Είναι αλήθεια πως η κατασκευή λαμπάτων ενισχυτών έχει τη δική της μαγεία. Για μένα η σύνδεση σημείων και η ελάχιστη χρήση πλακετών, η σωστή διευθέτηση και τα κατάλληλα υλικά, είναι τα συστατικά που συντελούν σε μια επιτυχή κατασκευή. Έτοιμος λοιπόν για το επόμενο μηχάνημα, που αυτή τη φορά θα είναι μια κατασκευή με ΚΤ88 σε διάταξη ΡΡ. Φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κι άλλων λυχνιών. Το θέμα είναι ότι ακόμη δεν έχω καταλήξει αν αυτό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα ή να κατευθυνθώ σε ΚΤ120 ΡΡ. Γενικά προτιμώ μικρότερη ισχύ και πιο ευαίσθητα ηχεία, αλλά ακόμη προβληματίζομαι και θα ήθελα να ακούσω διαφορετικές απόψεις.
Ένα δεύτερο ζήτημα, είναι η επιλογή της κατάλληλης λυχνίας. Εδώ η εμπειρία παίζει κάποιο ρόλο, παρά το γεγονός ότι η απόδοση μιας λυχνίας εξαρτάται από την όλη κατασκευή. Φυσικά παίζουν ρόλο και τα χρήματα που διαθέτει κανείς, γι'αυτό και ψάχνω δύο λύσεις, την ακριβή πχ Sophia Electric και την οικονομική λύση πχ JJ, Sovtek etc
Στο θέμα των μετασχηματιστών εξόδου, πιστεύω στην Lundahll αν και με τους φθηνούς Edcor στην EL84PP κατασκευή έμεινα ικανοποιημένος.
Επίσης, θα μου ήταν χρήσιμο να μάθω, για το προσεγγιστικό κόστος μιας κατασκευής με ΚΤ88 για να δω που θα κινηθώ. Το εύρος είναι πολύ μεγάλο, τα υλικά για το μηχάνημα EL84PP μου κόστισαν 800-1000 ευρώ ενώ για την 300Β SE κοντά 10000 ευρώ
Οπιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη
Ένα δεύτερο ζήτημα, είναι η επιλογή της κατάλληλης λυχνίας. Εδώ η εμπειρία παίζει κάποιο ρόλο, παρά το γεγονός ότι η απόδοση μιας λυχνίας εξαρτάται από την όλη κατασκευή. Φυσικά παίζουν ρόλο και τα χρήματα που διαθέτει κανείς, γι'αυτό και ψάχνω δύο λύσεις, την ακριβή πχ Sophia Electric και την οικονομική λύση πχ JJ, Sovtek etc
Στο θέμα των μετασχηματιστών εξόδου, πιστεύω στην Lundahll αν και με τους φθηνούς Edcor στην EL84PP κατασκευή έμεινα ικανοποιημένος.
Επίσης, θα μου ήταν χρήσιμο να μάθω, για το προσεγγιστικό κόστος μιας κατασκευής με ΚΤ88 για να δω που θα κινηθώ. Το εύρος είναι πολύ μεγάλο, τα υλικά για το μηχάνημα EL84PP μου κόστισαν 800-1000 ευρώ ενώ για την 300Β SE κοντά 10000 ευρώ
Οπιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη