Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Κι εγώ νομίζω ότι ο MCZab δεν υποστηρίζει την απόλυτη ορθότητα και ανωτερότητα των απόψεών του, αλλά την κατωτερότητα της αντίπαλης άποψης. Σπύρο μου φαίνεται τον αδικείς. Το αρχικό του κείμενο περί γεωμετρίας μάλιστα το κρίνω υπερβολικά ουδέτερο, περισσότερο περιγραφικό παρά δεικτικό.
Ωστόσο, McZab, οι υποδείξεις γινονται συνήθως σε ανθρώπους, που κανείς θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να τις κάνει.
Μα αγαπητέ μου φίλε η υποστήριξη τής κατωτερότητας τής αντίθετης άποψης και πάλι μπορεί να οδηγήσει σε γκουλάγκ ή σε Αουσβιτς.Γιατί και ο αντίπαλος θεωρεί κατώτερη την άποψη του Γιάννη .
Δηλαδή λόγω τής κατωτερότητας τής αντίθετης άποψης,νομιμοποιούμαι να προβαίνω σε βίαιες ενέργειες γιατί ο σκοπός μου είναι ´σωστός´,εάν το τραβήξουμε λίγο παραπάνω.Μα αυτό έλεγαν και οι Ερυθρές Ταξιαρχίες και όλες οι γκρούπες που πίστευαν οτι η ´επανάσταση´ξεκινούσε μόνον απο αυτούς.Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα αντίθετα.Μεγαλύτερη καταστολή και διώξεις και πρός αθώους.Ξεκαθαρίζω οτι δεν αναφέρομαι στα μαζικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα,αλλά μόνον στίς γκρούπες που διεκδικούν το ´αλάθητο´τής δικής τους ´απομονωμένης επανάστασης´
Υ.Γ
Συμφωνώ απολύτως με την τελευταία σου παράγραφο.Η εκτίμησή μου είναι δεδομένη.