οι δυο φακοί δεν παίζουν σε FF μηχανές, είναι φακοί για crop σώματα, κι αυτός είναι ο λόγος που το βούλωσα και δεν είπα τίποτε γι αυτούς.
Σωστο, αυτο μου ξεφυγε....
Τώρα για τα σώματα.... έχεις ένα πρόβλημα με το AF που δεν έχεις ανακαλύψει και αρκετές φορές σου χαλά ολόκληρη φωτογράφηση. Δεν ξέρω αν το έλυσες, αλλά μάλλον όχι, αλλιώς θα μας το έλεγες. Είχαμε καταλήξει ότι ήταν ή θέμα τεχνικής ή θέμα σώματος. Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να αλλάξεις σώμα.
Τωρα, να πω τη μαυρη αληθεια, λεγες μερες πριν τα χριστουγεννα, εριξα μια τουμπα στη μηχανη :twoguns: και εχω την εντυπωση οτι... βελτιωθηκε η εστιαση, αλλα λογω διακοπων και χάλια καιρου, δεν ειχα την ευκαιρια να τον δοκιμασω συστηματικα ωστε να δω αν εγινε κατι... εχασα και το φετινο γκαλα οπου θα ηταν καλη ευκαιρια για τεστ...:furious3:
Η ανάγκη για αισθητήρα με καλή συμπεριφορά στα σκοτεινά είναι ένα σοβαρό θέμα. Για τα δικά μου μάτια η 7d φθάνει αξιοπρεπώς στα 2500, η 5d mkii στα 3200 (ανάλογα με το θέμα) και η d700 στα 4000 αλλά και πάλι ανάλογα με το θέμα.
Δεν με ενοχλει ο θορυβος στη 40ρα (καλη ειναι), οσο το λεγομενο λασπιασμα στα 800 και στα 1600 (ακομα και σε απογευματινο φως). Αν εχω καλο 1600 απο οποιαδηποτε μηχανη σε αυτο το θεμα, θα ημουν ικανοποιημενος...
Ο 85 1.8 κάνει ένα καλό συνδυασμό, δεν νομίζεις; Επίσης έχω επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα του is αφού αρκετές φορές τραβάς ανθρώπους σε κίνηση (π.χ. μόδα, γκαλά, συναυλίες) άρα το is και το vr είναι ανώφελα σε σχέση με τα καθαρά 2 στοπ που σου δίνει ο 85άρης.
Γι αυτο και κοιταω και προς τον 135/2
Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η αλλαγή των εστιακών αποστάσεων με την αγορά ενός σώματος FF είναι πολύ σημαντικό θέμα για να το πάρεια αψήφιστα. Ουσιαστικά εκεί που ήθελες τον 84άρη, τώρα θέλεις τον 135άρη. Με τον 85άρη θα τραβάς ανθρώπους στα 3-5 μέτρα για να έχεις το ίδιο πλάνο. Εύκολο; Πιστεύω ότι μάλλον σου είναι πιο εύκολο να αλλάξεις φακούς παρά τεχνική.
Αλλος ενας λογος για τον 135... καποια στιγμη θα παμε ολοι στο FF πιστευω... εκει θα σκεφτω και την αλλαγη του 85 με εναν 50ρη (σε αντικατασταση του 28ρη που επισης μου αρεσει σε κροπ).
Για μένα η περίπτωση SONY A65 είναι επίσης καλή, αλλά εκεί θα πρέπει να δεις αν τη συνηθίσεις έυκολα τη μηχανή. Έχεις εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Προσωπικά για δυο ώρες που έπαιξα με μια Α55 δεν ένιωσα άνετα , άρα δεν τράβηξα καλές λήψεις.