Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

Έτσι έτσι.... πλήρες mini itx με 1000 ευρώ... τσάμπα πράγμα...
(γιατί σε τέτοιο κουτί μόνο SSD μπαίνει...)

(ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΦΥΣΙΚΑ,.... ειδικά το Origen... ):grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

http://www.techpowerup.com/reviews/Origen_ae/M10/5.html

και ένα review για το Origen... όσο και να το βλέπεις δεν χορταίνεται...

(με εξαίρεση βέβαια το τηλεχειριστήριο το οποίο είναι πολύ "φθηνό")...
:a0210:...

Την άλλη εβδομάδα Θεού θέλοντος θα έχω τελειώσει ένα μαύρο M10 με το πολυαναμενόμενο Zotac H55ITX και όλα τα σχετικά. Καταπληκτικό case αλλά πολλά χρήματα (450 με μεταφορικά). Όσο για το remote μια χαρά είναι το philips που δίνουν, δείχνει φτηνιάρικο αλλά είναι 100% RC6 και ακριβώς το ίδιο με το αρχικό RC6V2MCE. :a0210:

Τι σας έπισαε με τα τόσο μικρά? Μήπως "Αγάπη μου συρρίκνωσα το HTPC"?
Εγώ έχω βάλει στο μάτι αυτό, πολύ φθηνότερο και μπάινει και πάνω ή κάτω από τις άλλες συσκευές σας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

Την άλλη εβδομάδα Θεού θέλοντος θα έχω τελειώσει ένα μαύρο M10 με το πολυαναμενόμενο Zotac H55ITX και όλα τα σχετικά. Καταπληκτικό case αλλά πολλά χρήματα (450 με μεταφορικά). Όσο για το remote μια χαρά είναι το philips που δίνουν, δείχνει φτηνιάρικο αλλά είναι 100% RC6 και ακριβώς το ίδιο με το αρχικό RC6V2MCE. :a0210:

ΑΝΑΜΕΝΩ PHOTOS... με κομπλέ το μηχανάκι.... από που το πήρες? (και το κουτί και την μητρική )

Τι επεξεργαστή θα βάλεις? Ψήκτρα? θα βάλεις low profile κάρτα γραφικών...?

αυτές οι "λίγες" ερωτησούλες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

ΑΝΑΜΕΝΩ PHOTOS... με κομπλέ το μηχανάκι.... από που το πήρες? (και το κουτί και την μητρική )

Τι επεξεργαστή θα βάλεις? Ψήκτρα? θα βάλεις low profile κάρτα γραφικών...?

αυτές οι "λίγες" ερωτησούλες...

Με το που θα τελειώσω με το καλό θα αναρτήσω ολόκληρο το φωτο-ιστορικό μια και πιστεύω πως έχει αρκετό ενδιαφέρον ως κατασκευή λόγω των mods της σύνθεσης. Για να είμαι ειλικρινής, κανονικά θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή αλλά το εξαιρετικό Zotac H55 το είχα προπαραγγείλει από τo www.hrt.de από τις 19 Ιανουαρίου που ανακοινώθηκε και τελικά το παραλαμβάνω μεθαύριο για να αρχίσω επιτέλους τις "βελτιώσεις".

Ενημερωτικά το board είναι το γνωστό Zotac H55-ITX-WiFi με chipset H55 και θα το χρησιμοποιήσω με i3-540 και το IGP του. Δεν σκοπεύω ούτε και θέλω να βάλω third-party video card αφού ο κύριος λόγος που ξεκίνησα την κατασκευή είναι ένα low-power HTPC χτισμένο ακριβώς επάνω στο Intel HD graphics και στο HDMI passthrough - HD Audio bitstreaming που προσφέρουν οι Clarkdale.

Επίσης το μοναδικό PCIe του board το χρειάζομαι για το Hauppauge HVR-2200 dual tuner που είναι και το σημαντικότερο part της κατασκευής. Από εκεί και μετά στο board έχω αρκετές ποιοτικές αλλαγές όπως αντικατάσταση του "συνηθισμένου" και single-band WLAN με dual-band 2T2R κλπ, άλλα pigtails, conns και κεραίες επίσης για dual band, βελτιωμένη ψήξη για chipset και mosfets κλπ.

