Kyrie....

Αγαπητέ conrad, δεν καταλαβαίνω το νόημα της αμβισβήτησης των παρουσιάσεων σε ένα φόρουμ του οποίου ο λόγος ύπαρξης είναι ακριβώς αυτές οι παρουσιάσεις. Αν τις καταργήσουμε, τι ακριβώς θα κάνουμε στη μουσική κατηγορία;

Πέραν τούτου, εγώ τουλάχιστον έχω αγοράσει αρκετές μουσικές που προτάθηκαν σε παρουσιάσεις εδώ μέσα (και έχω προτείνει κι εγώ κάποιες). Δε μου άρεσαν όλες, αλλά το ίδιο μου έχει συμβεί και με μουσικές που έχουν προτείνει επαγγελματίες κριτικοί, οπότε που είναι το πρόβλημα; Αν δε θέλεις να κατεβάσεις παράνομα μουσική απο τόρρεντ, υπάρχει πάντα το youtube, αυτό είναι νόμιμο και στη Σουηδία έτσι δεν είναι;

Το Honisvag είναι στην Νορβηγία.
Δεν πρότεινα να καταργηθούν οι παρουσιάσεις, αλλά να βρεθεί ένας τρόπος να ακούνε οι ενδιαφερόμενοι, γιαυτό ζήτησα προτάσεις.
Προσωπικά δεν έχω ούτε κάρτα ούτε pay-pal.

Δεν πρότεινα να καταργηθούν οι παρουσιάσεις, αλλά να βρεθεί ένας τρόπος να ακούνε οι ενδιαφερόμενοι

Οι πιθανοί τρόποι είναι:

1. να δανείσει ο Παρουσιάζων, το δίσκο ή αντίγραφό του σε κάθε ενδιαφερόμενο - εφαρμόσιμο σε ελάχιστες περιπτώσεις διότι μιλάμε για διαδικτυακή παρέα,

2. να προτείνει ο Παρουσιάζων κάποια links στο youtube ή να τα αναζητήσει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος - η πιο εύκολη λύση,

3. αν δεν υπάρχουν δείγματα στο youtube, μπορεί ο Παρουσιάζων να ανεβάσει ο ίδιος και μετά να παραθέσει τα links - αυτό έχει μια σχετική διαδικασία

4. να αναζητήσει το δίσκο ο ενδιαφερόμενος, σε γνωστές διαδικτυακές γειτονιές (ο νοών νοείτω) - σχετικά εύκολη διαδικασία

Alexandre Guilmant?
Πως το μάντεψες ότι είναι ΤΟ φαβορί μου; Ας αφήσουμε τα αστεία.
Θα διαβάσω τα προτεινόμενα νήματα στο άμεσο μέλλον.
Αυτό που είδα μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχει παρουσίαση για μοντέρνους, σαν τον Conrad Schnitzler π.χ.
Εχω όμως ενδοιασμούς ως προς αυτές τις παρουσιάσεις. κάτι που ήθελα να το αναφέρω για να βρεθεί κάποια λύση. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι παρουσιάσεις είναι στατικές. Αναμφίβολα γίνεται μία σοβαρή εργασία που απαιτεί πολλές ώρες η και ημέρες συνολικά αλλά δεν έχουμε κάποιο πρακτικό όφελος αν δεν ακούσουμε την ίδια την μουσική. Το να αρχίσει κάποιος να παραγγέλνει τους δίσκους που προτείνονται είναι λιγάκι δύσκολο. Μπορεί τελικά να μην του αρέσει παρόλα αυτά η να μην υπάρχουν πλέον αυτοί οι δίσκοι η να μην υπάρχει η οικονομία για αυτούς.
Η λύση είναι να βρεθούν σε κάποια τόρρεντσαιτ αλλα αυτό δεν δουλεύει πάντοτε.Είναι και παράνομο, έτσι;
Δανεισμός από φίλο ναι, αν έχεις κάποιον που έχει τέτοια μουσικά ενδιαφέροντα, είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα.
Ακούω πιθανές λύσεις.

