sTeLiTo
AVClub Enthusiast
Τα κοκκινα κρασια συνηθως πινονται σε μεγαλυτερα ποτηρια, για να αναδεικνυονται τα αρωματα τους.
ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ (Τοπικός Οίνος Τυρνάβου Λευκός Ξηρός)
Οίνος προερχόμενος από αυστηρή επιλογή σταφυλιών των ποικιλιών ροδίτης και μπαντίκι που καλλιεργούνται στην επαρχία Τυρνάβου. Είναι κρασί με φρουτώδη αρώματα, δροσερό, ευκολόπιοτο και με έντονη επίγευση. Σερβίρετε στους 8-10 C. Συνοδεύει ελαφριά πιάτα, λευκά κρέατα και τυριά.
CYΛΛΕΚΤΙΚΟΝ
Ευγενικό λευκό κρασί από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής μας. Δημιουργείται από τις ποικιλίες Ροδίτης και Μοσχάτο Αμβούργου, η οινοποίηση του οποίου γίνεται με τη διαδικασία blanc de Noir (Λευκή οινοποίηση από Ερυθρές ποικιλίες). Οίνος που χαρακτηρίζεται από το πλούσιο άρωμα λουλουδιών, τη γεμάτη γεύση και το διαυγές χρώμα του. Πίνεται φρέσκο στους 8-10 °C και συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, ψάρια, λευκά κρέατα, σαλάτες.
OINOΘΟΗ
Οίνος σπάνιος αποτέλεσμα παντρέματος τριών (3) ποικιλιών με ξεχωριστές ιδιότητες: Αγιωργίτικο Νεμέας, Θεσσαλικό Μοσχάτο Αμβούργου και Cabernet Sauvignon. Είναι βαθυκόκκινο και απόλυτα ισορροπημένο κρασί, με γεύση ώριμων φρούτων και βελούδινο χαρακτήρα. Παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, εκλεκτό κυνήγι και πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 18 °C.
Άρχισα να την ψάχνω με τα κρασιά γύρω στο 85 κυρίως με φίλους απο τη σχολή μετά το εργαστήριο οινολογίας που κάναμε τότε.
Ποιο ειναι το κρασι που χρησιμοποιειται στην Θεια Κοινωνια? Νομιζα οτι ηταν η μαυροδαφνη αλλα η δοκιμη της με απογοητευσε..
Χατζημιχάλη ίσως??? Καπνίας?Πριν κάποιο καιρό σε κάποιο εστιατόριο μου πρότειναν ένα λευκό καπνιστό που μου άρεσε πάρα πολύ. Έχει κάποιος υπόψη του ποιο μπορεί να ήταν;
Επ; Συνάδελφε;
Μα το 1985 δεν είχε ιδρυθεί ακόμη η σχολή οινολογίας στα ΤΕΙ Αθήνας...
Αν δεν κάνω λάθος ιδρύθηκε κάπου το 1987-88...
Εγώ πέρασα το 91
Εγω παντως την παρασκευη ελεγα να επισκευτω το κτημα του Γεροβασιλειου στην Επανωμη![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.