Κορυφαία ακουστικά Denon και εντυπώσεις (D7000/5000/2000)

Re: Denon AH-D7000. Πρώτες εντυπώσεις.

Έχω την αίσθηση ότι ο panoso πήρε ένα ζευγαράκι που κυκλοφορούσε σε κάτι αγγελίες σε καταπληκτική τιμή... Εάν έχω δίκιο, μιλάμε ότι έκανε και μαμώ τα μπαργκεν!!!!

Panoso και πάλι μεγειά και καλοάκουστα!!!

Τα ακουστικά είναι καινούρια. Του κουτιού. Παρ' όλα αυτά το bargain ήταν πράγματι απίστευτο.

Με 'γεια και καλές ακροάσεις που απο οσο κατάλαβα μάλλον θα ειναι πολύ πολύ καλές!! :) :)

Να είστε καλά όλοι :-)
Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο καλά ακούγονται με αυτά τα ακουστικά ακόμα και τα απλά mp3 των 128 kb. Όλα αυτά τα αρχεία τα είχα στην άκρη και δεν τα "έπαιζα" καθόλου μέχρι τώρα. Επίσης εντυπωσιακό χαρακτηριστικό των Denon AH-D7000 είναι ότι είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά σε μέτριες εντάσεις. Αυτό που λέμε soundstage αποκτά νέο νόημα με τα ακουστικά αυτά. Με λίγη παραπάνω προσοχή στην ακρόαση αντιλαμβάνομαι σε κάποιες θέσεις στη μουσική σκηνή όργανα, συνήθως κάποια έγχορδα και κρουστά που είτε μου περνούσαν απαρατήρητα μέχρι τώρα, είτε τα άκουγα, αλλά δεν είχα σαφή αντίληψη του τι ακριβώς "παίζουν". Επίσης εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι το "πρόβλημα" με τα μεσαία που διαβάζω ότι έχουν αυτά τα ακουστικά. Δεδομένου του ότι η τελευταία επίσκεψή μου στον ΩΡΛ για σέρβις, αλλαγή φίλτρου λαδιών κλπ ήταν τη Παρασκευή που μας πέρασε, μου ενισχύεται η εντύπωση ότι αυτοί που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο ή υπερβάλουν, ή υπερβάλουν...

Καλοριζικα και απο μενα,και ομορφες ακροασεις ευχομαι.

Καλορίζικα και καλοάκουστα!!!!!!! :ernaehrung004:

Επανέρχομαι στην παρουσίαση των Denon AH-7000 με νεότερες εντυπώσεις. Συγκρίνω τα Denon με τα AKG K550 βάλε-βγάλε με το ίδιο μουσικό δείγμα και έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Player o Audirvana Plus σε MacBook Pro 17 με μουσικό δείγμα flac 24/88 και ενισχυτής ο FiiO E17 με USB σύνδεση gain 0 χωρίς ΕQ. Και τα δύο ακουστικά φτάνουν σε ικανοποιητικές εντάσεις με τον FiiO στο 28 με 30 με το συγκεκριμένο μουσικό δείγμα το οποίο είναι Genesis,Extra tracks 1976-1982. Όπως γνωρίζουν οι φίλοι στο forum είμαι ο πρώτος ή από τους πρώτους αν θέλετε στη παρέα μας που απέκτησε τα AKG K550 τον Μάιο και μίλαγα (και θα εξακολουθήσω να μιλάω), με τα καλύτερα λόγια για τον ήχο τους, την καθαρότητά τους σε όλο το φάσμα και για όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους που τά κάνουν εξαιρετική επιλογή στην κατηγορία τους. Η σύγκριση με τα Denon βέβαια, όχι δίκαιη δεδομένης της διαφοράς στην κατηγορία τιμής, έρχεται για να δείξει τις "αδυναμίες" των 550. Πρώτη και κυριότερη η έλλειψη “σώματος ορχήστρας” δεν μπορώ να το αποδώσω διαφορετικά. Tο τραγούδι It’s yourself, όπως επίσης και το Evidence of Autumn είναι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα. Ξεκινάει το πρώτο με την κιθάρα του Steve Hackett και το δεύτερο με το πιάνο και σε λίγο μπαίνουν το μπάσο και τα ντραμς, και ακούγεται αυτός ο μοναδικός ήχος που είχαν οι Genesis της δεκαετίας του 70, ήχος που κυριεύει μοναδικά σε όγκο χωρίς να είναι βαρύς ειδικά όταν βοηθάει ο ηχητικός εξοπλισμός του ακροατή. Με τα 550 ο ήχος είναι καθαρός, η φωνή πολύ καλά τοποθετημένη, αν και μερικές φορές νιώθω τα “σίγμα” του Phil Collins πολύ κοντά στα αυτιά μου, λίγο, όχι πολύ και όχι πάντα, αλλά όταν συμβαίνει κοιτάω πάντα τον FiiO να δω αν είναι ακόμα στο 28 ή ξεχάστηκα και τον δυνάμωσα. Το μπάσο και η μπότα είναι εκεί, τα καταλαβαίνεις πολύ καλά όταν μπαίνουν, μόνο μια μικρή ασάφεια στο μπάσο και η αίσθηση του ότι θα ήθελα να το ενισχύσω λίγο ακόμα για να το ευχαριστηθώ. Όλο το φάσμα αποδίδεται ικανοποιητικά με επαρκή αέρα ανάμεσα στα όργανα. Ερχόμαστε τώρα στα Denon και η ακρόαση αποκτά ένα χαρακτήρα χορταστικό, απολαυστικό από κάθε άποψη. Σου δίνουν την εντύπωση ότι οι μουσικοί που άκουγες πριν από λίγο με τα προηγούμενα ακουστικά, είναι σε καλύτερη μέρα, έχουν κέφια και προσπαθούν να σε ευχαριστήσουν. Οι νότες πιό δυνατές πιό σίγουρες, η καθαρότητα του ήχου απαράμιλλη, τα πιατίνια και τα μικρά κρουστά κάνουν αισθητή πολύ περισσότερο τη παρουσία τους σε σχέση με τα 550. O Phil Collins μάλλον κρατάει καλύτερο μικρόφωνο από πριν και μάλλον οι Genesis άλλαξαν στούντιο ηχογράφησης, μια τέτοια εντύπωση σχηματίζεις με τα Denon. Ο όγκος του ήχου είναι πολύ πιο σεβαστός και αισθητός, λες και τα ακουστικά αυτά χωράνε περισσότερο ήχο από τα άλλα… Και το μπάσο… αυτό το μπάσο των Denon…κάθε χτύπημα της χορδής το νιώθεις να περνάει στη ραχοκοκαλιά σου τόσο γλυκά. Καταπληκτικό. Αυτά τα ολίγα ακόμα για τα Denon AH-7000 και επαναλαμβάνω ότι αυτές είναι απλές εντυπώσεις από διαδοχική ακρόαση και δεν πάω να συγκρίνω ακουστικά με τόσο μεγάλη διαφορά τιμής. Μη τρελαθούμε…

Πολύ-πολύ ενδιαφέροντα όλ' αυτά και φυσικά περιμένουμε τη συνέχεια! :smile:

Μία παρατήρηση μόνο: Το συριστικό "ς" και ο τονισμός του δεν πρέπει ν' αποτελεί κριτήριο στην ακουστική εκτίμηση μίας συσκευής. Πολλοί τραγουδιστές/τραγουδίστριες (ακόμα και κορυφαίοι) έχουν την τάση/κακή συνήθεια να το τονίζουν υπερβολικά και πολλές φορές ενοχλητικά, όταν τραγουδούν. Εκ των υστέρων κατά την επεξεργασία συνήθως το αφαιρούμε/κόβουμε, ή το απαλύνουμε κάπως. Στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το πραγματικό. Μόνο παραγωγός/ηχολήπτης που ήταν παρών κατά την ώρα της ηχογράφησης μπορεί να το ξέρει. Κανένας άλλος.

Η τελική εκτίμηση προκύπτει φυσικά μετά από μακρόχρονη ακρόαση και εξοικείωση, όπως όλοι ξέρουμε. Και όσο πιο κορυφαία η συσκευή μας τόσο περισσότερο χρόνο θέλει.

Οπότε θα περιμένουμε και τα επόμενα κεφάλαια... :coool:

Ίσως δεν ήμουν σαφής. Το θέμα με το ς το είχαν μόνο τα AKG 550. Τα Denon δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα με το ίδιο ακριβώς αρχείο όπως επίσης δεν έχουν τα Sennheiser HD650 στα οποία θα αναφερθώ αναλυτικά σε σχέση με τα Denon σε επόμενο post. Το εντόπισα ως "αδύνατο σημείο" των 550 αποκλειστικά. Τα οποία για άλλη μια φορά δηλώνω ότι θεωρώ εξαιρετικά ακουστικά. Η πληροφορία που δίνεις πολύτιμη ως γνώση για μένα που δεν έχω περάσει ούτε έξω από studio :2thumb22sup:

Ίσως δεν ήμουν σαφής. Το θέμα με το ς το είχαν μόνο τα AKG 550. Τα Denon δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα με το ίδιο ακριβώς αρχείο όπως επίσης δεν έχουν τα Sennheiser HD650 στα οποία θα αναφερθώ αναλυτικά σε σχέση με τα Denon σε επόμενο post. Το εντόπισα ως "αδύνατο σημείο" των 550 αποκλειστικά. Τα οποία για άλλη μια φορά δηλώνω ότι θεωρώ εξαιρετικά ακουστικά. Η πληροφορία που δίνεις πολύτιμη ως γνώση για μένα που δεν έχω περάσει ούτε έξω από studio :2thumb22sup:

