Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

Οταν ο Κυπριακος λαος αποφασισει τι θελει ,μεσα απο τις οποιες διαδικασιες αποφασισει εκεινος,θα μας επιτρεψει και εμας τους <Ελλαδιτες-καλαμαραδες>,να αποφασισουμε για την δικη μας θεση.Νομιζω οτι οι νεκροι Ελλαδιτες και αγνουμενοι,φθανουν ,δεν υπαρχει λογος να αυξηθουν.Καποιοι αλλοι ζουσαν στο Λονδινο και καποιοι αλλοι πολεμουσαν και πεθαναν,γιατι πιστευαν σε μια ιδεα που απο οτι φαινεται, ουτε τους αφορουσε,ουτε ηταν αληθινη.Κατα το κοινως λεγομενο πηγαν τζαμπα

Το προσεξα και εγω Μιχαλη,απλως οι νεωτεροι Ελληνες μεγαλωσαμε με δυο ψεευδαισθησεις,η μια ειναι η Κυπρος

Μπορεί να εννοεί την βόρειο ήπειρο.
«Εχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή
τη λένε Βόρεια Ηπειρο, την αγαπώ πολύ
κι αν χρειαστεί θα φύγω ένα πρωί
χωρίς διαταγή στη μάχη να ριχτώ
τα χέρια να λερώσω με αίμα αλβανικό
κι αν σκοτωθώ με το αίμα μου
να γράψετε Ελλάδα σ' αγαπώ»

:D :D :D

Εγώ πάλι δεν θέλω να ξεχάσω τις διηγήσεις του πατέρα μου, αυτόπτη μάρτυρα της τουρκικής απόβασης της 20ής Ιουλίου. Το σπίτι των γονιών μου ήταν στο χωριό Αγ. Γεώργιος Κυρηνείας, πολύ κοντά στην ακτή του 5 μιλίου όπου αποβιβάστηκαν οι τούρκοι, χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά! Μάλιστα φορούσαν σωσίβια χρώματος πορτοκαλί γιατί οι περισσότεροι δεν ήξεραν κολύμπι. Ας σημειωθεί εδώ ότι τα πολυβολία που υπήρχαν στην περιοχή (επιβλέπων αξιωματικός της κατασκευής τους ήταν ο πατέρας των αδελφών Κατσιμίχα, όταν ακόμα υπήρχε ελληνική μεραρχία στο νησί -επί Γ. Παπανδρέου) είχαν εκκενωθεί χρόνια πριν (στην ουσία με την άνοδο της χούντας του '67)...

Ένα άλλο που θα θυμάμαι πάντα είναι η ατάκα που είπε στον πατέρα μου ο ανώτερός του όταν μετά από 5 μέρες ο πατέρας μου κατάφερε να παρουσιαστεί στη μονάδα του. Ερωτηθείς από τον πατέρα μου που να πάρει όπλο, ο αξιωματικός του απάντησε να πάει να βρει όπλο από κάποιον σκοτωμένο. Αργότερα βέβαια μάθαμε ότι τα όπλα της Ε.Φ. είχαν συγκεντρωθεί και κλειδωθεί στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας από τους πραξικοπηματίες της 15 Ιουλίου. Οι μόνοι που είχαν όπλα την ημέρα της εισβολής ήταν τα ΛΟΚ, η προεδρική φρουρά (αυτοί είχαν και αντιαεροπορικά) και η αστυνομία. Η οποία αστυνομία πολέμησε κανονικά τους αλεξιπτωτιστές που έπεσαν μέσα στην τουρκική συνοικία της Λευκωσίας.

