Κράματα Μετάλλων για Φακούς και όχι μόνον !!!

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
37,332
Βριλήσσια
Aυτα τα μικρουλια ειναι εργα τεχνης χωρις υπερβολη. Ειχα δει παρομοια, χειροποιητα και καπου αλλου αλλα δεν θυμαμαι που. Καπου στο CPF σε νημα για τους μικροτερους φακους(?).
Το ακριβο ειναι σχετικο τη στιγμη που αγοραζεις κατι ιδιαιτερο και ξεχωριστο που δεν το εχει ολη η πλεμπα.

Αν και εγω δεν εχω φτασει σε αυτο το εξεζητημενο σημειο ακομα, θα ηθελα σε καποια στιγμη να αποκτησω κατι παρομοιο, φακουδακι μεγεθους και σχηματος σφαιρας απο 45αρι:))

Re: Veleno Designs - Quantum DD-D2-Ti

Χιώτη άσε , βγάζει και μεγάλα .... αυτό είναι λίγους μήνες πρίν , έφυγαν σα ζεστό ψωμί !!!

Thud Ti.jpg

Thud Ti side.jpg

* 58mmx155mm
* 2.8 amp/280ma two mode driver with memory
* Cree XM-L T6-3C
* 18650 (provisional 2xcr123 support)
* E series compatible
* Spring loaded contacts
* Fully potted driver cavity
* McClicky switch w/ LOTC
* 6 2x12mm tritium tubes in the cooling fin
* 6 1.5x6mm trits in the tailcap
* 6 tritium electronic switch also available
* 20 available estimated shipping early April

Price:
$999.99 USD including shipping via EMS
$15.00 per 2x12mm trit installed
$8.50 per 1.5x6mm trit installed
$110.00 for titanium 6 trit electronic switch

Mπρουτζινο ε?!! Εντυπωσιακο και ακριβο αλλα τουλαχιστον εχει free shipping :-)

Τα μικρα ομως μου αρεσουν περισσοτερο. Μπορεις και να τα εχεις μαζι σου.

Mπρουτζινο ε?!! Εντυπωσιακο και ακριβο αλλα τουλαχιστον εχει free shipping :-)

Τα μικρα ομως μου αρεσουν περισσοτερο. Μπορεις και να τα εχεις μαζι σου.

ΤΙΤΑΝΙΟ το καλύτερο κράμα . Ναι τα μικρά είναι μπιζουδάκια.

Ομορφο αλλα μονο για το σαλονι... το τιτανιο ΔΕΝ ειναι το καλυτερο κραμα για φακους...αντιθετα ειναι οτι χειροτερο (μιας εχει την χειροτερη θεμοαπαγωγη) απλα σου δινει την ψευδαισθηση του αφθαρτου επειδη ειναι αρκετα σκληρο αλλα εμφανισιακα παλι φθειρεται ΠΟΛΥ ευκολα.

Δεν είπα οτι το τιτάνιο είναι το καλύτερο κράμα γαι φακούς , είπα οτι είναι το καλύτερο κράμα τιτανίου , άλλο πράγμα . Επίσης ακριβώς λόγο του οτι είναι κράμα εμπεριέχει δηλαδή κι άλλα μέταλλα το καθιστά πολύ καλή λύση για φακούς απλά είναι ακριβό. Φυσικά και τα κράματα τιτανίου έχουν ποιότητες με ότι αυτό συνεπάγεται. Για θέμα ομορφιάς για μένα δεν υπάρχει σύγκριση αλλά πάλι αυτό είναι υποκειμενικό , πχ δεν μου αρέσουν καθόλου τα μπρούτζινα.

Κοιτα χωρις καμια διαθεση να σου την πω ομως αυτο ακριβως ειπες.Δεν ειπες οτι ειναι το καλυτερο κραμα τιτανιου.Και τι ακριβως εννοεις ειναι κραμα.φυσικα και ειναι κραμα... τα αλλα μεταλλα που το καθιστουν ιδανικο για φακους ποια ειναι δηλαδη;
Φιλικα!

