Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Tι σημαινει " ο εγκεφαλος εχει κβαντικη δομη ", " η συνειδηση ειναι κβαντικο φαινομενο ", " κβαντικη φυση του εγκεφαλου " ;
Οποιος μπορει να το εξηγησει τι σημαινει....δηλ. υπαρχει κατι που δεν λειτουργει κβαντικά ; Γιατι αν δεν απατουμαι, απλα τα κβαντα ειναι μια ακομα υποδιαίρεση, περα απο τα σωματιδια.
Αφοροντας μια κατασταση της υλης που δεν μας ειναι επ ουδενί αισθητή.

Τι μπορουμε να κατανοησουμε για τα κβαντα εκτος των υπολογισμων ;

Εαν πηγαιναμε ενα σταδιο πιο πανω και μιλουσαμε για ηλεκτρονια για παραδειγμα τι θα λεγαμε ; "ο εγκεφαλος εχει ηλεκτρονικη δομη" ;
ΟΚ. Και μετα ;

Ακομα και το περιφημο θεωρητικο (ευτυχως) πειραμα του Σρεντιγκερ με την γατα που ειναι ταυτοχρονα ζωντανη και ταυτοχρονα νεκρη αφου βομβαρδιστει με ενα σωματιδιο και μπλα μπλα....συγνωμη αλλα για μενα ειναι μη νοητό. Δηλαδη δεν εχει καμμια ανταποκριση στην πραγματικοτητα στην οποια ζω.
Στην πραγματικότητα μου, και στην πραγματικοτητα της γατας μου, αυτα ειναι "κβαντολογιες".

Κανουμε υπολογιστες με αυτην την θεωρία, τοσο το καλυτερο.

Ειναι ο εγκεφαλος μου η της γατας μου ενας υπολογιστης ( ειτε κβαντικός ειτε οτιδηποτε ), απο τον οποιο θα αναδυθει κβαντικά ενα ψυχικο η συνειδεισιακο φαινομενο, οπως ενα συναισθημα, οπως η αγαπη ;

Κανεις δεν μπορει να μου το αποδειξει. Να μου το προτεινει ναι αλλα να το αποδειξει οχι.

Οποτε εαν θελω το πιστευω. Και δεν το πιστευω.

ΥΓ.. Με τον ιδιο τροπο που αυτος που για να πιστεψει στον Θεο θελει αποδειξεις και δεν εχει.

Last edited:
Ενα βασικο φαινομενο του κβαντικου κοσμου ... ειναι ο συσχετισμος (quantum entanglement).

Υπο συνθηκες, μπορεις να συσχετισεις τις κβαντικες ιδιοτητες δυο ηλεκτρονιων (η δυο φωτονιων)
και αλλαζοντας την "φαση" (τροπον τινα) του ενος .... ακαριαια .... να αλλαξει και στο αλλο.
Κανονικα, για να μεταβιβαστει μια πληροφορια χρειαζεται και μονοπατι και μεσο μεταδοσης.
Ο κβαντικος συσχετισμος αψηφα (η πεταει το γαντι για αλλες διαστασεις) και το μονοπατι
και το μεσο μεταδοσης. Συσχετιζει ακαριαια δυο σημεια, δυο ηλεκτρονια σε διαφορετικα σημεια
χωρις αντιληπτη υπαρξη διαδρομης και μεσου.

Εφοσον τα παντα στον εγκεφαλο ειναι ηλεκτρικης μορφης και διαδρομης, με τον θανατο μας
(θεωρητικα παντα) ακομα και αν καταστραφουν ολοι οι μικροσωληνισκοι και νευρωνες που
απαρτιζουν τον εγκεφαλο μας ... τα τρισεκατομμυρια ηλεκτρονια που τους διετρεχαν ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ
τους συσχετισμους τους. Aκομα και αν το καθενα τραβηξει τον δρομο του (ειτε στο χωμα, ειτε
στον αερα .... ειτε σε οποιοδηποτε σημειο του χωροχρονου ... δεν εχει σημασια !).