Επίσης δεν θα ξεχάσω της διηγήσεις της μητέρας μου, που κατάφερε και φυγαδεύτηκε από το νησί μέσα στο ψεκαστήρι που κουβάλαγε τις μπομπίνες του CBS από την Κύπρο στο Ισραήλ. Μπομπίνες φιλμ που τραβήχτηκαν από μηχανές που είχαν στηθεί δίπλα από το συγκρότημα κατοικιών των δικών μου, 1 μέρα πριν την εισβολή! Ας μου πει τώρα όποιος θέλει ότι οι αμερικανοί δεν ήξεραν τίποτα για την εισβολή της 20ής Ιουλίου. Εδώ μέχρι και κάτι βούλγαροι εργάτες που έμεναν κοντά στους δικούς μου, είχαν ειδοποιηθεί από την πρεσβεία τους να εγκαταλήψουν την Κύπρο από το βράδυ της 19ης Ιουλίου. Και οι κουφάλες δεν είπαν τίποτα, παρόλο που τους είχαν φιλοξενίσει οι δικοί μου ένα βράδυ νωρίτερα να δουν στην τηλεόραση την εθνική τους στο Μουντιάλ της Γερμανίας.

Τέλος δεν θα ξεχάσω όλους αυτούς (πρέπει να ήταν κάπου 150 άτομα) που με βρήκαν στο μνημόσυνο του Κύπριου παππού μου του Φώτη, στην Λευκωσία πριν 18 χρόνια, και με ρώτησαν τι κάνει ο άλλος μου παππούς ο Ηλίας (Αθηναίος). Απόρησα με το ενδιαφέρον, μιας και ο παππούς μου ο Ηλίας δεν κατέβαινε συχνά στην Κύπρο. Αργότερα έμαθα ότι στο σπίτι μου στην Αθήνα από το Σεπτέμβριο του 74 μέχρι και το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου φιλοξενήθηκαν αρκετοί πρόσφυγες από την Κερύνεια στο δρόμο τους για Αγγλία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Αφρική και όπου αλλού ξενιτεύτηκαν. Κάτι σαν τράνζιτ ένα πράμα.

Re: Απάντηση: Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

Οταν ο Κυπριακος λαος αποφασισει τι θελει ,μεσα απο τις οποιες διαδικασιες αποφασισει εκεινος,θα μας επιτρεψει και εμας τους <Ελλαδιτες-καλαμαραδες>,να αποφασισουμε για την δικη μας θεση.Νομιζω οτι οι νεκροι Ελλαδιτες και αγνουμενοι,φθανουν ,δεν υπαρχει λογος να αυξηθουν.Καποιοι αλλοι ζουσαν στο Λονδινο και καποιοι αλλοι πολεμουσαν και πεθαναν,γιατι πιστευαν σε μια ιδεα που απο οτι φαινεται, ουτε τους αφορουσε,ουτε ηταν αληθινη.Κατα το κοινως λεγομενο πηγαν τζαμπα

Ο 'κυπριακός λαός' έχει ζητήσει και Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα και απάντησε Όχι στο σχέδιο Αυνάν. Κάποιοι άλλοι δε μπορούν να το χωνέψουν πως 'ελλαδίτες' και 'κύπριοι' είναι ένα και το αυτό, έθνος ελληνικό!

Ακόμη, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να είμαστε 'έλληνες' και να αποκτήσουμε επιτέλους μια ομοψυχία. Αυτό θα πρέπει να καταλάβουν οι νέοι και όχι να κάνουν κριτική για να έχουν άλλωθι όταν λουφάζουν.

Αγαπάς, υπηρετείς και υπερσπασίζεσαι την Πατρίδα σου γιατί το πιστεύεις εσύ ο ίδιος. Ούτε ακούς γελοίους αληταράδες που πιστεύουν πως: "η Κύπτος είναι μακρυά" ούτε ψάχνεις τρόπο να βρεθείς κι εσύ μαζί με τους υπολοίπους στο Λονδίνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και άκρως επίκαιρο είναι ο Μακεδονικός Αγώνας. Κάποιοι άφησαν τη χλιδή των Αθηνών και χώθηκαν μέσα στα λασπόνερα. Και οικογένεια έχασαν και τη Μακεδονία δεν πρόλαβαν να δουν ελεύθερη, αλλά γι' αυτό σήμερα όταν μιλάμε για τον ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ νιώθουμε δέος.

Να θυμήσω επίσης πως εκτός από τους ΕΛΔΥΚάριους και τους Αγνοουμένους έχουμε και τους Ισαάκ και Σολωμού που μάλλον δεν ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενοι με την Κατοχή της Κύπρου.

