Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Αν αναφερεσαι σε μενα .... εγραψα .... "δεν γινεται τιποτα αλλο, θα συνεχισουμε να τρωμε κρεας".
Δεν μας βλαπτει ομως (περα απο την στρουθοκαμηλισμο) να βλεπουμε ΤΙ προξενουμε σε αλλα εμβια ειδη.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΟ !

Ναι, μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν είναι κακό και δεν αφορά ειδικά εσένα, αλλά όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει και γίνονται ανα καιρούς για την κρεατοφαγία ή τις τάσεις που υπάρχουν - μιά απ'αυτές είναι τα πρόσφατα σπασίματα χασάπικων απο "ακτιβιστές"...

Παρόλο που φαίνεται ότι τα έχεις σκεφτεί όλα, θα μου επιτρέψεις κανά δυό επισημάνσεις:
...

Ε, μη μου ζητάς τέτοια στοιχεία. Αυτά που λέω είναοι απλή λογική και ορθολογισμός. Δεν χρειάζονται στοιχεία ή κάποια απόδειξη το οτι πχ. θα διπλα/τριπλασιαστεί η άνάγκη για φυτικά προιόντα ή για άλλα προφανή όπως η κατάληξη των εκτρεφομένων ειδών...
Μου ζητάς στοιχεία για τα 2,3,4, κλπ... Το ύφος μου δεν έχει σκοπό να "στριμώξει κάποιον" αλλά μην μου πεις κι εσύ οτι ο 1 στους 2-3 χορτοφάγους (μην μου ζητήσεις στοιχεία και γι'αυτό) δεν επικαλείται την ανθρώπιμη (και αχρείαστη) βαρβαρότητα εις βάρος των εκτρεφομένων "όταν μπορεί να πάρει τα συστατικά που χρειάζεται" απο φυτικούς ή άλλους πόρους...
Το 3 δεν χρειάζεται απόδειξη, είναι απο μόνο του αυτονόητο οτι θα γκρινιάξουν - αυτό γίνεται εκατοντάδες χρόνια σε τέτοιες περιπτώσεις στην έλλειψη και στην αύξηση της τιμής. Οι άλλοι μπορούν να γυρίσουν πίσω στην κρεατοφαγία αν ζοριστούν. Για το 4 τι στοχεία να σου δώσω. Τα ζώα τα ταίζουν χόρτο βοσκής ή άχυρο ή απομεινάρια της φυτικής επεξεργασίας άχρηστα πλέον για τον άνθρωπο. Αν οι πόροι που χρειάζονται για 1 κιλό κρέας και 1 κιλό φασόλια ήταν περισσότεροι στο κρέας, τότε το κρέας θα ήταν ακριβότερο - απλή εμπορική λογική...
Για το 5 μην το παίρνεις κι εσύ προσωπικά αλλά έχω βρεθεί σε εκατοντάδες συζητήσεις και άρθρα οπου αυτό που γίνεται είναι προσπάθεια ενοχοποίησης των κρεατοφάγων. Δεν το κάνεις εσύ ή κάποιος άλλος εδώ αλλά γίνεται αλλού - μην το αρνείσαι - οπως είπα και στον SR, άρχισαν πλέον και πιό ακτιβιστικές δράσεις, σπάσιμο χασάπικων κλπ. το επόμενο θα είναι να δούμε δαρμένους χασάπηδες ? Αφού μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το κείμενό μου δες την βασική ιδέα και την αφοπλιστική λογική πίσω απο κάποια θέματα που δεν χρειάζονται επισυναπτόμενα στοιχεία...

Μα δεν υπάρχει καμία σιωπή. Η κοινωνία διαμαρτύρεται ποικιλοτρόπως, αλλά σε κάθε κοινωνία υπάρχουν καλοί, κακοί, ευγενικοί, αγενείς, βάρβαροι, φιλόζωοι, δολοφόνοι, ναζιστές, κλπ. Tα ίδια ισχύουν και για τις ταυρομαχίες φυσικά.

Είναι σα να γράφεις ότι οι Έλληνες είναι ναζιστές επειδή το 5% ψηφίζει ΧΑ, ή ότι είναι μαφιόζοι επειδή πχ στα Ζωνιανά κάνουν ένοπλη διακίνηση. Τα ποσοστά πληθυσμού στην Κίνα είναι ακόμα μικρότερα απ'τα παραδείγματα. Η κυβέρνησή τους φυσικά κάνει την πάπια (Πεκίνου) γιατί όπως κάθε "λαϊκή δημοκρατία", στηρίζει τη δύναμή της κυρίως σε τέτοιες πρωτόγονες περιοχές και κλειστές αμόρφωτες κοινωνίες.

Προσωπικά αισθάνομαι ντροπή να βρίζω σωρηδόν τους Κινέζους, που πραγματικά στο 100% των (ξαναλέω, πάρα πολλών) περιπτώσεων που γνωρίζω, τα ζώα τους τα μεταχειρίζονται πραγματικά σαν παιδιά τους. Να σου δώσω ένα παράδειγμα, είναι χρονιές που τα πεθερικά μου δεν έρχονται στις ΗΠΑ διότι δεν βρήκαν έμπιστο δικό τους άνθρωπο να αφήσουν τον σκύλο τους για μια βδομάδα. Δε διαννοούνται να το αφήσουν να ταξιδέψει 12 ώρες μόνο του σε κλουβί, ούτε να τον αφήσουν σε pet hotel που δε θα έχουν συνεχή παρακολούθηση. Απ'την άλλη, κάθε φορά που πάμε στο χωριό με τη γυναίκα μου, και βλέπω δεμένα σκυλιά να ξεροσταλιάζουν στο λιοπύρι, που δεν έχουν λυθεί ποτέ στη ζωή τους, αναγκάζομαι να της λέω ψέμματα ότι τα ταϊζουν καλά και τα λύνουν τη νύχτα, για να μη φρικάρει. Ε, είμαστε όλοι βάρβαροι.
Το βίντεο είμαι σίγουρος ότι δεν το είδες.

Κάνεις λάθος αναγωγές και αντιστοιχίσεις.

Το να είναι κανείς μαφιόζος είναι παράνομη δραστηριότητα.
Το να είναι κανείς ναζί, είναι πολιτική επιλογή.

Το να κάνει κανείς ένα επάγγελμα ανενόχλητος όπου γδέρνει σκυλιά ζωντανά και τα πετάει γδαρμένα να ψυχοραγούν είναι άλλο πράγμα.
Η κοινωνία δεν έχει ασκήσει ούτε την ελάχιστη πίεση του να τα σκοτώνει πρώτα.

Αυτό είναι μια επαγγελματική πρακτική που δεν είναι ούτε παράνομη, ούτε θέμα ιδεολογίας.
Γίνεται από αδιαφορία για τον πόνο που προκαλεί και η κοινωνία το επιτρέπει.

Συγνώμη αλλά την αφορά.

Όταν αφήνουμε να συμβαίνουν τέτοια πραγματα, ναι έχουμε και εμείς το μερίδιό μας.

Όπως αφορά την Ισπανία το αίσχος των ταυρομαχιών, όπως εμείς καταφέραμε να περάσουμε απαγόρευση χρήσης ζώων σε θεάματα κ.λπ κ.λπ

.......
Το να κάνει κανείς ένα επάγγελμα ανενόχλητος όπου γδέρνει σκυλιά ζωντανά και τα πετάει γδαρμένα να ψυχοραγούν είναι άλλο πράγμα.

Αυτό είναι μια επαγγελματική πρακτική που δεν είναι ούτε παράνομη, ούτε θέμα ιδεολογίας.

Σε ποιό επάγγελμα αναφέρεσαι;

Το βίντεο είμαι σίγουρος ότι δεν το είδες.

Κάνεις λάθος αναγωγές και αντιστοιχίσεις.

Το να είναι κανείς μαφιόζος είναι παράνομη δραστηριότητα.
Το να είναι κανείς ναζί, είναι πολιτική επιλογή.

Συγνώμη αλλά την αφορά.

Όταν αφήνουμε να συμβαίνουν τέτοια πραγματα, ναι έχουμε και εμείς το μερίδιό μας.

Όπως αφορά την Ισπανία το αίσχος των ταυρομαχιών, όπως εμείς καταφέραμε να περάσουμε απαγόρευση χρήσης ζώων σε θεάματα κ.λπ κ.λπ

Τα βίντεο να με συμπαθάς αλλά δεν αντέχω να τα δω. Μου αρκεί που γνωρίζω τις πρακτικές.