Ο συσχετισμος αυτος ... παραμενει. Απλα δεν εντοπιζεται μεσα στον προηγουμενο υλικο φορεα
(τον εγκεφαλο). Που παει ? Αγνωστο ! Ποσο βασταει ? Αγνωστο ! Τι μορφη-διασταση παιρνει ?
ΑΓΝΩΣΤΟ !

(τα υπολοιπα περι συναισθηματων και ελευθερης βουλησης ειναι εντελως αλλη κουβεντα -bye-)

Last edited:
Εφοσον τα παντα στον εγκεφαλο ειναι ηλεκτρικης μορφης και διαδρομης, με τον θανατο μας
(θεωρητικα παντα) ακομα και αν καταστραφουν ολοι οι μικροσωληνισκοι και νευρωνες που
απαρτιζουν τον εγκεφαλο μας ... τα τρισεκατομμυρια ηλεκτρονια που τους διετρεχαν ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ
τους συσχετισμους τους. Aκομα και αν το καθενα τραβηξει τον δρομο του (ειτε στο χωμα, ειτε
στον αερα .... ειτε σε οποιοδηποτε σημειο του χωροχρονου ... δεν εχει σημασια !).

Ο συσχετισμος αυτος ... παραμενει. Απλα δεν εντοπιζεται μεσα στον προηγουμενο υλικο φορεα
(τον εγκεφαλο). Που παει ? Αγνωστο ! Ποσο βασταει ? Αγνωστο ! Τι μορφη-διασταση παιρνει ?
ΑΓΝΩΣΤΟ !

Πολύ τραβηγμένα όλα αυτά. Είναι σαν να λες ότι το κατσικάκι, αφού το έφαγα και το χώνεψα, κάπου υπάρχει γιατί τα ηλεκτρόνιά του δεν εξαφανίζονται επειδή η ύλη διατηρείται. Και λοιπόν;

Ε ναι ...

... κατα μια πολυ τραβηγμενη εννοια, το μυαλο του κατσικιου οσες φορες και να το φας, σε οσα στοιχεια και να το διασπασεις
οσες στοιβαδες και να αλλαξουν τα ηλεκτρονια ... οι συσχετισμοι παραμενουν. Καποια ηλεκτρονια (ατομων) μεσα στο στομαχι σου
μαζι με καποια ηλεκτρονια (ατομων) στα σκουπιδια, μαζι με καποια ηλεκτρονια ατομων στην αποχετευση, μαζι με καποια ηλεκτρονια
στο υπεδαφος .... ειναι συσχετισμενα. Αυτο λεει η Orch-Or.

Τωρα, για ποσο καιρο θα παραμεινουν συσχετισμενα ... η τι θα κλεψει αυτον τον συσχετισμο ... ρωτα τους Penrose και Hammerof.
Oπως επισης ρωτα τους, τι καθιστα εναν συσχετισμο τοσο δυνατο και αραγη ... in the first place. Πως μεταπηδα το entanglement.
Καποιον συσχετισμο διεθεταν και ΠΡΙΝ, τα ηλεκτρονια (δεν συσχετιστηκαν πρωτη φορα μεσα στο μυαλο του κατσικιου !)

Όχι, δεν είναι έτσι ακριβώς. Δεν διατηρείται διατηρείται κάποια σχέση με όλους και με όλα επ' άπειρο. Τα ηλεκτρόνια, ή τα κουώρκ, είτε οτιδήποτε... φτιάχνουν νέες σχέσεις συνεχώς και οι παλιές εξαφανίζονται. Δεν μένει τίποτα από το κατσικάκι. Αυτό που λες είναι μια πολύ ειδική περίπτωση (μα πολύ ειδική περίπτωση!) όπου δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με άλλα πράγματα.

Δηλαδη, για να χουμε καλο ρωτημα .... ποση ωρα διατηρειται ενας κβαντικος συσχετισμος ?
Ας πουμε αναμεσα σε δυο ηλεκτρονια !

Αλλωστε, αυτο ρωτησα και γω (πιο πριν). Για ποσο καιρο μενουν συσχετισμενα !
Αν ειναι κατι δισεκατομμυριοστα του δευτερολεπτου ... τοτε μας δουλευει ο Penrose.
Oμως ... γεμισε εναν ολοκληρο πινακα με εξισωσεις. Τι υπολογιζε ?
Την αποσυνθεση ενος εγκεφαλου .... στο κενο ?

Last edited:
Κατ' αρχήν το "συσχετισμένα" ίσως να μην είναι όπως ακριβώς το φαντάζεσαι! Δεν ξέρω πως το φαντάζεσαι, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Πάντως, μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλα τα πειράματα (χιλιάδες χιλιάδων επί πολλές χιλιάδες! :) ) δείχνουν ότι το απόλυτο όριο για την μετάδοση μιας οποιαδήποτε πληροφορίας είναι η ταχύτητα του φωτός. Προσπάθησαν και προσπαθούν πολλοί και διάφοροι να αποδείξουν ότι ξεπερνιέται η ταχύτητα του φωτός, αλλά μέχρι κάποιος από αυτούς να πάρει Νόμπελ και να γίνει πολυ-δισεκατομμυριούχος από την καταπληκτική ανακάλυψή του ... δεν πιστεύω τίποτα! Το ίδιο και με τη σύντηξη σε μπουκάλι, και με πολλά άλλα καταπληκτικά... αλλά δυστυχώς μη-επαναλλαμβανόμενα.

Από κει και πέρα λοιπόν, για να απαντήσω στην ερώτησή σου, σε κάποιες περιπτώσεις η συσχέτιση μπορεί να παραμείνει επ' άπειρο. Αλλά αυτό δεν είναι και πολύ σοκαριστικό.

Θα σου δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα που δεν είναι αυτό που θέλεις και δεν έχει κανένα μυστήριο. Έστω ότι από ενέργεια (φως) παράγονται ένα σωματίδιο και ένα αντισωματίδιο. Δεν ξέρουμε τι φορτίο έχει το καθένα, αλλά αν κάποια στιγμή παρατηρήσουμε ένα ηλεκτρόνιο, τότε ξέρουμε ότι στην αντίθετη κατεύθυνση είναι ένα ποζιτρόνιο (αντι-ηλεκτρόνιο). Αν στο σύμπαν δεν υπάρχει κάτι άλλο, και αν το σύμπαν είναι άπειρο, τότε αυτά τα δύο θα κινούνται με ίσες και αντίθετες κατευθύνσεις για πάντα. Νομίζω ότι με την λογική σου, είναι "συσχετισμένα" επ' άπειρο. Από την άλλη, αν βάλεις κάτω όλες τις υποθέσεις που έκανα τότε θα δεις ότι ακόμη και αυτό το απλούστατο παράδειγμα δεν είναι και τόσο απλό (άπειρο σύμπαν, χωρίς καμπύλωση, άδειο, αλλά με φως, ξαφνική παρατήρηση του ενός από τα δύο - πως άραγε;;; ).

Πόθεν προκύπτει ότι ένα κβαντικό φαινόμενο μπορεί να έχει συνείδηση?
Ποίο τρόπο? Όποιος δεν βλέπει την τεράστια ασυνέχεια στη σύνδεση των δύο... εύγε του.
Μου θυμίζει εκείνα τα περίφημα quantum treated γκατζετάκια που κάνουν τον ήχο του συστήματος "αναλογικό, οργανικό κ.λπ."

What a load of bull!

Όσο για την γάτα του Σρέντιγκερ, υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφική θεώρηση: δεν παρατηρούμε εμείς την γάτα, αλλά η γάτα τον εαυτό της. Κι έτσι η γάτα ξέρει πότε είναι ζωντανή. Η άγνοιά μας για το σύστημα δεν σημαίνει ότι το σύστημα δεν έχει γνώση για τον εαυτό του. Το πώς ένα κβαντικό σύστημα έχει αυτο-επίγνωση είναι άλλο φιλοσοφικό θέμα, αλλά το ζεν παράδειγμα με το δέντρο που πέφτει στο δάσος και δεν το ακούει κανένας είναι γνωστό. Εδώ μπαίνει η εντροπία ως η γνώση μας για τη κατάσταση ενός συστήματος και η έννοια του χρόνου. Τα προβλήματα είναι αλληλένδετα, γι' αυτό λέω ότι χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο μυαλό να βρει την άκρη στο κουβάρι -ή ακόμα και να κόψει τον κόμπο.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι εμείς πάντα μετράμε κλασικά μεγέθη (μάζα, φορτίο, ορμή, κλπ) που σαν έννοιες δεν μεταφράζονται ακριβώς στον χώρο της κβαντομηχανικής. Οπότε αυτά για τα οποία μιλάμε έχουν χαθεί λίγο στη μετάφραση...