και αφιερώνω:
"Λογαριάσατε λάθος με το νου σας εμπόροι
δε μτριέται πατρίδα λευτεριά με τον πήχη
κι αν μικρός είναι ο τόπος και το θέλει και μπορεί
τον ασήκωτο βράχο να τον φάει με το νύχι
Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει
χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι"

Όλα αυτά με την τόλμη της αντίθετης άποψης και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν:grinning-smiley-043

To 50% και μην πω παραπάνω των Κυπρίων, θεωρούν τον εαυτό τους Κύπριους και όχι Έλληνες.
Η λέξη Ελλαδίτης δεν μου αρέσει καθόλου. (προσωπική μου άποψη πάντα)

Αυτη την στατιστική ποιός τήν αναφέρει..??
Μερικοί ανερμάτιστοι μόνον ,κάτι σάν τούς δικούς μας αντίστοιχους ´φιλέλληνες´ανέπτυξαν την θεωρία τών ´Νεοκυπρίων´..
Οι αντίστοιχοι Λιακορεπούσηδες τής Κύπρου...Και ο γνωστός και μή εξαιρετέος Δρουσιώτης τής Ελευθεροτυπίας(φανατικός Ανανιστής) πού σχεδόν δικαιολογεί την Τουρκική εισβολή..Kαι φυσικά ο κάποτε πρόεδρος Βασιλείου ,πού τώρα δεν τον θυμάται ούτε η μάνα του, αντίγραφο πιστό τού δικού μας λογιστή πού ταλαιπώρησε τον τόπο .
Ελάχιστοι ήταν αυτοί πού υιοθέτησαν τήν ´Νεοκυπριακή ´θεωρία.

Last edited:
Επειδή έχω πάει αρκετές φορές Κύπρο και λόγω δουλειάς έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο, το 50% που είπα ήταν το ελάχιστο. Εκτός αν μιλάμε με ποσοστά διαφόρων γκάλοπ, πχ το 95% των Ελλήνων είναι Χ.Ο. :flipout::flipout::flipout:
Ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες, κάτω των 40.
Το τι θεωρώ εγώ (αν είναι Έλληνες ή όχι) δεν νομίζω να αφορά την συζήτηση.
Απλά είπα τι πιστεύουν οι Κύπριοι.
Και να γίνω και πιο συγκεκριμένος.
Οι δεξιοί της Κύπρου, θέλουν ένωση με την Ελλάδα και θεωρούνται Έλληνες ενώ οι αριστεροί θέλουν ανεξαρτησία και θεωρούνται Κύπριοι.
Επίσης, οι δεξιοί θεωρούν τους Τουρκοκυπρίους Τούρκους ενώ οι αριστεροί θεωρούν τους Τουρκοκυπρίους Κύπριους.

Εννοείς τον ´δεξιό ´Αναστασιάδη πού έκανε οτι μπορούσε γιά να περάσει το σχέδιο Ανάν ,ουρά κανονική τών Εγγλέζων και τών Αμερικανών ή το πρωην Σοβιετόφιλο ΑΚΕΛ ,πού τώρα συνομιλεί με τον ψευτο σοσιαλιστή τσιράκι τών Τούρκων ,Ταλάτ??
Αριστερό το ΑΚΕΛ???Ποιος το πιστεύει αυτό???Κομμα καθεστωτικό 100%..
Ο Πρόεδρός του κινδυνεύει να στιγματισθεί πάντως απο τον Ιστορικό τού μέλλοντος.

Δώρο σε ευχαριστούμε πολύ γιά το thread πού άνοιξες.
Η Μνήμη πρέπει να μένει άσβεστη...
Και η Ελλάδα (όχι η κανονική αλλά η άλλη η ψεύτικη)οφείλει μιά συγνώμη στην Κύπρο γιά την Εσχάτη Προδοσία πού διέπραξε ο Χουντικός Ιωαννίδης ,πού μάλιστα στήριξε τον Σαμψών γιά την ανατροπή τού Μακαρίου..
Η Κύπρος έπεσε στά χέρια τών στιφών τού Αττίλα μετά απο οργανωμένο σχέδιο τών Αμερικανοβρεττανών και τήν προδοσία τών Χουνταίων στήν Ελλάδα.

Last edited:
Επίσης, οι δεξιοί θεωρούν τους Τουρκοκυπρίους Τούρκους ενώ οι αριστεροί θεωρούν τους Τουρκοκυπρίους Κύπριους.

Καί τά Τουρκικά στίφη(εποίκους)πού έστειλαν απο τα Αδανα,επί τούτου,οι Τούρκοι σφαγείς,πώς να ονομάζονται άρα γε απο τά πολιτικά κόμματα τής Κύπρου??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

Ο 'κυπριακός λαός' έχει ζητήσει και Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα και απάντησε Όχι στο σχέδιο Αυνάν. Κάποιοι άλλοι δε μπορούν να το χωνέψουν πως 'ελλαδίτες' και 'κύπριοι' είναι ένα και το αυτό, έθνος ελληνικό!

Να θυμήσω επίσης πως εκτός από τους ΕΛΔΥΚάριους και τους Αγνοουμένους έχουμε και τους Ισαάκ και Σολωμού που μάλλον δεν ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενοι με την Κατοχή της Κύπρου.

και αφιερώνω:

Αιωνία η Μνήμη τών Ηρώων Ισαάκ και Σολωμού.:grinning-smiley-043
Καί να μήν ξεχνάμε ποτέ αυτούς τούς δήθεν ´διεθνιστές´πού παρομοιάσαν τούς Ηρωες με τους Γκρίζους Λύκους..Μιλάμε γιά τέτοια ξετσιπωσιά και πολιτική αγραμματοσύνη απο τά Σοράκια....................

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

Ακόμη, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να είμαστε 'έλληνες' και να αποκτήσουμε επιτέλους μια ομοψυχία. Αυτό θα πρέπει να καταλάβουν οι νέοι και όχι να κάνουν κριτική για να έχουν άλλωθι όταν λουφάζουν.

Αγαπάς, υπηρετείς και υπερσπασίζεσαι την Πατρίδα σου γιατί το πιστεύεις εσύ ο ίδιος. Ούτε ακούς γελοίους αληταράδες που πιστεύουν πως: "η Κύπτος είναι μακρυά" ούτε ψάχνεις τρόπο να βρεθείς κι εσύ μαζί με τους υπολοίπους στο Λονδίνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και άκρως επίκαιρο είναι ο Μακεδονικός Αγώνας. Κάποιοι άφησαν τη χλιδή των Αθηνών και χώθηκαν μέσα στα λασπόνερα. Και οικογένεια έχασαν και τη Μακεδονία δεν πρόλαβαν να δουν ελεύθερη, αλλά γι' αυτό σήμερα όταν μιλάμε για τον ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ νιώθουμε δέος.

και αφιερώνω:

Όλα αυτά με την τόλμη της αντίθετης άποψης και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν:grinning-smiley-043

Να είσαι καλά, αδελφέ!!!!!!

''Όχι εσάς δε σας θέλει τούτη η γη δε σας ξέρει
όλα εδώ είναι δικά μας τι απ' το κάθε λιθάρι
απ' το χώμα απ' το δέντρο το νερό και τ' αγέρι
το κορμί μας μια στάλα για να γίνει έχει πάρει
η ψυχή μας επήρε μια πνοή απ' το καθένα
όλα εδώ είναι δικά μας μα για σας όλα ξένα''

Το έχω τραγουδήσει 100 φορές αλλά κάθε φορά που το ξανακάνω ή το ακούω ανατριχιάζω.......

Δώρο σε ευχαριστούμε πολύ γιά το thread πού άνοιξες.
Η Μνήμη πρέπει να μένει άσβεστη...
Και η Ελλάδα (όχι η κανονική αλλά η άλλη η ψεύτικη)οφείλει μιά συγνώμη στην Κύπρο γιά την Εσχάτη Προδοσία πού διέπραξε ο Χουντικός Ιωαννίδης ,πού μάλιστα στήριξε τον Σαμψών γιά την ανατροπή τού Μακαρίου..
Η Κύπρος έπεσε στά χέρια τών στιφών τού Αττίλα μετά απο οργανωμένο σχέδιο τών Αμερικανοβρεττανών και τήν προδοσία τών Χουνταίων στήν Ελλάδα.

κι ήθελα να γράψω οτι πέρα απο τα αίσχη των τούρκων δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα δικά μας, που ήταν πολύ χειρότερα αλλά με κάλυψε ο Σπύρος.

πάντως, μιλάμε για μια απο τις πιο μαύρες σελίδες τις ιστορίας μας .

το κρίμα που πέφτει στον λαιμό μας, είναι πολύ πολύ μεγάλο ........

το κρίμα που πέφτει στον λαιμό μας, είναι πολύ πολύ μεγάλο ........

πες το στους νοσταλγούς των αγραμμάτων σπιούνων εξουσιαστών εκείνης της εποχής αυτό...

Η μαρτυρία του Φώτη τα λέει όλα.

Προσωπικα δεν προκειται να συνεχισω την οποια αντιπαραθεση,γιατι στο τελος η διαχειριση θα κλειδωσει το θεμα.Εχω εκθεσει και στα προηγουμενα χρονια,εδω μεσα,τις αποψεις μου και να τις επαναλαβω δεν νομιζω οτι εχει νοημα.Απλως θα θεσω ενα ακομη ερωτημα,ποσοι απο την σημερινη πολιτικη ηγεσια της Κυπρου,ηταν στο στρατο η ακομη και στην Κυπρο εκεινη την περιοδο,ρωτω δεν γνωριζω.Και κατι ακομη ,ποσοι Κυπριοι υπηρετουσαν την εποχη εκεινη την θητεια τους στο στρατο?νομιζω ο πληθυσμος του νησιου ηταν καπου 500.000.Και βεβαια θα επισημανω οτι η Τουρκικη κατοχη προφανως ειναι απειρως πιο σκληρη απο την φασιστικη Γερμανικη κατοχη του40-45,γιατι τοτε καποιοι αντισταθηκαν με εκαντοταδες<Γοργοποταμους>,στα 30 χρονια τουρκικης κατοχης ποσες πραξεις αντιστασης εγιναν στα κατεχομενα?

Εμειναν Ελληνοκύπριοι στά Κατεχόμενα??
H Κύπρος χωρίστηκε τεχνητά απο τούς δύο Αττίλες,οπότε ήταν σχεδόν αδύνατη η όποια αντίδραση στά Κατεχόμενα ...
Αντίσταση έγινε μέ την έννοια τής προσπάθειας διατηρήσεως τής Ελληνικής Γλώσσας στά νέα παιδιά πού ζούσαν στά Κατεχόμενα,απο δασκάλες σάν την Ελένη Φωκά.
Υ.Γ.
Δεν μπορεί να συγκριθεί ιστορικά η Γερμανική Κατοχή ολόκληρης Χώρας μέ την διχοτόμηση τής Κύπρου.

Το προσεξα και εγω Μιχαλη,απλως οι νεωτεροι Ελληνες μεγαλωσαμε με δυο ψεευδαισθησεις,η μια ειναι η Κυπρος

1) Τι εννοείς με το "νεώτεροι Έλληνες";
Δεν είμαι και τόσο μεγάλος... Ήμουν 4 χρονών όταν φιλοξενούσαμε τους παππούδες μου στο σπίτι επειδή ο πατέρας μου έχασε το πατρικό του.
Ήμουν 15 χρονών όταν έβλεπα το πατρικό του πατέρα μου μέσα από τα συρματοπλέγματα και έβλεπα τη γιαγιά μου να παρακαλάει για να πάει σπίτι της να πάρει τις φωτογραφίες των παιδιών της.

2) Ποια είναι η ψευδαίσθηση για τη Κύπρο;
Ότι κάποτε θα ελευθερωθεί;
Δίκιο έχεις. Όσο υπάρχουν άτομα που ξεχνάνε δεν παίζει να ελευθερωθεί ποτέ. Δυστυχώς έτσι είμαστε οι περισσότεροι. Ξένος κώλος ξένος πόνος.