Eγω παντως καταλαβα οτι ειναι το καλυτερο κραμα τιτανιου και οχι απαραιτητα το καλυτερο κραμα γενικοτερα για φακους, αλλα απο αποψη ομορφιας.

Δεν αξιζει ομως αντιπαραθεση γιαυτη την λεπτομερεια, την στιγμη που συζηταμε για εξεζητημενους φακους οπου ολα ειναι θεμα γουστου και σαφως υποκειμενικα.

Απάντηση: Re: Veleno Designs - Quantum DD-D2-Ti

Κοιτα χωρις καμια διαθεση να σου την πω ομως αυτο ακριβως ειπες.Δεν ειπες οτι ειναι το καλυτερο κραμα τιτανιου.Και τι ακριβως εννοεις ειναι κραμα.φυσικα και ειναι κραμα... τα αλλα μεταλλα που το καθιστουν ιδανικο για φακους ποια ειναι δηλαδη;
Φιλικα!

Eγω παντως καταλαβα οτι ειναι το καλυτερο κραμα τιτανιου και οχι απαραιτητα το καλυτερο κραμα γενικοτερα για φακους, αλλα απο αποψη ομορφιας.

Δεν αξιζει ομως αντιπαραθεση γιαυτη την λεπτομερεια, την στιγμη που συζηταμε για εξεζητημενους φακους οπου ολα ειναι θεμα γουστου και σαφως υποκειμενικα.

Κύριοι καμία αντιπαράθεση κάθε άλλο , ο lupin εξέφρασε αυτο που κατάλαβε , κι εγω απλα εξήγησαν αυτο που ήθελα να πω, μπορει όντως να μην εκφραστικά σωστά στο αρχικό πόστ αλλα στην τελική είναι αυτο που εξήγησα μετέπειτα και αυτο που κατάλαβε κι ο Χιωτης . Δεν υπάρχει κανένα θέμα κάνουμε συζήτηση . Σίγουρα έχει μέσα αλουμίνιο και κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι , το συζητούσαν σε άλλο νήμα στο cpf !

Πάντα φιλικά !

Last edited:
Απάντηση: Veleno Designs - Quantum DD-D2-Ti

vaskal , ευχαριστώ για το review.
όμορφος φακός. και έμενα μου αρέσουν πολύ οι μικροί φακοί και πλέον δεν αγοράζω ότι να είναι και εγώ τώρα. χόρτασα μάλλον ( σχεδόν 4 χρόνια έχω το μικρόβιο ). αγοράζω μόνο τους φακούς που μου αρέσουν από λες τις πλευρές όσο το δυνατόν γίνεται. τώρα για τους φακούς απο τιτάνιο - συνήθως το κράμα περιέχει 96% τιτάνιο , είναι φυσικά πολύ όμορφοι, έχουν κύρος και αξία, αλλά είναι για ράφι, για επίδειξη, για συλλογή. στην συχνή και σκληρή χρίση γρατζουνανε πολύ εύκολα ( πιο σκληρό είναι το ατσάλι ) και έχουν πολύ κακή θερμοαπαγωγη. αλλά μου αρέσουν και σε μένα :)
τα εχω στο ραφι. χα-χα.
καλορίζικος φίλε!

Απάντηση: Veleno Designs - Quantum DD-D2-Ti

Γεια σου ρε Θοδωρή , ευχαριστώ . Αλλά θα ήθελα επ ευκαιρία να σας βάλω λίγα λόγια για το Τιτάνιο.

κοιτα συμφωνα με αυτο το αρθρο το κραμα (αν εχει χρησιμοποιηθει αυτο) που θα το εκανε ιδανικο για φακους ,συμφωνα και με αυτο που ειχες πει πριν ,ειναι το 96% τιτανιο και το...4% αλουμινιο.Δηλαδη το 4%θα εκανε την θερμοαπαγωγη ; δεν νομιζω φιλε μου.ΕΓΩ θεωρω οτι οταν μιλαμε για 96%ποσοστο σε ενα κραμα, ειναι δεδομενο οτι οι ιδιοτητες θα εξαρτωνται απο αυτο και οχι απο το 4% το οποιο στην τελικη ειναι και το υλικο που φτιαχνονται και ολοι σχεδον οι φακοι!!!

