Κουτι/μπαουλο για αποθηκευση καυσοξυλων.

Nektarios2015

AVClub Fanatic
4 March 2015
10,384
Σταθερα κολλημενος με το κοντρα πλακε. Αγορασα ενα κινεζικο 15mm αρι, 14αρι στη πραγματικοτητα, με 37 εφτιαξα με το μισο μια κατασκευη που θα σας δειξω αλλη στιγμη μιας και δεν τη φωτογραφισα. Ετσι περισσεψε ενα κομματι 112*122 και σημερα εφτιαξα ενα κουτι για καυσοξυλα που ηθελα απο καιρο.
τελικες διαστασεις 61*38*38.

Ετσι
μετρησα, σχεδιασα και υπολογισα και ηρθε η ωρα της κοπης.
Θελω να προσθεσω οτι αυτη τη φορα οι κοπες μου ηταν ακομη ποιο ακριβεις και αλανθαστες. Του πηρα τον αερα του δισκοπριονου, αν και μου τρωει χρονο το σημαδεμα.

Αφου εγινε το κουτι, εκλεισε με κολλα, καρφια και βιδες ηρθε η ωρα του χωρισματος σε καπακι και κυριο σωμα. Δισκοπριονο παλι και τεχνικη που ειδα στο youtube, φυσικα.

Μεντεσεδες απο προσφατα αποξυλωμενο πατζουρι

Εδω εχω ενα θεμα που πρεπει να λυσω. Οι μεντεσεδες δεν ειναι σταθερα στερεωμενοι μεταξυ τους και με το ανοιξε κλεισε τσουλανε στο πειρο και φευγει απο τη θεση του το καπακι. Οποιαδηποτε ιδεα ευπροσδεκτη.

Και ετοιμο το κουτι.

Τωρα ειναι στο βαφειο και πιστευω αυριο να καταφερω να το τελειωσω και να σας δειξω το τελικο αποτελεσμα.

Εδω εχω ενα θεμα που πρεπει να λυσω. Οι μεντεσεδες δεν ειναι σταθερα στερεωμενοι μεταξυ τους και με το ανοιξε κλεισε τσουλανε στο πειρο και φευγει απο τη θεση του το καπακι. Οποιαδηποτε ιδεα ευπροσδεκτη.

Βίδωσε ένα λαμάκι στα αριστερά του δεξιού κάτω μεντεσέ πρόσωπο με τον μεντεσέ που έχει το καπάκι ...

Nektarios2015.jpg

Μηπως μπορεις να ανοιξεις τους μεντεσεδες και να προσθεσεις καμμια ροδελα ισα-ισα στο μεγεθος του πυρου για να φρακαρει και να μην τσουλαει.

Άλλη λύση για τους μεντεσέδες είναι να αντικαταστήσεις τους πείρους με ντιζα κατάλληλης διατομής ( Μ8? Μ10? κάπου εκεί νομίζω) και δυο παξιμάδια ασφαλείας δεξιά -αριστερά για να μην είναι πολύ σφιχτός ο πείρος.

Και μια παρατηρηση,εφοσον το εχεις κλειση με νοβοπανοβιδες απο οτι βλεπω,γιατι βαζεις και σφιγκτηρες ? με ξυλοκολα και νοβοπανοβιδες μετα,νομιζω δεν χρειαζονται σφιγκτηρες.

Ακουμπα την δεξια πλευρα του μπαουλου στον τοιχο και δεν θα φευγει το καπακι. Σε γωνια θα εχεις το μπαουλο ουτως η αλλως, οχι μεσ'την μεση.

Ωραια ιδεα με τους μεντεσεδες του παραθυρου και γενικοτερα το μπαουλακι!

Μήπως να έκοβες με τον τροχό τα κάθετα μεταλλικά και μετά να γύρναγες τον ένα μεντεσέ 180 μοίρες

Οι πιροι δεν βγαινουν απο την αλλη οποτε δεν μπορω να κανω ποντα. Αυτο με τη ντιζα το σκεφτηκα αλλα ποιος μπλεκει...το λαμακι προκρινεται μιας και δεν θα ειναι σε γωνια.
Οσο για τη κολλα, βιδες σφικτηρες. Οι σφικτηρες μπηκαν για να εφαρμοσουν τα ξυλα και να τα βιδωσω μετα. Η φωτογραφια ειναι καπου εκει αναμεσα χρονικα.

Aφου δεν μπαινει το μπαουλο σε γωνια, βρες ενα τροπο να παχυνεις τον πειρο. Φορεσε του ενα λεπτο τουλι, κατι λεπτο, και σπρωξε τον μεσα.

Απάντηση: Re: Κουτι/μπαουλο για αποθηκευση καυσοξυλων.

Οι πιροι δεν βγαινουν απο την αλλη οποτε δεν μπορω να κανω ποντα. Αυτο με τη ντιζα το σκεφτηκα αλλα ποιος μπλεκει...το λαμακι προκρινεται μιας και δεν θα ειναι σε γωνια.
Οσο για τη κολλα, βιδες σφικτηρες. Οι σφικτηρες μπηκαν για να εφαρμοσουν τα ξυλα και να τα βιδωσω μετα. Η φωτογραφια ειναι καπου εκει αναμεσα χρονικα.

Σου πρότεινα το λαμάκι (και μια μικρή αλουμινένια γωνιά κάνει) γιατί δεν είσαι της τελειότητας :>) ...

Μία άλλη προσέγγιση είναι :

Κόβεις με ένα τροχό τον λαιμό μέχρι να αποκαλυφτεί η τρύπα που ολισθαίνει ο πείρος στον ένα μεντεσέ που έχει το καπάκι και αφαιρείς και τον αντίστοιχο πείρο.

Βάζεις μια μηχανόβιδα με το κατάλληλο μήκος (ή μια ντίζα) 8μμ ή 10 μμ με τυφλό παξιμάδι/(ια) και ροδέλες απλές και ασφαλείας τύπου ελατηρίου για να έχει ελαστικότητα η σύνδεση και να μην ξεβιδώνει το τυφλό παξιμάδι(ια)

Εναλλακτικά μπορείς να βιδώσεις παξιμάδι στην μηχανόβιδα με κλειστό το καπάκι και να το κολλήσεις (ηλεκροκόλυση, ηλεκτροσυγκόλληση ...) πάνω στον μεντεσέ που έχει το καπάκι με αποτέλεσμα να ξεβιδώνει όταν ανοίγεις το καπάκι και να βιδώνει όταν το κλείνεις.

ετοιμο το μπαουλο!
απλα λογω ελλειψης βιδων και μιας δεν βρηκα αλλες μαυρες εβαλα ξυλοβιδες στους μεντεσεδες τις οποιες μαλλον θα βαψω.

Eνεργειακο τζακακι βλεπω! Μια χαρα και το μπαουλακι, πολυ ωραιο εγινε.

Εχω και γω ενα τετοια σομπα εδω και καμμια δεκαρια χρονια, και εκανα το λαθος να μην την παρω με ανεμιστηρα....Μεγα λαθος. Η αποδοση της αυξανεται κατακορυφα με το ανεμιστηρι.
Τωρα, οποτε την αναβω, εχω διπλα και εναν ανεμιστηρα...ugly

Τι σομπα εχεις μιχαλη, γιατι και η δικια μου περνει δικο της ανεμιστηρα αλλα δεν θεωρησα οτι θα εχω καποιο επιπλεον οφελος παρα μονο θορυβο και ροη αερα. Η σομπα αποδιδει και ζεσταινει ολο το χωρο μου. Ισως με τον ανεμιστηρα να γινοταν λιγο ποιο γρηγορα.

Δεν θυμαμαι ακριβως, ειναι μια Αυστριακη μαρκα, οταν ειχαν πρωτοελθει οι ενεργειακες σομπες στην Ελλαδα. Μου κοστισε λιγο ακριβα τοτε αλλα εβγαλε τα λεφτα της μεσα σε 3 χρονια σε σχεση με το καλοριφερ.
Ο ανεμιστηρας κατευθυνει τη ζεστη σε μερη που ισως να μην πηγαινε, η να πηγαινε πολυ αργοτερα, λογω των ανεπαισθητων εσωτερικων ρευματων.

Hark δηλαδη? η δικιαμου ειναι lanordica svezia. Κοντα στο διχιλιαρο βγηκε μαζι με τα μπουρια και τη καμιναδα. Αυτο με τα ρευματα βοηθαει το ανεμιστηρι, ετσι ειναι.

Oχι δεν ειναι hark. Εμενα μου κοστισε κοντα στα 3000 ευρω μαζι με μπουρια και τοποθετηση. Λογικο, καθως ηταν απο τις πρωτες που ειχαν εμφανιστει. Τωρα οι τιμες εχουν εκλογικευτει.
Καμιναδα ευτυχως δεν χρειαστηκε, το μπουρι βγηκε σε μια καμιναδα ψησταριας που εχω στο μπαλκονι.