Κοροιδία μπροστά στα μάτια μας.

Status
Not open for further replies.
Koupa

Επειδη εξακολουθω να μην σε καταλαβαινω .....
πες μου γιατι χρειαζεται τοση χαρτουρα και χρονος για να μεταβιβασει ο γονεας στο παιδι του το Χ ακινητο ?
(μια περιπτωση, στην τυχη, οχι καθε περιπτωση)

Σου απάντησα πιο καθαρά. Μια ιδιωτική εταιρεία η ένα σοβαρό κράτος σε βλέπει σαν μια εγγραφή σε μια βάση δεδομένων. Γιατί έτσι πρέπει να είμαστε. Όλοι ίσοι απέναντι τους και μεταξύ μας φυσικά.

Όμως η γραφειοκρατία υπάρχει διότι κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν το λάδωμα. Αν έχεις φυσική παρουσία και χαρτουρα τότε κάποια στιγμή θα δώσεις το δωράκι σου για να πας πιο γρήγορα ή χειρότερα όταν δεν είσαι νόμιμος.

Δεν διαφωνω μ'αυτο.
Αλλα δεν θα βρουμε ακρη ....... αστο.
Ισως εχω μειωμενη εποπτεια επι του θεματος.
Στις ΗΠΑ, εαν σε σταματησει περιπολικο εχει στην οθονη του ακομα και τις απληρωτες ωφειλες σου.

• Like
Reactions: koupa
Έχετε δει πως γίνεται η ψηφιοποίηση στην Ελλάδα; Στο Δημόσιο ψηφιοποιούμε τη γραφειοκρατία και απλά αντί να πηγαίνεις από τη θυρίδα 2 στο κτίριο 3 στη θυρίδα 5, πηγαίνει ηλεκτρονικά το πρόγραμμα και κάνει την ίδια αλληλουχία κινήσεων. Και η πρόσφατη εμπειρία μου από την cosmote (δες δίπλα νήμα) μου έδειξε ότι αν έχεις το σωστό επίπεδο access πολύ άνετα ενεργοποιείς και ψηφιακό γρηγορόσημο.

Έχεις βέβαια και το ανάποδο. Αν δεις πόσα λειτουργικά λογισμικά έχει η ΑΑΔΕ για διασταυρώσεις και διερεύνηση αυτοματοποιημένα φοροδιαφυγής θα μείνεις. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει βούληση να αξιοποιηθούν οριζόντια (δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο σταματά η έλλειψη βούλησης εσωτερικά στην ΑΑΔΕ και σε ποιο επίπεδο επιβάλλεται από το υπουργείο στην κατά τα άλλα ανεξάρητη αρχή).

• Like
Reactions: koupa
Συγκρίνουμε π.χ. την κατάσταση για τους ελεύθερους επαγγελματίες στην Ελλάδα με την αντίστοιχη στις ΗΠΑ και τη βρίσκουμε τραγική, μετά συγκρίνουμε την κατάσταση των υπαλλήλων της Ελλάδας με αυτούς της Γερμανίας, το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας με της Σουηδίας κλπ.

Πριν ακριβώς 10 χρόνια είχα έρθει Γερμανία για δουλειά, με option ότι αν δούλευα από εκεί θα έπαιρνα τον τριπλάσιο μισθό από ότι εδώ.
Την πρώτη μέρα βρέθηκα στο τέλειο εργασιακό περιβάλλον.
Το πρωί της τέταρτης μέρας τους ανακοίνωσα ότι θα δουλεύω από Ελλάδα και μετά από 6 μήνες ζήτησα αλλαγή σε Ιταλικά projects.
Αυτή τη φιλοσοφία των Γερμανών να ρίχνουν λάσπη με το που γυρίζεις την πλάτη σου για να δείξουν στα "αφεντικά" ότι δουλεύουν περισσότερο και καλύτερα από εσένα με τρέλαινε.
Και δεν νομίζω ότι μόνο η συγκεκριμένη εταιρία τους μάζευε, πιο πολύ σαν φιλοσοφία λαού μου φάνηκε.