panoso να σε ρωτησω,οταν ειχα τα k550 ,σε γενικες γραμμες σχηματισα πολυ καλη εντυπωση για τον ηχητικο χαρακτηρα τους,με μονη παρατηρηση οτι ειχαν μια εμφαση σε μια συχνοτικη περιοχη των υψηλων,η οποια μου φανηκε λιγακι παραξενη,σαν να ξεπροβαλλει καπως αγαρμπα σε σχεση με τη συνολικη ηχητικη ισορροπια τους.Καποιες φορες εκανε καποια περασμετα σε καποια τραγουδια λιγο τσιμπημενα,καποια συριστικα λιγο εντονα κτλ,αν και σε χαμηλοτερες εντασεις δεν ειχαν θεμα,ενω και αυτη η εμφαση δε μπορω να πω οτι ηταν και τοσο ενοχλητικη παλι,ωστε να τη λαβω σαν κατι που τα μειωνει αισθητα σαν ηχο.
Παρολα αυτα,με τη χρηση βελτιωνοταν αυτο ή ειναι εγγενες χαρακτηριστικο της ηχητικης τους αποψης και παραμενει μετα το στρωσιμο?

Παραμένει και μετά το πρώτο καιρό σε κάποιες ηχογραφήσεις. Όχι συχνά.

Εξαιρετική περιγραφή για τα hi end denon :) Όπως και οι εντυπώσεις για τα k550 ήταν ακριβείς έτσι και για τα denon η ακρόαση πρέπει να είναι μία μοναδική εμπειρία.

Απάντηση: Re: Denon AH-D7000. Πρώτες εντυπώσεις.

Πολύ-πολύ ενδιαφέροντα όλ' αυτά και φυσικά περιμένουμε τη συνέχεια! :smile:

Μία παρατήρηση μόνο: Το συριστικό "ς" και ο τονισμός του δεν πρέπει ν' αποτελεί κριτήριο στην ακουστική εκτίμηση μίας συσκευής. Πολλοί τραγουδιστές/τραγουδίστριες (ακόμα και κορυφαίοι) έχουν την τάση/κακή συνήθεια να το τονίζουν υπερβολικά και πολλές φορές ενοχλητικά, όταν τραγουδούν. Εκ των υστέρων κατά την επεξεργασία συνήθως το αφαιρούμε/κόβουμε, ή το απαλύνουμε κάπως. Στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το πραγματικό. Μόνο παραγωγός/ηχολήπτης που ήταν παρών κατά την ώρα της ηχογράφησης μπορεί να το ξέρει. Κανένας άλλος.

Η τελική εκτίμηση προκύπτει φυσικά μετά από μακρόχρονη ακρόαση και εξοικείωση, όπως όλοι ξέρουμε. Και όσο πιο κορυφαία η συσκευή μας τόσο περισσότερο χρόνο θέλει.

Οπότε θα περιμένουμε και τα επόμενα κεφάλαια... :coool:

Έχεις δίκιο
Έχω ένα δίσκο του Νταλάρα που το συριστικο* ς *σου τρυπά τάυτιά σε τέτοιο βαθμό, που τον δίσκο δεν μπορώ να τον ακούσω

Τα είχα και εγώ και μπορώ να επιβεβαιώσω τα συμπεράσματα ως προς το μπάσο, την καθαρότητα και το ευχάριστο γενικά άκουσμά τους. Για ρυθμικά ακούσματα (και ιδίως rock) είναι ασυναγώνιστα. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ακουστικών με τονισμένα τα άκρα του φάσματος (ουδέτερα δεν τα λες) με ένα τρόπο όμως ιδιαίτερα ποιοτικό και αυτό φαίνεται σε ακροάσεις διαρκείας. Έχοντας και τα sennheiser hd650 είχα την ευκαιρία σε καθημερινή βάση να διαπιστώνω τις μεγάλες διαφορές τους στην αναπαραγωγή των ίδιων ακουσμάτων. Αξιόλογα ζευγάρια και τα δύο, ωστόσο.

Τα είχα και εγώ και μπορώ να επιβεβαιώσω τα συμπεράσματα ως προς το μπάσο, την καθαρότητα και το ευχάριστο γενικά άκουσμά τους. Για ρυθμικά ακούσματα (και ιδίως rock) είναι ασυναγώνιστα. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ακουστικών με τονισμένα τα άκρα του φάσματος (ουδέτερα δεν τα λες) με ένα τρόπο όμως ιδιαίτερα ποιοτικό και αυτό φαίνεται σε ακροάσεις διαρκείας. Έχοντας και τα sennheiser hd650 είχα την ευκαιρία σε καθημερινή βάση να διαπιστώνω τις μεγάλες διαφορές τους στην αναπαραγωγή των ίδιων ακουσμάτων. Αξιόλογα ζευγάρια και τα δύο, ωστόσο.
Σε ποιά αναφέρεσαι; Στα Denon AH-D7000, για τα οποία συζητάμε στο παρόν νήμα ή στα AKG K550; Μπερδεύτηκα...

Σε ποιά αναφέρεσαι; Στα Denon AH-D7000, για τα οποία συζητάμε στο παρόν νήμα ή στα AKG K550; Μπερδεύτηκα...

Στο θέμα συζήτησης, στα denon φυσικά!