Denon AH-D7000. Πρώτες εντυπώσεις.
Εδώ και κάποιες μέρες έχω προσθέσει στον εξοπλισμό μου τα Denon AH-D7000. Η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική, αντάξια των πολύ ωραίων χρημάτων που κοστίζουν. Το καλώδιο σαν υφασμάτινο, διαφορετικό από τα άλλα ακουστικά μου, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ύστερα από δέκα μέρες ότι δεν διπλώνει και δεν τσαλακώνεται. Ιδιαίτερα καλαίσθητα όταν τα βλέπεις, πραγματικά πολύ όμορφα. Όταν τα φοράς σχεδόν δεν τα νιώθεις. Είναι εκεί στο κεφάλι σου χωρίς να σε βαραίνουν. Τα συνέδεσα στο φορητό pc μέσω του FiiO E17 σε USB σύνδεση, με gain 0, (είχες δίκιο Chris), και χωρίς EQ. Player ο Jriver. Για κάποιο λόγο είχα φάει κόλλημα να ακούσω για πρώτη φορά τα AH-D7000 με το Whatcher of the skies των Genesis από το Foxtrot. Ήταν το πρώτο CD που άκουσα το 1985 με το πρώτο μου CD player που ήταν, ναι, Denon... Ξεκίνησε το τραγούδι, όσοι το έχουν ακούσει ξέρουν ότι έχει μια μεγάλη εισαγωγή από τον Tony Banks πριν αρχίσουν να μπαίνουν οι υπόλοιποι και θεωρούσα ότι ήταν μια ευκαιρία για να τα προσαρμόσω στο κεφάλι μου και να τακτοποιηθώ για την υπόλοιπη ακρόαση. Μπααα...Με το που άρχισαν οι πρώτες νότες κόκαλο... Βλέπετε έχω ακούσει αυτό το τραγούδι τόσες πολλές φορές αλλά ΠΟΤΕ έτσι. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν το μπάσο.. Πολύ, καθαρό, γεμάτο, πολύ πιο εντυπωσιακό από τα υπόλοιπα ακουστικά που έχω ακούσει. Σε καμία περίπτωση δεν εισέβαλε όμως στο χώρο των υπολοίπων οργάνων ή των φωνητικών. Απίστευτο.Κάποιοι λένε ότι τα μεσαία τους έχουν πρόβλημα. Δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο εδώ και δέκα μέρες. Θα δούμε. Πάντως με έχουν κάνει να έχω ξεχάσει εντελώς τα Sennheiser HD 600 που ήταν σπουδαία στο τομέα αυτό. Τα υψηλά ολοκάθαρα χωρίς τίποτα το ενοχλητικό πιό γλυκά και ζεστά από τα AKG K550 που ήταν ότι καλύτερο έχω ακούσει τώρα τελευταία στη μεριά αυτή του φάσματος. Soundstage ιδιαίτερα ικανοποιητικό για τα γούστα μου, χωρίς τις υπερβολές των AKG K701 αλλά νομίζω πιό εντυπωσιακό από τα AKG K550. Οι φωνές εξαιρετικές, καθαρές με κάποιες από αυτές να αναδεικνύονται αποκαλυπτικά με τα ακουστικά αυτά. Και αυτό που μου συμβαίνει είναι να προσπαθώ να ξανακούσω τις αγαπημένες μουσικές με τα Denon AH-D7000 και να αιφνιδιάζομαι πολύ ευχάριστα από την εξαιρετική ποιότητα του ήχου τους. Γλυκόηχα σαν τα Sennheiser HD 25 I ΙΙ αλλά πολύ πιό ολοκληρωμένα σε κάθε πτυχή.
Αυτά τα λίγα αρχικά και θα επανέρχομαι με πιό ολοκληρωμένες εντυπώσεις όσο περισσότερο τα ακούω.