Επειδή έχω συνεργαστεί για χοντρά project σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, νομίζω μόνο η Ολλανδία είναι καλύτερη σε όλα της από την Ελλάδα.
Σε αυτό που έρχεται πρώτη η Ελλάδα παγκοσμίως είναι στα μυαλά της.
Και δεν είναι θέμα εξυπνάδας, όχι δεν είμαστε ο πιο έξυπνος λαός στον πλανήτη, μάλλον προς το αντίθετο πάμε.
Είναι θέμα τρόπου σκέψης.
Ο Έλληνας θα σου φτιάξει αυτό που θέλεις και όχι αυτό που θα του πεις.
Και θα το κάνει με τον πιο ανώδυνο και λιγότερο χρονοβόρο τρόπο που υπάρχει.

Μπορώ να σου γράψω σε 5 γραμμές τι είναι ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός και πάω στοίχημα ότι δεν θα υπάρξει Έλληνας που δεν θα μπει στη λογική του με αυτές τις 5 γραμμές.
Από τα άλλα τούβλα, τους Ευρωπαίους μην το περιμένεις αυτό ούτε με 500.

Λοιπόν έχουμε δύο απαντήσεις, η μία από ΑΙ και η άλλη από τον Μιχάλη για το ερώτημα που έβαλε. Το prompt για το ο1 ήταν "Περιέγραψε σε 5 γραμμές τι είναι ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός σε κάποιον που δεν έχει υπόβαθρο στον προγραμματισμό".

Απάντηση 1:
Ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός είναι ένας τρόπος γραφής κώδικα που μιμείται τον πραγματικό κόσμο, οργανώνοντας όλα τα στοιχεία σε “αντικείμενα.” Κάθε αντικείμενο συνδυάζει δεδομένα (ιδιότητες) και λειτουργίες (μεθόδους) που σχετίζονται με αυτά τα δεδομένα. Έτσι, όταν θέλεις να μοντελοποιήσεις κάτι, το “μεταφράζεις” σε αντικείμενα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτό βοηθά στην καλύτερη οργάνωση και επαναχρησιμοποίηση του κώδικα, καθιστώντας την ανάπτυξη πιο ευέλικτη. Σε απλά λόγια, είναι σαν να χωρίζεις το πρόβλημα σε μικρότερα “τουβλάκια,” όπου το καθένα έχει τον δικό του ρόλο και “ξέρει” τι πρέπει να κάνει.

Απάντηση 2:
Ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός βασίζεται σε αντικείμενα που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα παιχνίδι τράπουλας, το αντικείμενό μας είναι η τράπουλα. Σαν χαρακτηριστικά θεωρούμε ότι έχει 13 χαρτιά από το 1-10, βαλέ ντάμα και κούπα, από 4 χρώματα για το καθένα. Σαν δυνατότητες, μπορεί να ανακατευτεί, να μοιράσει χαρτί, να κοπεί κλπ. Από τη στιγμή που έχουμε την τράπουλα σαν αντικείμενο πρακτικά μπορούμε να φτιάξουμε οποιοδήποτε παιχνίδι με τράπουλα που υπάρχει στον κόσμο, χρησιμοποιώντας αυτό το αντικείμενο, είτε όπως έχει, είτε προσθέτοντας κάποια χαρτιά (μπαλαντέρ) ή δυνατότητες (να βάζει στο κέντρο κάποιο χαρτί).

Για μένα δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία να πω την αλήθεια ποιος έγραψε ποιο, γιατί και οι 2 απαντήσεις είναι ίδιου επιπέδου.

Πριν ακριβώς 10 χρόνια είχα έρθει Γερμανία για δουλειά, με option ότι αν δούλευα από εκεί θα έπαιρνα τον τριπλάσιο μισθό από ότι εδώ.
Την πρώτη μέρα βρέθηκα στο τέλειο εργασιακό περιβάλλον.
Το πρωί της τέταρτης μέρας τους ανακοίνωσα ότι θα δουλεύω από Ελλάδα και μετά από 6 μήνες ζήτησα αλλαγή σε Ιταλικά projects.
Αυτή τη φιλοσοφία των Γερμανών να ρίχνουν λάσπη με το που γυρίζεις την πλάτη σου για να δείξουν στα "αφεντικά" ότι δουλεύουν περισσότερο και καλύτερα από εσένα με τρέλαινε.
Και δεν νομίζω ότι μόνο η συγκεκριμένη εταιρία τους μάζευε, πιο πολύ σαν φιλοσοφία λαού μου φάνηκε.

