Κορυφαία ακουστικά Denon και εντυπώσεις (D7000/5000/2000)

Re: Denon AH-D5000

Θα μου τα φέρει να τα ακούσω όταν έλθει Ελλάδα σε καμιά δεκαριά μέρες... Θα δείξει...

Τι μουσική ακούς? Με τι ενισχυτή? Έχεις τα sennheiser hd 650 απ ότι βλέπω και αναφέρεις τα καλύτερα. Λάβε υπόψη (ως κάτοχος και των sennheiser hd 650 αλλά και των denon ah-d7000) ότι πρόκειται για δύο πολύ καλές υλοποιήσεις, που αντιπροσωπεύουν όμως εντελώς διαφορετικές σχολές ήχου.

Τι μουσική ακούς? Με τι ενισχυτή? Έχεις τα sennheiser hd 650 απ ότι βλέπω και αναφέρεις τα καλύτερα. Λάβε υπόψη (ως κάτοχος και των sennheiser hd 650 αλλά και των denon ah-d7000) ότι πρόκειται για δύο πολύ καλές υλοποιήσεις, που αντιπροσωπεύουν όμως εντελώς διαφορετικές σχολές ήχου.

Πολύ θα εκτιμούσα λίγα λόγια παραπάνω για το τι ακριβώς εννοείς με τη λέξη "σχολές". Υποψιάζομαι τι λες, αλλά μιας και έχεις ακούσει και τα δύο,-650 και 7000- (δε ξέρω πόσο διαφορετικά είναι τα 5000 από τα 7000), μάλλον θα με διαφωτίσεις για το τι να περιμένω από τα DENON. ΔΕΝ ακούω hip hop, death metal, Celine Dion, Κονιτόπουλο και αδελφούς Κατσάμπα, από κει και πέρα μου αρέσουν το ίδιο το Χρονικό του Μαρκόπουλου, το Odessa των Bee Gees, το Tyranny and Mutation των Blue Oyster Cult ή το Kind of Blue του Miles Davis, αρκετά από κλασσική και πραγματικά δε συμμαζεύεται με τίποτα... Ενισχυτής είναι ο πτωχός FiiO E17...

panoso έχεις σκεφθεί αναβάθμιση ενισχυτή;
Και αν ναι, προς τα πού/ποιόν;

Διευκρινιστικα αναφερω οτι παιζω με τον lehmann black cube linear και στα hd650 εχω αναβαθμισει το καλωδιο με cardas. Τα sennheiser τα χρησιμοποιω κυριως για κλασικη και δη συμφωνικη και τα denon για τα υπολοιπα.

Όχι δεν το έχω σκεφτεί γιατί χρειάζομαι κάτι τόσο μικρό και φορητό σαν το Ε17. Αν ένας καινούριος έχει πολύ καλύτερο ήχο και όχι πάρα πολύ καλύτερα λεφτά και είναι και αυτός φορητός θα με ενδιέφερε αλλά στ' αλήθεια δεν το έχω ψάξει πραγματικά, σίγουρα κάτι θα υπάρχει. Αλλά μάλλον θα κάνει 500 τα οποία δε δίνω στη παρούσα φάση. Eίναι και ψυχολογικό... Θεωρώ ότι ένα άλλο ζευγάρι ακουστικών, θα μου δώσει κάτι καινούριο στον ήχο ενώ ένας ενισχυτής θα το καταφέρει μόνο αν είναι πολύ ακριβός και όχι φορητός..

Πιο συγκεκριμενα, τα denon ειναι τα μονα hiend ακουστικα που εχουν μπασο! Για καποιους τονισμενο αλλα καθαρο και γενικα καθηλωτικο. Μεσαια ΟΚ και κρυσταλινα πριμα ισως και εδω τονισμενα σε καποιες ηχογραφησεις. Επισης εχουν εξαιρετικη αναλυση με μαζεμενη ομως σκηνη λογω κλειστου τυπου. Για ρυθμικα ακουσματα ειναι κορυφαια επιλογη.

