Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=185348&cid=4

Α αυτο λεγετε στην σημερον ημερα παιδια!!!λυπαμαι... τιποτα αλλο δεν εχω να πω. Ελλαδα το μεγαλειο σου, αυτο γινετε και σε σχολειο που ειναι ο γιος μου.:furious3::furious3::AFADF0:

Last edited:
Απίστευτο!!!
Γινονται ιδιαιτερα μαθηματα απο τους καθηγητες των δημοσιων σχολειων στα παιδια του σχολειου?
Θα πηδηχτω απ'το παραθυρο!!!

είπες ότι γίνεται στο σχολείο του γιού σου.
Κάνεις τίποτα γι αυτό προσωπικά?

Σε λιγο θα μας πειτε οτι αφηνουν και υπονοουμενα στα ιδιαιτερα για τα θεματα που θα βαλουν στα διαγωνισματα....

Πέφτω από τα σύννεφα. Αν είναι δυνατόν.
Δεν πιστεύω να ΜΗΝ έκοβαν και αποδείξεις γιατί θα ξαναπέσω (από τα σύννεφα).

Έχω ακούσει κάποιες φήμες για εφοριακούς , γιατρούς του ΕΣΥ , υπάλληλους πολεοδομίας , δασάρχες , τελωνειακούς κ.α. ότι τα παίρνουν επίσης μαύρα (σα μαύρη τρύπα).
Λέτε να βγουν και αυτά αλήθεια. ?

Όταν έχεις να κάνεις με 50 καρχαρίες μπορεί και να βρεις τρόπο να επιβιώσεις.
Όταν σου την πέφτουν 500.000 πιράνχας πέστε μου πως αμύνεσαι.
:fight:.

Από τα λίγα που γνωρίζω πάνω στο θέμα (έχω φίλους μου καθηγητές) συνήθως αποφεύγουν να κάνουν ιδιαίτερα σε παιδιά του σχολείου τους. Διαλέγουν παιδιά από άλλες περιοχές ακριβώς για να μην προκαλούν το περι δικαίου αίσθημα. Από εκεί και πέρα το τι είναι νόμιμο είναι λίγο πολύ δεδομένο. Και από όσο ξέρω δικαιούσαι ειδικής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία για να ασκείς και δεύτερο επάγγελμα. Τώρα αν κόβεις απόδειξη γι αυτό είναι άλλο ζήτημα (μεγάλο σαφώς). Αλλά ας μην εξισώνουμε τους καθηγητές -που στην τελική δουλεύουν τα -έστω μαύρα- λεφτά από τα ιδιαίτερα, με υπαλλήλους που χρηματίζονται κάτω από το τραπέζι για να κάνουν την δουλειά που το κράτος τους πληρώνει να κάνουν -στην καλύτερη περίπτωση- ή για να παρανομήσουν υπέρ συμφερόντων τρίτων -στην χειρότερη περίπτωση.

Mη σκάτε... Το κράτος ξέρει και δρά...

Έρχονται τα προπληρωμένα κουπόνια παροχής υπηρεσιών, με ενσωματωμένες κρατήσεις φόρου, οπότε θα παταχτεί το φαινόμενο του νήματος όσο και της φοροδιαφυγής και ανασφάλιστης εργασίας...

(Δεν βάζω smilies - δεν υπάρχουν τα κατάλληλα...)

Από τα λίγα που γνωρίζω πάνω στο θέμα (έχω φίλους μου καθηγητές) συνήθως αποφεύγουν να κάνουν ιδιαίτερα σε παιδιά του σχολείου τους. Διαλέγουν παιδιά από άλλες περιοχές ακριβώς για να μην προκαλούν το περι δικαίου αίσθημα. Από εκεί και πέρα το τι είναι νόμιμο είναι λίγο πολύ δεδομένο. Και από όσο ξέρω δικαιούσαι ειδικής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία για να ασκείς και δεύτερο επάγγελμα. Τώρα αν κόβεις απόδειξη γι αυτό είναι άλλο ζήτημα (μεγάλο σαφώς). Αλλά ας μην εξισώνουμε τους καθηγητές -που στην τελική δουλεύουν τα -έστω μαύρα- λεφτά από τα ιδιαίτερα, με υπαλλήλους που χρηματίζονται κάτω από το τραπέζι για να κάνουν την δουλειά που το κράτος τους πληρώνει να κάνουν -στην καλύτερη περίπτωση- ή για να παρανομήσουν υπέρ συμφερόντων τρίτων -στην χειρότερη περίπτωση.

+1000

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι οι καθηγητές είναι ένας από τους πλέον χαμηλόμισθους κλάδους του Δημοσίου, και ειδικά με την πολεμική που έχουν φάει φέτος ελέω ΔΝΤ, πλέον τίθεται ξεκάθαρα και θέμα επβίωσης (και όχι απλά χαμηλού βιοτικού επιπέδου όπως μέχρι πέρσι..)

Για μένα θα έπρεπε να δικαιούνται να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, φυσικά για λόγους δεοντολογίας όχι σε μαθητές του σχολείου τους, και να φορολογούνται και ανάλογα.

Photis ,

Η θέση σου είναι σωστή και μετριοπαθής. Δεν είναι ίδιοι με τα αρπαχτικά άλλων κλάδων

Πάντως δεν μπορεί να τα θέλουν οι καθηγητές μονά./ ζυγά δικά τους .
Έχουν σημαντικές ευθύνες για τα χάλια της παιδείας σε κάθε βαθμίδα.

Photis ,

Η θέση σου είναι σωστή και μετριοπαθής. Δεν είναι ίδιοι με τα αρπαχτικά άλλων κλάδων

Έχεις ένα μεγάλο δίκιο σε αυτό που γράφεις και εγώ τονίζω. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι που έχουν ευθύνες. Θα έλεγα ότι τη σημαντικότερη ευθύνη την έχουν οι γονείς των παιδιων. Θυμάμαι τη γεννιά μου να έχει στη διάθεσή της πολύ λιγότερες υποδομές στα σχολεία, αλλά πάντα είχαμε τον ένα από τους δύο γονείς να ασχολούνται μαζί μας στο σπίτι "διαβάζοντάς" μας. Σημερα από αυτά που μου διηγουνται φίλοι μου καθηγητές -τόσο σε σχολεία, όσο και σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών- οι γονείς δείχνουν να είναι πιο αδιάφοροι. Ταυτόχρονα δε, δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για την απόδοση του κανακάρη τους. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα πολλές φορές οδηγεί και τον καθηγητή στην αδιαφορία. Και το θεωρώ 100% ανθρώπινο. Δεν μπορείς να μεγαλώνεις και να γαλουχείς 100 παιδιά το χρόνο και σαν καθηγητής και σαν γονέας. Σίγουρα το σχολείο δεν είναι υπεύθυνο μόνο για τις γνώσεις που σου παρέχει αλλά και για την κοινωνική ένταξη των μαθητών, αλλά όχι πιο υπεύθυνο και από την οικογένειά τους...

Απάντηση: Re: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Kαι σε αυτό φίλε Ηλία υπεύθυνο είναι το Κράτος...

Οι αδιόριστοι Καθηγητές και δάσκαλοι θα μπορούσαν να απασχοληθούν νόμιμα σε τάξεις ενισχυτικής διδασκαλίας μέχρι τον "κανονικό" διορισμό τους και να περνούν σεμινάρια και αξιολόγηση του μήνες του καλοκαιριού που κάααααθονται...

Έτσι θα απέδιδαν και τα νόμιμα στο Κράτος, πιθανώς θα χτίζονταν και νέα σχολεία αναζωογονώντας και άλλους κλάδους που με τη σειρά τους θα κινούσαν νόμιμο χρήμα στην αγορά... που σημαίνει φορολογία, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία κοκ...

Φυσικά έπρεπε οι καθηγητές / δάσκαλοι να αμείβονται και καλύτερα (όπως και πολλοί άλλο κλάδοι) αλλά και να αρθεί η μονιμότητα...

Επιστημονική φαντασία θα μου πείς...

Re: Απάντηση: Re: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Kαι σε αυτό φίλε Ηλία υπεύθυνο είναι το Κράτος...

...

Φίλε Νίκο (υποθέτω από το Dalanik),

Φταίει ΚΑΙ το κράτος , αλλά όχι μόνο το κράτος.

Επειδή πέρασα από Δημόσιο Σχολείο πριν δεκαετίες και θυμάμαι καθηγητές (με το ίδιο κουστούμι για χρόνια που είχε πιάσε «γυαλάδα» ) να πασχίζουν να προσφέρουν.

Είχαμε τότε καλύτερο κράτος , καλύτερες αίθουσες , καλύτερες υποδομές , καλύτερες αμοιβές .?

Αν θέλεις τη γνώμη μου. Έχει χαθεί η αστική ηθική από την κοινωνία και φυσικά από την εργασία .
Έχει γίνει δυστυχώς ανεπανόρθωτη ζημιά στη δομή της κοινωνίας , πολύ φοβάμαι , χωρίς επιστροφή.

Απάντηση: Re: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Aυτο θα λεγα και εγω, αλλα να κανουν ιδιαιτερα και στα παιδια της ταξης τους...ε, ειναι τραβηγμενο. Γενικα εξω στην ευρωπη δεν ειδα εγω μαθητες να κανουν ιδιαιτερα!! εσεις εχετε ακουσει κατι τετοιο?

Αν θέλεις τη γνώμη μου. Έχει χαθεί η αστική ηθική από την κοινωνία και φυσικά από την εργασία .
Έχει γίνει δυστυχώς ανεπανόρθωτη ζημιά στη δομή της κοινωνίας , πολύ φοβάμαι , χωρίς επιστροφή.

Ζημια δεν θα πεις τιποτα, το θεμα ειναι αν μπορεσουμε καποτε να το δουμε απο την σωστη μερια.

Last edited:
Στο μόνο που διαφωνούμε είναι η αιτία...

Η αστική ηθική είναι για μένα "προιόν" έλλειψης παιδείας, δικαιοσύνης και συνετής διαχείρισης των κυβερνώντων...
Και για όλα τα παραπάνω ακέραιη ευθύνη έχει το κράτος...

(Νικος :a0210:)