Επί της ουσίας όμως, τι περιμένεις να κάνει ένας άνθρωπος, πέρα από το να συμμετέχει σε διαδικτυακές εκστρατείες ή φυσικές διαδηλώσεις, και φυσικά πέρα από το προφανές του να μην τα υποστηρίζει στην καθημερινότητά του; Τίποτα. Οπουδήποτε στον πλανήτη, πόσο μάλλον σε μια δικτατορική χώρα που δεν έχει καν ελευθερία λόγου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Ναι, μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν είναι κακό και δεν αφορά ειδικά εσένα, αλλά όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει και γίνονται ανα καιρούς για την κρεατοφαγία ή τις τάσεις που υπάρχουν - μιά απ'αυτές είναι τα πρόσφατα σπασίματα χασάπικων απο "ακτιβιστές"...

Ε, μη μου ζητάς τέτοια στοιχεία. Αυτά που λέω είναοι απλή λογική και ορθολογισμός. Δεν χρειάζονται στοιχεία ή κάποια απόδειξη το οτι πχ. θα διπλα/τριπλασιαστεί η άνάγκη για φυτικά προιόντα ή για άλλα προφανή όπως η κατάληξη των εκτρεφομένων ειδών...
Μου ζητάς στοιχεία για τα 2,3,4, κλπ... Το ύφος μου δεν έχει σκοπό να "στριμώξει κάποιον" αλλά μην μου πεις κι εσύ οτι ο 1 στους 2-3 χορτοφάγους (μην μου ζητήσεις στοιχεία και γι'αυτό) δεν επικαλείται την ανθρώπιμη (και αχρείαστη) βαρβαρότητα εις βάρος των εκτρεφομένων "όταν μπορεί να πάρει τα συστατικά που χρειάζεται" απο φυτικούς ή άλλους πόρους...
Το 3 δεν χρειάζεται απόδειξη, είναι απο μόνο του αυτονόητο οτι θα γκρινιάξουν - αυτό γίνεται εκατοντάδες χρόνια σε τέτοιες περιπτώσεις στην έλλειψη και στην αύξηση της τιμής. Οι άλλοι μπορούν να γυρίσουν πίσω στην κρεατοφαγία αν ζοριστούν. Για το 4 τι στοχεία να σου δώσω. Τα ζώα τα ταίζουν χόρτο βοσκής ή άχυρο ή απομεινάρια της φυτικής επεξεργασίας άχρηστα πλέον για τον άνθρωπο. Αν οι πόροι που χρειάζονται για 1 κιλό κρέας και 1 κιλό φασόλια ήταν περισσότεροι στο κρέας, τότε το κρέας θα ήταν ακριβότερο - απλή εμπορική λογική...
Για το 5 μην το παίρνεις κι εσύ προσωπικά αλλά έχω βρεθεί σε εκατοντάδες συζητήσεις και άρθρα οπου αυτό που γίνεται είναι προσπάθεια ενοχοποίησης των κρεατοφάγων. Δεν το κάνεις εσύ ή κάποιος άλλος εδώ αλλά γίνεται αλλού - μην το αρνείσαι - οπως είπα και στον SR, άρχισαν πλέον και πιό ακτιβιστικές δράσεις, σπάσιμο χασάπικων κλπ. το επόμενο θα είναι να δούμε δαρμένους χασάπηδες ? Αφού μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το κείμενό μου δες την βασική ιδέα και την αφοπλιστική λογική πίσω απο κάποια θέματα που δεν χρειάζονται επισυναπτόμενα στοιχεία...

Δεν υπάρχει καμία λογική και κανένας ορθολογισμός όταν όλα αυτά που κατηγορηματικά δηλώνεις σαν ορθά βασίζονται σε εντελώς εσφαλμένη υπόθεση.

Τόσο απλά.

Εγώ δεν είμαι καν χορτοφάγος, όπως δια ζώσης πολλοί μπορούν να σε διαβεβαιώσουν. Το έχω πει ξακάθαρα εξάλλου.
Έχω περιορίσει το κρέας πάρα πολύ και ελπίζω κάποια στιγμή να γίνω vegan.

Ούτε εγώ όμως, ούτε κανείς άλλος εδώ μέσα προσπάθησε να πείσει κάποιον να γίνει vegan.
Το αντίθετο μάλιστα

Και τώρα ακάθεκτος θα προχωρήσεις στα θηλαστικά (έρχεται και χειμερινή περίοδος). :D

Φάε μάνα μ' ότι θες και να το ευχαριστιέσαι!

Δεν σε κρίνουμε.

Αυτά είναι αυστηρά προσωπικές υποθέσεις. :ernaehrung004:

Οπότε πως λες ατακες "για να έχουν καθαρή την συνείδησή τους οι μάχημοι χορτοφάγοι ότι έπεισαν την ανθρωπότητα να μην τρώει κρέας?"

Η καθαρή συνείδηση έχει να κάνει με το τι κάνεις ο ίδιος, όχι οι άλλοι . Ότι ναναι λοιπόν.

Το ότι αναφέρω τι εμένα ενοχλεί στο θέμα της κρεατοφαγίας δεν έχει να κάνει με κρίση προς εσένα. Ναι εγώ θεωρώ τρομερό αυτό που συμβαίνει στα σφαγεία και για αυτό εγώ ο ίδιος αναλαμβάνω και το κόστος αυτού του συναισθήματο.

Τι σου δίνει εσένα το δικαίωμα , το δικό μου συναίσθημα που έχει στόχο μόνο τη δική μου συνείδηση και τη δική μου καθημερινότητα να εκφράζεις τέτοια ψεύδη και παράδεκτα πράγματα εις βάρος μου? Σου είπα εγώ ποτέ ή κανένας άλλος εδώ μέσα να κάνεις ότι κάνουμε?

Δείξτο μας.

Γιατί όπως φαίνεται εσύ ενοχλείσαι από το ότι διαφοροποιούμαστε και μόνο. Ότι δε κάνουμε αυτό που κάνεις εσύ και έτσι αρχζεις να μας αποδίδεις ότι σου κατέβει.

" ια το 4 τι στοχεία να σου δώσω. Τα ζώα τα ταίζουν χόρτο βοσκής ή άχυρο ή απομεινάρια της φυτικής επεξεργασίας άχρηστα πλέον για τον άνθρωπο. Αν οι πόροι που χρειάζονται για 1 κιλό κρέας και 1 κιλό φασόλια ήταν περισσότεροι στο κρέας, τότε το κρέας θα ήταν ακριβότερο - απλή εμπορική λογική..."

Εδώ θα πω ξεκάθαρα μπούρδες! υπάρχουν στοιχεία online που σου δείχνουν πόση ενέργεια και πόσο νερό απαιτείται για ένα κιλό κρέας ή ένα κιλό φασόλια. Δεν έκανες καν τον κόπο να δεις για τι μιλάς και μας κάνεις και θεωρίες ότι εξαιτίας μας θα λείψουν και οι πόροι να ζήσει η ανθρωπότητα.

Να και τα στοιχεία:

It is incredible how much resources are needed to produce 1 kilogram of beef.
The most important production component is water.
In the image below you can see that the production of 1 kilogram of beef uses more than 15.000 liter water. With the amount of 15 455 liter of water, we could grow 60 kilogram of potatoes , 83 kilogram of tomatoes or 118 kilograms of carrots. Furthermore several children in Africa could be fed with 6,5 kilogram of crop. Another important fact is that no other animal produces so many carbon dioxide like a cow. The cultivation of one kilogram of tomatoes compared to the production of 1 kilogram beef causes only 0,085 kilogram of carbon dioxide.

the-cost_3.jpg

http://greentravelife.com/the-production-costs-of-1-kilogram-beef/

θέλεις στοιχεία και από αλλού? να: https://www.theguardian.com/news/datablog/2013/jan/10/how-much-water-food-production-waste

Για το 5 και πάλι δεν ξέρω που στην ευχή συχνάζεις και κάνεις εκατοντάδες συζητήσεις για το θέμα αλλά αν κρίνω από τα προηγούμενα για μια αυθαιρεσία πρόκειται και πάλι.

Αυτά που συζητάμε εδώ είναι πολύ συγκεκριμένα και να μας τα γυρνάς για δαρμένους χασάπηδες, είναι σαν να σου λέω εσένα πρόσεξε τους ναζί όταν μιλάς για την Παπακώστα.

Στο κείμενό σου δεν υπάρχει ίχνος λογικής. Παράλογες υποθέσεις που χτίζεις πάνω τους χωρίς κανένα στοιχείο και με βάση αυθαιρεσίες τις οποίες παρουσιάζεις ως βεβαιότητες.