Ρε δεν με παρατατε πρωινιατικα .... μ'αρεσει να ψαχνω υποθεσεις και θεωριες.
Αυτο ελειπε να μου επιβαλλετε να εκστασιαζομαι με το 1+1 ...

Νικο

Αυτο που περιγραφεις (με σωματιο-αντισωματιο) ΔΕΝ αποτελει παραδειγμα συσχετισμου.
Καταρχην, απο το λιγο που εχω διαβασει, υλη και αντιυλη λυσσομανουν να ερθουν σε επαφη.
ΟΧΙ να απομακρυνθουν ! Αν δεν εννοεις αυτο αλλα πας στον κοσμο των εικονικων σωματιδιων
all kind of speculations are possible ... και να απομακρυνονται και να ελκονται. Κανεις δεν ξερει.
Ομως ημουν συγκεκριμενος. Μιλησα για ηλεκτρονια και για φωτονια (οχι εικονικα, ηλεκτρομαγνητικα).
Λοιπον, για να ξεκιναμε σωστα, ΔΕΝ γνωριζω τον ακριβη μηχανισμο του συσχετισμου δυο φωτονιων.
Δεν ξερω ΠΩΣ στα κομματια το κανουν αυτο. Καταρχην τα φωτονια ΔΕΝ εχουν φορτιο (για να τα
συσχετισεις). Καποιες αλλες ιδιιοτητες εχουν. Πηρα αφορμη απο τα οσα εγραψε ο ln() γιατι ειμαι
χαρουμενο παιδακι και μ'αρεσουν καποιες εικασιες. Εβαλα το βιντεο για οποιον δεν ειναι γνωστης.
Εσυ το πηρες .... τοις μετρητοις ! Αφορμη για ιχνηλατηση ειναι, οχι δημοσιευση στο ArchivX.

Χρηστο

Το Load of Bull παει στην εικασια Orch-OR και σε δυο συγκεκριμενα ατομα ... ελπιζω να αντιλαμβανεσαι
οτι ΔΕΝ ανηκω σε κανενα. Καταρχην, η Συνειδηση εχει εναν συνδεσμο η φορεα. Ο φορεας αυτος ειναι
ο εγκεφαλος και ειναι ηλεκτρικος (οσο δεν παιρνει). Δυστυχως η ευτυχως, οπου εχεις ηλεκτρονια εχεις
και κβαντικα φαινομενα (η ετσι εχω ακουσει). Οποτε ολα αυτα τα τρισεκατομμυρια ηλεκτρονια του
εγκεφαλου και νευρικου συστηματος εχουν και κβαντικο χαρακτηρα, Δεν γινεται να ΜΗΝ εχουν !!!
Το ΑΝ ο κβαντικος χαρακτηρας του ανθρωπινου εγκεφαλου εχει σχεση και ποση με την Συνειδηση
(και που βρισκεται αυτη) ειναι ενα αλλο θεμα. Ομως το οτι υπαρχει αυτος ο κβαντικος χαρακτηρας ...
ας το αποφασισουν τα ηλεκτρονια μεσα στους μικροσωληνισκους (οχι εμεις). Θελω να πιστευω οτι
τα περι quantum states ενος ηλεκτρονιου σε ενα Hilbert space δεν βγηκαν απο καποιο comic της Marvel
(μπορει και να πεφτω εξω, εσεις θα μου πειτε).

