Κρυφά Μενού τηλεοράσεων

Re: Απάντηση: Κρυφά Μενού τηλεοράσεων

Μήπως από αυτά τα κρυφά μενού(Service menu) μπορούμε να αλλάξουμε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων μας όπως είναι τα:
1. Ms(Miliseconds)
2. Σάρωση
3. Αντίθεση(Από 50.000 προς 1 σε λίγο μεγαλύτερη...)
κ.τ.λ.

Η απάντηση στο 1 και το 2 είναι όχι, καθώς αποτελούν χαρακτηριστικά του υλικού και όχι λογισμικού. Όσον αφορά το 3, εάν η τηλεόραση καλιμπραριστεί από κάποιον ειδικό, μέσω του service menu, θα προκύψει βελτιωμένος λόγος αντίθεσης, μόνο που τα νούμερα που δίνουν οι κατασκευαστές δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα...

Δες και εδώ το post #20
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=34603&page=2

Ρε παιδιά δεν καταφέρνω να μπω στο service menu της Sony μου. Έχω το θηρίο 70''R2000 SXRD. Γνωρίζει κάποιος να μου πει τον κωδικό?

Έχω την εντύπωση πως ισχύει ότι και για τις LCD της εταιρίας:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=433257&postcount=33

Μήπως από αυτά τα κρυφά μενού(Service menu) μπορούμε να αλλάξουμε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων μας όπως είναι τα:
1. Ms(Miliseconds)
2. Σάρωση
3. Αντίθεση(Από 50.000 προς 1 σε λίγο μεγαλύτερη...)
κ.τ.λ.

Όχι

Υπάρχει τρόπος να να να ανακαλύψουμε τον αληθινό νούμερο αντίθεσης της κάθε τηλεόρασης?
Και αν ναι ποιος είναι αυτός?

Ο μόνος τρόπος είναι η μέτρηση, αλλά το νούμερο θα αλλάζει ανάλογα με την μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί. Στην ουσία μετράς πόσο φωτεινό είναι το λευκό, μετά πόσο φωτεινό είναι το μαύρο και διαιρείς τα δύο αποτελέσματα.

ΚΩΔΙΚΟΙ SERVICE MENU

Γεια σας φιλοι φορουμιτες.
Ερωτηση.Για να μπεις στο service menu της Sony KDL-40W4500,πρεπει να πατησεις πρωτα το πληκτρο(?) display.Εγω δεν βλεπω κανενα τετοιο πληκτρο στο remote control.Που οφειλετε η στραβομαρα μου...
Ευχαριστω.-bye-

Re: ΚΩΔΙΚΟΙ SERVICE MENU

Μήπως το έχει σαν ... i ?

Γεια χαρά.
Όχι, το τηλεχειριστήριο δεν έχει τέτοιο πλήκτρο.
Ίσως κάποιος κάτοχος της ίδιας τηλεόρασης θα μπορούσε να βοηθήσει?
Ευχαριστώ.-bye-

Το πλήκτρο Νο 21 θα εννοείς (επάνω το πρώτο αριστερά)

koumpimx1.jpg

Απάντηση: ΚΩΔΙΚΟΙ SERVICE MENU

Μήπως γνωρίζει κανείς το service menu.για την
Philips 21PT-5302/15

Εχω την sony40w4000... To πληκτρο display είναι το μαύρο πάνω αριστερά στο τηλεκοντρόλ και έχει τα σύμβολα όπως ακριβώς φαίνονται στο πιο πάνω πόστ (πλήκτρο 21)... Το πλήκτρο είναι μαύρο κι όχι άσπρο όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα και αλλάζει τις πληροφορίες που εμφανίζονται (πχ.ρολόι)...

koumpimx1.jpg
[/quote]

Γεια σας.
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2009!

Τελικά μπήκα στο service menu της KDL 40W4500.
Η σειρά τον πλήκτρων είναι η εξής.
i 5 vol+ power
Το power είναι το πράσινο πλήκτρο άνοιγμα – κλείσιμο της τηλεόρασης.
Το i όπως στο διάγραμμα
Δεν είχα χρόνο για να κάνω πειράματα με τις ρυθμίσεις. Μετά τις γιορτές.
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.-bye-

Υπάρχει τίποτα για την LG 32lg7000?
Και τέλος αν γνωρίζει κάποιος από που μπορούμε να βρούμε το τελευταίο επίσημο firmware update για το συγκεκρημενο μοντέλο της lg καθότι στο επίσημο σάϊτ της lg δεν το έχει.
Ευχαριστώ πολύ.

Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να μπω στο κρυφό μενού και να δω τις ώρες λειτουργίας της 22" LG3050;