KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

οι γνώμες που διαβάζω στα διάφορα fora διίστανται. παίζει ρόλο και ποιόν ενισχυτη έχει ο καθένας...
το κακό είναι ότι την Παρασκευή που θα κατεβώ στην Αθήνα πρέπει να εχω αποφασίσει ώστε να μη φύγω με άδεια χέρια

η αισιόδοξη όψη του προβλήματος είναι πως ότι και να πάρω καλό θα είναι. Μήπως όμως είναι "πεταμένα" λεφτά; Εννοώ μήπως τελικά τα παραπάνω χρήματα των ακριβότερων μοντέλων δεν ανταποκρίνονται στο κάτι παραπάνω που έχουν ή μήπως μείνει αχρησιμοποίητο;

Καλημέρα, ψαξε να βρεις καμμια ευκαιρία στα μαγαζια πχ καποιοι μπορει να εχουν στοκ ενα κομματι Yamaha 3800 or Denon παλαιοτερο μοντελο κτλ.
Γενικα μιας και θα ανεβεις Αθηνα ρωτα και στον Κοσμα (στοα Φεξη) μην εχει τιποτα προηγουμενης γενια σε καλη τιμη (αν και τα καινουργια τα εχει σε καλες τιμες!!) μην τυχον και καθαρισεις φθηνα.
Με το να κανες ακροασεις σε διαφορα μαγαζια θα ακουσεις καποια πραγματα αλλα ποτε δεν θα μπορεσεις να ακουσεις τον α ενισχυτη με τα β καλα ηχεια !
Δηλαδη μπορει να ηθελες να ακουσεις τον ΟΝΚΥΟ 876/906 με καποια KEF αλλα να τα ειχαν στημενα με καποιο Pionner/ Yamaha που να μην ειχαν καλα ρευματα για οδηγηση η και το αναποδο να βρεις καποιο καλο ενισχητη να ακουσεις αλλα να μην εχει τα ηχεια που θα ηθελες να συνδυασεις.
Γιαυτο εγω επιμενω στην αγορα δυνατου ενισχυτη με καλα ρευματα και ας μην εχει κορυφαιο scaler να μπορει να οδηγησει ανετα και μεγαλα μπροστινα ηχεια εστω και στο κοντίνο μελλον.

Απάντηση: Re: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

Καλημέρα, ψαξε να βρεις καμμια ευκαιρία στα μαγαζια πχ καποιοι μπορει να εχουν στοκ ενα κομματι Yamaha 3800 or Denon παλαιοτερο μοντελο κτλ.
Γενικα μιας και θα ανεβεις Αθηνα ρωτα και στον Κοσμα (στοα Φεξη) μην εχει τιποτα προηγουμενης γενια σε καλη τιμη (αν και τα καινουργια τα εχει σε καλες τιμες!!) μην τυχον και καθαρισεις φθηνα.
Με το να κανες ακροασεις σε διαφορα μαγαζια θα ακουσεις καποια πραγματα αλλα ποτε δεν θα μπορεσεις να ακουσεις τον α ενισχυτη με τα β καλα ηχεια !
Δηλαδη μπορει να ηθελες να ακουσεις τον ΟΝΚΥΟ 876/906 με καποια KEF αλλα να τα ειχαν στημενα με καποιο Pionner/ Yamaha που να μην ειχαν καλα ρευματα για οδηγηση η και το αναποδο να βρεις καποιο καλο ενισχητη να ακουσεις αλλα να μην εχει τα ηχεια που θα ηθελες να συνδυασεις.
Γιαυτο εγω επιμενω στην αγορα δυνατου ενισχυτη με καλα ρευματα και ας μην εχει κορυφαιο scaler να μπορει να οδηγησει ανετα και μεγαλα μπροστινα ηχεια εστω και στο κοντίνο μελλον.

δεν κατεβαίνω γιά να τους ακούσω, αλλά γιά να τους ΔΩ. Συνοδευόμενος από την σύζυγο, οπότε καταλαβαίνεις ότι στην ουσία θα γίνει WAF test. Ευτυχώς είναι "εκπαιδευμένη" αρκετά. Οπότε ανάμεσα σε αυτούς που έχω καταλήξει, θα πεί τη γνώμη της με κριτήριο και την εμφάνιση.

Ανεκαθεν ο πιο σημαντικος παραγοντας για μια αγορα ειναι η εμφανιση και αυτο δεν θα αλλαξει ποτε.
Εχω αλλαξει 30 συστηματα εδω και 25 χρονια παντα κοιτουσα την εμφανιση σαν πρωτο κριτηριο τα υπολοιπα ηταν σε δευτερη μοιρα!!
Καλό κυνηγι !

Απάντηση: Re: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

Ανεκαθεν ο πιο σημαντικος παραγοντας για μια αγορα ειναι η εμφανιση και αυτο δεν θα αλλαξει ποτε.
Εχω αλλαξει 30 συστηματα εδω και 25 χρονια παντα κοιτουσα την εμφανιση σαν πρωτο κριτηριο τα υπολοιπα ηταν σε δευτερη μοιρα!!
Καλό κυνηγι !

να σου πω γιά μενα δεν μετραει τόσο η εμφάνιση. Αλλά γιά την σύζυγο σίγουρα παίζει ρόλο

η Παρασκευή (μέρα της τελικής κρίσης) φτανει. Μετά από διάβασμα (ουτε εξετάσεις να έδινα) και τηλεφωνήματα στα υποψήφια μαγαζιά γιά τελικές τιμές και διαθεσιμότητα, η σειρά τροποποιήθηκε ως εξής:
PIONEER LX71 1489e
YAMAHA RX-V3900 1570e
DENON AVR 3808A 1500e

Ο Pioneer προηγείται λογω εμφάνισης (από τη σύζυγο - WAF).
O Yamaha δεν έχει βρεθεί ακόμη με σιγουριά (προτιμώ τιτάνιο), απλώς μου λένε θα τον έχουμε μάλλον. O denon υπάρχει σε μαύρο, αναζητειται σε ασημί

αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου είναι η στάση κάποιων μαγαζιών. Τους ρώταγα αν έχουν το τάδε κομμάτι να έρθω από Πάτρα να το ΔΩ την Παρασκευή, και αν μ' αρέσει θα το πάρω. Η απάντηση ήταν "στείλτε μιά προκαταβολή γιά να το κρατήσω μέχρι την Παρασκευή".
Σιγά ρε παιδιά, μη σπρώχνεστε να ξεπουλήσετε
Εννοείται ότι δεν έστειλα τίποτα. Οποιος έχει στο μαγαζί του την Παρασκευή αυτό που μου αρέσει, θα πουλήσει. Οι υπόλοιποι ας περιμένουν να βρουν αγοραστή χωρίς να έχουν εμπόρευμα

Re: Απάντηση: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

O denon υπάρχει σε μαύρο, αναζητειται σε ασημί

Ελα τώρα, που θα βάλεις ασημί κάτω απ' την kuro.....
Black και πάλι Black!!
Εφ' όσον η σύζυγος προτιμά τον Pioneer, ρώτα σε τι τιμή σου δίνουν τον LX81. Κορυφαίος ενισχυτής, και καλύτερος απ' τους τρεις που γράφεις. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη. Εδώ στο foroum αναφέρθηκε τιμή 1600 ευρώ, αλλά δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτος.

Ελα τώρα, που θα βάλεις ασημί κάτω απ' την kuro.....
Black και πάλι Black!!
Εφ' όσον η σύζυγος προτιμά τον Pioneer, ρώτα σε τι τιμή σου δίνουν τον LX81. Κορυφαίος ενισχυτής, και καλύτερος απ' τους τρεις που γράφεις. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη. Εδώ στο foroum αναφέρθηκε τιμή 1600 ευρώ, αλλά δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτος.

Συμφωνω απολυτα ,για μια πολυ μικρη διαφορα παιρνεις πολυ περισσοτερα απο το LX81 !!
Ψαξχτο λιγο καλυτερα ...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

ρώτα σε τι τιμή σου δίνουν τον LX81. Κορυφαίος ενισχυτής, και καλύτερος απ' τους τρεις που γράφεις. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη.

τι παραπάνω έχει ο 81 από τον 71; από όσα διάβασα λιγα watt παραπάνω.
Μήπως μας πιάνει ο ψυχαναγκασμός του καλύτερου ή όντως έχουν διαφορά;

οι διαφορές που είδα, προσωπικά δεν με απασχολούν. Αν όμως ξέρετε κάτι παραπάνω, πέστε το τώρα γιατί κατά τις 10.30 φεύγω γιά Αθήνα - αγορά

Αντε, καλώς να έρθεις και καλές αγορές. Οπως σου είπα και χθες, αν η διαφορά στην τιμή είναι μικρή (της τάξεως των 100 ευρώ) αξίζει να πάρεις τον LX81, έστω και για τα 10W παραπάνω ισχύος. Αν όμως η διαφορά στην τιμή είναι μεγαλύτερη και όπως λες δεν σε απασχολούν οι διαφορές που είδες, τότε βουρ για τον LX71. Εκτός αν έχει άλλη γνώμη η σύζυγος, και δεν πάρεις τελικά Pioneer. ´
Τώρα τι μόδα είναι αυτή, να παίρνεις και την γυναίκα μαζί για να αγοράσεις ενισχυτή....
Εκτός αν το κάνει επίτηδες για την βόλτα στην Αθήνα.
Ενημέρωσέ μας όταν τον αγοράσεις, να δούμε τελικά που κατέληξες....
-bye-

η σύζυγος, όπως έχω γράψει και αλλού, είναι εκπαιδευμένη. Συμμετέχει εδώ και 9 χρόνια σε κάθε αγορά μηχανήματος, από το πρώτο home cinema που στήσαμε μέχρι τώρα. Το καλό είναι ότι έχει αυτί που στέλνει αδιάβαστους πολλούς "ειδικούς". Κι έτσι την "χρησιμοποιώ", όποτε έχω αμφιβολίες

οι διαφορές που είδα, προσωπικά δεν με απασχολούν. Αν όμως ξέρετε κάτι παραπάνω, πέστε το τώρα γιατί κατά τις 10.30 φεύγω γιά Αθήνα - αγορά

Τα 2 Hdmi output καθαριζεις μια και καλη ενα παει στο plasma και το αλλο στον projector !!
Για ρίξε μια ματια και στο Κοσμα (Στοα Φεξη ) νομιζω τον εχει ετοιμοπαραδωτο.
Αντε καλα ψωνια:grandpa:

η σύζυγος, όπως έχω γράψει και αλλού, είναι εκπαιδευμένη. Συμμετέχει εδώ και 9 χρόνια σε κάθε αγορά μηχανήματος, από το πρώτο home cinema που στήσαμε μέχρι τώρα. Το καλό είναι ότι έχει αυτί που στέλνει αδιάβαστους πολλούς "ειδικούς". Κι έτσι την "χρησιμοποιώ", όποτε έχω αμφιβολίες

Σωστός!! :a0210:
Γιατί συνήθως οι γυναίκες εκτός απ' την τηλεόραση, άντε και κανά DVD Player, όταν δουν ενισχυτή ρωτούν τι είναι αυτό το μεγάλο βαρύ πράγμα με τα πολλά λαμπάκια και τα καλώδια πίσω του, και γιατί έπρεπε να το πάρεις αφού η τηλεόραση δείχνει και χωρίς αυτό.......:motz:

αγοράστηκε. Ο Pioneer SC-LX71 1410e. Συνδέθηκε και θα ρυθμιστει από αύριο γιατί είμαι πτώμα