Κουβεντα να γινεται...

Η οποία 5D συνεχιζει κανονικα και δεν εχει ακουστει τιποτε για αντικατασταση ακομη...

Γιατι το AF δεν ειναι λογος για να επιλεξεις μια μηχανη? Τα θεωρεις πολυ κοντινα σε αποδοση στις συγχρονες dslr ωστε να μην επηρεαζουν στην επιλογη?

Εξαρτάται το είδος της φωτογράφησης. Αν πρόκειται για τοπία, οικογενειακές στιγμές, στριτ, κλπ η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Αν όμως κάνεις φωτογράφηση άγριας φύσης (ζώα, πουλιά) ή σπορ) τότε μετρά και μάλιστα πολύ. Σε αυτά η 7D είναι σαφώς προτιμοτερη απο την 5 D MKII . Και προσωπικά τρέφω απεριόριστη εκτίμηση και στα δυο σώματα της CANON.

Βλασση, σημερα τι θα επερνες (ή τι θα θεωρουσατε καλυτερη αγορα σημερα) ως καλυτερο συνολικο πακετο...? D700 στα 1900Ε με τους ακριβοτερους βασικους φακους, 5D2 στα 1750Ε με FF αλλα χειροτερο AF ή 7D με 1300Ε και με τα ρεστα ενα φακο παραπανω απο τις αλλες δυο? Αν μπορεις να το συνδυασεις και με το τι τραβαω εγω (απο οσα ανεβαζω εδω) ακομα καλυτερα...

Την νικον 7000 δεν τη βαζω γιατι αν ειναι να παω σε νικον και να πληρωνω ακριβοτερους φακους, ας εχω τουλαχιστον σωμα που να ειναι τοπ (για πολυ καιρο ακομη)...

Αυτό που είναι καλύτερο για μένα το έχω δείξει με την αγορά εξοπλισμού και την επιλογή στρατοπέδου.

Για σένα όμως η κατάσταση είναι διαφορετική. Πιστεύω ότι η 7D είναι η καλύτερη επιλογή. Με έναν 70-200 /4 είτε με σταθεροποίηση εάν έχεις τα χρήματα, είτε χωρίς σταθεροποίηση αν μπορείς να δώσεις μέχρι 400 ευρώ.

Πιστεύω ότι η 7D είναι η καλύτερη επιλογή. Με έναν 70-200 /4

Eπειδη φωτογραφος δεν ειμαι, απλα βγαζω φωτογραφιες, θα το χαρω περισσοτερο λες ξοδευοντας το χιλιαρικο αντικαθιστωντας την 40D με την 7D ή προσθετοντας ενα φακο σε αυτη που εχω?

Περαν του AF, η 7αρα ειναι σημαντικη αναβαθμιση σε δυναμικο πεδιο και υψηλο iso/θορυβο εναντι της 40D (η αναλυση δεν με νοιαζει και τοσο, καλα ειναι και τα 10mp) ?

Θυμησε μου τι φακους εχεις τωρα Ηλια. Σαφεστατα και η δικη μου επιλογη αυτην την χρονικη περιοδο θα ηταν ενας φακος.

Και αργοτερα οταν παρουσιαστουν τα νεα σωματα να παρεις με το καλο ενα αναβαθμισμενο.

Η στην τελικη ενα απο αυτα τα σωματα που χαλβαδιαζεις τωρα αλλα μεταχειρισμενο και με αρκετα χαμηλοτερη τιμη. Εγω αν δεν ηταν η εργασια μου δεν θα επαιρνα ξανα δευτερο σωμα 5DII , θα περιμενα την ΙΙΙ .

Η 40αρα ειναι μια χαρα μηχανη.

Eπειδη φωτογραφος δεν ειμαι, απλα βγαζω φωτογραφιες, θα το χαρω περισσοτερο λες ξοδευοντας το χιλιαρικο αντικαθιστωντας την 40D με την 7D ή προσθετοντας ενα φακο σε αυτη που εχω?

Περαν του AF, η 7αρα ειναι σημαντικη αναβαθμιση σε δυναμικο πεδιο και υψηλο iso/θορυβο εναντι της 40D (η αναλυση δεν με νοιαζει και τοσο, καλα ειναι και τα 10mp) ?

Να πηγαινες για μια απο τις d700 και 5d θα ειχες καλο λογο να αναβαθμισεις αν θελεις τα καλα του FF .
Αλλα να πας σε κροπ απο την στιγμη που εχεις ενα πολυ καλο σωμα οπως ειναι η 40d δεν αξιζει η αλλαγη ακομα σε Κανον apsc..και το λεω αυτο επειδη εχουμε τις 40 και 60d .
Θα ειχε νοημα αν χρειαζοσουν το βιντεο των dslrs η το καλυτερο AF της 7d .Κατα τα αλλα να δωσεις ενα σκασμο χρηματα για την ελαχιστα καλυτερη δυναμικη περιοχη η την λιγο καλυτερη συμπεριφορα στα πολλα ισο της 7d θα το κανεις μαλλον επειδη βαρεθηκες την 40αρα.
Στην θεση σου θα αγοραζα τωρα τον απιστευτο 70-200/4L IS και θα σκεφτομουν για σωμα αργοτερα,οταν βγαλει η Κανον κατι ουσιαστικα καλυτερο απο την εξαιρετικη για τα γουστα μου 40d....

Ο Ηλίας τραβά κυρίως πορτρέτα και ιδέες στο δρόμο. Επίσης καλύπτει ελεύθερα κάποιες εκδηλώσεις. Είναι αυτός που λέμε ενθουσιώδης άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους.

Τα υπερεύρυγώνια πλάνα του είναι μάλλον αδιάφορα. ΔΕν τραβά κτήρια κλπ. ούτε ανοιχτά τοπία. Περισσότερο έχει την τάση να απομονώνει ανθρώπους από το φυσικό περιβάλλον ή όψεις του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης τραβά από απόσταση. Δεν είναι ακριβώς στριτεράς που θα έκανε δουλειά και με τηλεμετρική και 50 άρη φακό.

Άρα το FF μάλλον του είναι αδιάφορο. Επίσης οι υπερευρυγώνιοι. Εκείνο που θέλει είναι καλοί τηλεφακοί και καλό AF. Από αυτή την άποψη, ας ρευστοποιήσει τους 28 1.8 και 85 .18 κι άς πάρει τον 70-200 4.0 . Αν θέλει καλύτερο σώμα (και το AF της 7d είναι κλάσεις καλύτερο από αυτό της 40d ενώ ο Τάσος ισχυρίζεται ότι και αυτό της 5dmkii είναι σαφώς καλύτερο ) ας πάρει την 7D.

Θυμησε μου τι φακους εχεις τωρα Ηλια. Σαφεστατα και η δικη μου επιλογη αυτην την χρονικη περιοδο θα ηταν ενας φακος.

Και αργοτερα οταν παρουσιαστουν τα νεα σωματα να παρεις με το καλο ενα αναβαθμισμενο.

Η στην τελικη ενα απο αυτα τα σωματα που χαλβαδιαζεις τωρα αλλα μεταχειρισμενο και με αρκετα χαμηλοτερη τιμη. Εγω αν δεν ηταν η εργασια μου δεν θα επαιρνα ξανα δευτερο σωμα 5DII , θα περιμενα την ΙΙΙ .

Η 40αρα ειναι μια χαρα μηχανη.

Εχω τον 28/1,8 και τον 85/1,8 (τον 70-300 τον εδωσα και τον 18-55 δεν τον μετραω). Το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω να μου λειπει καποιο εστιακο μηκος, χρησιμοποιω μονιμως τον 85 και σε σπανιες περιπτωσεις κλειστου χωρου ή νυχτερινης βολτας περνω τον 28ρη. Οπως λεει και ο Βλασσης, πιο ευρυ απο τα 28 δεν θελω, ενδιαμεσα στα 28 και 85 δεν βλεπω να μου λειπει, αρα μενει να διαλεξω κατι πανω απο τα 85 το οποιο δεν ξερω ακομα πως να το καλυψω, ουτε αν το χρειαζομαι (δηλαδη ποσο κοντα ειναι το 135 στο 85 ή ποσο χρησιμοτερο ειναι το 2,8 του 200L απο το ζουμ του f4 70-200)...
Να παρω κανεναν μακρο και να προσθεσω δυνατοτητες, δεν με ενθουσιαζει (θελει τριποδα, ρινγκ φλας κτλ).

Τα σωματα (τα τωρινα) που λες οτι χαλβαδιαζω, δεν βλεπω να πεφτει συντομα η τιμη τους σημαντικα συν του οτι μπορω να εχω επιστροφη του φπα οποτε το μεταχειρισμενο πρεπει να ειναι εξαιρετικη προσφορα για να το προτιμησω... δηλαδη, αν καινουργια η 5D ειναι στα 1750Ε, με το 20% φπα πισω, βγαινει στα 1500... ποσο πιο κατω να τη δωσει καποιος τη δικια του, ειδικα αν ειναι σε καλη κατασταση...?