Τα βίντεο να με συμπαθάς αλλά δεν αντέχω να τα δω. Μου αρκεί που γνωρίζω τις πρακτικές.

Επί της ουσίας όμως, τι περιμένεις να κάνει ένας άνθρωπος, πέρα από το να συμμετέχει σε διαδικτυακές εκστρατείες ή φυσικές διαδηλώσεις, και φυσικά πέρα από το προφανές του να μην τα υποστηρίζει στην καθημερινότητά του; Τίποτα. Οπουδήποτε στον πλανήτη, πόσο μάλλον σε μια δικτατορική χώρα που δεν έχει καν ελευθερία λόγου.

Δεν το είδες για αυτό αυτή τη στιγμή δεν είσαι έξαλλος.
Σου είπα δείξε το στους φίλους σου.

Να δείτε γδαρμένα σκυλιά, ζωντανά ακόμη (και για πολύ ώρα) να σε κοιτάνε στα μάτια γιατί από τον πόνο δεν μπορούν ούτε να ουρλιάξουν.

Στίβα το ένα πάνω στο άλλο.

Δείξε το στους φίλους σου και θα τους δεις να φωνάζουν "ΒΑΡΒΑΡΟΙ¨.

Δες το και εσύ όμως γιατί η εικόνα δεν περιγράφεται και θα μείνει για πάντα μαζί σου.

Και εμείς δεν είμαστε αναίσθητοι. ίσα ίσα είμαστε τόσο ευαίσθητοι που δεν γίνεται να κοιτάμε αλλού.
Θάρρος λοιπόν γιατί είναι για καλό.

Σε ποιό επάγγελμα αναφέρεσαι;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γουναράς στην Κίνα.

Ξεκίνα στο 2:10

Να ξέρεις όμως ότι θα αργήσεις να το ξεπεράσεις (αν ποτέ).

Είναι πολύ σκληρό. Όσο σκληρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος

Χρηστο

Οταν γραφεις "αυτα ειναι αυστηρα προσωπικες υποθεσεις"
δεν αποκλειεις την πιθανοτητα να ειναι και ΛΑΘΟΣ προσωπικες επιλογες.
Ετσι δεν ειναι ?

Αρα καποιος ενδεχεται να εχει κανει ΛΑΘΟΣ που επελεξε να τρωει κρεας (και οχι σογια).
Σωστα ? Τοτε πως εκφερεις αποψη αποκλειστικα για τον εαυτο και την συνειδηση σου ?
Εμμεσως πλην ΠΟΛΥ σαφως εκφερεις αμφιβολια και κριση για τις επιλογες καποιου
να συνεχισει να ειναι κρεατοφαγος (οταν υπαρχουν τοσες φυτικες "εναλλακτικες" ...)

Νομιζω ειμαστε αρκετα ευφυεις να το αντιληφθουμε .... (ετσι νομιζω) ....

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Χρηστο

Οταν γραφεις "αυτα ειναι αυστηρα προσωπικες υποθεσεις"
δεν αποκλειεις την πιθανοτητα να ειναι και ΛΑΘΟΣ προσωπικες επιλογες.
Ετσι δεν ειναι ?

Αρα καποιος ενδεχεται να εχει κανει το λαθος που επελεξε να τρωει κρεας (και οχι σογια).
Σωστα ? Τοτε πως εκφερεις αποψη αποκλειστικα για τον εαυτο και την συνειδηση σου ?
Εμμεσως πλην ΠΟΛΥ σαφως εκφερεις αμφιβολια και κριση και για τις επιλογες καποιου
να συνεχισει να ειναι κρεατοφαγος (οταν υπαρχουν τοσες φυτικες "εναλλακτικες" ...)

Νομιζω ειμαστε αρκετα ευφυεις να το αντιληφθουμε .... (ετσι νομιζω) ....

Αν κάποια προσωπική επιλογή είναι λάθος την πληρώνω μόνο εγώ.

Δεν θα απολογηθώ λοιπόν για αυτή σε κανέναν άλλο.

Ούτε έχει δικαίωμα να μου ζητάει το λόγο.

Γουναράς στην Κίνα.

Ξεκίνα στο 2:10

Να ξέρεις όμως ότι θα αργήσεις να το ξεπεράσεις (αν ποτέ).