Καλά έκαναν στον Σολωμό που τον σκότωσαν ε; Πήγε να μαγαρίσει την τουρκική σημαία... Τα κωλόπαιδα που καίνε την Ελληνική σημαία στις διαδηλώσεις γιατί δεν τα καθαρίζετε αν τελικά είχαν δίκιο οι Τούρκοι; Η Τουρκική είναι πιο σεβαστή από τη δικιά μας;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά... Εναντιον μας όμως...

Σ' αυτό το σχήμα που ξεβάφει αίμα και δάκρυ
δεν έχεις τίποτ' ακριβό να παραδώσεις
μόν' τη φλογίτσα που τσιρίζει στις κλειδώσεις
και κάνα φράγκο στο κουτί που 'ναι στην άκρη.

Δεν έχεις τίποτ' ακριβό να παραδώσεις
σ' αυτό το σχήμα που ξεβάφει αίμα και δάκρυ.

Δεν είν' οικόπεδο που το καταπατούνε
ούτε και μούρλα εθνική που επιστρέφει
είναι η Κύπρος που οι εμπόροι τη μισούνε
και η ανάγκη μας που όνομα δεν έχει.

Κι αν λέω ψέματα κι αν λέω παραμύθια
κι η ζητιανιά τα δυο χεράκια μου στραβώνει
μην με μαλώνεις, μόνο δώσε μια βοήθεια
το άδειο μας πρόσωπο η Κύπρος το πληρώνει.

Που Δύσην ως Ανατολήν τζι απού βορράν ως νότον,
τζι από τα πέρατα της γης τον κόσμο προσκαλώ τον.
Δώστε μου την ακρόαση για να σας τραουδήσω
τζι ούλλους σας μιάλους τζιε μιτσιούς εννά σας κλαμουρήσω.

Και γιατί, και γιατί δεν μας το λες
μόνο βγαίνεις στον κόσμο
όλο κλάψες και ψευτιές.

Η αντίληψη οτι η ´Κύπρος´πέφτει μακριά αποτελεί την Κερκόπορτα γιά να θεωρήσουμε οτι ´η Χίος,η Συμη,η Λημνος´και άλλα νησιά ´πέφτουν μακριά´..
Στο τέλος θα μάς μείνει η Μυκονος πού θα προτάξουν τά στήθια τους ο Κωστέτσος και ο Τρύφωνας Σαμαράς ,ως μέσον άμυνας..
Η κατάργηση τού Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος απο τό 1996(τελικά όποια πέτρα και να σηκώσει κανείς πάντα ο λογιστής και η Θεοδώρα´ βρίσκονται απο κάτω...)δυσκόλεψε πολύ τά πράγματα για το Νησί..Το ίδιο συνέβη και μέ την υποχώρηση γιά τούς S-300 πού πήγαν κάπου στην Κρήτη ψιλοθαμένοι..
Η Σχολή σκέψης πού θεωρεί τούς Κυπρίους ως ´ξένο σώμα´αποτελεί τήν πιό ηττοπαθή και ενδοτική αντίληψη πού κυκλοφορεί στό Ελλαδιστάν...
Οπως επίσης το ότι μερικοί αντιπαθούν τούς Κυπρίους ως χαρακτήρες ή ράτσα ή δεν ξέρω γώ τί (πρωτάκουστες αντιλήψεις πού ξεχνούν τί σημαίνει προάσπιση Εθνικών Συμφερόντων)μοιάζει μέ τίς τοπικιστικές-γραφικές ´διαφορές´πού εκφράζονται μεταξύ Ηλείων και Μεσσηνίων πού ουδεμίαν σχέση έχουν με σοβαρή Εξωτερική Πολιτική.
Για την Ελληνικότητα τής Κύπρου αρκεί να διαβάσει κανείς Ομηρο ή την Ελένη τού Ευριπίδη ,για να αποκρουστούν οι αστείες αντιλήψεις περί Νεοκυπρίων ,πού απηχούν ελαχίστη μερίδα Κυπρίων(άσχετα εαν προβλήθηκαν τά μάλα απο γνωστούς κύκλους εθνομηδενιστών)σε ιδιο ποσοστό μέ τά Σοράκια πού στην Ελλάδα σκούζουν υπέρ τής ´Μακεδονίας´

Last edited: