Κουράστηκα..

Re: Απάντηση: Κουράστηκα..

Eδω βρισκεται .... αναμεσα μας .... :proud:
και ευλογει τα πλανεμενα μυαλα μας .... :proud:
με την απειρη Μακροθυμια και Σοφια Του. :proud:

Οταν ερθει η ωρα .... θα μιλησει ! :rolleyes:
ελπιζω οχι με μορφη αστεροειδουs κολοσσιαιων διαστασεων

Σσσσσσστ ... :flute: .... μην τρολλαρεις πολυ !

Οργιζεται οταν το ψαχνουμε με τα ματια, οταν φωνασκουμε ασκοπως,
oταν ξεφευγουμε του σκοπου που ενσαρκωθηκαμε σ'αυτο το φορουμ,
.... θελει εσωτερικη αναζητηση. :rolleyes:

Σσσσσσστ ... :flute: .... μην τρολλαρεις πολυ !

Οργιζεται οταν το ψαχνουμε με τα ματια, οταν φωνασκουμε ασκοπως .... θελει εσωτερικη αναζητηση. :rolleyes:
αυτη η εσωτερικη αναζητηση με οδηγησε στο συμπερασμα οτι ..ναι οντωs δεν μπορειs να Τον δειs, δεν εχει μορφη και ουτε πνευμα ειναι.
Θεs να το συζητησουμε αλλου? νωριs ειναι ακομα... πεs σε ποιο νημα. στα διαστημικα?

Υπάρχουν και Θεοί και δαίμονες.
Οι λινουξάδες για παράδειγμα δεν πιστεύουν στα τροφοδοτικά και στα καλώδια αλλά πιστεύουν σε deamons (π.χ. Music Player Deamon -MPD). Προσπαθούν να βελτιώσουν τον ήχο του raspberry Pi τα τελευταία 3 χρόνια και δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα σε ότι αφορά τον ήχο της συγκεκριμένης συσκευής. Δεν αναφέρω παραδείγματα για να μην λάβω νέα προσβλητικά μηνύματα , ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που τους υποστηρίζουν ηθικά, με κολακευτικά σχόλια για να συνεχίσουν το έργο τους, ακόμα και οικονομικά με donations για να μην ξενυχτούν πάνω από τον υπολογιστή τους χωρίς να βγάζουν μία.
Τον χαϊεντά που πλήρωσε και έμαθε και που ίσως κάποια στιγμή μας υποδείξει να αγοράσουμε ένα νέο ηχείο ή ένα καλύτερο επώνυμο dac με εξωτικά υλικά και καλώδιο, θα τον θεωρήσουν ορισμένοι είτε χαζό, είτε εύπιστο (κοινώς "ψημάρι).
Όσοι ενοχλούνται με τις υπερβολές ας αλλάξουν καλύτερα άθλημα.
Δεν γίνεται όμως να εγκαταλείπεις την καλή παρέα την ώρα που ο Νίκος (Salas) μας προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του και χωρίς οικονομικό όφελος τα νέα δημιουργήματά του, τα νέα shunt τροφοδοτικά χαμηλού θορύβου SSLV1.3 - The Ultra-BIB που διατίθενται ήδη από προχθές σε Group Buy μέσω της diyaudio.com (http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/322596-gb-salas-sslv1-3-ultra-bib.html).

Το γνωρίζω ότι αναφερόμενος στους «λινουξάδες» γενικολογείς και δεν αναφέρεσαι συγκεκριμένα στον Tuxx.
Αυτός άλλωστε ποσώς ενδιαφέρεται για την βελτίωση του ήχου του Raspberry.
Το μόνο που προσπαθεί είναι να περιορίσει το λειτουργικό σύστημα στα απολύτως απαραίτητα, αφιερώνοντας παράλληλα τους περισσότερους διαθεσίμους πόρους στην αναπαραγωγή.
Τώρα αν απ’ αυτό προκύπτει βελτίωση του ήχου είναι άλλο θέμα..
Η ένσταση μου αφορά «Τον χαϊεντά που πλήρωσε και έμαθε».
Η πείρα δεν είναι γνώση, άλλωστε η πείρα μπορεί να οριστεί και σαν η επανάληψη των ιδίων λαθών.
Δυστυχώς για τους έχοντες, η γνώση δεν αγοράζεται – αποκτιέται.
Και για να την αποκτήσει κανείς θέλει κόπο καθώς και να θυμάται ότι το μυαλό μας είναι σαν το αλεξίπτωτο : δουλεύει όταν είναι ανοικτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κουράστηκα..

Το γνωρίζω ότι αναφερόμενος στους «λινουξάδες» γενικολογείς και δεν αναφέρεσαι συγκεκριμένα στον Tuxx.
Αυτός άλλωστε ποσώς ενδιαφέρεται για την βελτίωση του ήχου του Raspberry.
Το μόνο που προσπαθεί είναι να περιορίσει το λειτουργικό σύστημα στα απολύτως απαραίτητα, αφιερώνοντας παράλληλα τους περισσότερους διαθεσίμους πόρους στην αναπαραγωγή.
Τώρα αν απ’ αυτό προκύπτει βελτίωση του ήχου είναι άλλο θέμα..
Η ένσταση μου αφορά «Τον χαϊεντά που πλήρωσε και έμαθε».
Η πείρα δεν είναι γνώση, άλλωστε η πείρα μπορεί να οριστεί και σαν η επανάληψη των ιδίων λαθών.
Δυστυχώς για τους έχοντες, η γνώση δεν αγοράζεται – αποκτιέται.
Και για να την αποκτήσει κανείς θέλει κόπο καθώς και να θυμάται ότι το μυαλό μας είναι σαν το αλεξίπτωτο : δουλεύει όταν είναι ανοικτό.

Επειδή το φόρουμ μας είναι και τεχνικό, η κάθε προσπάθεια βελτίωσης του ήχου μίας συσκευής που προτείνεται, είτε με τροποποίηση του S/W είτε του Η/W, θα πρέπει να κρίνεται κατά την ταπεινή μου γνώμη εκ του αποτελέσματος.
Σχετικά με το παράδειγμα που ανέφερα σε προηγούμενη συζήτηση για το linux και τις αντίστοιχες διανομές (distros) για το Raspberry Pi, επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με όλες τις γνωστές διανομές από τις πρώτες μέρες ανάπτυξης μέχρι και σήμερα, το δικό μου γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι διαφορές στον ήχο δεν προέρχονται τόσο από το S/W όσο από το H/W. Οι διαφορές στο s/w εντοπίζονται κυρίως στο User Interface και στη διαχείριση των music libraries. H αναπαραγωγή ενός μουσικού PCM αρχείου (16-bit /44.1KHz) με οποιαδήποτε διανομή, από τις πρώτες εκδόσεις έως την τελευταία, δεν παρουσιάζουν κάποια σημαντική αντιληπτή διαφοροποίηση. Ισως οι διαφορές που λέμε ότι ακούμε να είναι της κατηγορίας του Placebo.
Δεν έχει τόση σημασία αν το τραγούδι παίζει σε μία CPU ή αν η επεξεργαστική ισχύς μοιράζεται δυναμικά σε 4 CPUs.
Μια τυφλή δοκιμή πάντα βοηθάει στο να καταρρίπτονται οι μύθοι.
Δεν κατηγορώ κανένα, απλά πιστεύω ότι είναι άδικο να θεωρούν κάποιοι ότι προσφέρουν σημαντικότερο έργο και γνώση από τους "χαϊεντάδες".
Μάθαμε πόσο καλά παίζουν τα ακριβά συστήματα από εκείνους που τα αγόρασαν.

Ας καταθέσω λοιπόν και εγώ το δικό μου γενικό συμπέρασμα.
Το hobby του HiEnd είναι ένα πολυδιάστατο hobby που χαίρει διάφορων «αποκωδικοποιήσεων».
Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ότι το hobby του HiEnd είναι καταρχήν τεχνικό θέμα, που υπακούει σε φυσικούς κανόνες και όχι σε μεταφυσικούς, μαύρες μαγείες κλ.π.
Έτσι ακουστές διαφοροποιήσεις στο αποτέλεσμα, που προκαλούνται από αλλαγές στην ηχητική αλυσίδα και θέλουμε να είναι επαναλήψημες και με καθολική εφαρμογή, οφείλουν να είναι τεχνικώς επεξηγήσημες.
Οι ακουστές διαφοροποιήσεις που μένουν απλώς στην διαπίστωση της ύπαρξης τους – χωρίς την ανάλογη τεχνική τους επεξήγηση - είναι αδιάφορες έως τυχαίες και θα παραμείνουν με τυχαία εφαρμογή - έως να επεξηγηθεί επαρκώς το αίτιο που τις προκάλεσε.

Τελικά - πάντα προσωπικά μιλώντας - δεν με ενδιαφέρει το ότι ακούω διαφορά π.χ. αλλάζοντας ένα τροφοδοτικό, αλλά το γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά, ώστε ενδεχομένως να καρπωθώ μόνιμα τα οφέλη της.

Ο Χαϊεντάς λοιπόν που πρεσβεύει το «ότι» προτάσσοντας μάλιστα ως τεκμηρίωση του, τα λεφτά που ξόδεψε, τα χρόνια της πείρας / εμπειρίας του, τα χρυσά αυτιά του ή δεν ξέρω τι άλλο, με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Ο Χαϊεντάς που προσφέρει γνώση εξηγώντας επαρκώς το «γιατί» της διαφοροποίησης, χαίρει και της εκτίμησης μου και της υποστήριξης μου.

Το θέμα με αυτούς τους τελευταίους είναι αφενός ότι αν θέλεις να τους καταλάβεις πρέπει να καθίσεις και να διαβάσεις (είπαμε – τεχνικό το θέμα) και αφετέρου είναι λίγοι και «χαλώντας την σούπα» γίνονται λιγότεροι …

Ο κάτοχος μιας κεφαλής Miyajima Zero που δεν διαθέτει τεχνικές γνώσεις θα είναι δύσκολο να σου τεκμηριώσει με τεχνικές μεθόδους τις διαφορές που έχει η συγκεκριμένη κεφαλή με μία Audio Technica AT95.
Δεν θα μπει καν στη διαδικασία σύγκρισης των δύο κεφαλών αν του ζητηθεί να το τεκμηριώσει. Τη δουλεία αυτή οφείλουν να την απαντήσουν οι πιο ειδικοί.

Ο Χαϊεντάς λοιπόν που πρεσβεύει το «ότι» προτάσσοντας μάλιστα ως τεκμηρίωση του, τα λεφτά που ξόδεψε, τα χρόνια της πείρας / εμπειρίας του, τα χρυσά αυτιά του ή δεν ξέρω τι άλλο, με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Ο Χαϊεντάς που προσφέρει γνώση εξηγώντας επαρκώς το «γιατί» της διαφοροποίησης, χαίρει και της εκτίμησης μου και της υποστήριξης μου.
A γεια σου!!!
Εδω εχουν γινει ολοκληρες μαχες για το επικο δογμα ....."τι εμπειριες εχεις απο ζωντανη μουσικη"

Και του απαντησα του αχαρακτηριστου....."και οι νταλικες πανε καθε μερα στην Γερμανια,γερμανικα δεν μαθαινουν ομως!!!

Ο κάτοχος μιας κεφαλής Miyajima Zero που δεν διαθέτει τεχνικές γνώσεις θα είναι δύσκολο να σου τεκμηριώσει με τεχνικές μεθόδους τις διαφορές που έχει η συγκεκριμένη κεφαλή με μία Audio Technica AT95.
Δεν θα μπει καν στη διαδικασία σύγκρισης των δύο κεφαλών αν του ζητηθεί να το τεκμηριώσει. Τη δουλεία αυτή οφείλουν να την απαντήσουν οι πιο ειδικοί.