Είναι πολύ σκληρό. Όσο σκληρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος

Γερή γροθιά στο στομάχι! Ομολογουμένως!
Μα αν αγκαλιάσεις ένα αρνάκι, που μυρίζει το γάλα της μάνας του και αφεθεί στα χάδια σου, και είναι Μεγάλο Σάββατο : μου λές τι τρώς το Πάσχα;

Γερή γροθιά στο στομάχι! Ομολογουμένως!
Μα αν αγκαλιάσεις ένα αρνάκι, που μυρίζει το γάλα της μάνας του και αφεθεί στα χάδια σου, και είναι Μεγάλο Σάββατο : μου λές τι τρώς το Πάσχα;

Δεν τρώω κρέας το Πάσχα! :D

Από μικρός δεν μου άρεσε όλο αυτό.

Την έβγαζα με πατάτες, σαλάτες κ.λπ.

Απίστευτη βαρβαρότητα...δεν περιγράφεται με λόγια.
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις...το μόνο που βγαίνει απ το στόμα,είναι μια μορφή κατάρας και αναθέματος ,προς τα ανθρωποειδή κτήνη .
Προσωπικά όποτε μου έρχεται στη σκέψη αυτή η εικόνα,πάντα θα 'εύχομαι' να..'πληρωθούν'...

Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Αντίθετα ξέρεις τι λέτε εσείς?

Εμεις λεμε να μας αφησεις να τρωμε το κρεας ΧΩΡΙΣ να βλεπουμε τον φονο του.
Τοσο μεγαλη πολυτελεια ζηταμε ? Σφαζουμε για να φαμε και να ζησουμε !

Υπαρχει βεβαια η Βαλχαλα ... να βοσκουμε ολοι στο λιβαδι.
Χαιρομαι που εχεις φτασει σ'αυτην. Οι υπολοιποι θα αργησουμε λιγακι ...

Γιά να χαμογελάσουμε λιγάκι υπάρχουν και τα σοφά λαϊκά γνωμικά, η Θεία δίκη:
-1η παραλλαγή : "Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, εννιά φορές είν' αδειανό, και μιά φορά γεμάτο"
-2η παραλλαγή : "Του χαρτοπαίκτη, του ψαρά, του κυνηγού το πιάτο δέκα φορές είν' αδειανό και μιά φορά γεματο"

....μάλλον γιά άφεση αμαρτιών στους χαρτοπαίκτες ακούγεται!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Δεν υπάρχει καμία λογική και κανένας ορθολογισμός όταν όλα αυτά που κατηγορηματικά δηλώνεις σαν ορθά βασίζονται σε εντελώς εσφαλμένη υπόθεση.
Τόσο απλά.
...
Στο κείμενό σου δεν υπάρχει ίχνος λογικής. Παράλογες υποθέσεις που χτίζεις πάνω τους χωρίς κανένα στοιχείο και με βάση αυθαιρεσίες τις οποίες παρουσιάζεις ως βεβαιότητες.

Καλώς. Καταλαβαίνω οτι δεν έχει μείνει τίποτα επιπλέον να διαφωνήσουμε επι του θέματος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Καλώς. Καταλαβαίνω οτι δεν έχει μείνει τίποτα επιπλέον να διαφωνήσουμε επι του θέματος.

:a0210:

Έχω φιλία πάντως με κάποιους χορτοφάγους,που δεν τρώνε κρέας,λόγω λύπης για τον τρόπο που σφάζονται. Μάλιστα ο ένας είναι και audiophile,χειμερινός κολυμβητής σε παγωμένα νερά,extreme hobies και ένας απ τους υπόλοιπους με πρόβλημα υγείας,που όμως δεν τον εμποδίζει να κάνει πολεμικές τέχνες...
Το αντικαθιστούν με διάφορα φυτικά προϊόντα,συνταγές,πολύ φρουτοθεραπεία κ.λ.π.
Προσωπικά δεν το κατάφερα,αλλά είναι στα σχέδια μου...έχω βέβαια αντικαταστήσει το κρέας με αλλαντικά σε ένα 80% και κάπου τρία χρόνια καθόλου ψάρι,αν και για άλλο λόγο.
Ξέρω ότι είναι θέμα εθισμού και βλακεία σκέτη να κάνω Πάσχα με Λουκάνικα,αλλά 'αισθάνομαι' καλύτερα .