Πιστεύω ότι η 7D είναι η καλύτερη επιλογή. Με έναν 70-200 /4
Eπειδη φωτογραφος δεν ειμαι, απλα βγαζω φωτογραφιες, θα το χαρω περισσοτερο λες ξοδευοντας το χιλιαρικο αντικαθιστωντας την 40D με την 7D ή προσθετοντας ενα φακο σε αυτη που εχω?
Περαν του AF, η 7αρα ειναι σημαντικη αναβαθμιση σε δυναμικο πεδιο και υψηλο iso/θορυβο εναντι της 40D (η αναλυση δεν με νοιαζει και τοσο, καλα ειναι και τα 10mp) ?
Θυμησε μου τι φακους εχεις τωρα Ηλια. Σαφεστατα και η δικη μου επιλογη αυτην την χρονικη περιοδο θα ηταν ενας φακος.
Και αργοτερα οταν παρουσιαστουν τα νεα σωματα να παρεις με το καλο ενα αναβαθμισμενο.
Η στην τελικη ενα απο αυτα τα σωματα που χαλβαδιαζεις τωρα αλλα μεταχειρισμενο και με αρκετα χαμηλοτερη τιμη. Εγω αν δεν ηταν η εργασια μου δεν θα επαιρνα ξανα δευτερο σωμα 5DII , θα περιμενα την ΙΙΙ .
Η 40αρα ειναι μια χαρα μηχανη.
Να πηγαινες για μια απο τις d700 και 5d θα ειχες καλο λογο να αναβαθμισεις αν θελεις τα καλα του FF .
Αλλα να πας σε κροπ απο την στιγμη που εχεις ενα πολυ καλο σωμα οπως ειναι η 40d δεν αξιζει η αλλαγη ακομα σε Κανον apsc..και το λεω αυτο επειδη εχουμε τις 40 και 60d .
θα σκεφτομουν για σωμα αργοτερα,οταν βγαλει η Κανον κατι ουσιαστικα καλυτερο απο την εξαιρετικη για τα γουστα μου 40d....
Ο Ηλίας τραβά κυρίως πορτρέτα και ιδέες στο δρόμο. Επίσης καλύπτει ελεύθερα κάποιες εκδηλώσεις. Είναι αυτός που λέμε ενθουσιώδης άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους.
Τα υπερεύρυγώνια πλάνα του είναι μάλλον αδιάφορα. ΔΕν τραβά κτήρια κλπ. ούτε ανοιχτά τοπία. Περισσότερο έχει την τάση να απομονώνει ανθρώπους από το φυσικό περιβάλλον ή όψεις του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης τραβά από απόσταση. Δεν είναι ακριβώς στριτεράς που θα έκανε δουλειά και με τηλεμετρική και 50 άρη φακό.
Άρα το FF μάλλον του είναι αδιάφορο. Επίσης οι υπερευρυγώνιοι. Εκείνο που θέλει είναι καλοί τηλεφακοί και καλό AF. Από αυτή την άποψη, ας ρευστοποιήσει τους 28 1.8 και 85 .18 κι άς πάρει τον 70-200 4.0 . Αν θέλει καλύτερο σώμα (και το AF της 7d είναι κλάσεις καλύτερο από αυτό της 40d ενώ ο Τάσος ισχυρίζεται ότι και αυτό της 5dmkii είναι σαφώς καλύτερο ) ας πάρει την 7D.
Ηλία και εγώ είμαι υπέρ του φακού. Στο ξαναλέω join the club 70-200 f/4(αν μπορείς τον is)..
Εχω τον 28/1,8 και τον 85/1,8 (τον 70-300 τον εδωσα και τον 18-55 δεν τον μετραω). Το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω να μου λειπει καποιο εστιακο μηκος, χρησιμοποιω μονιμως τον 85 και σε σπανιες περιπτωσεις κλειστου χωρου ή νυχτερινης βολτας περνω τον 28ρη. Οπως λεει και ο Βλασσης, πιο ευρυ απο τα 28 δεν θελω, ενδιαμεσα στα 28 και 85 δεν βλεπω να μου λειπει, αρα μενει να διαλεξω κατι πανω απο τα 85 το οποιο δεν ξερω ακομα πως να το καλυψω, ουτε αν το χρειαζομαι (δηλαδη ποσο κοντα ειναι το 135 στο 85 ή ποσο χρησιμοτερο ειναι το 2,8 του 200L απο το ζουμ του f4 70-200)...
Να παρω κανεναν μακρο και να προσθεσω δυνατοτητες, δεν με ενθουσιαζει (θελει τριποδα, ρινγκ φλας κτλ).
Τα σωματα (τα τωρινα) που λες οτι χαλβαδιαζω, δεν βλεπω να πεφτει συντομα η τιμη τους σημαντικα συν του οτι μπορω να εχω επιστροφη του φπα οποτε το μεταχειρισμενο πρεπει να ειναι εξαιρετικη προσφορα για να το προτιμησω... δηλαδη, αν καινουργια η 5D ειναι στα 1750Ε, με το 20% φπα πισω, βγαινει στα 1500... ποσο πιο κατω να τη δωσει καποιος τη δικια του, ειδικα αν ειναι σε καλη κατασταση...?
Οι καινουργιες θα ειναι σιγουρα ακριβοτερες απο τις ηδη υπαρχουσες, αρα... συμφωνω... η 40ρα ειναι ισον με δυο εικοσαρες...!!!:Banane0:
Αφου εισαι του φακου Ναθ, για πες μου... τι θα σε συγκινουσε εσενα περισσοτερο... ο 135/2 ή ο 70-200 f4 is ? Εχει αυτη τη μαγεια οντως ο 135ρης ή ειναι παραμυθια οσα γραφονται και η χρηστικοτητα του 70-200 ειναι πιο ουσιαστικη?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.