Οσον αφορα την ασυνεχεια μεταξυ δυο ηλεκτρονιων, πηγαινε να το πεις σε εκεινους που
τα συσχετισανε απο 143 χιλιομετρα αποσταση. Υπηρχε τιποτα αναμεσα ? Αυτοι λενε οτι υπηρχαν
(βουνα και θαλασσες). Οποτε που ειναι το προβλημα ? Τα 30 εκατοστα μεσα στον εγκεφαλο ?

Τεσπα ... μην με συγχυζεται πρωινιατικα .... εβαλα ενα βιντεο (μετα απο μια ωραια αφορμη)
ΟΠΟΙΟΣ θελει το βλεπειι και προβληματιζεται !

Over and out .... :icon15:

Last edited:
Ρ....
Χρηστο

Το Load of Bull παει στην εικασια Orch-OR και σε δυο συγκεκριμενα ατομα ... ελπιζω να αντιλαμβανεσαι
οτι ΔΕΝ ανηκω σε κανενα. Καταρχην, η Συνειδηση εχει εναν συνδεσμο η φορεα. Ο φορεας αυτος ειναι
ο εγκεφαλος και ειναι ηλεκτρικος (οσο δεν παιρνει). Δυστυχως η ευτυχως, οπου εχεις ηλεκτρονια εχεις
και κβαντικα φαινομενα (η ετσι εχω ακουσει). Οποτε ολα αυτα τα τρισεκατομμυρια ηλεκτρονια του
εγκεφαλου και νευρικου συστηματος εχουν και κβαντικο χαρακτηρα, Δεν γινεται να ΜΗΝ εχουν !!!
Το ΑΝ ο κβαντικος χαρακτηρας του ανθρωπινου εγκεφαλου εχει σχεση και ποση με την Συνειδηση
(και που βρισκεται αυτη) ειναι ενα αλλο θεμα. Ομως το οτι υπαρχει αυτος ο κβαντικος χαρακτηρας ...
ας το αποφασισουν τα ηλεκτρονια μεσα στους μικροσωληνισκους (οχι εμεις). Θελω να πιστευω οτι
τα περι quantum states ενος ηλεκτρονιου σε ενα Hilbert space δεν βγηκαν απο καποιο comic της Marvel
(μπορει και να πεφτω εξω, εσεις θα μου πειτε).

Οσον αφορα την ασυνεχεια μεταξυ δυο ηλεκτρονιων, πηγαινε να το πεις σε εκεινους που
τα συσχετισανε απο 143 χιλιομετρα αποσταση. Υπηρχε τιποτα αναμεσα ? Αυτοι λενε οτι υπηρχαν
(βουνα και θαλασσες). Οποτε που ειναι το προβλημα ? Τα 30 εκατοστα μεσα στον εγκεφαλο ?

Τεσπα ... μην με συγχυζεται πρωινιατικα .... εβαλα ενα βιντεο (μετα απο μια ωραια αφορμη)
ΟΠΟΙΟΣ θελει το βλεπει ικαι προβληματιζεται !

Over and out .... :icon15:

Μάνο, κάνε τον κόπο και διάβασε ότι έγραψα ακριβώς.

όσο για τα λοιπά...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aρα δηλαδη, δεν καταλαβα τιποτα απο αυτα που εγραψες .... και απανταω τραλαλα ?

(How typical ! ....)

Εχεις κανει λαθος εσυ ο ιδιος λεγοντας "ενα κβαντικο φαινομενο αν εχει συνειδηση".
Ενα σπιν εχει συνειδηση ? Αλλο ηθελες να πεις ... η εννοησες ....

Aρα δηλαδη, δεν καταλαβα τιποτα απο αυτα που εγραψες .... και απανταω τραλαλα ?

(How typical ! ....)

Εχεις κανει λαθος εσυ ο ιδιος λεγοντας "ενα κβαντικο φαινομενο αν εχει συνειδηση".

Γιατί αγόρι μου υποθέτεις τι λέω και δεν διαβάζεις ακριβώς αυτό που λέω?
Αν θελήσω να σου πω ότι δεν κατάλαβες τίποτε, θα σου του πω.
Δεν θα χρειάζεται να το υποθέσεις ή να το συμπεράνεις.
Μπααααα

Oρισε τι εννοεις κβαντικο φαινομενο (οχι διπλωματικες ασαφειες, εδω μεσα :smash:)
Κβαντικο φαινομενο ειναι ENA σπιν ηλεκτρονιου ... κβαντικο φαινομενο ειναι και 100 ΔΙΣ σπινς
ηλεκτρονιων ενος ανθρωπινου εγκεφαλου. Βαλε κατι τρις γιατι 100 δις ειναι μονο οι νευρωνες.

Στην πρωτη περιπτωση δεν εχουμε συνειδηση (αν και ποτε δεν θα μαι σιγουρος γιαυτο)
στην δευτερη περιπτωση εχουμε εναν ηλεκτρομαγνητικο φορεα (απο υλη/μαζα) που διαθετει
ΚΑΙ κβαντικες ιδιοτητες (αυαταποδεικτα) και ΙΣΩΣ να συνδεεται με την Συνειδηση.
Εγω λεω κβαντικα.

Ειμαι "μανα", μοιρασα , πονταρετε ... και ανοιξτε τα χαρτια σας .... (αϊντε :smash:)

Την αποψαρα σας θελω, οχι τον ορθολογισμο σας. Τον ξερω τον ορθολογισμο σας.
Παιξτε καμια φορα μπαλα .... πειτε η Συνειδηση αποτελειται απο αρειανους πετροφαγους
αλλα ΠΕΙΤΕ κατι .... δεν κρινετε η ζωη σας απο μια κουτσουκελα ! (νομιζω, δηλαδη :p)

Last edited:
...
στην δευτερη περιπτωση εχουμε εναν ηλεκτρομαγνητικο φορεα (απο υλη/μαζα) που διαθετει
ΚΑΙ κβαντικες ιδιοτητες (αυαταποδεικτα) και ΙΣΩΣ να συνδεεται με την Συνειδηση.
Εγω λεω κβαντικα.

....
Πόθεν προέκυψε αυτό? Από κάποια ένδειξη? από κάποια παρατήρηση? Πόθεν?
Πόθεν προκύπτει η σύνδεση οτιδήποτε "κβαντικού*" με τη συνείδηση.
Γιατί από ενδείξεις κ.λπ. έχουμε τόσα στοιχεία όσα και η σύνδεση της σκορδαλιάς με τη συνείδηση.
Μήπως γιατί το είπε κάποιος?

*όρισέ το όπως εσύ αγαπάς, δεν με νοιάζει.

1) Δεν προεκυψε !
2) Ψαχνουμε να βρουμε ΠΩΣ προκυπτει.
3) Αρα ... επιλεγουμε κατευθυνσεις.
4) Καθε κατευθυνση (εικασια) ΔΕΝ ειναι η σωστη.
5) Καποια κατεθυνση ΟΜΩΣ ... θα ειναι η σωστη.
6) Αν δεν επιλεξουμε καμια κατευθυνση ... δεν θα μαθουμε ποτε !
7) Δηλαδη .... αν δεν την πουμε την βλακεια ... δεν εχει βραβειο.

Αυτα σου φτανουν ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε τι παθαμε απο ενα βιντεακι .... κολλησε ιλαρα το νημα :laugh:

Και τελωσπαντων ... ο ln() τι εχει να πει ? :smash:
Υπαρχει κβαντικη συνδεση του εγκεφαλου με κατι "αλλο" ?
Και τι θα εικαζε οτι μπορει να ειναι αυτο το "αλλο" ?
Που βρισκεται αυτο το αλλο και πως "ενωνεται" ?

Αυτες ειναι οι ερωτησεις που κανουν το πνευμα να οξυγονωνεται.
Βουρ στον πατσα :Banane0:...

..........

Ειμαι "μανα", μοιρασα , πονταρετε ... και ανοιξτε τα χαρτια σας .... (αϊντε :smash:)

Βρε γραψατε 2 σελιδες απο χτες βραδυ. Αυτο σημαινει διψα για να ανακαλυψουμε το μυστηριο του συμπαντος κοσμου, και το δικο μας....

Τεσπα, στην φραση που απομονωσα ηθελα να καταληξω με την χθεσινη ερωτηση μου.

Μπορει η θεωρία των κβαντα να "μαγευει" επειδη δεν ειναι απτη η αισθητη,
...............................................................
Το άλλο πρόβλημα είναι ότι εμείς πάντα μετράμε κλασικά μεγέθη (μάζα, φορτίο, ορμή, κλπ) που σαν έννοιες δεν μεταφράζονται ακριβώς στον χώρο της κβαντομηχανικής. Οπότε αυτά για τα οποία μιλάμε έχουν χαθεί λίγο στη μετάφραση...
αλλα δεν αποτελει παρα μια ιδεα παραπανω, οπως λες ενα χαρτι για να πονταρεις πανω του.

Πως η σχεση (η, η φιλια οπως ονομαζεται ανθρωπομορφιστικα αλλου) δυο κουαντα, κανουν το πηδημα στην παρουσιαση της συνειδησης, για μενα ειναι εξισου ορθολογιστικο με το Insider volume II.
Χωρις καμμια διαθεση ειρωνίας.

Οποτε αν ειναι να πονταρω, εγω μενω στο στοιχημα του Πασκαλ.

Last edited:
Ωραιος ! .... :p
Πονταρες .... και τωρα περιμενεις και τους αλλους !
Ομως φοβαμαι οτι ... μονο εγω (σαν μανα) πονταρω και εσυ (ως καλοθελητης).

Οι αλλοι ..... δεν θα πονταρουν ποτε τιποτα !
Πρωτα βλεπουν χαρτια και μετα ... πονταρουν :laugh:

Προσπαθω εδω και πεντε χρονια να τους κανω να παιξουν ... μπαααα, ΤΙΠΟΤΑ !
Λες και χτιζουμε την γεφυρα Ριου-Αντιριου και θα γκρεμοτσακιστουν αυτοκινητα
η κανουμε εγχειρηση καρδιας (και τον πεθαινουμε τον μπαρμπα).
Το πλεον απλο, οτι το παρον νημα, περα απο την ενημερωση ειναι ΚΑΙ παιδικη χαρα
.... μπαααααααααααααα ! Στην τραμπαλα, κανουμε τα στατικα της, και αφηνουμε
αλλους να λικνιστουν. :icon15:

Last edited:
1) Δεν προεκυψε !
2) Ψαχνουμε να βρουμε ΠΩΣ προκυπτει.
3) Αρα ... επιλεγουμε κατευθυνσεις.
4) Καθε κατευθυνση (εικασια) ΔΕΝ ειναι η σωστη.
5) Καποια κατεθυνση ΟΜΩΣ ... θα ειναι η σωστη.
6) Αν δεν επιλεξουμε καμια κατευθυνση ... δεν θα μαθουμε ποτε !
7) Δηλαδη .... αν δεν την πουμε την βλακεια ... δεν εχει βραβειο.

Αυτα σου φτανουν ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε τι παθαμε απο ενα βιντεακι .... κολλησε ιλαρα το νημα :laugh:

Και τελωσπαντων ... ο ln() τι εχει να πει ? :smash:
Υπαρχει κβαντικη συνδεση του εγκεφαλου με κατι "αλλο" ?
Και τι θα εικαζε οτι μπορει να ειναι αυτο το "αλλο" ?
Που βρισκεται αυτο το αλλο και πως "ενωνεται" ?

Αυτες ειναι οι ερωτησεις που κανουν το πνευμα να οξυγονωνεται.
Βουρ στον πατσα :Banane0:...

Γιατί ψάχνουμε να βρούμε "πως προκύπτει"?
Τι είναι αυτό που μας έκανε να σκεφτούμε ότι προκύπτει, ώστε να αρχίσουμε να ψάχνουμε μετά?
Βρε Μάνο απλά μιλάω.
Γιατί μπαίνει στην ίδια πρόταση το "κβαντικό" με τη συνείδηση?
Γιατί όχι το "βαρυτικό", το "τάπερ" ή το "νερατζάκι"?