Κουβεντα να γινεται...

Υπάρχουν και οι Panasonic 20mm f1.7 και 25mm f1.4 για τα 50mm που λες, αμφότεροι πολύ καλοί. Δεν θα έχεις focus peaking βέβαια :p

υπαρχει και η πανασονικ G3/G2/G1 που ειναι μονο για φωτογραφιες και εχουν και ματακι.
Α Υπαρχει και το συστημα της samsung:)))
H Πρωτη της μιρορλες παντως ηταν πολυ καλη απο εργονομια

Αν και ακόμα η Κ-01 είναι σε στάδιο δοκιμών οι πρώτες εντυπώσεις στο AF λένε ότι περίπου σαν την GF1 αρα είναι πιο αργή από G3 και ότι αυτή η ταχύτητα θα είναι ο στόχος για το αρχικό επίσημο firmware

Οι samsung πιστευω ειναι οι πιο παρεξηγημενες μηχανες... δεν εχω ασχοληθει, αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι κλασεις ανωτερες απο τις άλλες αντιστοιχες (σε αρκετες παραμετρους), απλα ειναι.... samsung....!!!!

Η πανασονικ G3 δειχνει καλη, κυριως για το ματακι που εχει αλλα και για το οτι διαβαζω οτι ειναι βελτιωμενη και στα υψηλα iso, κατι στο οποιο επασχαν οι πανασονικ απο την εποχη των ΤΖ... ωστοσο, εχει μικροτερο αισθητηρα απο την πενταξ και δεν ξερω τι φακους μπορει κανεις να βρει... (αν και ολο και κατι θα υπαρχει στους φακους οποτε μενει να δουμε το AF και να ζυγισω μεγεθος αισθητηρα εναντι ενσωματωμενου VF)...

Περιπου σαν την G1 στο AF ε...? Παντα το φοβαμαι αυτο, οπου μπαινει το design (σχεδιαστες, μοντελα, αρτιστες κτλ κτλ) η λειτουργικοτητα παει περιπατο... ιδωμεν...

Καλά μην νομίζεις ότι έχω άποψη τι σημαίνει αυτό σαν ταχύτητα καθώς ούτε την G1 ούτε την GF3 έχω δει ότι διαβασα από ένα pentax group στην Σιγκαπουρη που τους έχουν δώσει μια Κ-01 σου λεω . Γενικά σαν εμφάνιση ο send είχε μάλλον δικιο οι πολύ αρνητικές κριτικές της αρχής ήταν υπερβολικές. Σε μαυρο είναι μια χαρά ενώ με κανένα silver limited πλησιάζει το κούκλα

Last edited:
Μου περασε απο το μυαλο, να δωσω τον 85/1,8 και να παρω τον 100/2,8L is macro...

Περαν του χρηματικου, σε AF θα ειμαι το ιδιο (ισως και καλυτερα χρησιμοποιωντας τo focus limiter) και θα κερδισω σε μακρο και σταθεροποιηση... το μεγαλυτερο εστιακο μηκος δεν με ενοχλει, μια και ειμαι του... τηλεφακου...

Αξιζει αραγε η αλλαγη.....?

....ή παλι μπαινω στα χωραφια του 70-200/4/is και το μονο που κερδιζω ειναι ενα στοπ και λιγο μακρο που δεν ειμαι και τοσο φαν...?

Hλια, με εχεις κουρασει παρα πολυ. Τοσο, που σκεφτομαι να στον κανω δωρο...

Χε χε... γμτ και ειπα να περιμενω λιγο παραπανω... :smash:

...αλλα κι εσυ δεν με διαβαζεις... (ή δεν με καταλαβαινεις/ετε οπως τα γραφω :AFADF0:)

Αμ πως....

... και μη λες μεγαλα λογια περι εστιασης... ολα τα σφαζω, ολα τα μαχαιρωνω... ηδη εχω προβλημα (τεχνικης) με τη χρηση του στο δρομο...

Οι 3 πρωτες που εβαλα απο την εκθεση μοτοσυκλετων ειναι με αυτον (446, 447, 448)...

Ε... και ετσι για το καλο, οχι οτι βγαινει κανενα συμπερασμα αλλα... "κουβεντα να γινεται" (που λεει και ο τιτλος)... προσπαθησα να βρω δυο παρομοιες και απο φωτιστικες συνθηκες και αποσταση ληψης...

με τον 85/1,8

85 by 1L1as, on Flickr

με τον 70-200/4is

70-200 by 1L1as, on Flickr

Τωρα που το παρατηρω, πρεπει να βελτιωσω την επεξεργασια μου... πολυ μονοτοτονη μου φαινεται... διαφορετικες μερες ληψης, διαφορετικος φακος, ιδια χρωματα... :smash:

Πρεπει να βρω κανενα πρησετ... :idea:

Αμα εισαι μαγκας, καντον να μην εστιασει.

Προσπαθησα, αλλα μαλλον δεν...

Το is σιγουρα αποδιδει παραπανω απο ικανοποιητικα... ευκρινεια/οξυτητα πρεπει να ειναι οπως λενε ολοι, κορυφη (δεν εχω ακουσει ουτε διαβασει για τον συγκεκριμενο φακο να υπαρχουν sample variations, παντως και ο δικος μου ξυριζει)... και απο χρωματα -θελω να τον δω ακομα- αλλα δεν πιστευω να εχει ουτε υποψια προβληματος...

Γενικως, ευχαριστημενος απο την επαφη μαζι του εως τωρα...

Εδω στα 200mm στο χερι, με 1/30 και 1/25.... !!!!!

_MG_9507_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_9525_dpp by 1L1as, on Flickr

..(και δοκιμαζα και κατι presets για χρωμα και για softening στο δερμα, οποτε θα μπορουσε να εχουν ακομα περισσοτερη ευκρινεια αν το πηγαινα πιο απλα)