Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Το ξύδι το δοκίμασα σε μια πολύχρωμη σαλάτα.
Μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, παντζάρι, πιπεριά, κρεμμύδι φρέσκο.
Μαζί με ελαιόλαδο έκανε ένα ωραίο μείγμα.
Έστω κι αν δεν έγινε κρασί, άξιζε το ξύδι που έγινε.

Έχει λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα κρασί που μου είχε αρέσει πολύ εvφανισιακα έχει πολύ καιρό, αλλά τελικά ποτέ δεν αγόραζα για διάφορους λόγους….
Μιλάω για το Caramelo του Τσανταλη, όμορφο μπουκάλι, και όμορφο όνομα.
Η γεύση θα έλεγα αλλιώτικη, δεν μπορώ να το συγκρίνω με κάτι άλλο. Διαβάζω ότι παρασκευάζεται από πρώιμα σταφύλια και ίσος γι αυτό να έχει διαφορετική γεύση… σας το συνιστώ…
Tzimisce, ακόμα περιμένουμε να μας μιλήσεις για τα αποκτήματα σου……

Tzimisce, εγώ αυτό που περιμένω να μου πεις είναι για τα Gewurztraminer. Επίσης είδα σε ένα site ότι και άλλα ελληνικά οινοποιεία παράγουν Gewurztraminer, εκτός από το Diofiloi που μας είπες…

LENGA 2007 ΑΒΑΝΤΙΣ Gewurztraminer

Κτήμα Βιβλία Χώρα Gewurztraminer

Εγώ, όθα δομίκασα, κανένα δεν ήταν gurwmanr... geztwur.... Αυτό !... <χιπππς>

Του Hugel θέλω να το δοκιμάσω μαζί με του Blanc για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Για να μη σου πω και με ένα Ελληνικό...

Για να δοκιμάσω όμως 3 μπουκάλια κρασί, ή θα πρέπει να έχω μεγάλη παρέα που να γνωρίζει ή να καταντήσω σαν τον Bios! :flipout:

Πφφ! Καλά ήταν μωρέ όλα τα παλιόκραθα! *ΧΙΚ*

Άσε που θα πιω τελικά 60 - 70 ευρώ σε κρασί μέσα σε ένα βράδυ αλλά οι συμφορουμίτες θα συνεχίζουν να μου τη λένε επειδή πλήρωσα 400 ευρώ για ένα interconnect! :flipout:

Last edited:
Μιάς και είναι ο καιρός τους επαναφέρω το σχετικό νήμα

Ένα και μοναδικό για μερακλήδικους ουρανίσκους

attachment.php

Attachments

• dark_rose.jpg
    dark_rose.jpg
    135.3 KB · Views: 98
Αφου ο Βασιλης ξανανοιξε το θεμα αυτο θα του πω πως προσφατα ετυχε να δοκιμασω ενα syrah απο την πατριδα του την Ευβοια και συγκεκριμενα το κτημα Αβαντις και μου επεσε το σαγονι.

IMHO πρεπει να ειναι απο τα κορυφαια κρασια του ειδους του και αυτην την εποχη ειμαι σε αναζητηση για να κανω καβα για τα Χριστουγεννα...:4603:

Attachments

• Syrah.jpg
    Syrah.jpg
    47 KB · Views: 19
καλησπερα σε ολους,μηπως παιδια μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη μαυροδαφνη,σε τιμη οχι πολυ ψηλη?

Ξερετε μ'αρεσει η μαυροδαφνη πολυ,αλλα δεν ξερω πως να ψωνισω μια καλη!

Η μαυροδάφνη,παράγεται σε συγκεκριμένη περιοχή της Πάτρας,γι´αυτό ανήκει στα κρασια με ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης-άν και στα τελευταία χρόνια την φτιάχνουν και στην Κεφαλλονιά.

Επομένως πάς για την ορίτζιναλ...

maurod_b.jpg

Υπάρχει η του Τσάνταλη με 7 ευρά κι είναι αρκετά καλή.Υπάρχουν και μπουκάλια με πάνω απο 50 ευρά...

