Ίσως δεν ήμουν σαφής. Το θέμα με το ς το είχαν μόνο τα AKG 550. Τα Denon δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα με το ίδιο ακριβώς αρχείο όπως επίσης δεν έχουν τα Sennheiser HD650 στα οποία θα αναφερθώ αναλυτικά σε σχέση με τα Denon σε επόμενο post. Το εντόπισα ως "αδύνατο σημείο" των 550 αποκλειστικά. Τα οποία για άλλη μια φορά δηλώνω ότι θεωρώ εξαιρετικά ακουστικά. Η πληροφορία που δίνεις πολύτιμη ως γνώση για μένα που δεν έχω περάσει ούτε έξω από studio :2thumb22sup:
Πολύ-πολύ ενδιαφέροντα όλ' αυτά και φυσικά περιμένουμε τη συνέχεια! :smile:
Μία παρατήρηση μόνο: Το συριστικό "ς" και ο τονισμός του δεν πρέπει ν' αποτελεί κριτήριο στην ακουστική εκτίμηση μίας συσκευής. Πολλοί τραγουδιστές/τραγουδίστριες (ακόμα και κορυφαίοι) έχουν την τάση/κακή συνήθεια να το τονίζουν υπερβολικά και πολλές φορές ενοχλητικά, όταν τραγουδούν. Εκ των υστέρων κατά την επεξεργασία συνήθως το αφαιρούμε/κόβουμε, ή το απαλύνουμε κάπως. Στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το πραγματικό. Μόνο παραγωγός/ηχολήπτης που ήταν παρών κατά την ώρα της ηχογράφησης μπορεί να το ξέρει. Κανένας άλλος.
Η τελική εκτίμηση προκύπτει φυσικά μετά από μακρόχρονη ακρόαση και εξοικείωση, όπως όλοι ξέρουμε. Και όσο πιο κορυφαία η συσκευή μας τόσο περισσότερο χρόνο θέλει.
Οπότε θα περιμένουμε και τα επόμενα κεφάλαια... :coool:
Σε ποιά αναφέρεσαι; Στα Denon AH-D7000, για τα οποία συζητάμε στο παρόν νήμα ή στα AKG K550; Μπερδεύτηκα...Τα είχα και εγώ και μπορώ να επιβεβαιώσω τα συμπεράσματα ως προς το μπάσο, την καθαρότητα και το ευχάριστο γενικά άκουσμά τους. Για ρυθμικά ακούσματα (και ιδίως rock) είναι ασυναγώνιστα. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ακουστικών με τονισμένα τα άκρα του φάσματος (ουδέτερα δεν τα λες) με ένα τρόπο όμως ιδιαίτερα ποιοτικό και αυτό φαίνεται σε ακροάσεις διαρκείας. Έχοντας και τα sennheiser hd650 είχα την ευκαιρία σε καθημερινή βάση να διαπιστώνω τις μεγάλες διαφορές τους στην αναπαραγωγή των ίδιων ακουσμάτων. Αξιόλογα ζευγάρια και τα δύο, ωστόσο.
Σε ποιά αναφέρεσαι; Στα Denon AH-D7000, για τα οποία συζητάμε στο παρόν νήμα ή στα AKG K550; Μπερδεύτηκα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.