Λάβα

Τωρα ακουω τη διαφήμιση Allianz. ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυνατά

Τωρα ακουω τη διαφήμιση Allianz. ..

Δυνατά

Υπάρχει και χειρότερο!
Ξεχαστηκα μεταξύ δυο αροάσεων και το γιουτούμπι μου πεταξε related ένα best κάποιων Bread!

Τι είναι αυτοί? (χάλι)
και αναγνωρισα και ένα κομματι (make it with you, που το διασκεύασαν καποιοι της γενιάς μου)

Ελπίζω να μην ειναι αγαπημένοι κανενός εδω μέσα!και έχουμε άλλα....:flipout:

Ποιο ειναι αυτο το καλό το συστημα ;

το μικρό
(επειδή τα έχει όλα μικρά)
μικρό φανλες πισι
μικρή κάρτα ήχου focusrite (που χρησιμοποιώ για ηχογραφήσεις)
μικρό ενισχυτή trends 10.1
μικρά ηχεία bbc ls35A

Υπάρχει και χειρότερο!
Ξεχαστηκα μεταξύ δυο αροάσεων και το γιουτούμπι μου πεταξε related ένα best κάποιων Bread!

Τι είναι αυτοί? (χάλι)
και αναγνωρισα και ένα κομματι (make it with you, που το διασκεύασαν καποιοι της γενιάς μου)

Ελπίζω να μην ειναι αγαπημένοι κανενός εδω μέσα!και έχουμε άλλα....

μην το προχωράς με το ψωμί θα έχουμε θέματα νομίζω....

λοιπόν
σοβαρά μιλάμε
πετάμε τα δυό πρώτα ντεφοειδη και 3ο 4ο μου ακούστηκαν εξαιρετικά.
(αν και τουλάχιστον στο 4ο δεν άδει η μικρά)

και τουλάχιστον οι άνθρωποι παίζουν (όχι πίνουν κρατώντας και μια κιθάρα ή μια βαλίτσα).

οταν λες δευτερο εννοείς το Will The Circle Be Unbroken?

ναι
όπως φυσικά και το talkin about Jesus.
Ειλικρινά δεν μπορώ να ακούω όλους αυτούς που υποτίθεται τραγουδάνε στις εκκλησίες με "ροκ" ένδυμα. Εντάξει το κάνανε οι μαύροι, αλλά πλέον έχει γίνει ατραξιόν όλοι να χτυπάνε παλαμάκια να ορύονται Talking about Jesus και να υστερίζουν για τα θείο με τον τρόπο αυτό. Πείτε ό,τι θέλετε. Δεν μπορώ.
Αντε να ήμουν και εγώ εκεί σε μιά εκκλησία πάει καλά. Αντε να έβλεπα τους Edwin Hawkins singers οκ. Αλλά το ζεύγος και τους φίλους τους να το παίζουν παππάδες όχι.
Τα πράγματα στρώνουν καλύτερα στη Β πλευρά με τον Duane κλπ.
Να εξαιρέσουμε το never ending...

Κοιτάξτε, είναι καλός δίσκος. Νομίζω το είπα ήδη τρείς φορές.
Είναι καλός επειδή είναι 70s. Είναι επειδή μου θυμίζει πολλά (όπως και στον Λύμπε, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι τραγικά αδιάφορο για άλλους).
Παρ όλα αυτά αισθάνομαι σήμερα ότι πρέπει να τον απομυθοποιήσω.
Είναι ειδικών περιστάσεων.
Εσείς μπορείτε να ακούσετε το One man dog?
εγώ κοιμάμαι και ξυπνάω με δαύτο.

Να μην ξεχνάμε ότι το σχεδόν 'αγνωστο" και μέτριο εμπορικά ζεύγος (αφού δεν σας αρέσει το ατάλαντο) συνδέθηκε με τις μνήμες μου με το τι "αναγκαζόμουνα" να ακούσω στα 15 για να ακούω Clapton.
Καλώς ή κακώς.
Η πανέμορφη Μπόνι, έχει εξαιρετική φωνή. Αλλά εξαιρετική φωνή είχαν στη δεκαετία του 70 όλες όσες κατέληγαν σε studio. Οι αμερικάνοι σ αυτό δεν είναι φλώροι.
Δεν περνάς κατώφλι αν δεν έχεις φωνάρα. Αν έχεις προσόντα, ένας λόγος παραπάνω. Εδώ πέρασαν ακόμα και άσχημες.

(παρένθεση τώρα το γιουτούμπι μόνο του έβαλε το only you know and I know με τον Mason. Θέλω να σηκωθώ να χορέψω. Κομματάρα....Όχι σαν τα άλλα.

Λοιπόν νομίζω ότι μιλάω σχεδόν αντικειμενικά
Οι μετριοι D&B ήρθαν περιοδεία στην Ευρώπη για λόγους που δεν εξετάζουμε άνοιγαν για τους Blind Faith τακίμιασαν, είχαν κοινές ρίζες (αναμφίβολα) βγάλανε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες δίσκους, και η αίγλη τους πήγε ψηλά χάρη στον αργοχέρη και τον ευγενικό Μπητλ, Όλοι ακόμα και σήμερα αναρωτιούνται πως αυτοί οι δυό συνεργάστηκαν μαζί τους και το κυριότερο χαρτί στο βιογραφικο τους ήταν η συνεργασία αυτή. Όταν δε τελείωσε η συνεργασία τελείωσε και ο γάμος και το συμβόλαιο και όλα.
Μετά....μια μέτρια καριέρα, και πχ το άλμπουμ με τις ζαρτιέρες που έβαλα.
Αδοξο τέλος. Το είπε άλλωστε και ο Μπαιρας. Πήγες (όχι απαραίτητα κοιμήθηκες) με όλους αυτούς και μετά κάνεις αυτό?
Δε λέει.

Ο δίσκος συμπεριλαμβάνεται σ αυτά που ακούω εδώ και 40 χρόνια, αλλά...συμπεριλαμβάνονται ήδη πάρα πολλά.
Πάντως, ευχαριστώ τον Λύμπε που μου τον θύμησε, και μου έφερε πίσω γυμνασιακές αναμνήσεις. Όπως και την όλη παρέα για τη συζήτηση.

το μικρό
(επειδή τα έχει όλα μικρά)
μικρό φανλες πισι
μικρή κάρτα ήχου focusrite (που χρησιμοποιώ για ηχογραφήσεις)
μικρό ενισχυτή trends 10.1
μικρά ηχεία bbc ls35A

Εκτος απο τα LS 3 5A όλα τα άλλα μου ειναι terra incognita, αλλα τα σημειώνω γιατι κάποτε λεω να μυηθω και εγω.
Και για να τα εχεις εσυ κατι θα ξέρεις.

Εκτος απο τα LS 3 5A όλα τα άλλα μου ειναι terra incognita, αλλα τα σημειώνω γιατι κάποτε λεω να μυηθω και εγω.
Και για να τα εχεις εσυ κατι θα ξέρεις.
τότε να μη σου πω για το πολύ καλό σύστημα μια και όλα θα σου είναι άγνωστα γιατί όλα είναι προσωπικό diy

Υπάρχει και χειρότερο!

Τι είναι αυτοί? (χάλι)

Ελπίζω να μην ειναι αγαπημένοι κανενός εδω μέσα!και έχουμε άλλα....:flipout:

άσχετα που τα ψωμιά ήταν ότι πρέπει για να στα κάνουν τσουρέκια, δεν δικαιολογείται μουσικόφιλος να μην τους ξέρει, έστω και σαν αρνητική αναφορά ... γμτ το κέρατο σου, δεν είσαι και κανά τζόβενο... άντε 8 χρόνια μικρότερος μας ...
άρα μας δουλεύεις ή απλά ελπίζεις να παρακολουθούν avclub και τίποτις κορτσούδια χωρίς να γράφονται ... :) :) :)

Bread And Salt...Σπουδαία μπάντα.:Banane0:

Εγώ το καλό το σύστημα το έχω για να ακούω τα υγρά ''σσσ'' της κοντοχωριανης Κραλ (θου Κύριε)...
Τις παρακατιανές ακροάσεις τις ρίχνω σε κάτι παλιό audio technica που μας πιέζουν τ αυτιά πάνω στο κρανίο σε υπερθετικό βαθμό.
Χύνω αίμα κανονικά.

Το Best of Bread εχει τεσσεραμιση εκατομμυρια views στο γιουτουμπ...Δεν μπορει..Κατι καλο θα κάνουν...Έγχορδα πολλά ακούω...Έχει ψωμι η φάση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Λάβα

Κορυφαίο!

Γιώργο, εδώ ταιριάζει ακριβώς η ρήση "εξετάζοντας τα δέντρα, χάνεις το δάσος"
Στο ένθετο του δίσκου
που παρέθεσε ο Γρηγόρης, δίνεται το στίγμα , το concept, ο λόγος ύπαρξης του δίσκου. Εκεί τα λέει όλα.
Ο δίσκος απο την αρχή ως το τέλος είναι "κλίμα", δεν είναι συλλογή τραγουδιών. Είναι περισσότερο ένα ηχητικό ντοκυμαντέρ, παρά ένα συνθετικό-στιχουργικό-ενορχηστρωτικό πόνημα, οπότε δεν προσφέρεται για ανατομή.
Το να προσπαθήσεις να εξηγήσεις το γιατί συμβαίνει αυτό που ακούς, αυτό μάλιστα είναι σκοπός-στόχος μιας αισθητικής ανάλυσης.
Και αυτό που συμβαίνει, είναι μέσες άκρες η -ηχητική- σύλληψη της πρωτογενούς κινητήριας δύναμης, κάτι σαν το making of της Μεγάλης Εικόνας, του μύθου, του στάρ σύστεμ, των εξωφύλλων και των πωλήσεων, τη δεκαετία του 70. Αυτή είναι η αξία του.

Πάντως
Επειδή άνθρωποι είμαστε,
ηθελα να γραψω πολλά για τον δισκο και θετικά εννοείται, συν βεβαια τις δικές μου ενστασεις που βασικά για τον συγκεκριμενο δίσκο είναι μονο μία, αλλά δεν θα το κάνω, απλά γιατι αισθάνομαι χωρίς να είμαι και απόλυτα σιγουρος βεβαια πως ο τρόπος που γραφω δεν ειναι ο απολυτα ενδεδειγμένος ειδικά σε περιπτωσεις που καποιος αγγιζει ειτε θετικα είτε αρνητικά τα κειμήλια σας

Ευτυχώς που το έσωσες με το υπογραμμισμένο, γιατί αυτό που λες, απλά δεν ισχύει (τουλάχιστον για μένα). Κακώς "στραβώνεις". Εγώ θα ήθελα να γράψεις και για τα μας και για τα σας

Ούτως ή αλλως (εδω συμφωνώ με Grio και Κουν), το κλίμα του δίσκου ειναι τετοιο που καλυτερα να μην τον ακους μονος!Αν θελετε μαζευόμαστε για ακρόαση (ψοφαω για συν_ακροάσεις) και βαζουμε και αυτόν....

Πάντα "παίζει" και αυτή η εκδοχή, εννοείται.

Όμως το πλησιέστερο αντίστοιχο στο θέμα που συζητάμε, θα ήταν όχι αυτό, αλλά να βρεθείς κι εσύ να συνεισφέρεις κάτι -παικτικώς ή φωνητικώς τη στιγμή που συμβαίνει ! (η μάζωξη)

Λυμπε,
ακουσα τον δισκο πολυ δυνατά, ολόκληρο
4 φορες + αλλες δυο την β πλευρά
Ευχαριστω για την προτροπή

και πάμε παρακάτω, βέβαια

Επειδή διαπιστώνω απο τα συμφραζόμενα μια παρεξήγηση, οφείλω να διευκρινίσω πως το
πάμε παρακάτω που πρότεινα, προφανώς αφορούσε τη συνέχιση-εξέλιξη της συζήτησης, και όχι τη διακοπή της.

Αμ το Everything I Own...Της γενιάς σου και αυτοί...

στην πρώτη ακρόαση ναι, δείχνει το πιό αδιαφορο κομμάτι στην δεύτερη όχι ακριβώς....Σιγουρα πάντως είναι το κομμάτι με την μικρότερη απόκριση στις εικόνες της δικής μας γενιάς...το sing my way αδειάζεται στην β ακρόαση!
θα δούμε στην τρίτη...

Κοίτα να δεις που μου συνεβει το αντίστροφο..Στην τρίτη ακρόαση μου φάνηκε πιο αδιάφορο από την πρώτη.
Ανώμαλα πράγματα..Μυστήρια.

Edit...Εχω πάρει φόρα και ακούω το best των Bread...Δεν ευτελίζουν καταστάσεις..Στέκονται αξιοπρεπώς.

Κοιτάξτε ο δίσκος αυτός είναι κατά βάση δισκος κλιματος! και η προσέγγιση του στο σήμερα λάθος από κούνια....
Σηκώθηκα το πρωί φτιαχνω καφέ βάζω τον δίσκο και τον αφήνω να παίζει
Περιφέρομαι στο σπίτι κάνοντας διάφορα.
Αφού σφηνώθηκαν απο πουθενά τα ψωμια και μετα που εβαλα παλι τον δισκο ο George Harrison,
είπα οκ , τωρα πρέπει να κάτσω κάτω και να κάνω σοβαρή ακρόαση....
Αυτο ήταν λαθος! έπρεπε να τον αφήσω να παίζει...και όχι να τον ψειρίσω και μαλιστα αποσπασματικά δηλαδή ακουγοντας την μια πλευρά ξεχωριστα από την αλλη και ξανα πίσω κοκ.....

έχει δικαιο ο Grio σε αυτο , η μαιμού αυτη δεν θελει ψείρισμα...
Και αυτο που έχει να πάρεις το εισπράτεις πανοραμικά!
Προσωπικά με πήγε πίσω σε μια εκθεση χάι έντ δεν ξέρω πόσοι την θυμούνται που έπαιζε ο Λυμπε, τότε που είχε βαλει και το maximizing the audience..
Θυμάμαι ακόμα την ατμόσφαιρα τότε.......

anyway!

Chief, έχεις γνωρίσει ποτέ μαύρο? Γνώρισα κάποιον σε μια συγκέντρωση πριν δυο χρόνια.Μιλήσαμε και του έλεγα πόσο γουστάρω την μουσική τους και μετα απο καμιά ώρα μου είπε σε άσχετη φάση "Σταμάτα να μου μιλάς άλλο γιατι θέλω να σου δώσω μπουνιά"...Σοκαρίστηκα...
Είπα το γεγονος σε κόσμο και μου είπαν το εξής και μαλιστα σαν κάτι ενετελώς φυσικό. "ναι συμβαίνει αυτό με τους μαύρους ακόμα και σήμερα, είναι καχυποπτοι στις φιλοφρονήσεις των λευκών"....
Δεν μπορώ να τους αδικήσω, ο λευκός τους μεταχειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο...
Τα gospel και ειδικά αυτα με τα Jesus ουρλιαχτά κρυβουν τόση οργή από πίσω που δεν θα τολμούσα να μπω σε μαυρη εκκλησία με το ροδαλο μου δερματάκι πάνω σε έναν gospel παροξυσμό....
Ναι έχουν μία υστερία...είσαι ευστοχος σε αυτο...
Για αυτο στην πρώτη πλευρα πραγματι το Talkin' about Jesus στα μάτια ενός λευκού είναι το ας πουμε πιο αδυναμο κομμάτι...
Θα διαφωνησω όμως για το Will the Circle Be Unbroken, που το θεωρώ το highlight αν όχι του δισκου σιγουρα της πρώτης πλευράς
......

Αμ το Everything I Own...Της γενιάς σου και αυτοί...

Κοίτα να δεις που μου συνεβει το αντίστροφο..Στην τρίτη ακρόαση μου φάνηκε πιο αδιάφορο από την πρώτη.
Ανώμαλα πράγματα..Μυστήρια.