Εχω παρει του Τσανταλη,καλη ηταν,καμια αλλη μαρκα οικονομικη για αλλαγη?

Οχι ομως με 50 ευρω!

Δοκίμασε αυτήν την ξηρή κεφαλλονίτικη παραλλαγή,που είναι και σχετικά πρόσφατη ή την αποκάτω με την πρωτότυπη συσκευασία.

85281-DSCN0777.JPG

659_1.jpg

Ευχαριστω dipie

τι λεει η πρωτη,"οργιων"???

Μην πιω και εχουμε αλλα!!!:D:D:D

μπορω να τη βρω ευκολα η πουλιεται σε ειδικα σημεια?

Η δευτερη ειναι και Πατρων,ε?Που μπορω να τη βρω και αυτη?

Πράγματι, αυτές τις μέρες πάμε όλοι και ψωνίζουμε κρασιά…. Μόλις διάβασα και σε ένα άλλο θέμα, για εξορμήσεις στην Β. Ελλάδα να λέει ο Βλάσης για μια ταβέρνα στην Καστοριά που έχει πάνω από 500 είδη κρασιού….. μάλλον θα φροντίσω να το επισκεφτώ αυτές τις μέρες μιας και θα είμαι Κοζάνη.

Έμαθα ότι ο Μπουταρη έβγαλε καινούρια κρασιά… ένα από αυτά είναι το GEWÜRZTRAMINER. Ποικιλία η οποία ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών ποικιλιών και δίνει κρασιά με πλούσιο άρωμα ροδοπέταλων, εξωτικών φρούτων και γλυκών μπαχαρικών, γεμάτη γεύση και πικάντικο χαρακτήρα. Δεν το έχω βρει σε μερικές κάβες που πήγα, αλλά σκοπεύω να πάω στην πηγή, στην Νάουσα την πρωτοχρονιά.

Επίσης δεν ξεχνάω τα κρασιά του κτήμα Τσελεπου… όλα είναι εξαιρετικά αν και λίγο τσιμπημένα…. Και τα βρίσκουμε στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ…….

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΨΩΝΙΑ!!!!!

Πράγματι, αυτές τις μέρες πάμε όλοι και ψωνίζουμε κρασιά…. Μόλις διάβασα και σε ένα άλλο θέμα, για εξορμήσεις στην Β. Ελλάδα να λέει ο Βλάσης για μια ταβέρνα στην Καστοριά που έχει πάνω από 500 είδη κρασιού….. μάλλον θα φροντίσω να το επισκεφτώ αυτές τις μέρες μιας και θα είμαι Κοζάνη.

Έμαθα ότι ο Μπουταρη έβγαλε καινούρια κρασιά… ένα από αυτά είναι το GEWÜRZTRAMINER. Ποικιλία η οποία ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών ποικιλιών και δίνει κρασιά με πλούσιο άρωμα ροδοπέταλων, εξωτικών φρούτων και γλυκών μπαχαρικών, γεμάτη γεύση και πικάντικο χαρακτήρα. Δεν το έχω βρει σε μερικές κάβες που πήγα, αλλά σκοπεύω να πάω στην πηγή, στην Νάουσα την πρωτοχρονιά.

Επίσης δεν ξεχνάω τα κρασιά του κτήμα Τσελεπου… όλα είναι εξαιρετικά αν και λίγο τσιμπημένα…. Και τα βρίσκουμε στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ…….

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΨΩΝΙΑ!!!!!

Δήμητρα πρόσεχε, δεν είναι στην Καστοριά, είναι στο δρόμο από Αμύνταιο προς Καστοριά (μέσω Κλεισούρας). Είναι στο χωριό Σκλήθρο, πάνω στο δρόμο λίγο μετά τον Αετό (ο Αετός είναι το χωριό που στρίβουμε για Νυμφαίο, εσύ θα συνεχίσεις ευθεία). δες και http://www.tavernathomas.gr/menu1.html το μενού και η κάβα http://www.tavernathomas.gr/menu2.html.

Το gewurtz... δεν μου άρεσε.