Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Εσύ το ρώτησες αυτό; Δεν είναι κάτι προαπαιτούμενο για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας. Φυσικά και θα ήταν ωραίο να είναι ξεκλείδωτο αλλά αφού το ρούτερ δουλεύει κανονικά δεν μπορείς να παραπονιέσαι. Έπρεπε να το είχες ρωτήσει από πρίν αφού σε ενδιέφερε.

Re: Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Εσύ το ρώτησες αυτό; Δεν είναι κάτι προαπαιτούμενο για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας. Φυσικά και θα ήταν ωραίο να είναι ξεκλείδωτο αλλά αφού το ρούτερ δουλεύει κανονικά δεν μπορείς να παραπονιέσαι. Έπρεπε να το είχες ρωτήσει από πρίν αφού σε ενδιέφερε.

Τι ακριβώς έπρεπε να ρωτήσω, αν το router που αγόρασα (δεν το πήρα δώρο - ούτε το δινουν τσάμπα) δουλευει κανονικά με τις επιλογές ανοιχτές; Εφ' όσον το έχω αγοράσει, δεν είναι δικαίωμά μου να μπορώ να το ρυθμίσω όπως θέλω εγώ; Αν δηλαδή φύγω από τη Nova, το router δεν εξακολουθεί να είναι δικό μου; Δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως θέλω εγώ; Τι ακριβώς πλήρωσα παίρνοντάς το;

Η εταιρεία σου δίνει το ρούτερ με την εγγύηση ότι δουλεύει σωστά για την υπηρεσία που πληρώνεις. Αν εσύ θες κάτι παραπάνω πρέπει να το ζητήσεις. Δεν το κάνει μόνο η Nova αυτό. Είναι πολιτική της εταιρείας και πρέπει να το σεβαστείς. Αν πάλι θεωρείς ότι είναι λόγος διακοπής του συμβολαίου κάνε καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

Από τπυς όρους στο δικό μου συμβόλαιο, καταλαβαίνω πως αυτό που πλήρωσες είναι η παροχή τερματικού εξοπλισμού σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρίας, για την πρόσβαση στο internet μόνο.

Στους όρους λέει:

"Η Forthnet δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν παρέχει καμία εγγύηση ως προς την κατασκευαστική ποιότητα, τη λειτουργικότητα, την καταλληλότητα και την αρχική ή επιγενόμενη έλλειψη ιδιοτήτων τις οποίες είχαν τυχόν υποσχεθεί οι κατασκευαστές και οι εισαγωγείς του Εξοπλισμού.

Η Forthnet δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε εγγυάται την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας σε περίπτωση που ο Συνδρομητής παρέμβει με οποιοδήποτε τρόπο στον παρεχόμενο από την Forthnet Eξοπλισμό."

Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως λένε πάρε αυτό το router για να μπαίνεις στο internet και τίποτα παραπάνω.
Αν μπαίνει στο internet και λειτουργεί, είσαι οκ. οπότε και δεν κάνουν τίποτα έξτρα. Επομένως δεν ξέρω αν από μία καταγγελία για το router μπορεί να βγει κάτι.

Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Ακριβώς.
Θεωρώ πως έχεις δίκιο.

Ειδικά για το τελευταίο

Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως λένε πάρε αυτό το router για να μπαίνεις στο internet και τίποτα παραπάνω.
Αν μπαίνει στο internet και λειτουργεί, είσαι οκ. οπότε και δεν κάνουν τίποτα έξτρα. Επομένως δεν ξέρω αν από μία καταγγελία για το router μπορεί να βγει κάτι.

Καλά μας γλεντάνε κανονικότατα.
Εφόσον χρεώνουν το router θα έπρεπε και να παρέχουν υποστήριξη.
Ειδικά εφόσον στο φορτώνουν ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ.
Εγώ που έχω το ίδιο router από Cyta , που έχω και ένα speedport από τον ΟΤΕ και ΔΕ με ενδιαφέρει η VOIP τηλεφωνία, ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να πληρώσω κάτι που ΔΕ χρειάζομαι;

Όταν βάζεις τον πελάτη να πληρώσει κάτι με το ΖΟΡΙ , έχεις και υποχρεώσεις καθώς ΟΠΟΙΟ VDSL router και να βάλεις στη γραμμή θα παίξει το ίντερνετ...

Καλησπέρα, μόλις μου έγινε αναβάθμιση στη γραμμή Nova σε 100mbps και μου ήρθε το router ZTE ZXHN H267N V1.0. Προσπαθώ να βάλω το router σε bridge mode για να συνδεθεί με το TP-LINK ARCHER V400, αλλά από ότι φαίνεται είναι κλειδωμένο. Πήρα τη Nova και μιλώντας με την υποστήριξη (λέμε τώρα...) μου είπαν ότι δεν είναι κλειδωμένο το router, αλλά δεν μπορούν, ούτε είναι υποχρεωμένοι να με βοηθήσουν να το κάνω;;!!!!!!
Τα στοιχεία εισόδου είναι της μορφής user-pass, το ΖΤΕ είναι φανερά κλειδωμένο και η Nova δεν θέλει ή δεν μπορεί να βοηθήσει!!!!!
Τι μπορώ να κάνω;;;
Το TP Link που έχεις είναι το VR400 ?
Αν κρατήσεις το ZTE σαν modem, μπορείς να έχεις το tp-link να σερβίρει μόνο το wifi. Και το ZTE ανασαίνει από το WiFi κι εσύ κάνεις τη δουλειά σου. Και δεν μπλέκεις και με bridge mode και διατηρείς το πάντρεμα του modem της forthnet με το support τους.
Εγώ τέτοιο setup έχω σπίτι κι είμαι ok. Αν θες βοήθεια, μπορώ να συνεισφέρω. Άνοιξε thread αν θέλεις.
Αν κοιτάξεις στα log του ZTE κάθε 4 ώρες η Forthnet κάνει overwrite το config του. Κι είναι λογικό, για να μπορεί να το κάνει remotely manage. Αν είχες τη δυνατότητα να βάλεις πολύ χέρι στο configuration του router/modem υπάρχει πάντα το ρίσκο να χαθεί η μπάλα.

Και μένα μου στείλανε χθές το ΖΤΕ Η267 για την αναμενόμενη αναβάθμιση σε vdsl 50
Eπειδή έχω πολύ κακές εμπειρίες από τα ρούτερ της ΖΤΕ σε 24αρα ,ζήτησα να αντικατασταθεί με άλλο .Μου απαντούν από το support εδώ μέσα ότι δεν είναι δυνατόν .
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρούτερ τρίτου κατασκευαστή σε vdsl 50.Πάνω σ αυτό θα παρακαλούσα για τη βοήθεια των φίλων που ξέρουν .
Είχα πάρει στη τεχνική υποστήριξη και η απάντηση τους δεν έδειχνε και πολύ σιγουριά .
Αν πάντως δεν αλλαχθεί το ρούτερ και δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ρούτερ τρίτου κατασκευαστή θα ακυρώσω την ανανέωση ,με το δικαίωμα της υπαναχώρησης .

Και μένα μου στείλανε χθές το ΖΤΕ Η267 για την αναμενόμενη αναβάθμιση σε vdsl 50
Eπειδή έχω πολύ κακές εμπειρίες από τα ρούτερ της ΖΤΕ σε 24αρα ,ζήτησα να αντικατασταθεί με άλλο .Μου απαντούν από το support εδώ μέσα ότι δεν είναι δυνατόν .
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρούτερ τρίτου κατασκευαστή σε vdsl 50.Πάνω σ αυτό θα παρακαλούσα για τη βοήθεια των φίλων που ξέρουν .
Είχα πάρει στη τεχνική υποστήριξη και η απάντηση τους δεν έδειχνε και πολύ σιγουριά .
Αν πάντως δεν αλλαχθεί το ρούτερ και δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ρούτερ τρίτου κατασκευαστή θα ακυρώσω την ανανέωση ,με το δικαίωμα της υπαναχώρησης .

Φίλε οι λύσεις είναι με μετρημένες αν είσαι σε voip.
Αν θέλεις να έχεις τηλέφωνο , πρέπει να έχεις κουμπωμένο πάνω στη γραμμή το ΣΑΠΑΚΙ της Νόβα (και της κάθε Νόβα). ΜΟΝΟ ο ΟΤΕ δίνει σε ΛΙΓΕΣ περιπτώσεις τους κωδικούς του voip.
Αν δεν είσαι σε voip , δηλαδή αν έχεις τηλέφωνο χωρίς το modem-router του παρόχου τότε κάνεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

Σε voip οι λύσεις είναι : Bridge (δε θα έχεις τηλέφωνο) , PPPoE Passthrough (θα έχεις τηλεφωνο) , DMZ.
Και στις 3 περιπτώσεις θα χρειαστείς δικό σου router ενώ ποιες από τις επιλογές θα έχεις διαθέσιμες εξαρτάται από το ΠΟΣΟ κλειδωμένο είναι το ΣΑΠΑΚΙ του παρόχου.
Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικα , δεν υπάρχει ελπίδα :firstprize:

