies.
Ρε Αντώνη μου στην παντός θα είναι γενικά θέματα.
Τι δουλειά έχει η ανακάλυψη μου ότι τα τακάκια της Peugeot ,είναι τάδε μάρκα που έξω από την αντιπροσωπεία έχουν τα μισά λεφτά, στα εργαλεία ή την Diy.
Ή βρήκα γάντια μοτό στο τάδε μέρος που είναι στο 1/3 των χρημάτων.
Ήτην πάτησα εγώ στο τάδε πράγμα, το νου σας φίλοι

Τέτοιο concept σκέφτομαι.

• Like
Reactions: vlad66 and havanapd
Συνάδελφος έψαχνε γνωστό ενέσιμο σκεύασμα για την μέση του και δεν το έβρισκε στα φαρμακεία.
Κοιτάξαμε στον ΓΑΛΗΝΟ μήπως υπάρχει σε γενόσημο και είδαμε πως η γνωστή φαρμακευτική που το έφτιαχνε το έχει σταματήσει, ενώ υπάρχει διαθέσιμο από μία άλλη "άγνωστη" εταιρεία με διπλάσια ΛΤ και με μικρότερη συσκευασία.
Αντίστοιχα και στις άλλες μορφές του φάρμακου.

Και μετά είδαμε πως η γνωστή εταιρεία έχει την ίδια έδρα και τα ίδια τηλέφωνα με την άγνωστη...

Attachments

• MUSCO-RIL1.jpg
    MUSCO-RIL1.jpg
    248.2 KB · Views: 59
  • MUSCO-RIL2.jpg
    MUSCO-RIL2.jpg
    255.4 KB · Views: 59
  • MUSCO-RIL3.jpg
    MUSCO-RIL3.jpg
    260.3 KB · Views: 59
Θα έλεγα ότι εντυπωσιασμός κατά το στυλ του Ευαγγελάτου. Δεν είναι καθόλου σωστό το όλο project παρά για εντυπωσιασμό και μόνο. Αντί να μετράει τα γραμμάρια που αναφέρονται απλά λέει κοίτα πόσο έχει μέσα.
Αν τα γραμμάρια είναι όσα αναφέρει η εταιρεία τότε δεν υπάρχει δόλος! Δε πα να το βάλουν και σε σακούλα του jumbo??? Τα γραμμάρια έχουν σημασία.
Μάλιστα βάση νόμου (γιατί αυτό παρατηρήθηκε έντονα κατά τον κορονοιό) δίνει στις εταιρείες να κλέβουν +-10% και να μην τρέχει κάστανο. Μετά κράτησαν τις ίδιες τιμές για λιγότερο προιον. Μια ζωή κοροιδία και το κράτος αμολάει αετό.
Τώρα όσο αφορά πατατάκια και συναφή προιόντα μέσα βάζουν άζωτο αν θυμάμαι καλά ώστε να κρατηθεί σωστό το προιον. Δεύτερον όσο αφορά το απορρυπαντικό πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν μια συσκευασία για πολλαπλά προιόντα.
Όποτε καταλαβαίνετε ότι τα γραμμάρια ή τα ml έπρεπε να μετρηθούν.

• Like
Reactions: Stellios papa
εντυπωσιασμος του Ευαγγελατου δεν μπορει να μας πει πως μας δουλευουν πραγματικα (για να μην πω την σωστη λεξη )
το δικο μου ρεπορταζ ειναι καλυτερο
καφες 100γρ εκανε 3.60 ευρω
τωρα καφες ιδιο κουτι 95.γρ 3.80 ευρω
ζαμπον 17 ευρω το κιλο
τωρα απο 21 ευρω το κιλο μονο 16,90
επισης πολλα προιοντα ανεβαινουν σταθερα κατα 0,15 -0,20 και εσυ δεν το καταλαβαινεις
ασε το καρτελ σημερα και οι δυο ιδια τιμη σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ ο αβ και το market in ιδια τιμη το αρνι 10.75

εντυπωσιασμος του Ευαγγελατου δεν μπορει να μας πει πως μας δουλευουν πραγματικα (για να μην πω την σωστη λεξη )
το δικο μου ρεπορταζ ειναι καλυτερο
καφες 100γρ εκανε 3.60 ευρω
τωρα καφες ιδιο κουτι 95.γρ 3.80 ευρω
ζαμπον 17 ευρω το κιλο
τωρα απο 21 ευρω το κιλο μονο 16,90
επισης πολλα προιοντα ανεβαινουν σταθερα κατα 0,15 -0,20 και εσυ δεν το καταλαβαινεις
ασε το καρτελ σημερα και οι δυο ιδια τιμη σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ ο αβ και το market in ιδια τιμη το αρνι 10.75
Κάνεις επίθεση τελείως άδικα και αν ήμουν στις καλές μου μάλλον καντήλια θα έριχνα με αυτά που μου προσάπτεις. Γιατί φαντάζομαι σε έμενα πάνε.
Ξέρω πάρα πολύ καλά τι κάνουν τα καρτέλ. Το βιώνω καθημερινά. Αν διάβασες (που δεν) το ανέφερα το θέμα μείωσης προιόντος και αυξήση τιμής. Επίσης ανέφερα ότι το κράτος αμολάει αετό. Τι πιο ξεκάθαρο από αυτό. Ο Σκλαβενίτης το συσκευασμένο τυρί edam 400 γρ. (το δικό του) από 1,90 πέρσι 2,70 φέτος. Και μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμη. Οπότε διαβαζε πρώτα και μέτα ξεκίνα να γράφεις. όσο αφορά το ρεπόρτάζ τι να κάνουμε ρε φίλε είναι φαμφάρες για λαική κατανάλωση. Το σώστο είναι αυτό που είπα. άλλο λοιπόν το θέμα ποσότητας σε σχέση τιμής και άλλο αν μας κοροϊδεύουν με την ποσότητα.

Κάνεις επίθεση τελείως άδικα και αν ήμουν στις καλές μου μάλλον καντήλια θα έριχνα με αυτά που μου προσάπτεις. Γιατί φαντάζομαι σε έμενα πάνε.

Δεν νομίζω να σου έκανε επίθεση και να έκανε like το μήνυμά σου. ;)

δεν ξέρω από πότε έγινε 700ml

Από τότε που τα μισόκιλα έγιναν 470 γραμμάρια, ή γενικά βλέπουμε συσκευασίες με άκυρη περιεκτικότητα.
Κάποια στιγμή είχα δει ένα τέτοιο κουλό νούμερο και υποψιάστηκα.

• Like
Reactions: vlad66
Ξέρω πάρα πολύ καλά τι κάνουν τα καρτέλ. Το βιώνω καθημερινά. Αν διάβασες (που δεν) το ανέφερα το θέμα μείωσης προιόντος και αυξήση τιμής. Επίσης ανέφερα ότι το κράτος αμολάει αετό. Τι πιο ξεκάθαρο από αυτό. Ο Σκλαβενίτης το συσκευασμένο τυρί edam 400 γρ. (το δικό του) από 1,90 πέρσι 2,70 φέτος. Και μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμη. Οπότε διαβαζε πρώτα και μέτα ξεκίνα να γράφεις. όσο αφορά το ρεπόρτάζ τι να κάνουμε ρε φίλε είναι φαμφάρες για λαική κατανάλωση. Το σώστο είναι αυτό που είπα. άλλο λοιπόν το θέμα ποσότητας σε σχέση τιμής και άλλο αν μας κοροϊδεύουν με την ποσότητα.
το ποστ σου το διαβασα τωρα απαντησα σχετικα με το ποστ του Ναθ για Ευαγγελατο
μαζεψε λοιπον τα καντηλια σου χαλαρωσε και προσεχε τι γραφεις
περιμενω ενα συγνωμη

Όλα τα ουίσκι μίκρυναν στα 700. Το 1000 υπήρχε μόνο στα αεροδρόμια, το χερουλατο ήταν 1500.

• Like
Reactions: vlad66
Πάντως πια κοιτάω το μοναδιαίο κόστος, αλλιώς άκρη δεν βγαίνει εύκολα.
Έχει ξεφύγει τελείως η κατάσταση. Βέβαια κυρίως φταίει ο πληθωρισμός. Στην Ευρωζώνη:
2021: 2.55%
2022: 8,83%
2023: 6,30%

Φέτος μάλλον θα παίξουμε σε επίπεδα 2021, αλλά και πάλι πόσοι πήραν αυξήσεις μισθών ίσες με τον πληθωρισμό;
Οι εταιρίες έχουν 3 τρόπους να το αντιμετωπίσουν:
- Κρατάνε ίδια ποσότητα συσκευασία και αυξάνουν τιμή.
- Μειώνουν την ποσότητα ευκρινώς και κρατάνε την ίδια τιμή.
- Κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα, που είναι αυτό που συμβαίνει και σαν να μην φτάνει αυτό δεν μειώνουν αντίστοιχα τις συσκευασίες προφανώς για παραπλάνηση.

Γιατί ακριβαίνουν οι τιμές; κυρίως για τους παρακάτω λόγους:
- Πόλεμος στην Ουκρανία, ανέβασε το κόστος ενέργειας και μείωσε σημαντικά την παγκόσμια γεωργική παραγωγή, αυξάνοντας τις αγροτικές τιμές παγκοσμίως.
- Αρχίσαμε να καταναλώνουμε πολύ περισσότερο μετά το κλείσιμο που φάγαμε με το COVID-19 και ξαναβγήκαμε έξω.
- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άργησε πολύ το 2022 να πάρει μέτρα για να το ανακόψει - περίμενε μέχρι τα μισά του 2022 και οδήγησε σε καθυστερημένη πτώση.

Ναι όλα κατανοητά, αλλά έχεις μια κυβέρνηση που νομίζει ότι θα λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας με "το καλάθι του νοικοκυριού". Καλά δεν θα μπορούσε γενικά να κάνει και πολλά εδώ που τα λέμε...

Ακόμη και με επίσημα στοιχεία κάτι που κόστιζε 1000 ευρώ το 2015 σήμερα κοστίζει 1220 ευρώ αν τα αποπληθωρίσεις. 22% δεν πήρε κανένας αύξηση και έτσι πρέπει να μειώσει τις δαπάνες του και να ρίξει το επίπεδο ζωής του για να τα βγάλει πέρα.

• Like
Reactions: Tzimisce
Συνάδελφος έψαχνε γνωστό ενέσιμο σκεύασμα για την μέση του και δεν το έβρισκε στα φαρμακεία.
Κοιτάξαμε στον ΓΑΛΗΝΟ μήπως υπάρχει σε γενόσημο και είδαμε πως η γνωστή φαρμακευτική που το έφτιαχνε το έχει σταματήσει, ενώ υπάρχει διαθέσιμο από μία άλλη "άγνωστη" εταιρεία με διπλάσια ΛΤ και με μικρότερη συσκευασία.
Αντίστοιχα και στις άλλες μορφές του φάρμακου.

Και μετά είδαμε πως η γνωστή εταιρεία έχει την ίδια έδρα και τα ίδια τηλέφωνα με την άγνωστη...
Σε αυτή τη χώρα ζούμε με αυτόν τον υπουργό (που μας αξίζει)….

Κι όμως, κάποιος πήρε αύξηση πάνω από 22% από το 2015.

Ο βασικός μισθός!

Από 586 στα 830. Πάνω από 40%!

Άλλο που δεν έφτανε ούτε τότε, ούτε τώρα για να ζήσει κανείς..
Κανείς δεν θα πει κακό λόγο για αύξηση του βασικού. Όμως δυστυχώς αυτό δεν είχε ιδιαίτερη επίπτωση προς τα πάνω...

Status
Not open for further replies.