Αγαπητέ Conrad καλώς ήρθατε κοντά μας.

Κατ' αρχάς να διαβεβαιώσω τους παλαιούς φίλους εδώ που πιθανόν να είναι στα πρόθυρα εγκεφαλικού μαζί μου (..."τι έγραψε πάλι η Κάλλη κι άντε να την μαζέψουμε"...)γιατί είμαι απρόβλεπτη και "γκρινιάρα", ότι καθόλου δεν θα σας κατσαδιάσω που στην πρώτη σας συμμετοχή στην Μουσική μας Κατηγορία ζητήσατε να σβηστούν οι ευχές.
Αντιθέτως, μου αρέσει που σας δημιουργήθηκε ένας δημιουργικός προβληματισμός .
Βοηθείστε μας όμως λίγο, κάντε μια πρόταση..προσωπικά, δεν μπορώ να σκεφτώ έναν συνδυασμό να διαβάζεις και να ακούς παράλληλα αυτό που παρουσιάζεται, παρά μόνον αφού έχεις αγοράσει τον δίσκο.
Και δεν έχω δει και αλλού παρουσιάσεις δίσκων με άλλον τρόπο πέραν αυτού δηλαδή του γραπτού.
Σκεφτείτε όμως, ότι ακόμα κι όταν αγοράζεις ένα μπλουζάκι, ενδέχεται να διαπιστώσεις ότι δεν σου πάει.
Ε. οκ, ας συμβεί κι αυτό με τη μουσική. Έχω αγοράσει δίσκους επηρεασμένη από τις παρουσιάσεις εδώ και σπανίως έχω απογοητευθεί, συνδυάζοντας το ότι εγώ ξέρω τι θέλω και τα μέλη ξέρουν τι γράφουν.
Να δείτε τα indexes στα οποία σας παρέπεμψε ο Σπύρος, νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς δεν φτάνει μια ζωή για να τα διαβάσετε και να τα ακούσετε όλα όσα βρίσκονται εκεί -τουλάχιστον όχι σε μένα που είμαι και μεγάλη γυναίκα - και φυσικά, εγώ προσωπικά αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία τις "εκπλήξεις" σας, αλλά και τις προτάσεις σας.

Καλή Χρονιά σας εύχομαι από εδώ, μπας και αποφύγουμε ένα ακόμη νήμα με ευχές :grandpa: και καλώς ήρθατε στην Μουσικόφιλη παρέα μας!!

Last edited:
Γεια σου Κάλλη
Ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Επειδή η γατούλα μου δεν καταλαβαίνει Ελληνικά, να υπολογίζεις ότι είμαι πάντα μόνος σπίτι, γιαυτό ο Ενικός θα ταίριαζε καλύτερα.
Δυστυχώς ανήκω στους "σπαγγοραμένους" ή στους "συνειδητούς καταναλωτές" όπως λέγεται αλλιώς. Δεν θα αγόραζα κάτι χωρίς να ξέρω ότι θα με ικανοποιήσει η αγορά του.
Αυτό το πρωτόγνωρο, για εμένα, σκεπτικό, "πάρτο και βλέπεις" είναι αδιανόητο.
Θα κοιτάξω όμως τις εναλλακτικές λύσεις του Skakinen. Αν και το you tube απορρίπτεται λόγω κακής ηχητικής ποιότητος και μικρής χωρητικότητος στην σύνδεση του ιντερνετ μου.
Το ότι άρχισα να γράφω στην κατηγορία με μία γκρίνια δεν τα είχα καν σκεφτεί, είχα ήδη διαβάσει αρκετά και δεν είδα κάποιον περιορισμό ότι οι γρίνιες επιτρέπονται μετά από (XXXX) πόστ. Δεν είναι όλοι ίσοι εδώ μέσα; Απαγορεύονται οι γκρίνιες;
Από τα προτεινόμενα λινκ είδα μερικά ενδιαφέροντα αλλά δεν υπάρχουν classical contemporary, avant-garde & electroacoustic music. Είδα όμως ακόμα και μπουζούκια.

και φυσικά μπορώ και εγώ να σου ευχηθώ χρόνια πολλά για τον καινούργιο χρόνο, είναι ok από την μεριά μου όσο δεν αναφέρονται σε χριστιανικές γιορτές.

Το ότι άρχισα να γράφω στην κατηγορία με μία γκρίνια δεν τα είχα καν σκεφτεί, είχα ήδη διαβάσει αρκετά και δεν είδα κάποιον περιορισμό ότι οι γρίνιες επιτρέπονται μετά από (XXXX) πόστ. Δεν είναι όλοι ίσοι εδώ μέσα; Απαγορεύονται οι γκρίνιες;

- Δεν υπάρχει κάποια σχέση του αριθμού των posts με το δικαίωμα στη γκρίνια,
- είναι όλοι ίσοι εδώ μέσα,
- δεν απαγορεύονται οι γκρίνιες,

όμως

πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς, όταν θα μπαίναμε για πρώτη φορά σε ένα ξένο σπίτι, δεν θα γκρινιάζαμε στον οικοδεσπότη επειδή ο καναπές είναι κοντά στη βιβλιοθήκη ή επειδή η τραπεζαρία είναι οβάλ αντί για ορθογώνια ή επειδή έχει κατοικίδιο (αν εμείς τυγχάνουμε υποχόνδριοι με τα ζώα).

Τρόποι στοιχειωδώς καλής συμπεριφοράς απαγορεύουν τέτοιες ''γκρίνιες''.

Απάντηση: Re: Kyrie....

Γεια σου Κάλλη
Ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Επειδή η γατούλα μου δεν καταλαβαίνει Ελληνικά, να υπολογίζεις ότι είμαι πάντα μόνος σπίτι, γιαυτό ο Ενικός θα ταίριαζε καλύτερα.
Δυστυχώς ανήκω στους "σπαγγοραμένους" ή στους "συνειδητούς καταναλωτές" όπως λέγεται αλλιώς. Δεν θα αγόραζα κάτι χωρίς να ξέρω ότι θα με ικανοποιήσει η αγορά του.
Θα κοιτάξω όμως τις εναλλακτικές λύσεις του Skakinen. Αν και το you tube απορρίπτεται λόγω κακής ηχητικής ποιότητος και μικρής χωρητικότητος στην σύνδεση του ιντερνετ μου.
Από τα προτεινόμενα λινκ είδα μερικά ενδιαφέροντα αλλά δεν υπάρχουν classical contemporary, avant-garde & electroacoustic music. Είδα όμως ακόμα και μπουζούκια.

και φυσικά μπορώ και εγώ να σου ευχηθώ χρόνια πολλά για τον καινούργιο χρόνο, είναι ok από την μεριά μου όσο δεν αναφέρονται σε χριστιανικές γιορτές.

ωραιος εισαι φιλε, καλα πας ,για πες μας ομως απο Μπητλαρες πως πας ?
η εισαι μονο της contemporary music ?

.

τώρα δεν θα φταίω εγώ αν κάποιοι πάθουν εγκεφαλικό, θα φταίω;

Ενικός λοιπόν αγαπητέ Conrad, και φυσικά σίγουρα θα υπάρχουν ελλείψεις, μην ξεχνάς όμως ότι έμείς δεν είμαστε "επαγγελματικό" site αλλά ένας χώρος όπου ο καθένας από το υστέρημα του χρόνου του και την αγάπη του για κάποιες μουσικές προσφέρει ότι μπορεί σε παρουσιάσεις. τα κενά λοιπόν που επεσήμανες, θα χαρώ πολύ να τα δω να εμπλουτίζονται σιγά σιγά.
Ο χρόνος δεν τελειώνει, τα χρήματα είναι ένα θέμα βεβαίως βεβαίως.
και το "ψάξιμο" στα τυφλά καμμιά φορά, ξεθάβει διαμάντια if you know what I mean

Ευχαριστώ για τις ευχές, μια ευχή είναι πάντα καλοδεχούμενη ανεξαρτήτως αφορμών, ειδικά αν αυτή προέρχεται από την αγαπημένη μου χώρα και πατρίδα του εντελώς avant garde Tord Gustavsen.