Α-πα-ρά-δε-κτοι...πληρώνω 3play full adsl 44,89 και τους κάλεσα για την προσφορά που διαβάζω εδώ μέσα με Vdsl στα 39,64 ή έστω προσθήκη Vdsl στα ίδια χρήματα και μου ζητάνε 7,35 παραπάνω για το Vdsl..52,24 ... από 5 που ήταν το πήγαν 7,35 ...το αύξησαν.... άμεση φορητότητα για Cosmote fiber..... Α-πα-ρά-δε-κτοι.
Και κοίτα να δεις το "αστείο"... όταν θα δουν πως έκανες την αίτηση, "εντελώς τυχαίως" θα σου βγάλουν μία καλή προσφορά την οποία κι' όλας πιθανόν να μπορείς να την διαπραγματευτείς!

Για το θέμα του VDSL και μόντεμ τρίτου κατασκευαστή, η απάντηση είναι όπως η προηγούμενη. Αν η τηλεφωνία είναι VOIP, τότε αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί το δικό τους ρούτερ με όλους τους γνωστούς περιορισμούς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Φίλε οι λύσεις είναι με μετρημένες αν είσαι σε voip.
Αν θέλεις να έχεις τηλέφωνο , πρέπει να έχεις κουμπωμένο πάνω στη γραμμή το ΣΑΠΑΚΙ της Νόβα (και της κάθε Νόβα). ΜΟΝΟ ο ΟΤΕ δίνει σε ΛΙΓΕΣ περιπτώσεις τους κωδικούς του voip.
Αν δεν είσαι σε voip , δηλαδή αν έχεις τηλέφωνο χωρίς το modem-router του παρόχου τότε κάνεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

Σε voip οι λύσεις είναι : Bridge (δε θα έχεις τηλέφωνο) , PPPoE Passthrough (θα έχεις τηλεφωνο) , DMZ.
Και στις 3 περιπτώσεις θα χρειαστείς δικό σου router ενώ ποιες από τις επιλογές θα έχεις διαθέσιμες εξαρτάται από το ΠΟΣΟ κλειδωμένο είναι το ΣΑΠΑΚΙ του παρόχου.
Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικα , δεν υπάρχει ελπίδα :firstprize:

Δεν ξέρω αν είμαι voip .
Aν είναι κλειδωμένο και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ρούτερ τρίτου κατασκευαστή ,τότε τους χαιρετώ .
Δικό μου ρούτερ -μόντεμ έχω ,αλλά δεν έχω καμία διάθεση να μπλέξω σε παράξενες ιστορίες .Παιδευτηκα -μάλωσα επί πολλά χρόνια για να έχω επιτέλους αξιοπρεπή ταχύτητα και φυσικά ξόδεψα χρήμα για αλλαγή γραμμής και ρούτερ .

Πάρε τους τηλέφωνο αύριο και ξεκαθάρισέ το. Σημείωσε τα στοιχεία αυτών που θα μιλήσεις.

Αν σου πουν πως δεν θα είναι VOIP, πες ξεκάθαρα (ηχογραφείται) πως αν είναι VOIP ΔΕΝ θέλω να συνεχίσω μαζί σας και θα πάω σε άλλη εταιρία.

Αν σου πουν πως είναι, πες τους ξανά το ίδιο και ενημέρωσέ τους πως λόγω του παραπάνω και των περιορισμών του εξοπλισμού σας,
ΔΕΝ θέλω να συνεχίσω μαζί σας, ΔΕΝ θέλω ενεργοποίηση της υπηρεσίας VDSL και θα πάω σε άλλη εταιρία.

Από εκεί και έπειτα, ξέρεις εσύ καλύτερα πως θα συνεχίσεις.
ΥΓ. Αν ο χρόνος που έχει παρέλθει από την τελευταία ανανέωση ή το συμβόλαιο σου, είναι μικρότερος των 2 ετών, να ξέρεις πως το πιθανότερο είναι να έχεις πρόστιμο επειδή αποχωρείς από την υπηρεσία νωρίτερα.

Και κοίτα να δεις το "αστείο"... όταν θα δουν πως έκανες την αίτηση, "εντελώς τυχαίως" θα σου βγάλουν μία καλή προσφορά την οποία κι' όλας πιθανόν να μπορείς να την διαπραγματευτείς!

Για το θέμα του VDSL και μόντεμ τρίτου κατασκευαστή, η απάντηση είναι όπως η προηγούμενη. Αν η τηλεφωνία είναι VOIP, τότε αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί το δικό τους ρούτερ με όλους τους γνωστούς περιορισμούς.

Φίλε πραγματικά σε κάποιες περιπτώσεις δεν καταλαβαίνουν τπτ.

Σε εμένα που είμαι σε full pack Nova με το γνωστό 25αρι που είναι και η ΚΑΤΩΤΑΤΗ τιμή , τους ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ εδώ και 3 μήνες να μου δώσουν το 39.6 και να τα μεταφέρω ΟΛΑ σε αυτούς (τηλέφωνο τώρα έχω Voda) και με κοροϊδεύουν.

Προτιμούν να το κόψω και να έχω τα κανάλια Novasport μέσω Voda που ΣΚΑΡΤΑ θα παίρνουν ένα 10ρικο ΠΑΡΑ να με εξυπηρετήσουν.
Κάθε μήνα μου λένε περιμένετε και μου ανεβάζουν την τιμή της "προσφοράς" που μου κάνουν!!!
Και όλα αυτά ενώ έχω δεχτεί να πληρώσω 25 ευρώ τέλος ενεργοποίησης VDSL 50 ή 100 και 20 ευρώ για το σαπάκι router.

Συνεχίζουν να μου δίνουν τιμές καταλόγου όταν έχω ήδη την εγκατάσταση της δορυφορικής , τον εξοπλισμό , κλπ..

Δεν συγκινήθηκαν ούτε εδώ στο forum οι εκπρόσωποι που έχω βοηθήσει αρκετό κόσμο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

Σε καταλαβαίνω και τα ίδια να ξέρεις πως κάνουν και όλοι οι άλλοι.
Δεν το γενικεύω έτσι για πλάκα... αν κάτσεις και διαβάσεις συζητήσεις που υπάρχουν και για τους άλλους παρόχους, όλοι τα ίδια κάνουν.
Παρακαλάνε παιδιά για καλύτερες τιμές, πόσο καιρό, και η απάντηση είναι... τοίχος! Όταν "την κάνουν" για αλλού... εκεί "ξαφνικά" έχουν μια φοβερή προσφορά για αυτούς!!!
Ναι... αλλά... όταν ο φίλος "τα έχει πάρει" και νιώθει πως τον κοροϊδεύουν (και όχι άδικα τις περισσότερες φορές), τους πετάει ένα "τώρα είναι αργά" και άντε γεια!
Μετά από αυτό, η τιμή πέφτει και άλλο! Και είναι στην κρίση σας τι θέλετε να κάνετε μετά.

Πάρε τους τηλέφωνο αύριο και ξεκαθάρισέ το. Σημείωσε τα στοιχεία αυτών που θα μιλήσεις.

Αν σου πουν πως δεν θα είναι VOIP, πες ξεκάθαρα (ηχογραφείται) πως αν είναι VOIP ΔΕΝ θέλω να συνεχίσω μαζί σας και θα πάω σε άλλη εταιρία.

Αν σου πουν πως είναι, πες τους ξανά το ίδιο και ενημέρωσέ τους πως λόγω του παραπάνω και των περιορισμών του εξοπλισμού σας,
ΔΕΝ θέλω να συνεχίσω μαζί σας, ΔΕΝ θέλω ενεργοποίηση της υπηρεσίας VDSL και θα πάω σε άλλη εταιρία.

Από εκεί και έπειτα, ξέρεις εσύ καλύτερα πως θα συνεχίσεις.
ΥΓ. Αν ο χρόνος που έχει παρέλθει από την τελευταία ανανέωση ή το συμβόλαιο σου, είναι μικρότερος των 2 ετών, να ξέρεις πως το πιθανότερο είναι να έχεις πρόστιμο επειδή αποχωρείς από την υπηρεσία νωρίτερα.