Edit...Εχω πάρει φόρα και ακούω το best των Bread...Δεν ευτελίζουν καταστάσεις..Στέκονται αξιοπρεπώς.

Jesus! (όχι gospel το απλό):ernaehrung004:

[/COLOR]

Jesus! (όχι gospel το απλό):ernaehrung004:

Αστα Jesus όπως τα ξερει ο κόσμος...Δεν με αγγίζουν...Φερε μου μερικά σαν το Ghetto Music του Eddie Gale..
Αυτά που σε καρφώνουν πισώπλατα και σου στρίβουν το μαχαίρι με επαγγελματικη μαεστρία..

Απάντηση: Re: Λάβα

ναι
.... αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι τραγικά αδιάφορο για άλλους).

Αυτό είναι αυτονόητη αρχή μας. Απορώ πως μπαίνει προς συζήτηση

Καλός φίλος μου έλεγε τις προάλλες: "δε μπορώ να ακουσω μπλουζ με τίποτα πια και απορώ με σένα... Ολο το ίδιο μπίρι μπίρι δε βαρέθηκες;" :D

Εγώ σωπαίνω. Δε λεω τίποτα. Λέω;:smile:

Re: Απάντηση: Re: Λάβα

Αυτό είναι αυτονόητη αρχή μας. Απορώ πως μπαίνει προς συζήτηση

Καλός φίλος μου έλεγε τις προάλλες: "δε μπορώ να ακουσω μπλουζ με τίποτα πια και απορώ με σένα... Ολο το ίδιο μπίρι μπίρι δε βαρέθηκες;" :D
\

Μήπως εννοούσε τα μπλουζ της Celine Dion;; Ακούς τέτοια πράγματα;; :flipout:

Εγώ σωπαίνω. Δε λεω τίποτα. Λέω;:smile:

Εχω προχωρήσει στο τεσσαρακοστο πρώτο λεπτό της ακρόασης και οσο πάει βελτιώνεται...Έβαλαν δυο τρία αδιάφορα στην αρχή αλλά τα επόμενα έχουν ενδιαφέρον.

Re: Απάντηση: Re: Λάβα

Επειδή διαπιστώνω απο τα συμφραζόμενα μια παρεξήγηση, οφείλω να διευκρινίσω πως το
πάμε παρακάτω που πρότεινα, προφανώς αφορούσε τη συνέχιση-εξέλιξη της συζήτησης, και όχι τη διακοπή της.

Ολα καλά Κουν! Δεν υπάρχει παρεξήγηση, συνεχιζω και γράφω:ernaehrung004:....
οι ντιβες έχουν και τα καπρίτσια τους:flipout::flipout:

\

Μήπως εννοούσε τα μπλουζ της Celine Dion;; Ακούς τέτοια πράγματα;; :flipout:

Εχω προχωρήσει στο τεσσαρακοστο πρώτο λεπτό της ακρόασης και οσο πάει βελτιώνεται...Έβαλαν δυο τρία αδιάφορα στην αρχή αλλά τα επόμενα έχουν ενδιαφέρον.

Γιατί δεν είναι η Celine μαυρόφιλη?
Αφού έχει διασκευάσει (δολοφονήσει ) Patti Labelle

:bawling:Φτου γαμώτο!
Στον Κουν αρέσουν οι Bread
το καλυτερο παιδί του φορουμ στεναχωρώ.....

................. άρα μας δουλεύεις ή απλά ελπίζεις να παρακολουθούν avclub και τίποτις κορτσούδια χωρίς να γράφονται ... :) :) :)

μπα, για κορτσούδια δεν το βλέπω....
μόνο εγώ σας διαβάζω καλέ, και η μοναδική μου συνεισφορά στο παρόν υπέροχα ξεστρατίσαν νήμα μπορεί να είναι - μιας και σε όλους σας άρεζε - το "Will the Circle Be unbroken" όπως ακούστηκε στην ταινία Broken Circle Breakdown. H ταινία δεν προτείνεται-πολύ καλή αλλά πονάει πολύ....

https://www.youtube.com/watch?v=d1Y6xywayzI