Οι καινουργιες θα ειναι σιγουρα ακριβοτερες απο τις ηδη υπαρχουσες, αρα... συμφωνω... η 40ρα ειναι ισον με δυο εικοσαρες...!!!:Banane0:

Αφου εισαι του φακου Ναθ, για πες μου... τι θα σε συγκινουσε εσενα περισσοτερο... ο 135/2 ή ο 70-200 f4 is ? Εχει αυτη τη μαγεια οντως ο 135ρης ή ειναι παραμυθια οσα γραφονται και η χρηστικοτητα του 70-200 ειναι πιο ουσιαστικη?

Ηλία και εγώ είμαι υπέρ του φακού. Στο ξαναλέω join the club 70-200 f/4(αν μπορείς τον is).
Απ'τις φωτογραφίες σου νομίζω ότι αυτό σου λείπει ορισμένες φορές, είναι να μπορείς να απομονώσεις το θέμα σου και πως θα το κάνεις καλύτερα απ'τον 70-200.

Να πηγαινες για μια απο τις d700 και 5d θα ειχες καλο λογο να αναβαθμισεις αν θελεις τα καλα του FF .
Αλλα να πας σε κροπ απο την στιγμη που εχεις ενα πολυ καλο σωμα οπως ειναι η 40d δεν αξιζει η αλλαγη ακομα σε Κανον apsc..και το λεω αυτο επειδη εχουμε τις 40 και 60d .

θα σκεφτομουν για σωμα αργοτερα,οταν βγαλει η Κανον κατι ουσιαστικα καλυτερο απο την εξαιρετικη για τα γουστα μου 40d....

Τα καλα του FF τα θελω ως προς το θεμα του θορυβου και λεπτομερειας στα υψηλα iso. Το dof πχ δεν μου λειπει και τοσο... ωστοσο θελω και καλο AF και εκει μου τα χαλαει η κανον ενω η νικον μου τα χαλαει ως προς το κοστος και των φακων και του σωματος (κραταει εκει, στα 1900Ε οταν η κανον επεσε στα 1750)... ετσι εβαλα και την 7ρα στην κουβεντα ως 3 γενιες νεοτερη απο την 40D... αλλα μαλλον στην κατηγορια αυτη, η κανον εξελιξε περισσοτερο το AF και λιγοτερο τον αισθητηρα...

Αφου λες και εσυ εξαιρετικη την 40ρα... εεε, θα το πιστεψω και μαλλον θα την κρατησω :ernaehrung004:

Ο Ηλίας τραβά κυρίως πορτρέτα και ιδέες στο δρόμο. Επίσης καλύπτει ελεύθερα κάποιες εκδηλώσεις. Είναι αυτός που λέμε ενθουσιώδης άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους.

Τα υπερεύρυγώνια πλάνα του είναι μάλλον αδιάφορα. ΔΕν τραβά κτήρια κλπ. ούτε ανοιχτά τοπία. Περισσότερο έχει την τάση να απομονώνει ανθρώπους από το φυσικό περιβάλλον ή όψεις του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης τραβά από απόσταση. Δεν είναι ακριβώς στριτεράς που θα έκανε δουλειά και με τηλεμετρική και 50 άρη φακό.

Βλασση :worshippy::grinning-smiley-043 ουτε εγω θα με περιεγραφα καλυτερα....!!!!

*Δυστυχως εδω που μενω, δεν προσφερεται για εξασκηση στην στρητ φωτογραφιση (πιο ευρυγωνιο φακο, πιο κοντινα πλανα κτλ)... δεν συμβαινει τιποτε, μα τιποτε, στην κυριολεξια...:furious3::furious3:

Άρα το FF μάλλον του είναι αδιάφορο. Επίσης οι υπερευρυγώνιοι. Εκείνο που θέλει είναι καλοί τηλεφακοί και καλό AF. Από αυτή την άποψη, ας ρευστοποιήσει τους 28 1.8 και 85 .18 κι άς πάρει τον 70-200 4.0 . Αν θέλει καλύτερο σώμα (και το AF της 7d είναι κλάσεις καλύτερο από αυτό της 40d ενώ ο Τάσος ισχυρίζεται ότι και αυτό της 5dmkii είναι σαφώς καλύτερο ) ας πάρει την 7D.

Εδω ειναι το ζουμι Βλασση...

Το FF το θελω για νυχτερινα αφλασα με τις δυνατοτητες που δινει ο μεγαλυτερος αισθητηρας. Κυριως ομως, για να εχω λιγο καλυτερη ποιοτητα ακομα και... μερα (!!!) μια και εδω που ειμαι, το εχω πει πολλες φορες, με τις συννεφιες που εχει, τα 800 iso με f2,8 τα θελεις 9 μηνες το χρονο μερα μεσημερι για να πιασεις μια ταχυτητα 1/250.

Για τον λογο αυτον ειμαι και διστακτικος ως προς τον 70-200/4 και κοιταω τον 135/2 ο οποιος ομως ειναι(?) κοντινος σε mm με τον 85 που ηδη εχω (και τα 85mm μου αρεσουν σε κροπ)... τον 200/2,8 τον φοβαμαι λογω ελλειψης σταθεροποιησης αν και τον σκεφτομαι λογω τιμης, αλλα για το ενα στοπ διαφορα θα προτιμουσα μαλλον τον 70-200/4....

Για τον ιδιο λογο σκεφτηκα και την 7ρα... ΑF...οπως λες και εσυ, το χρειαζομαι (και πολλες φορες παραπονιεμαι για προβληματα εστιασης ασχετα αν δεν ξεκαθαρισα αν φταιω εγω, ο φακος ή η μηχανη) αλλα ποσο καλυτερο ειναι? Αξιζει αλλαγη σωματος (που δεν ειναι και καινουργιο, εχει τα χρονακια του στην αγορα) μονο για ενα χαρακτηριστικο, οσο βελτιωμενο και να ειναι...? Προβληματα ....γμτ :ADFAD2:
Οπως το βλεπω θα περιμενω ανακοινωσεις για τα νεα μοντελα της κανον οταν και αν γινουν και μετα θα παρω καποιο απο τα παλια...

Τον 28ρη δεν τον δινω, μου αρεσει απο το λιγο που τον χρησιμοποιησα και χρειαζεται σε κλειστους χωρους... μονο για τον 35L θα τον αλλαζα αλλα αυτο σε μια αλλη ζωη το βλεπω να γινεται...:7SFGSFG:

Ηλία και εγώ είμαι υπέρ του φακού. Στο ξαναλέω join the club 70-200 f/4(αν μπορείς τον is)..

:flipout: Ποσοι ειμαστε ρε παιδια...? :flipout:

Δεν μπορει ολοι να κανουμε λαθος....:ernaehrung004:

Το κακο γμτ ειναι, οτι το χιλιαρικο ειναι ενα (και λειψο) και οι αναγκες περισσοτερες....:twoguns:

Να ανακεφαλαιωσω μονος μου...

Ο Ναθ ειπε φακο, αλλα δεν ειπε ποιον (υποψιαζομαι ομως :music-smiley-005:)

Ο stgeo ειπε 70-200 ή FF

O Βλασσης ειπε 70-200 ή 7D

Ο jhal ειπε 70-200

Θα περιμενω και τον Γιαννη (Σπυρου) και τον yiannaka να δω τι θα πουν, ειμαι περιεργος... :flipout::flipout:
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043-bye--bye-

Εχω τον 28/1,8 και τον 85/1,8 (τον 70-300 τον εδωσα και τον 18-55 δεν τον μετραω). Το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω να μου λειπει καποιο εστιακο μηκος, χρησιμοποιω μονιμως τον 85 και σε σπανιες περιπτωσεις κλειστου χωρου ή νυχτερινης βολτας περνω τον 28ρη. Οπως λεει και ο Βλασσης, πιο ευρυ απο τα 28 δεν θελω, ενδιαμεσα στα 28 και 85 δεν βλεπω να μου λειπει, αρα μενει να διαλεξω κατι πανω απο τα 85 το οποιο δεν ξερω ακομα πως να το καλυψω, ουτε αν το χρειαζομαι (δηλαδη ποσο κοντα ειναι το 135 στο 85 ή ποσο χρησιμοτερο ειναι το 2,8 του 200L απο το ζουμ του f4 70-200)...
Να παρω κανεναν μακρο και να προσθεσω δυνατοτητες, δεν με ενθουσιαζει (θελει τριποδα, ρινγκ φλας κτλ).

Τα σωματα (τα τωρινα) που λες οτι χαλβαδιαζω, δεν βλεπω να πεφτει συντομα η τιμη τους σημαντικα συν του οτι μπορω να εχω επιστροφη του φπα οποτε το μεταχειρισμενο πρεπει να ειναι εξαιρετικη προσφορα για να το προτιμησω... δηλαδη, αν καινουργια η 5D ειναι στα 1750Ε, με το 20% φπα πισω, βγαινει στα 1500... ποσο πιο κατω να τη δωσει καποιος τη δικια του, ειδικα αν ειναι σε καλη κατασταση...?

Οι καινουργιες θα ειναι σιγουρα ακριβοτερες απο τις ηδη υπαρχουσες, αρα... συμφωνω... η 40ρα ειναι ισον με δυο εικοσαρες...!!!:Banane0:

Αφου εισαι του φακου Ναθ, για πες μου... τι θα σε συγκινουσε εσενα περισσοτερο... ο 135/2 ή ο 70-200 f4 is ? Εχει αυτη τη μαγεια οντως ο 135ρης ή ειναι παραμυθια οσα γραφονται και η χρηστικοτητα του 70-200 ειναι πιο ουσιαστικη?

Ξερεις οτι εγω ειμαι πρακτικος.....

Οταν συναντω κατι ΚΟΡΥΦΑΙΟ δεν το αποχωριζομαι για ντεμεκ καταστασεις. Εχω και εγω εναν πραγματικα υπεροχο 135αρη (τον zeiss contax f2.8 και μαλιστα 2 !! κομματια ) αλλα και παλι ειναι τετοια η πολυχρηστικοτητα του αντιπαλου φακου που δεν βγαινει ΠΟΤΕ απο την τσαντα μου που τον χρησιμοποιω μονο σε γυρισματα ως prime λυση.

Για την περιπτωση σου ο φακος ειναι ΕΝΑΣ ουτε καν αυτος χωρις την σταθεροποιηση......

Μεγεια σου :D

υγ

Και αντε να περιμενεις μετα απο αυτον τον 24-70 ή οποιοδηποτε αλλο μεσαιο ζουμακι βγαλει η Canon (24-105 πχ ή κατι τετοιο.)

υγ2

Στην θεση σου θα ξεφορτωμουν τα παντα εκτος των 28,85 και θα αγοραζα και εναν 50αρη 1,4 σιγα σιγα . Με 3 Primes στα 28,50,85 συν τον φακο που πρεπει να εχεις ηδη παραγγειλει γινεσαι αστακος για το ειδος της φωτογραφιας που κανεις .

Και ΚΥΡΙΩΣ βαζεις τις βασεις να σταθεροποιησεις εναν εξοπλισμο που ακομα και σε FF να πας στο μελλον θα εισαι ηδη ετοιμος με την προσθηκη του μεσαιου ζουμ και ισως ενος ευρυγωνιου.

Μια εναλλακτικη , που την ειχα δοκιμασει για λιγο... canon 7D + Sigma 50-150 f/2.8
Ταχυτατη εστιαση , μικρος φακος σχετικα και οικονομικος (αμα τον βρεις πια) .

Τον ιδιο φακο ψαχνω εδω κι ενα χρονο για την Σονυ Α65, αλλα εχει καταργηθει πια και δεν τον βρισκεις .

ΜΑζι με τον Sigma 16-50 f/2.8 OS ή Ταμρον VC αντιστοιχο , εχεις ενα καταπληκτικο συστημα, ικανο για ολα

Αλλη λυση , πιο οικονομικη, η Α65 μαζι με τον νεο sony 16-50 SSM f/2.8 + Minolta 70-210 f/4
Δεδομενου οτι η A65 εχει πολυ καλο stabilizer στο σωμα, εχεις αντιστοιχο αποτελεσμα , με ΠΟΛΥ μικροτερο κοστος.

Last edited:
Αυτος ο σιγμα 50-150/2,8 (ή και ο τοκινα 50-135/2,8) πρεπει να ειναι αυτο που λενε must have lenses... δεν εχω διαβασει πουθενα αρνητικο σχολιο απο τα λιγα που κοιταξα για κανενα απο τους δυο... χωρια οτι -ειδικα σε FF- το ευρος ειναι πολυ βολικο...

Για την περιπτωση που κρατησεις την 40αρα:
Αν εκει που ζεις εχει συνηθως λιγο φως θα σε προβληματισει ο απλος 70-200 με το f4 και τα πολλα mm ,τον απλο εχουμε και ειναι δυσκολο οταν πεφτει το φως ...αλλα ειναι απιστευτος για τα λεφτα του και αυτος.
Ο IS ομως ειναι αλλο πραγμα , αν τον αντεχεις οικονομικα ,πηγαινε στο καταστημα που προτιμας και τραβα μερικες φωτογραφιες σε οτι mm και f νομιζεις , δες τες στο μονιτορ και καλοριζικος.