κοιτα συμφωνα με αυτο το αρθρο το κραμα (αν εχει χρησιμοποιηθει αυτο) που θα το εκανε ιδανικο για φακους ,συμφωνα και με αυτο που ειχες πει πριν ,ειναι το 96% τιτανιο και το...4% αλουμινιο.Δηλαδη το 4%θα εκανε την θερμοαπαγωγη ; δεν νομιζω φιλε μου.ΕΓΩ θεωρω οτι οταν μιλαμε για 96%ποσοστο σε ενα κραμα, ειναι δεδομενο οτι οι ιδιοτητες θα εξαρτωνται απο αυτο και οχι απο το 4% το οποιο στην τελικη ειναι και το υλικο που φτιαχνονται και ολοι σχεδον οι φακοι!!!

Κύριοι καλημέρα σας !

6Al/4V titanium construction
αυτό είναι το κράμα που χρησιμοποιήτε στους φακούς , τουλάχιστο τους καλούς απο τιτάνιο, είναι grade 5 και όπως θα δείτε έχει περιεκτικότητα σε τιτάνιο 88-89 % , το βασικό του μειονέκτημα σε σχέση με άλλα κράμματα για φακούς είναι η απαγωγή της θερμότητας , ναι εκεί υστερεί , υστερεί σε σχέση με το ατσάλι και σε άλλα με μικρή όμως διαφορά και με μεγάλο κέρδος το βάρος . Σε κάθε περίπτωση δε λέω οτι είναι το ότι καλύτερο σε σύγκριση με άλλα μέτταλα , αλλά παραμένει για μένα κορυφαίο για αυτά που προσφέρει.

το καλυτερο θερμοαγωγφικο υλικο για τους φακους ειναι το αρχαιο Ελληνικο μικροκεραμικο υλικο.

Αλλα δεν γινεται να το εχουμε γιατι ειναι πανακριβο. Οσο αναφορα το τιτανιο, τα εχει ολα. Θερμοαπαγωγη καλη (οχι την καλυτερη) ελαφρυ και σκληρο.

Ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε.

Αν καποιος ειναι μαγκας να χρησημοποιησει το μικροκεραμικο υλικο. Και αν καποιος μου πει οτι αν πεσει κατω θα σπασει τοτε θα πρεπει να ανατρεξει καλυτερα στην Αρχαια Ελλαδα και στο υλικο αυτο.

Ποιο είναι αυτό το μικροκεραμικό?
->Aluminum … Gold … Copper … Silver->
Από μέταλλα για θερμική αγωγιμότητα

ειναι ακριβως το ιδιο υλικο που βρεθηκε στη θασο, και στον Ναο του Απολλωνα στην Δηλο.

Αυτο το μικρο κεραμικο υλικο ηταν μια φαση του απλου πηλου το οποιο με ενα τροπο που ακομα και σημερα η οι φιλοι μας στην NASA χρησημοποιουν για αλοιφη στα σκαφη τους.

Απλα πραγματα και απλα λογια. Ειναι πηλος νανοτεχνολογιας.

Προ ημερων εψαχνα να βρω κατι παρομοιο αλλα το κοστος του ακομα ειναι παρα πολυ υψηλο. Αντικειμενο 100 γραμμαρια μπορει να πεσει απο υψος 2 μετρων και να μην σπασει.

Δεν υπαρχουν φυσικα συγκρισεις για την θερμικη αγωγιμοτητα.

Το αποτελεσμα του πηλου νανοτεχνολογιας ειναι ενα γυαλινο σκουρο μπλε, το οποιο σε διαφορες θερμοκρασιες μπορει να παρει περετερω χρωματα οπως χρυσο.

Μακαρι η τιμη του οπως και η επεξεργασια του να πεσει και να ειναι πιο ευκολη.

Μακαρι να το δουμε σε φακους του μελλοντος οπου και οι μπαταριες θα κρατανε για μηνες και τα λεντ θα ειναι πιο μικρα και πιο φωτεινα.

μεχρι τοτε καλη τυχη με τις 10 μπαταριες και βαρυ φακο.

Έχει ανοίξει μια φοβερή , κατά τη γνώμη μου , κουβέντα για τα κράματα μετάλλων που κάνουν για φακούς ( και όχι μόνο ), στο νήμα της Veleno Design , επειδή είναι κρίμα να χαλάμε εκείνο το νήμα αν γίνεται ας μεταφέρει κάποιος διαχειριστής τα σχετικά μηνύματα εδώ .

Που αλλού εκτός απο τη δική μας κατηγορία θα μπορούσε να φιλοξενηθεί μια τόσο χρήσιμη κουβέντα ;;;;

Επειδή παρακολούθησα τη διαφωνία και επειδή δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεστε, θα σου πρότεινα να μη μάχεσαι τόσο πολυ υπερασπιζόμενος τη γνώμη σου, τουλάχιστον στο περιβάλλον ενός φόρουμ.
Όσοι διαβάζουν τα μηνυματα σας μπορούν να ξεχωρίσουν το "σωστό" από το "λάθος", χωρίς να εννοώ ότι είσαι σωστός η λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες για τα κράματα μετάλλων.
Συνεπώς, εξήγησε μας εμπεριστατωμένα αυτο που κατά η γνώμη σου είναι σωστό.
Είμαι σίγουρος ότι αν συζητούσατε πρόσωπο με πρόσωπο, θα συμφωνουσατε στα περισσότερα.
Με τα λόγια αυτά εκπροσωπώ τον εαυτό μου μόνο και κανένα άλλο μέλος του φόρουμ.
Πολυ φιλικά.

Νομίζω οτι υπήρξε παρεξήγηση , δεν τσακώθηκα με κανένα και νομίζω οτι και κανείς δε τσακώθηκε μαζί μου . Απο κει και πέρα να τονίσω οτι ούτε έμπορος μετάλλων είμαι ούτε τίποτα κάνουμε μια κουβέντα , σίγουρα θα υπάρξουν διαφωνίες αλλά μέσα στα πλαίσια του λογικού. Τέλος όπως είπα και στο άλλο νήμα βασικός παράγοντας είναι η αισθητική του καθενός μας που είναι τελείως υποκειμενική.
Ο λόγος που άνοιξα αυτό το νήμα είναι για να μοιραστούμε γνώσεις - γνώμες πάνω στο θέμα , εκτός του να καθαρίσουμε το άλλο νήμα, και λυπάμαι που βγήκε προς τα έξω κάτι σαν έντονη αντιπαράθεση , που ΔΕΝ υπήρχε !

Κανενας δεν τσακωνετε! Επειδη διαφωνουμε δεν σημαινει οτι μαλωνουμε κιολας:violent-smiley-030:Ισως και εγω και ο φιλος vaskal να ειμαστε λιγο ισχυρογνωμονες χαχαχαααα!!!
Χωρις πλακα ειναι σημαντικο ο καθενας παρολο που εχει διαφορετικη γνωμη:argue: να λεει αυτο που πστευει και οπως πολυ σωστα ειπε ο φιλος zeremefico ο καθενας εκτος του οτι βγαζει τα συμπερασματα του
κατεμε κερδιζει και κατι αλλο πιο σημαντικο : μπαινει πιθανον στο τριπακι να δει πια γνωμη ειναι πιο σωστη και ετσι αποκτα και bonus καποιες γνωσεις.Εμενα μου αρεσει παντως!...δεν σημαινει οτι παντα θα συμφωνουμε!-bye-