Άρα όσο αυτός ο κάτοχος της Miyajima Zero εκφράζει μια προσωπική του προτίμηση, βασισμένη στα προσωπικά του βιώματα, στον προσωπικό του χώρο, με τα προσωπικά του μηχανήματα, είναι παντελώς άχρηστος στον κάτοχο της Audio Technica AT95 που θέλει να αναβαθμίσει τον ήχο του.

Και εάν τελικά ο δεύτερος «ψηθεί» από τις όμορφες περιγραφές του πρώτου και την αγοράσει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι με αυτό το σκεπτικό το αποτέλεσμα θα είναι θέμα τύχης.

Και αν είναι «καλό» τότε να ξέρει οτι "έτυχε" – δεν πέτυχε.
Και αν είναι «κακό», ζωή να’χει η προσφιλής (γιατί άραγε) διαδικασία της τράμπας…

Είναι λάθος το παράδειγμα με την νταλίκα. Το ζητούμενο δεν ήταν ποτέ η νταλίκα να μάθει γερμανικά , όσες φορές και να είχε πάει στη Γερμανία.
Το ζητούμενο ήταν η ασφαλής μεταφορά του φορτίου και του οδηγού στη Γερμανία.
Επομένως και από το ιδανικό ηχητικό σύστημα περιμένουμε την ασφαλή μεταφορά μας στην μουσική νιρβάνα και όχι να μάθει το ηχείο μας να τραγουδάει σαν την Diana Krall ή την Σακίρα :flipout:

Last edited:
Και η παρουσια σε συναυλιακους χωρους αποσκοπει στην μουσικη απολαυση και οχι στην συλλογη ακουστικων μνημων (ποιες??),για να κανουμε μετεπειτα τους χρυσαυτιαδες!!
Βεβαια αφου συμφωνουμε στα βασικα (σεβασμος στα θελω του αλλου ) δεν εχει και πολυ νοημα η συζητηση μας, αλλα απο σενα ολο και κατι καλο προκυπτει απο τα γραφομενα σου.
Αν δε, ειχες ακομα την ορεξη να γραφεις οπως παλια, τοτε θα δικαιωνες και το νικ σου!!:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κουράστηκα..

Άρα όσο αυτός ο κάτοχος της Miyajima Zero εκφράζει μια προσωπική του προτίμηση, βασισμένη στα προσωπικά του βιώματα, στον προσωπικό του χώρο, με τα προσωπικά του μηχανήματα, είναι παντελώς άχρηστος στον κάτοχο της Audio Technica AT95 που θέλει να αναβαθμίσει τον ήχο του.

Και εάν τελικά ο δεύτερος «ψηθεί» από τις όμορφες περιγραφές του πρώτου και την αγοράσει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι με αυτό το σκεπτικό το αποτέλεσμα θα είναι θέμα τύχης.

Και αν είναι «καλό» τότε να ξέρει οτι "έτυχε" – δεν πέτυχε.
Και αν είναι «κακό», ζωή να’χει η προσφιλής (γιατί άραγε) διαδικασία της τράμπας…

Συμφωνώ .
Την ευθύνη της κακής επιλογής την αποδίδεις στον κάτοχο της Audio Technica AT95.
Να συμπληρώσω ότι αυτό που συχνά συμβαίνει είναι ο κάτοχος της AT95 να απαξιώνει τον κάτοχο της Miyajima Zero και να θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κεφαλή είναι υπερεκτιμημένη, κι ας μην την είχε ακούσει ποτέ στη ζωή του, στο δικό του σύστημα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Κουράστηκα..

Και η παρουσια σε συναυλιακους χωρους αποσκοπει στην μουσικη απολαυση και οχι στην συλλογη ακουστικων μνημων (ποιες??),για να κανουμε μετεπειτα τους χρυσαυτιαδες!!

Ισως, εκείνος που σου το είπε να εννοούσε ότι χωρίς να ξέρεις πως παίζει το βιολί ζωντανά, πως μπορείς και κρίνεις ότι το βιολί ακούγεται πιο σωστά (ή καλύτερα) με το shunt τροφοδοτικό συγκριτικά με το παλμοτροφοδοτικό της εταιρείας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κουράστηκα..

Συμφωνώ .
Την ευθύνη της κακής επιλογής την αποδίδεις στον κάτοχο της Audio Technica AT95.
Να συμπληρώσω ότι αυτό που συχνά συμβαίνει είναι ο κάτοχος της AT95 να απαξιώνει τον κάτοχο της Miyajima Zero και να θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κεφαλή είναι υπερεκτιμημένη, κι ας μην την είχε ακούσει ποτέ στη ζωή του, στο δικό του σύστημα.

Αν ο πρώτος την χρησιμοποιεί σε φορητό πικάπ δεκαετίας 60 – το καταλαβαίνω.
Αν πάλι ο πρώτος την έχει βάλει αγγελία – το καταλαβαίνω επίσης.
Ειδάλλως αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό του ...

Re: Απάντηση: Re: Κουράστηκα..

Ισως, εκείνος που σου το είπε να εννοούσε ότι χωρίς να ξέρεις πως παίζει το βιολί ζωντανά, πως μπορείς και κρίνεις ότι το βιολί ακούγεται πιο σωστά (ή καλύτερα) με το shunt τροφοδοτικό συγκριτικά με το παλμοτροφοδοτικό της εταιρείας.
Μεγαλο (και πολυσυζητημενο) θεμα ανοιγουμε ....αλλα ας ξαναγραψω μερικες σκεψεις μου.
Οκ ακουσα ενα βιολι ζωντανα.
Ποιο βιολι?
Το ταδε, το δεινα ή το παραλο, που εχουν ολα τον δικο τους ηχο?
Που ξερω ποιο απο ολα ειναι ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ.
Υπαρχει ενα μαγαζακι στην Δραπετσωνα που καθε Τεταρτη παιζουν τα φιλαρακια μου.
Παιζουν 2 μπουζουκια 3-4 κιθαρες και ΚΑΘΕ οργανο εχει το δικο του ηχο.
Τους εχω ηχογραφησει με ενα καλουτσικο Tascam και οντως πιανει τις διαφορες .
Αρα?...παλι αδιεξοδο...ποιος ειναι ο ηχος της κιθαρας?
Παμε στο Μεγαρο....που καθομαστε???....στο κεντρο ,στο πλαϊ,πισω πισω,...παλι αλλος ηχος.
Εχω παρευρεθει σε στουντιο-προβαδικο ,που στο ιδιο χωρο παιζαν 2 ντραμς με ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικο
Εχω σπιτι μου δυο ντεφια (το μονο οργανο που κοπαναω!!!) και τα δυο εχουν ΑΛΛΟ ηχο
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αναφερθω στις συναυλιες ή σε μαγαζια με ηλεκτρικο ηχο.

Αρα που με βοηθαει η ακροαση ζωντανης μουσικης, στην κριση μου για ενα μηχανημα???

Μονο ΧΟΝΤΡΙΚΑ μπορω να εχω μια μυρωδια ,πως ηχει το καθε οργανο.

Και το μονο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι,τις δυναμικες και τον ηχο που ειχε η ντραμς διπλα μου,ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΜΑΤΑΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ:drummer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κουράστηκα..

Αν ο πρώτος την χρησιμοποιεί σε φορητό πικάπ δεκαετίας 60 – το καταλαβαίνω.
Αν πάλι ο πρώτος την έχει βάλει αγγελία – το καταλαβαίνω επίσης.
Ειδάλλως αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό του ...

Αν ο πρώτος χρησιμοποιεί την Miyajima Zero σε φορητό πικάπ δεκαετίας κι εγώ καταλαβαίνω ότι θα έχει πρόβλημα, ή πολλά λεφτά, ή μας δουλεύει, ή μας προκαλεί για τον προσέξουμε.
Μια επίσκεψη στην έκθεση του Μονάχου, ακόμα και διαδικτυακή, θα μας βοηθήσει να δούμε ποιες είναι οι νέες τάσεις στην αγορά Hi-End.