:reindeersmiley:

Το σκεπτικό "αγοράζω κάτι μόνο αν είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσει" μου είναι αρκετά γνωστό από την πολυετή διαμονή μου στη Γερμανία, παρόλ´αυτά δε μπόρεσα ποτέ να το ενστερνιστώ. Πως είναι δυνατό να αγοράσεις κάτι μόνο αν είσαι εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι θα σου αρέσει; Προκειμένου για μουσική, ακόμα και αν την ακούσεις πριν σε κάποιο κατάστημα, πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα εξακολοθεί να σου αρέσει μετά από επανειλλημένα ακούσματα; επίσης, μπορείς να ακούσεις όλο τον δίσκο,-ειδικά αν μιλάμε για κλασσική μουσική- ή μήπως μόνο αποσπάσματα; Φαντάζεσαι να θέλεις να ακούσεις όλη την Τετραλογία του Wagner πριν την αγοράσεις;

Μικρή χωρητικότητα σε σύνδεση ιντερνετ στη Νορβηγία; Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω όσα πίστευα για τις σκανδιναβικές χώρες (χωρίς να τις έχω επισκεφτεί, ομολογουμένως).

Οι Alperin, Antheil, Bryars, Gorecki, Kancheli, Pärt-για να αναφέρω μερικούς μόνο σύγχρονους συνθέτες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς στο φόρουμ- δεν είναι classic contemporary; Όσον αφορά τα μπουζούκια, μην ξεχνάς ότι αυτό είναι ελληνικό φόρουμ, άλλωστε υπάρχουν μπουζούκια και μπουζούκια...

Καλή χρονιά.

τώρα δεν θα φταίω εγώ αν κάποιοι πάθουν εγκεφαλικό, θα φταίω;

Ενικός λοιπόν αγαπητέ Conrad, και φυσικά σίγουρα θα υπάρχουν ελλείψεις, μην ξεχνάς όμως ότι έμείς δεν είμαστε "επαγγελματικό" site αλλά ένας χώρος όπου ο καθένας από το υστέρημα του χρόνου του και την αγάπη του για κάποιες μουσικές προσφέρει ότι μπορεί σε παρουσιάσεις. τα κενά λοιπόν που επεσήμανες, θα χαρώ πολύ να τα δω να εμπλουτίζονται σιγά σιγά.
Ο χρόνος δεν τελειώνει, τα χρήματα είναι ένα θέμα βεβαίως βεβαίως.
και το "ψάξιμο" στα τυφλά καμμιά φορά, ξεθάβει διαμάντια if you know what I mean

Ευχαριστώ για τις ευχές, μια ευχή είναι πάντα καλοδεχούμενη ανεξαρτήτως αφορμών, ειδικά αν αυτή προέρχεται από την αγαπημένη μου χώρα και πατρίδα του εντελώς avant garde Tord Gustavsen.

:reindeersmiley:

Η Νορβηγια αγαπημενη σου χωρα ?
μπορει καποιος να αγαπηση πχ την Νορβηγια περισσοτερο απο την Ιταλια ?
ειναι δυνατον ?

για πες μου μπορει να κανω λαθος

.

Συγνώμη αλλά δεν ειναι δυνατόν νά παίζουμε τίς Κουμπάρες..

Αγαπητέ φίλε ο Δημοκηδής σέ αποκάλεσε Σπύρο καί προφανώς αναφέρεται στόν γνωστό Spiro πού γνωρίζουμε απο πολύ παλιά καί με διάφορα nicks..
Βλέπω οτι ούτε το επιβεβαίωσες αλλά ούτε το αρνήθηκες..

Οπότε πές μας πρώτα άν έχεις σχέση μέ το παλιό μέλος τής High-End καί τής Μουσικής και άν έχεις ειλικρινά δέν κατανοώ ολο αυτό τόν ''νέο τρόπο'' νά ξανασυστηθείς..
Αν πάλι δέν έχεις διευκρίνισέ το μας σαφώς γιά νά υπάρξει συζήτηση άν ειναι αναγκαία.
Φιλικά.

Καί χωριό Honnisvag δέν υπάρχει..Αντιθέτως υπάρχει Ηonningsvag στήν Β.Νορβηγία.

Last edited:
Θεωρώ αρκετά σοβαρά αυτά που γράφει ο Σπύρος (ο δικός μας Σπύρος εννοώ). Αναρωτιέμαι μάλιστα, σε περίπτωση που ισχύουν όσα λέει ο Σπύρος, μήπως το όλο θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα άλλων κλιμακίων του AvClub.

Last edited:
Θεωρώ αρκετά σοβαρά αυτά που γράφει ο Σπύρος (ο δικός μας Σπύρος εννοώ). Αναρωτιέμαι μάλιστα, σε περίπτωση που ισχύουν όσα λέει ο Σπύρος, μήπως το όλο θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα άλλων κλιμακίων του AvClub.

Μέχρι στιγμής εμπλέκονται τρείς Σπύροι :flipout:
Ο "δικός" μας, ο "άλλος δικός" μας και ο "άλλος" ....

και ο άλλος (αν τελικά δεν λανθάνω, που δεν το νομίζω, ''βλέπε: χριστιανικές γιορτές'' ) δικός μας είναι ...
... χρυσό παιδί αν και λίγο ιδιόμορφο ... σίγουρα πικάντικος και επ' ουδενί άγευστος ή ανάλατος ...

και ο άλλος (αν τελικά δεν λανθάνω, που δεν το νομίζω, ''βλέπε: χριστιανικές γιορτές'' ) δικός μας είναι ...
... χρυσό παιδί αν και λίγο ιδιόμορφο ... σίγουρα πικάντικος και επ' ουδενί άγευστος ή ανάλατος ...

.. εννοείται βρε, το καλύτερο παιδί παρ'οολες τις ιδιοτροπίες του.
Δικός μας και αυτός.
Εχει βέβαια το κακό συνήθειο να μπουκάρει ξαφνικά και να τα κάνει όλα λίμπα :flipout:

Σπύρο μου αναφέρθηκα στόν κανονισμό λειτουργίας καί μόνον πού είναι σαφής,όσον αφορά στήν χρήση ,λογαριασμών παλιών,νέων κ.λ.π.
Και επ´αυτού υπάρχουν προηγούμενα πού έχει εφαρμοστεί ο κανονισμός ,οπότε δέν γίνονται εξαιρέσεις.

Επομένως απλά αναμένουμε απ´τό μέλος νά σέ επιβεβαιώσει ή νά σέ διαψεύσει.

πολλα ξερεις εσυ !

..και φυσικά μπορώ και εγώ να σου ευχηθώ χρόνια πολλά για τον καινούργιο χρόνο, είναι ok από την μεριά μου όσο δεν αναφέρονται σε χριστιανικές γιορτές.

Ειπα να μην κολαστώ χρονιάρες μέρες (Χριστούγεννα γαρ) αλλά φίλε μου κάπου αυτοαναιρείσαι.

Απ την μια ξεκινάς θρεντ με τίλο Kyrie,εμπνευσμένο κατα τα λεγόμενά σου από τρείς Λειτουργίες που άκουσες.
Αυτά τα έργα όμως είνα καθαρά Θρησκευτικά/Χριστιανικά στην Κλασσική Μουσική.

Πώς ανεχεσαι λοιπόν να τα ακούς αλλά αρνείσαι να ευχηθείς Καλά Χριστούγεννα ή κάτι παρεμφερές "Χριστιανικό" τέτοιες μέρες?