Σάκη ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και φυσικά για τη βοήθεια .
Μόλις επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα και μου είπαν ότι δεν θα είναι VOIP απ όσο βλέπουν εκείνοι ,αλλά για να είμαι 100% σίγουρος πρέπει να επικοινωνήσω με το εμπορικό τμήμα .Βέβαια μου είπαν ότι δεν θα μπορούν να μου παρέχουν την <άρτια> τεχνική υποστήριξη αν χρησιμοποιήσω άλλο ρούτερ [είπα να το σχολιάσω -αλλά <κρατήθηκα>

Το συμβόλαιο μου έχει λήξει το 2018 ,οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα .
Έπεται συνέχεια αφού επικοινωνήσω με το εμπορικό τμήμα -θα ενημερώσω .
Και πάλι ευχαριστώ

Υγ επίσης δεν βλέπω οδηγίες ,κλπ,κλπ για vdsl ρούτερ στη σχετική σελίδα ,εκτός αν δεν βλέπω καλά

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3947#sthash.P6BfeUxH.3BZbOOru.dpbs

Από όσο ξέρω όλοι δίνουν VoIP τηλεφωνία σε VDSL σύνδεση λόγω Vectoring. Η Forthnet ήταν η τελευταία που έδινε κανονική τηλεφωνία αλλά ο ΟΤΕ δίνει αυτή την οδηγία σε όλους τους παρόχους. Υποχρεωτικά πλέον όλοι VoIP.

Μετά από επικοινωνία με το τμήμα πωλήσεων υπήρξε διευκρίνηση ότι δεν θα είναι VOIP ,έτσι το ένα πρόβλημα τελείωσε .
Οσον αφορά το ρούτερ μου είπαν ότι στέλνουν με ότι απόθεμα έχουν και είναι πολύ δύσκολο να αλλαχθεί .
Τους απάντησα ότι όταν βρούν άλλο ρούτερ να επικοινωνήσουν για να ενεργοποιήσουμε την αλλαγή .

Re: *** Nova official support ***(Διαβάστε το πρώτο post πριν την υποβολή ερωτήματος)

Καλησπέρα, κατ' αρχάς είμαι συνδρομητής εδω και μία δεκαετία περίπου, (Full Nova + 50 VDSL + κινητά, σταθερά δωρεάν) γενικά είμαι ευχαριστημένος απο τις υπηρεσίες που μου προσφέρονται πλην μίας περιόδου που η σύνδεση μου έκανε διακοπές και λειτουργούσε με πολύ χαμηλό bandwidth, όπου και λύθηκε με απευθείας γραμμή στο καφάο (αν τα λέω σωστά..) Πρόσφατα έληξε το συμβόλαιο μου και όταν με κάλεσαν για προσφορά, μου έδωσαν για το ίδιο πακέτο 44 απο 53 που δίνω τώρα. Στην ερώτηση μου γιατί δεν μου κάνουν την προσφορά των 39,60 που κάνουν σε πολλούς (προσωπικά ξέρω κάποιο που όντως έχουν το έχουν κάνει τέτοια προσφορά), η απάντηση ήταν οτι δεν υπάρχει τέτοια προσφορά. Εννοείται οτι δεν θα γίνω πλούσιος αν γλιτώσω 4 αλλά θεωρώ λίγο κοροϊδία αυτή την συμπεριφορά. Τουλάχιστον ας είχα κάτι περισσότερο δεκτό να το πληρώσω, αλλά παραπάνω λεφτά χωρίς λόγο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Από όσο ξέρω όλοι δίνουν VoIP τηλεφωνία σε VDSL σύνδεση λόγω Vectoring. Η Forthnet ήταν η τελευταία που έδινε κανονική τηλεφωνία αλλά ο ΟΤΕ δίνει αυτή την οδηγία σε όλους τους παρόχους. Υποχρεωτικά πλέον όλοι VoIP.
Έχω 50άρι VDSL Forthnet σε 3 play πάνω από 2 χρόνια. Δεν είναι Voip κι ούτε επικοινώνησε ποτέ κανένας μαζί μου από τη Forthnet/Nova να μου πει ότι θα με γυρίσουν σε Voip. Από που προκύπτει το υποχρεωτικό?
@Petronik, σου στέλνω PM.

Έχω 50άρι VDSL Forthnet σε 3 play πάνω από 2 χρόνια. Δεν είναι Voip κι ούτε επικοινώνησε ποτέ κανένας μαζί μου από τη Forthnet/Nova να μου πει ότι θα με γυρίσουν σε Voip. Από που προκύπτει το υποχρεωτικό?
@Petronik, σου στέλνω PM.

εισαι σε vpu vdsl50. αν ζητησεις 100 θα σε βαλουν σε vlu vdsl100 με voip και πληρωνεις και ξανα τελος ενεργοποιησης 25 ευρω. αυτο καταλαβα εγω. επισης αν δεν κανω λαθος πλεον vdsl50 δινουν μονο οπου δεν εχει 100. αν εχει 100 σε βαζουνσε 100 με voip