Επειδή έχω συνεργαστεί για χοντρά project σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, νομίζω μόνο η Ολλανδία είναι καλύτερη σε όλα της από την Ελλάδα.
Σε αυτό που έρχεται πρώτη η Ελλάδα παγκοσμίως είναι στα μυαλά της.
Και δεν είναι θέμα εξυπνάδας, όχι δεν είμαστε ο πιο έξυπνος λαός στον πλανήτη, μάλλον προς το αντίθετο πάμε.
Είναι θέμα τρόπου σκέψης.
Ο Έλληνας θα σου φτιάξει αυτό που θέλεις και όχι αυτό που θα του πεις.
Και θα το κάνει με τον πιο ανώδυνο και λιγότερο χρονοβόρο τρόπο που υπάρχει.

Μπορώ να σου γράψω σε 5 γραμμές τι είναι ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός και πάω στοίχημα ότι δεν θα υπάρξει Έλληνας που δεν θα μπει στη λογική του με αυτές τις 5 γραμμές.
Από τα άλλα τούβλα, τους Ευρωπαίους μην το περιμένεις αυτό ούτε με 500.
Είναι όντως νοοτροπία τους, και ίσως ο λόγος που δεν πήρα ποτέ προαγωγή σε υπεύθυνη θέση, και ούτε θα πάρω. Βέβαια, επειδή είναι Γερμανοί έχουν βρει τον τρόπο να υπερβαίνουν ως ένα βαθμό αυτό το ελαττωματάκι των υπαλλήλων τους: Μετρήσεις. Η απόδοση του υπαλλήλου μετράται σχολαστικά: Ώρες απασχόλησης, αριθμός πελατών που εξυπηρετήθηκαν, προϊόνται που πουλήθηκαν, ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και πολλά που δεν μπορεί. Τα 3/4 του χρόνου των προϊσταμένων αναλώνεται στη μέτρηση της απόδοσης των υπαλλήλων και στην τελειοποίηση της μεθοδολογίας ώστε να είναι όσο πιο αντικειμενική γίνεται.

• Like
Reactions: Tzimisce
Όπου εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε τη φιλοσοφία να δώσουμε τον άλλον και καταλήγουμε να κάνουμε όλη τη δουλειά και να φαίνεται ότι την κάνουν οι Γερμανοί που ξύνονται.
Για αυτό έφυγα.

Όπου εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε τη φιλοσοφία να δώσουμε τον άλλον και καταλήγουμε να κάνουμε όλη τη δουλειά και να φαίνεται ότι την κάνουν οι Γερμανοί που ξύνονται.
Για αυτό έφυγα.
Εν τω μεταξύ το ξύσιμο τους είναι απίστευτο. Άπειρες διακοπές, αμέτρητα διαλείμματα, όλοι μα όλοι αρρωσταίνουν τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο, παίρνουν αναρρωτικές για πράγματα που στην Ελλάδα δεν τα θεωρούμε καν ασθένειες-και σου πετάνε όλες τις θεωρίες για φιλοσοφία εργασίας, αποτελεσματικότητα, οργάνωση και δε συμμαζεύεται.

True story...
Όταν κάνουμε αλλαγές στον κώδικα, στο commit στο git βάζουμε μήνυμα για να μη χανόμαστε.
Παλεύω ώρες για ένα bug και στέλνω απλά commit με μήνυμα "Suicide".
Έρχεται μήνυμα στον project manager "mfarides commited suicide".
Μήνυμα από τον pm "Σε μισή ώρα meeting στο τάδε κανάλι"
Εγώ νόμιζα ότι ήταν για δουλειά, μου έκλεισε meeting με τον ψυχολόγο της εταιρίας και μου έδωσαν 2 μέρες αναρωτική...
Bank holidays, δύο εβδομάδες Πάσχα (καθολικών και ορθόδοξων) και οι Γερμανοί να κλείνουν τις διακοπές τους από τον Δεκέμβρη χωρίς να τους νοιάζει τι project έχουμε. :ROFLMAO:
Σε αυτό το κομμάτι ήταν ζωάρα, δεν λέω.

Στις ΗΠΑ παντως, ακομα και αν εισαι τελειος στην δουλεια σου,
πηγες διακοπες Ακαπουλκο, γυρισες Δευτερα πρωϊ (λογω αναβολης πτησης)
και αργησες μιση ωρα .................. απολυση !

Οσον αφορα Αριζονα (και οσον αφορα ποστο σε εργοστασιο παραγωγης ενεργειας).

Στις ΗΠΑ παντως, ακομα και αν εισαι τελειος στην δουλεια σου,
πηγες διακοπες Ακαπουλκο, γυρισες Δευτερα πρωϊ (λογω αναβολης πτησης)
και αργησες μιση ωρα .................. απολυση !

Οσον αφορα Αριζονα (και οσον αφορα ποστο σε εργοστασιο παραγωγης ενεργειας).

Καλά τώρα, αυτό έχει να κάνει με το πόσο αναντικατάστατος είσαι. Αν τη δουλειά που κάνεις μπορεί να την κάνει ο καθένας, έτσι είναι, αλλιώς σιγά μη σε διώξουν για κάτι τέτοιο. Λίγο σκατό θα το φας, σίγουρα, αλλά ως εκεί, η διαδικασία και μόνο να προσλάβουν άλλον είναι τρελή μανούρα.

True story...
Όταν κάνουμε αλλαγές στον κώδικα, στο commit στο git βάζουμε μήνυμα για να μη χανόμαστε.
Παλεύω ώρες για ένα bug και στέλνω απλά commit με μήνυμα "Suicide".
Έρχεται μήνυμα στον project manager "mfarides commited suicide".
Μήνυμα από τον pm "Σε μισή ώρα meeting στο τάδε κανάλι"
Εγώ νόμιζα ότι ήταν για δουλειά, μου έκλεισε meeting με τον ψυχολόγο της εταιρίας και μου έδωσαν 2 μέρες αναρωτική...
Bank holidays, δύο εβδομάδες Πάσχα (καθολικών και ορθόδοξων) και οι Γερμανοί να κλείνουν τις διακοπές τους από τον Δεκέμβρη χωρίς να τους νοιάζει τι project έχουμε. :ROFLMAO:
Σε αυτό το κομμάτι ήταν ζωάρα, δεν λέω.
Γέλασα πολύ στο πρώτο team meeting μου στη νέα δουλειά. Έτος 2014, εγώ ακόμα φρέσκος-φρέσκος απο Ελλάδα. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη: Υπερβολικά πολλές απουσίες λόγω ασθενείας, κάπου το 1/5 του δυναμικού της εταιρείας ήταν εκτός με αναρρωτική. Θερμή παράκληση απο την προϊσταμένη να λείψουμε μόνο για σοβαρό λόγο, όχι για ψιλολόγια. Μουρμουρητά και οχλαγωγία στο κοινό...Η προϊσταμένη επιμένει ότι δε μπορεί να λείπουμε ο καθένας μας απο ένα μήνα το χρόνο. Εγώ αφελώς σηκώνω το χέρι και λέω ότι μου φαίνεται παράξενο, στην προηγούμενη δουλειά μου είχα πάρει 10 μέρες αναρρωτική. "Το χρόνο; Μόνο τόσο;" με ρωτάει έκπληκτη. "Όχι, 10 μέρες συνολικά στα 13 χρόνια που δούλεψα". Κόκαλο οι Γερμανοί.

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
Καλά τώρα, αυτό έχει να κάνει με το πόσο αναντικατάστατος είσαι. Αν τη δουλειά που κάνεις μπορεί να την κάνει ο καθένας, έτσι είναι, αλλιώς σιγά μη σε διώξουν για κάτι τέτοιο. Λίγο σκατό θα το φας, σίγουρα, αλλά ως εκεί, η διαδικασία και μόνο να προσλάβουν άλλον είναι τρελή μανούρα.
Αναντικαταστατος ΔΕΝ ηταν (ουτε ενα χρονο δεν δουλευε) αλλα το καταστατικο του εργοστασιου
δεν συγχωρουσε το παραμικρο. Ακομα και αν ειχες ενημερωσει, απο την προηγουμενη μερα, οτι η πτηση σου
εχει αναβληθει. Το κοντραστ με τα ελληνικα δεδομενα "καλα νταξ, ανθρωποι ειμαστε" ειναι ... ασπρο-μαυρο.

Απο την αλλη (τωρα που το καλοσκεφτομαι) οι μηχανικοι δεν απαντωνται σαν τα βοτσαλακια στην αμμο.
Ακομα και στις ΗΠΑ. Και η διαδικασια νεας προσληψης ..... σιγουρα δεν ολοκληρωνεται μεσα σε 24 ωρες.

Αναντικαταστατος ΔΕΝ ηταν (ουτε ενα χρονο δεν δουλευε) αλλα το καταστατικο του εργοστασιου
δεν συγχωρουσε το παραμικρο. Ακομα και αν ειχες ενημερωσει, απο την προηγουμενη μερα, οτι η πτηση σου
εχει αναβληθει. Το κοντραστ με τα ελληνικα δεδομενα "καλα νταξ, ανθρωποι ειμαστε" ειναι ... ασπρο-μαυρο.
Παντού στον κόσμο ισχύει η "ανωτέρα βία". Βέβαια παντού υπάρχουν και ηλίθιοι.

Τι να πω Κωστα ....
μπορει να εχω συχνη επικοινωνια με τον ξαδελφο απο Αριζονα
ομως ......

...... αλλο απο το τηλεφωνο και αλλο να ζεις εκει !

Το κοντραστ με τα ελληνικα δεδομενα "καλα νταξ, ανθρωποι ειμαστε" ειναι ... ασπρο-μαυρο.

Αυτό συμβαίνει πολύ απλά επειδή ΔΕΝ είμαστε άνθρωποι, είμαστε ρομπότ.

Πέρα από την πλάκα πάντως, υπάρχουν παντού καλοί και κακοί εργοδότες, και όπως προείπα, υπάρχουν αναντικατάστατοι και αναλώσιμοι υπάλληλοι. Υπάρχει επίσης και μηδέν ανεργία τελευταία, που βοηθάει τόσο τους μεν όσο και τους δε.

Γέλασα πολύ στο πρώτο team meeting μου στη νέα δουλειά. Έτος 2014, εγώ ακόμα φρέσκος-φρέσκος απο Ελλάδα. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη: Υπερβολικά πολλές απουσίες λόγω ασθενείας, κάπου το 1/5 του δυναμικού της εταιρείας ήταν εκτός με αναρρωτική. Θερμή παράκληση απο την προϊσταμένη να λείψουμε μόνο για σοβαρό λόγο, όχι για ψιλολόγια. Μουρμουρητά και οχλαγωγία στο κοινό...Η προϊσταμένη επιμένει ότι δε μπορεί να λείπουμε ο καθένας μας απο ένα μήνα το χρόνο. Εγώ αφελώς σηκώνω το χέρι και λέω ότι μου φαίνεται παράξενο, στην προηγούμενη δουλειά μου είχα πάρει 10 μέρες αναρρωτική. "Το χρόνο; Μόνο τόσο;" με ρωτάει έκπληκτη. "Όχι, 10 μέρες συνολικά στα 13 χρόνια που δούλεψα". Κόκαλο οι Γερμανοί.

Ναι αλλά το αποτέλεσμα μετράει δεν πα να λείπουν και 3 μήνες τον χρονο. Τι παράγουν οι Γερμανοί και τι εμείς ΟΕΟ;

Ναι αλλά το αποτέλεσμα μετράει δεν πα να λείπουν και 3 μήνες τον χρονο. Τι παράγουν οι Γερμανοί και τι εμείς ΟΕΟ;
Εξαρτάται από την εταιρεία. Κάποιες είναι αποδοτικές, κάποιες όχι.

Kαι εξαρταται και απο τις υποδομες Τασο.
Εαν εγω εχω να κανω τρια δρομολογια απο την μια ακρη της πολης στην αλλη
με ΦΙΣΚΑ δρομους που δεν χωρανε τοσα αυτοκινητα ..... θα αργησω.
Αποδοτικος ισως ειμαι (εαν προλαβω απαντες) αλλα εγω ο ιδιος θα μαι .... "DEAD".
Και καποια μερα θα φανει αυτο ..... ασχημα !

• Like
Reactions: vlad66
Status
Not open for further replies.