Γενικά για να μην μακρυγορώ το ζητούμενο, γι'αυτό άλλωστε και το M10, είναι ένα ποιοτικό αν και καθόλου οικονομικό HTPC με βελτιωμένα ασύρματα χαρακτηριστικά, το κατά δύναμη καλή ψύξη για τα δεδομένα του μεγέθους του και φυσικά προορίζεται για χρήση Radio/TV DVB-T recording - playback, audio και hd video playback και τα λοιπά γνωστά με Windows 7 Media Center. Βέβαια το M10 εκτόξευσε το κόστος αλλά για να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο case είναι και ο λόγος που αποφάσισα την κατασκευή. Αυτό συν το ότι βαρέθηκα τόσο τα μεγάλα και άβολα HTPC όσο και τα dedicated media player - DVBT tuner - recorders στα οποία έχω ξοδέψει ένα σωρό χρήματα και τα περισσότερα είναι κινεζο-σαβούρες.

Last edited:

Δεν είναι τόσο το μέγεθος φίλε Γιάννη, όσο η κορυφαία κατασκευαστική ποιότητα κάτι τρομερά σπάνιο σήμερα. Άλλο πράγμα σε μια ποιοτική κατασκευή είναι ένα μασίφ πάχους 6mm αλουμινένιο monoblock case προσεγμένο μέχρι τα πόδια, τις βίδες και τους αεραγωγούς και άλλο μια τενεκεδένια + πλαστική μικρογραφία κανονικού case.
Το μεν δεύτερο φυσικά κάνει μια χαρά τη δουλειά του σε λογικότατο κόστος, αλλά το πρώτο καταφέρνει να ξεσηκώσει και να εμπνεύσει ανθρώπους σαν και εμένα που λόγω πολυετούς εργασίας στο χώρο έχω πια βαρεθεί τέτοιες κατασκευές. Πίστεψέ με έτσι και πιάσεις ένα M10 στα χέρια σου θα πεις χαλάλι τα 450 και λίγα είναι. Και όπως είπα και στον solamnic7 αν δεν ήταν το συγκεκριμένο case δεν επρόκειτο με τίποτα να φτιάξω νέο HTPC αφού με το που έβλεπα τα διαθέσιμα κουτιά της αγοράς, ασχέτως τιμής, απογοητευόμουν και δεν μου έκανε την παραμικρή αίσθηση μια τέτοια κατασκευή. :D

Last edited:
Απάντηση: Re: Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

Εγώ έχω βάλει στο μάτι αυτό, πολύ φθηνότερο και μπάινει και πάνω ή κάτω από τις άλλες συσκευές σας.

Αυτό που λες (SD200) δεν είναι καν mini-itx όπως τα υπόλοιπα του θέματος, αλλά micro ATX... Για να δεις διαφορά μεγέθους, ψάξε για το μικρό του αδερφάκι (SD100, το οποίο έχω στο κατεβαστήρι).

Ενημερωτικά το board είναι το γνωστό Zotac H55-ITX-WiFi με chipset H55 και θα το χρησιμοποιήσω με i3-540 και το IGP του. Δεν σκοπεύω ούτε και θέλω να βάλω third-party video card αφού ο κύριος λόγος που ξεκίνησα την κατασκευή είναι ένα low-power HTPC χτισμένο ακριβώς επάνω στο Intel HD graphics και στο HDMI passthrough - HD Audio bitstreaming που προσφέρουν οι Clarkdale.

Πολύ ωραίο project, ανυπομονούμε να δούμε την υλοποίηση!

Ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς από εμάς είναι η σωστή υποστήριξη των 23.976Hz από το Clarkdale. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν η Intel κατάφερε (επιτέλους) να το κάνει σωστά.

Πολύ ωραίο project, ανυπομονούμε να δούμε την υλοποίηση!

Ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς από εμάς είναι η σωστή υποστήριξη των 23.976Hz από το Clarkdale. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν η Intel κατάφερε (επιτέλους) να το κάνει σωστά.

Από ότι ξέρω Δημήτρη αρχικά υπήρξε ένα πρόβλημα με τα 23.976Hz με αποτέλεσμα το γνωστό περιοδικό stuttering των 40sec σε BD content. Φαίνεται όμως πως είναι θέμα drivers και όχι hardware και από ότι ακούστηκε οι νεώτερες εκδόσεις το λύνουν. Θα δούμε.

Πάντως πέρα από τα 24Hz οι Clarkdale είναι ότι πρέπει για htpc/media χρήση. Αν και πραγματικά ποτέ μου δεν μπόρεσα να συμπαθήσω έστω και λίγο τα IGP τόσο της Intel όσο και της AMD, ο μικρός "ψυχρός" i3 με το διπλό 1080p stream decoding, το hardware H.264/MPEG-4 AVC και το Dolby TrueHD - DTS HD-MA over HDMI bitstreaming με δελέασε. Για τη συγκεκριμένη χρήση και παρέα με το Η55 και το συγκεκριμένο Zotac board φαντάζει ιδανικός συνδυασμός. Το κατά πόσο είναι και στην πραγματικότητα θα φανεί σύντομα... :smile:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

......ο μικρός "ψυχρός" i3 με το διπλό H.264 1080p stream decoding και το Dolby TrueHD - DTS HD-MA over HDMI bitstreaming με δελέασε. Για τη συγκεκριμένη χρήση και παρέα με το Η55 και το συγκεκριμένο Zotac board φαντάζει ιδανικός συνδυασμός. Το αν και πόσο είναι στην πραγματικότητα θα φανεί... :smile:

Ψυχρός.... χμ.. λέξη κλειδί....

να δούμε σαν υλοποίηση...
οπότε φυσικά αναμένουμε... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

Ψυχρός.... χμ.. λέξη κλειδί...

Ακριβώς όπως το είπες αδελφέ, "λέξη κλειδί". :smile:

Σίγουρα δεν είναι "παγωτό" αλλά από κάτι δοκιμές που έκανα τις τελευταίες ημέρες επάνω σε ένα άλλο H55 board (Intel DH55TC) το πραγματικό thermal dissipation ακόμα και σε συνθήκες full load και τέσσερα threads ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα με το συνολικό που παράγει ένα Atom+ION. Αν σκεφτείς όμως πως παρόλο που δεν πολυενδιαφέρει το performance πόσο ταχύτερος επεξεργαστής είναι τότε μάλλον εύκολα τον λες "ψυχρό". Για να καταλάβεις δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει και να ξεπεράσει σε performance έναν 8600 και ο μεν πρώτος πιανόταν χωρίς συνδεδεμένο fan στην μανίσια ψύκτρα ενώ ο δεύτερος ζεματούσε κυριολεκτικά κάτω από μια Enzo Ultra X και ένα 12άρι στις 1600rpm.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

foxx;1132221...... Για να καταλάβεις δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει και να ξεπεράσει σε performance έναν 8600 και ο μεν πρώτος πιανόταν χωρίς συνδεδεμένο fan στην μανίσια ψύκτρα ενώ ο δεύτερος ζεματούσε κυριολεκτικά κάτω από μια Enzo Ultra X και ένα 12άρι στις 1600rpm.[/QUOTE said:
.... άντε να σου έρθει με το καλό να μας τρελάνεις... :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Λαχταριστά mini-itx HTPC cases

Όντως πολύ ενδιαφέρον και λόγω της TV κάρτας. Θα έχει καλή λήψη? (εσωτερική γαρ)

Γιατί να μην έχει; Μέχρι σήμερα όσα internal tv tuners έτυχε να χρησιμοποιήσω είχαν εξίσου καλό δέκτη με αυτόν μιας τηλεόρασης, κάποιες φορές ακόμα και καλύτερο. Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι ο ελαφρώς μεγαλύτερος αρμονικός και παρασιτικός θόρυβος λόγω γειτνίασης του RF τμήματος με το συνήθως "πλούσιο" παρασιτικά PC hardware, αν και αυτό παρατηρείται μάλλον σπάνια στα ακριβότερα μοντέλα. :smile: