Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

Εδώ είναι η παγίδα Σπύρο.
Πίσω από αυτό κρύβονται όσοι νομίζουν ότι υπάρχουν τζάμπα λύσεις . (και δεν γίνεται τίποτα φυσικά …δε βαρυέσαι άστο γι´ αργότερα)

Προχωράς μπροστά . Μπορεί να θυσιάζεις –οικονομικά- μια γενιά (15-20 χρόνια) αλλά έχεις την χώρα ενιαία και δημοκρατική.

Γι αυτό μιλάω ότι η παληκαριά σήμερα είναι στα λεφτά .

Τα μεγάλα εμπόδια πάντως προκύπτουν απο την Τουρκοκυπριακή Πλευρά πού εμποδίζει συχνά-πυκνά τήν διέλευση τών Πολιτών της στην Ελληνοκυπριακή.
Συμφωνώ επίσης ότι μερίδα Ελληνοκυπρίων έχει ´βολευτεί´στίς μπίζνες και δεν επιθυμεί λύση..
Ομως εάν η λύση έρθει με προτάσεις τύπου Ανάν όπου θα υπάρχουν δήθεν τριτεγγυητές η ενιαία Χώρα θα θυμίζει Προτεκτοράτο ή Μπανανία .
Μπορεί άρα γε η Τουρκοκυπριακή πλευρά να αποδεσμευτεί απο τον σφικτό εναγκαλισμό τής Αγκυρας??
Aν δέν γίνει αυτό και άν δέν αποχωρήσουν τά Κατοχικά Στρατεύματα,πού υπενθυμίζουν πάντα τήν διαρκή απειλή τής Τουρκίας γιά το Νησί,όποια λύση και να επιτευχθεί δέν θα έχει μακροχρόνια ισχύ..
Καμιά φορά η μή-λύση είναι καλύτερη απο τήν ´εδώ και τώρα´λύση μέ κάθε πολιτικό κόστος και τίμημα μέχρις να υπάρξει καλύτερος Διεθνής Συσχετισμός Δυνάμεων.
Υ.Γ.
Εξυπακούεται οτι δεν μιλάμε γιά πολεμικές εκτροπές και λοιπά ταρατατζούμ.

Εγω, Αντωνη Κ ,δεν θα αποφασισω για τους Κυπριους,ουτε θελω να ενωσω η να μην ενωσω,ουτε μιση ουτε ολοκληρη Κυπρο.Οταν ο Κυπριακος λαος δημοκρατικα και αβιαστα αποφασισει τι θελει ,τοτε και εγω θα συναινεσω στην οποια αποφαση του.Το κακο ειναι οτι στην δικια μου,τουλαχιστον,γενια μεγαλωσαμε με το ονειρο της Κυπρου ενωμενης με την Ελλαδα,και αυτο αποδειχθηκε,απ οτι φαινεται,λαθος.Εδω ισχυει η παροιμια <στο χωριο δεν μας θελουνε του παπα το σπιτι ρωταμε που ειναι>Αληθεια μπορει καποιος να περιγραψει και τα αισθηματα του μεσου Κυπριου απεναντι στον Αγγλο κατακτητη και σφαγεα?

Re: Απάντηση: Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

Εγω, Αντωνη Κ ,δεν θα αποφασισω για τους Κυπριους,ουτε θελω να ενωσω η να μην ενωσω,ουτε μιση ουτε ολοκληρη Κυπρο.Οταν ο Κυπριακος λαος δημοκρατικα και αβιαστα αποφασισει τι θελει ,τοτε και εγω θα συναινεσω στην οποια αποφαση του.Το κακο ειναι οτι στην δικια μου,τουλαχιστον,γενια μεγαλωσαμε με το ονειρο της Κυπρου ενωμενης με την Ελλαδα,και αυτο αποδειχθηκε,απ οτι φαινεται,λαθος.Εδω ισχυει η παροιμια <στο χωριο δεν μας θελουνε του παπα το σπιτι ρωταμε που ειναι>Αληθεια μπορει καποιος να περιγραψει και τα αισθηματα του μεσου Κυπριου απεναντι στον Αγγλο κατακτητη και σφαγεα?

Το κακό είναι ότι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα και μάλιστα να τα λες και δημοσίως.

ποιο ειναι το αυθεραιτο συμπερασμα?σε παρακαλω να μου το πεις Και μια και το θυμηθηκα ,καπου 1964 -66 υπηρξε κατ αρχην συμφωνια Ελλαδος-Τουρκιας-Κυπρου και με τη υψηλην εποπτεια της Μ Βρεττανιας,με πρωθυπουργο τον Γ.Παπανδρεου τον Α,για την ενωση Ελλαδος-Κυπρου,με ανταλλαγμα,αν θυμαμαι καλα,την υπαρξη τουρκικης βασεως-δυναμης,επι 30 χρονια για την διασφαλιση των δικαιωματων των Τουρκοκυπριων.Και ενω ολα πηγαιναν καλα,ξαφνικα καποιος αλλαξε γνωμη και καποιος αναγκαστικα ακολουθησε,ποιος δεν ηθελε την ενωση τοτε ?ο Παπανδρεου η ο Μακαριος?η συνεβη κατι αλλο,ας βοηθησει καποιος

Last edited:
<Το κακο ειναι οτι στην δικια μου,τουλαχιστον,γενια μεγαλωσαμε με το ονειρο της Κυπρου ενωμενης με την Ελλαδα,και αυτο αποδειχθηκε,απ οτι φαινεται,λαθος.Εδω ισχυει η παροιμια <στο χωριο δεν μας θελουνε του παπα το σπιτι ρωταμε που ειναι>Αληθεια μπορει καποιος να περιγραψει και τα αισθηματα του μεσου Κυπριου απεναντι στον Αγγλο κατακτητη και σφαγεα?>

Αυτό.

1878 - 1960 - Αγγλοκρατία ( Βρετανική Αποικιοκρατία) - Το 1878 η Κύπρος παραχωρείται από την Τουρκία στην Μεγάλη Βρετανία με ενοίκιο! Το 1923 σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία παραιτείται από κάθε δικαίωμα έναντη της Κύπρου. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία από το 1923 (με δική της υπογραφή) αποδέχεται ότι η Κύπρος ΔΕΝ αποτελεί μέρος της και γι αυτό δεν έχει ουτε δικαιώματα στην Κύπρο. Η συμφωνία αυτή παραβιάζεται κατάφορα αργότερα

Αυτά είναι τα περί του άγγλου κατακτητή και σφαγέα όπως ισχυρίζεσαι..

<1955-1959 - Περίοδος του αντιαποικιακού απελευθερωτικού Αγώνα. Τον Αγώνα αυτό οργανώνει η ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών) με μοναδικό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους κατακτητές και την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα.>

Και αυτά για τον ένοπλο αγώνα εναντίον των άγγλων αποικιοκρατών και όχι κατακτητές η σφαγείς όπως θέλεις να τους αποκαλείς.

Απάντηση: Re: Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

Και αυτά για τον ένοπλο αγώνα εναντίον των άγγλων αποικιοκρατών και όχι κατακτητές η σφαγείς όπως θέλεις να τους αποκαλείς.

Εγώ θα τους αποκαλούσα και χειρότερα αλλά ας όψεται το ban......

Re: Απάντηση: Re: Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

τι διαφορα υπαρχει?

[FONT=&quot]Οι κατακτητές γράφτηκε από κεκτημένη ταχύτητα, σίγουρα οι εγγλέζοι δεν ήταν ούτε σφαγείς ούτε βάρβαροι η κάτι ανάλογο. [/FONT][FONT=&quot]Ήταν [/FONT][FONT=&quot]οι απελευθερωτές της Κύπρου από την οθωμανική αυτοκρατορία.[/FONT]

Αυτό διαβάστε το προσεκτικά.

Αγγλοκρατία (1878 - 1960 μ.Χ.)

Η Αγγλία καταλαμβάνει αναίμακτα την Κύπρο (1878). Αναζωπύρωση του εθνικού αιτήματος των Ελλήνων Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα. Δημιουργία σταδιακά συνθηκών ανάπτυξης του νησιού και έναρξη εκτέλεσης έργων υποδομής. Προσάρτηση της Κύπρου από την Αγγλία (1914). Προσφορά της Κύπρου στην Ελλάδα, αμέσως μετά, απορρίπτεται. Μεθόδευση του ενωτικού αγώνα. Η Κύπρος ανακηρύσσεται αποικία του Στέμματος (1925). Εξέγερση των Ελλήνων Κυπρίων (Οκτώβρης του 1931). Εξορία επισκόπων και άλλων ηγετών κι επιβολή σκληρών δικτατορικών μέτρων. Συμμετοχή Κυπρίων εθελοντών στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Ανασυγκρότηση της Κυπριακής Εκκλησίας (1948) και επαναφορά του ενωτικού αιτήματος. Ενωτικό δημοψήφισμα (15.1.1950). Εκλογή ως αρχιεπισκόπου του Μακαρίου Γ' (1950). Πρώτη (ελληνική) προσφυγή στον ΟΗΕ για αυτοδιάθεση της Κύπρου (1954) και δεύτερη (1955). Έναρξη ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα (1.4.1955) υπό τον συνταγματάρχη Γεώργιο Γρίβα, αρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α. Κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από τον κυβερνήτη Χάρτιγκ (27.12.1955). Συνομιλίες Μακαρίου-Χάρτιγκ χωρίς αποτέλεσμα, και εξορία του πρώτου από το δεύτερο (9.3.1956). Αποτυχία προσπαθειών του λόρδου Ράντκλιφ για επιβολή νέου συντάγματος (1956). Τρίτη (ελληνική) προσφυγή στον Ο.Η.Ε (1957). Απελευθέρωση του Μακαρίου από την εξορία του στις Σεϊχέλλες, αλλά απαγόρευση επιστροφής του στην Κύπρο (29.3.1957). Τέταρτη (ελληνική) προσφυγή στον Ο.Η.Ε (1957). Επιθέσεις σε μεγάλη κλίμακα των Τουρκοκυπρίων κατά των Ελλήνων του νησιού, με αγγλική υποκίνηση (Ιούνης, 1958). Πέμπτη (ελληνική) προσφυγή στον Ο.Η.Ε (Σεπτέμβρης, 1958). Απειλές των Βρετανών για προώθηση διχοτομικού σχεδίου Μακμίλαν. Ελληνοτουρκικές συνομιλίες καταλήγουν σε συμφωνία στη Ζυρίχη, που προσυπογράφεται λίγες μέρες αργότερα στο Λονδίνο (Φεβρ., 1959), για δημιουργία της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Λήξη του ένοπλου αγώνα. Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο (1.3.l959). Μεταβατική περίοδος. Ο Γρίβας αναχωρεί για την Ελλάδα (17.3.1959). Ο Μακάριος εκλέγεται πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (13.12.1959). Επίσημη εγκαθίδρυση της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας (16.8.1960).

http://el.wikipedia.org/wiki/Ιστορί....CE.AF.CE.B1_.281571_-_1878_.CE.BC..CE.A7..29

Ειδες οταν πηγαινα εγω σχολειο ,μας μαθαιναν οτι οι Αγγλοι κατακτητες προσπαθουσαν με βια να καταπολεμησουν την εξεγερση των Κυπριων και σκοτωναν και κρεμουσαν.Δεν μας ειπαν, οι αθεοφοβοι προβοκατορες δασκαλοι μας ,οτι απλως ηταν αποικιοκρατες να ησυχασουμε και μεις Και ολοι εκεινοι,επισης προβοκατορες,που κανανε πορειες και μιλουσαν για νεκρους, κατω απο την μποτα του αγγλου κατακτητη και κρεμαλες και βιασμους κλπ,ολοι αυτοι γιατι δεν μας μιλουσαν για αποικιοκρατια.Ε γιαυτο λεω οτι μεγαλωσαμε στραβα,εμεις βλεπαμε τους Αγγλους ,κατι σαν τους Γερμανους στην κατοχη, και εσεις τους βλεπατε απλως σαν αποικιοκρατες,εχει και ζεστη

Ρε φίλε να στο πω αλλιώς αφού δεν καταλαβαίνεις, <αν δεν ήταν οι εγγλέζοι τώρα θα ήμασταν επαρχία τις Τουρκίας.>

Το γεγονός ότι έγινε ένοπλος απελευθερωτικός ενωτικός αγώνας το 1955 δεν αναιρεί το πιο πάνω..

ενω τωρα εισαι επαρχια και της Τουρκιας,αλλα και της Αγγλιας...

[FONT=&quot]Ενώ αν ερχόσουν να πολεμήσεις το 74 θα ήμασταν επαρχία τις Ελλάδας.. [/FONT]

Και μια και μιλαμε για Τουρκοκρατια,ποσες εξεγερσεις εγιναν εναντιον των Τουρκων?Σε μια αλλη μεγαλονησο βοριοτερα υπαρχουν εκατομβες νεκρων για την απελευρωση και την ενωση με την μητερα Ελλαδα,αλλα σε κεινο το νησι τραγουδουσαν <ποτε θα κανει ξαστερια> και δεν εκαναν διαχωρισμους σε κατακτητες και αποικιοκρατες,εκει ηταν ολοι εχθροι και δεν τους ικανοποιουσαν Αντιβασιλειες και αλλες τετοιες μπουρδες,γιαυτο και ειναι Αδελφοι μου ,Αιμα μου

Και μια και μιλαμε για Τουρκοκρατια,ποσες εξεγερσεις εγιναν εναντιον των Τουρκων?Σε μια αλλη μεγαλονησο βοριοτερα υπαρχουν εκατομβες νεκρων για την απελευρωση και την ενωση με την μητερα Ελλαδα,αλλα σε κεινο το νησι τραγουδουσαν <ποτε θα κανει ξαστερια> και δεν εκαναν διαχωρισμους σε κατακτητες και αποικιοκρατες,εκει ηταν ολοι εχθροι και δεν τους ικανοποιουσαν Αντιβασιλειες και αλλες τετοιες μπουρδες,γιαυτο και ειναι Αδελφοι μου ,Αιμα μου

Ακόμα και τώρα αν έχει την βούληση η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις εύθηνες που τις αναλογούν για εμπόλεμη σύρραξη με την Τουρκία στο όνομα τις [FONT=&quot]ένωσης [/FONT]και τις απελευθέρωσης δεν θα βρεθεί κύπριος να το αρνηθεί να είστε σίγουρη.

Αλλά βολευτήκατε στο η Κύπρος αποφασίζει η Ελλάδα υποστηρίζει. Υποστηρίξετε σε περίπτωση σύρραξης.. η [FONT=&quot]μήπως [/FONT]Κύπρος θα είναι και πάλι μακριά?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κύπρος, Ιούλιος-Αύγουστος 1974

[FONT=&quot]Ενώ αν ερχόσουν να πολεμήσεις το 74 θα ήμασταν επαρχία τις Ελλάδας.. [/FONT]

καλε μου φιλε,αν εξ αρχης δεν υπαρχαν οι ''αξιαγαπητοι'' φιλοι μας οι Αγγλοι,αυτη τη στιγμη που μιλαμε το νησι θα ηταν γαλανολευκο.
Και πως ξερεις οτι δεν εχω πολεμησει το 74?

Ειδες οταν πηγαινα εγω σχολειο ,μας μαθαιναν οτι οι Αγγλοι κατακτητες προσπαθουσαν με βια να καταπολεμησουν την εξεγερση των Κυπριων και σκοτωναν και κρεμουσαν.

Παραπληροφόρηση!
Τον Γρίβα και τον Αυξεντίου τους χτύπησαν τα χεράκια με τη βέργα και μετά τους έβαλαν τιμωρία στη γωνία. Μάλιστα είπαν και στα άλλα παιδάκια να μην τους παίζουν στο διάλειμμα!