Τελος να πω οτι τα denon ειναι ευκολοδηγητα και αρα αποδιδουν ακομα και σε ipod σε αντιθεση με τα sennheiser που ο καλος ενισχυτης ειναι προυποθεση.

Πήγα να βάλω αγγελία για να πουλήσω τα SENNHEISER HD600, SONY MDR -XB500 και τα AKG K518DJ και λέει ότι πρέπει να έχω 150 μηνύματα. Αμαρτία... 150?? Δεν είμαι πολυλογάς, αν έχω να πω κάτι το λέω. Ξέρω αυτοί είναι οι κανόνες του φόρουμ αλλά τώρα πρέπει να αρχίσω τις φλυαρίες...

Last edited:

Θα ήθελα να ρωτήσω ανοικτά τους διαχειριστές αν επιτρέπεται να αναρτήσω εγώ τις αγγελίες για λογαριασμό σου (εάν το επιθυμείς βεβαίως).
Αν επιτρέπεται, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Θα ήθελα να ρωτήσω ανοικτά τους διαχειριστές αν επιτρέπεται να αναρτήσω εγώ τις αγγελίες για λογαριασμό σου (εάν το επιθυμείς βεβαίως).
Αν επιτρέπεται, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Δεν έχω πρόβλημα, ευχαριστώ να είσαι καλά Gojakla :cool:

Ο κανονισμός είναι σαφέστατος και ισχύει για όλους.

Α. Αγγελίες
α) Ο χώρος αγγελιών του AVCLUB δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των μελών και δεν είναι χώρος αγγελιών με την ευρύτερη έννοια ούτε προσφέρεται για παρεμπόριο. Κάθε μέλος που έχει συμπληρώσει 90 ημέρες από την εγγραφή του στο AVCLUB και έχει αναρτήσει τουλάχιστον 150 μηνύματα στις θεματικές μας ενότητες (κατηγορίες) μπορεί να δημοσιεύσει έως 16 αγγελίες τον χρόνο, αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό του και σε καμία περίπτωση για λογαριασμό τρίτων (φίλων κλπ). Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι αποδεδειγμένα δεν υποκρύπτεται κάποιου είδους παρεμπόριο, ο διαχειριστής της κατηγορίας μπορεί, κατά την κρίση του, να επιτρέπει την υπέρβαση αυτού του ορίου.

Gojakla ακόμα πονάει το αυτί μου από το τράβηγμα... Απόψε θα παίξουν ψείρες, δεν είμαι ούτε για over ear ούτε για on ear...

Denon AH-D7000. Πρώτες εντυπώσεις.

Εδώ και κάποιες μέρες έχω προσθέσει στον εξοπλισμό μου τα Denon AH-D7000. Η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική, αντάξια των πολύ ωραίων χρημάτων που κοστίζουν. Το καλώδιο σαν υφασμάτινο, διαφορετικό από τα άλλα ακουστικά μου, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ύστερα από δέκα μέρες ότι δεν διπλώνει και δεν τσαλακώνεται. Ιδιαίτερα καλαίσθητα όταν τα βλέπεις, πραγματικά πολύ όμορφα. Όταν τα φοράς σχεδόν δεν τα νιώθεις. Είναι εκεί στο κεφάλι σου χωρίς να σε βαραίνουν. Τα συνέδεσα στο φορητό pc μέσω του FiiO E17 σε USB σύνδεση, με gain 0, (είχες δίκιο Chris), και χωρίς EQ. Player ο Jriver. Για κάποιο λόγο είχα φάει κόλλημα να ακούσω για πρώτη φορά τα AH-D7000 με το Whatcher of the skies των Genesis από το Foxtrot. Ήταν το πρώτο CD που άκουσα το 1985 με το πρώτο μου CD player που ήταν, ναι, Denon... Ξεκίνησε το τραγούδι, όσοι το έχουν ακούσει ξέρουν ότι έχει μια μεγάλη εισαγωγή από τον Tony Banks πριν αρχίσουν να μπαίνουν οι υπόλοιποι και θεωρούσα ότι ήταν μια ευκαιρία για να τα προσαρμόσω στο κεφάλι μου και να τακτοποιηθώ για την υπόλοιπη ακρόαση. Μπααα...Με το που άρχισαν οι πρώτες νότες κόκαλο... Βλέπετε έχω ακούσει αυτό το τραγούδι τόσες πολλές φορές αλλά ΠΟΤΕ έτσι. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν το μπάσο.. Πολύ, καθαρό, γεμάτο, πολύ πιο εντυπωσιακό από τα υπόλοιπα ακουστικά που έχω ακούσει. Σε καμία περίπτωση δεν εισέβαλε όμως στο χώρο των υπολοίπων οργάνων ή των φωνητικών. Απίστευτο.Κάποιοι λένε ότι τα μεσαία τους έχουν πρόβλημα. Δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο εδώ και δέκα μέρες. Θα δούμε. Πάντως με έχουν κάνει να έχω ξεχάσει εντελώς τα Sennheiser HD 600 που ήταν σπουδαία στο τομέα αυτό. Τα υψηλά ολοκάθαρα χωρίς τίποτα το ενοχλητικό πιό γλυκά και ζεστά από τα AKG K550 που ήταν ότι καλύτερο έχω ακούσει τώρα τελευταία στη μεριά αυτή του φάσματος. Soundstage ιδιαίτερα ικανοποιητικό για τα γούστα μου, χωρίς τις υπερβολές των AKG K701 αλλά νομίζω πιό εντυπωσιακό από τα AKG K550. Οι φωνές εξαιρετικές, καθαρές με κάποιες από αυτές να αναδεικνύονται αποκαλυπτικά με τα ακουστικά αυτά. Και αυτό που μου συμβαίνει είναι να προσπαθώ να ξανακούσω τις αγαπημένες μουσικές με τα Denon AH-D7000 και να αιφνιδιάζομαι πολύ ευχάριστα από την εξαιρετική ποιότητα του ήχου τους. Γλυκόηχα σαν τα Sennheiser HD 25 I ΙΙ αλλά πολύ πιό ολοκληρωμένα σε κάθε πτυχή.
Αυτά τα λίγα αρχικά και θα επανέρχομαι με πιό ολοκληρωμένες εντυπώσεις όσο περισσότερο τα ακούω.

Re: Denon AH-D7000. Πρώτες εντυπώσεις.

Μπράβο για το απόκτημα.... :SFGSFGSF:

Μόνα τους τα άκουσες... εννοώ κατευθείαν πάνω σε ένα PC ή φορητό player...

Ναι τα άκουσα και μόνα τους. Στο Mac με Audirvana παίζουν άνετα χωρίς ενίσχυση και ακούγονται καταπληκτικά. Πολύ καλά και με iphone ipod.

Ναι τα άκουσα και μόνα τους. Στο Mac με Audirvana παίζουν άνετα χωρίς ενίσχυση και ακούγονται καταπληκτικά. Πολύ καλά και με iphone ipod.

Tα denon είναι από τα ακουστικά που μου αρέσουν για αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό.

Με 'γεια και καλοάκουστα.

Last edited:
Με γεια και καλοάκουστα να είναι! :) Αναμένουμε και τις υπόλοιπες εντυπώσεις. Πρέπει να είναι άλλη εμπειρία τέτοια καταξιωμένα ακουστικά τόσο υψηλής κατηγορίας . Πραγματικά πανέμορφα.

Με γειά, καλορίζικα! :firstprize:

Η αίσθηση της πολυτέλειας απ' ότι βλέπω...

1645bb30_DSC02092.jpg

Και ο μίστερ Σκρούτζ μάς δινει κόστος πάνω από 900 Ευρώ.

Τα υπερπολυτελή Hi-End ακουστικά γίνονται καθεστώς πλέον.
Και βεβαίως είναι πολύ σημαντικό, ότι μπορείς να τ' ακούς με πηγές χαμηλής ισχύος. :music-smiley-005: