Λαμπα και B&W 802 D

E καλά ρε Γιώργο, μη το θέτεις έτσι, δεν είμαστε εδώ για να μαλώσουμε.

Θέλουμε να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο.

Βασικά και σε μένα οι Ηλέκτρες ήρθαν κατα νου.
Είχα ακούσει τις παλιές με τα MG12 και μου άρεσε ο ήχος πάρα-πάρα πολύ.
Να σου πω βέβαια ότι δε θα ήθελα σε τελικό στάδιο λάμπα (όχι οι επαφές βρώμισαν, όχι το bias της πίσω αριστερής λάμπας έχει ξεφύγει λίγο), γι'αυτο και φυσικά δεν το προτείνω στον φίλο.
Για να μη μιλήσω για όταν θα χρειαστεί αλλαγή στις λάμπες τι θα γίνει...16 λαμπίτσες θα χρειαστεί και φυσικά για τα 802D δε θα βάλει ότι να'ναι... Μεγάλο κόστος.

Για το ηχόχρωμα των λαμπάτων έχω μια μικρή ένσταση να σου πω την αλήθεια.
Οι φθηνοί (=αυτοί που δεν μπορούν να οδηγήσουν τα 802D) είναι πολύ...γλυκεροί. Αν προσέξεις τις ακριβές υλοποιήσεις τις Cary, Audio research ή BAT θα δεις ότι όσο πιο ακριβοί είναι, τόσο λιγότερο "γλειφιτζούρια" είναι. Μάλλον τείνουν προς το ουδέτερο, κρατώντας ωστόσο τη φινέτσα της λάμπας. IMHO.
Τελευταία είχα και μια απογοήτευση με 2 EAR509, όπου ήταν μουσικότατοι και τονικά...υποφερτοί (σε ότι αφορά το χαμηλό), αλλά εκεί που άρχιζες να γουστάρεις σου έκοβε τη φόρα το κλιπάρισμα.
Χίλιες φορές 2 μπέρια μονομπλοκέ οι οποίοι είναι οριακά πιο...άμουσοι, οδηγούν όμως σωστά. Τουλάχιστον τα ηχεία μου, απο προσωπικής εμπειρίας μιλάω.

Υπάρχουν άλλα μοντέλα (και μεταχειρισμένα) λαμπάτων τελικών μέχρι τα 5 χιλιάρικα με επαρκές ρεύμα?

Κλείνοντας, πρότεινα στο φίλο βαρβάτο τρανζίστορ γιατί ακόμη και ο ταπεινός (τιμολογιακά) τελικός της Usher οδηγεί παραπάνω από ικανοποιητικά τα ηχεία αυτά. Τα έχω ακούσει.
Οπότε θεωρώ ότι με ταβάνι τα 5 χιλιάρικα και αν μιλήσουμε και για μεταχειρισμένο, μπορεί ο φίλος μας να βρει Plinius, Pass και Mark Levinson, να πάρει τρομερές δόσεις οδήγησης και μουσικότητας χωρίς τις έννοιες της λάμπας.

Γκρήτινγκς!

Στέργιο,

Για τις πρακτικές ευκολίες θα συμφωνήσω. Όσο για τα γλυφιτζούρια, δεν έχει να κάνει με το κόστος γιατί οι Conrad Johnson και Cary έχουν το γνωστό λαμπάτο ηχόχρωμα, ενώ οι Audio Research ακούγονται σαν τρανζίστορ. Όλοι αυτοί ανήκουν στην ίδια κατηγορία τιμής. Οι υλοποιήσεις του Τσακιρίδη μάλλον κλίνουν προς το ουδέτερο.

Οι Behringer, δεν είναι οριακά πιο άμουσοι. Είναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ. Ο ήχος τους είναι αδιάφορος. Είχα Behringer 2 χρόνια. Έχω αποφύγει να το γράψω για να μην βάλω φωτιές, δυστυχώς όμως.. Εσύ σώζεσαι λόγω των Magnepan πιθανά και δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Βάλε να παίξουν οι Behringer σε ένα αγγλικό monitor και κάνε σύγκριση με ένα καλό λαμπάτο κάτω των 3000 ευρώ. Καμία σχέση.

Με τις τελευταίες σου προτάσεις ήτοι Usher, Plinius, Pass κλπ, θα συμφωνήσω.

Περί ορέξεως.. η γνωστή πίττα. Όμως τι χομπίστες είμαστε αν δεν ρυθμίσουμε την πόλωση, δεν καθαρίσουμε το δίσκο, δεν ελέγξουμε την ανάρτηση με το αλφάδι και δεν καθαρίσουμε τις επαφές; Ας πάρουμε ένα midi τότε να τελειώνουμε..

Να με συμπαθάς φιλαράκ.. :ernaehrung004:

Τα 802D είναι αρκετά πιό εύκολα απο τα 802N. Ο Βασίλης στην Τηλεοπτική θα σε βοηθήσει να βρείς κάτι καλό.

Δικές μου προτάσεις
Απο λάμπα: Ηλέκτρες plus (με τις 6550), Audio valve και Antique Sound Lab Hurricane

Απο τρανσίστορ: Usher (και αν σου κάτσει σου περισσεύουν τρισίμισυ χιλιάρικα) και Nuforce. Η κανένας ML 332, 333, 335 σε μεταχειρισμένο. Με τους Pass και Plinius βάζεις συνεταίρο στο σπίτι σου τη ΔΕΗ (όπως λέει φίλος HiEndας).

Αν γνωριστείς δια ζώσης με τους συμπρωτευουσιάνους θα βρείς λύση σίγουρα.

Καλή τύχη στο ψάξιμο

Περί ορέξεως.. η γνωστή πίττα. Όμως τι χομπίστες είμαστε αν δεν ρυθμίσουμε την πόλωση, δεν καθαρίσουμε το δίσκο, δεν ελέγξουμε την ανάρτηση με το αλφάδι και δεν καθαρίσουμε τις επαφές; Ας πάρουμε ένα midi τότε να τελειώνουμε..

Eτσι ετσι, γιαυτο αν αγαπαει τον ηχο της λάμπας, ανάλογα και με το ειδος της λάμπας που θα του φορέσει π(χ KT88JJTesla γλειφιτζούρι, ΕiΚΤ90 αναλυτικότατη-ξυράφι και με πολύ καλό ελεγχο χαμηλου και Svetlana6550C μεσος ορος) μπορει να ακους οπως σου αρέσει!

Οι Behringer, δεν είναι οριακά πιο άμουσοι. Είναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ. Ο ήχος τους είναι αδιάφορος. Είχα Behringer 2 χρόνια. Έχω αποφύγει να το γράψω για να μην βάλω φωτιές, δυστυχώς όμως.. Εσύ σώζεσαι λόγω των Magnepan πιθανά και δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Βάλε να παίξουν οι Behringer σε ένα αγγλικό monitor και κάνε σύγκριση με ένα καλό λαμπάτο κάτω των 3000 ευρώ. Καμία σχέση.

Συνεχίζοντας την κατάχρηση του thread θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρει.
Στα μάγκνεπαν όπου χρειάζονται ρεύμα τα μπέρια νίκησαν hands down οτιδήποτε άλλο δοκίμασα. Και δε μιλάω μόνο για οδήγηση. Αν δεν το γαργαλήσεις το ηχείο με ρεύμα δεν υπάρχει περίπτωση να το ακούσεις. Ακούς κάτι, αλλά όχι αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε.
Τραγικούς δε θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω ποτέ, αφού σε αντίστοιχο τεστ με τον Coda που έχω όχι όμως στα μάγκια αλλά στα Chario Millenium II μου ακούστηκε περισσότερο μελωδικός, μουσικός, ατμοσφαιρικός ο τελευταίος. Σε καμία περίπτωση όμως τα μπέρια δεν είναι τραγικά. Αυτό είναι υπερβολή.

Και ελπίζω να μην εννοείς ότι ένα "αγγλικό μόνιτορ" είναι πιο αποκαλυπτικό από τα μάγκια. Γιατί θα θυμώσω. :BDGBDGB53:

Αυτή τη στιγμή λόγω "ενεργής κατάστασης" στο σύστημά μου έχω το τέρας των 35 κιλών να παίζει τα πρίμα. χεχε. 200000μf για 2 τουήτερ. Αλλά δεν τον έβαλα επειδή μου έλειπε κάτι. Τον έβαλα επειδή καθότανε και ήταν κρίμα. Και για 1000 ευρώ που μου τον ζητούσανε ούτε λόγος...

Μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα για τα μπέρια αγαπητέ μου. Όπως και για οτιδήποτε άλλο.
Αλίμονο!

Αλλά εκτός από οοοοολα αυτά, παίζει ρόλο και ο τρόπος που ακούει ο καθένας τη μουσική του.

Κλείνοντας θα ήθελα να συστήσω στο φίλο μας με τα 802 D να πάρει σβάρνα τα μαγαζιά και να διαλέξει χαλαρά ότι θα του κάτσει καλύτερα. Θεωρώ ότι μπορεί να βρει κάτι το οποίο θα τον υπερικανοποιήσει σε αυτά τα χρήματα.

Εμείς εδώ είμαστε για να ακούσουμε και να ζήσουμε μαζί αυτή την πορεία. -bye-

Eτσι ετσι, γιαυτο αν αγαπαει τον ηχο της λάμπας, ανάλογα και με το ειδος της λάμπας που θα του φορέσει π(χ KT88JJTesla γλειφιτζούρι, ΕiΚΤ90 αναλυτικότατη-ξυράφι και με πολύ καλό ελεγχο χαμηλου και Svetlana6550C μεσος ορος) μπορει να ακους οπως σου αρέσει!

Δεν έχουν όλες οι σχεδιάσεις τόσο μεγάλη διαφορά από λάμπα σε λάμπα. :operator:

Re: Απάντηση: Λαμπα και B&W 802 D

Στέργιο,

Για τις πρακτικές ευκολίες θα συμφωνήσω. Όσο για τα γλυφιτζούρια, δεν έχει να κάνει με το κόστος γιατί οι Conrad Johnson και Cary έχουν το γνωστό λαμπάτο ηχόχρωμα, ενώ οι Audio Research ακούγονται σαν τρανζίστορ. Όλοι αυτοί ανήκουν στην ίδια κατηγορία τιμής. Οι υλοποιήσεις του Τσακιρίδη μάλλον κλίνουν προς το ουδέτερο.

Με τις τελευταίες σου προτάσεις ήτοι Usher, Plinius, Pass κλπ, θα συμφωνήσω.

Να με συμπαθάς φιλαράκ.. :ernaehrung004:

δηλαδη τα μαγκια χρωματιζουν;

Kαι εσυ που το ξέρεις??????????:beee::beatnik2::builder:

Εσύ που είσαι φυσικός θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα.

Δεν υπάρχει περίπτωση σε λαμπάτο μηχάνημα που είναι γλυκερό να βρω μια λάμπα που θα το κάνει κοφτερό!

Έλεος φιλαράκ.

-bye-

Αν ο χωρος που θα τοποθετηθουν ειναι σχετικα λογικου μεγεθους,πιστευω οτι δεν θα χρειασθει καποιο τερας για να τα οδηγησει,και φυσικα αν οι σταθμες που ακουει ο ευτυχης κατοχος των 802 δεν ειναι 115db.Αυτο πιστευω οτι θα δωσει περισσοτερες δυνατοτητες επιλογης ενισχυτικου.Εναλλακτικα προτεινω μεσα σ αυτο το οριο τιμης,την αγαπη μου,Sonic Frontiers Power 3

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λαμπα και B&W 802 D

δηλαδη τα μαγκια χρωματιζουν;

Προφανώς. ΌΛΑ τα ηχεία χρωματίζουν. Άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο. Τα magnepan λόγω πάνελ είναι πολύ δύσκολο να τσιρίξουν ας πούμε, κάτι που δεν ισχύει για ένα μεταλλικό τουϊτερ ή μία κόρνα. Τώρα αν τα magnepan είναι περισσότερο ή λιγότερο αποκαλυπτικά από ένα αγγλικό monitor τύπου ATC η απάντηση είναι ότι κάτι θα ξέρουν χιλιάδες ηχολήπτες και παραγωγοί που επιλέγουν ηλεκτροδυναμικά ηχεία για να ηχογραφήσουν/μιξάρουν. Και μάλλον εμείς ΔΕΝ είμαστε τόσο ειδήμονες όσο αυτοί.

Και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, εννοείται ότι υποστηρίζω σθεναρά τα χρωματισμένα (ή αλλιώς τις ανορθόδοξες σχεδιάσεις-έχω παντοκατευθυντικά). Με άλλα λόγια υποστηρίζω ότι ακούγεται καλά στο αυτί μου και ΟΧΙ ότι είναι "σωστό" μόνο σε μετρήσεις. Για 'μενα δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει διαφορετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν τα συμβατικά ηχεία.

Επειδή το hi-fi είναι απλά ένα θέμα συμβιβασμών, δεν τίθεται θέμα. Μόνο η κολοκυθόπιττα μετράει. Αρκεί να υπάρχει η παιδεία-γνώση και να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δηλαδή να έχουμε κοινή σημειολογία. Να ξέρουμε τι σημαίνει οδήγηση, εικόνα, ηχόχρωμα, έλεγχος, σωστό στήσιμο-συμμετρία, sweet spot, slew rate (ταχύτητα), απόσταση στα όργανα, φυσικότητα κλπ.

Όσο για το πολυπόθητο αληθοφανές γεγονός, απλά δεν υπάρχει. Με ένα απλό αληθινό ταμπούρλο η αδυναμία διαπιστώνεται μια και καλή.

Sorry για το offtopic.

Ρε συ Τζωρτζ, ακόμη και τα μικρότερα μάγκια δε χωράνε στα στουντιάκια...

Είναι καλά, δώσε τους credit...

μάη χάους ιζ όπεν....

Το ξέρεις, νομίζω ότι δεν στέκει αυτό. Τουλάχιστον στα μεγάλα studios όπου το θέμα χώρου/κόστους δεν παίζει κανένα ρόλο.

Όμως νομίζω ότι τώρα θα με συμπαθήσεις: Αν είχα να διαλέξω μεταξύ των δύο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα έπαιρνα τα μάγκια. Άλλο εργαλείο και άλλο φετίχ όμως..

Και για να το κλείσουμε, ναι τα μάγκια είναι γαμάτα ηχεία. Αν δεν ήταν τόσο ενεργοβόρα (είναι και αντιοικολογικά όπως και αν το πάρεις) μπορεί να είχα και 'γω μάγκια.. :ernaehrung004:

Εντ όλσο μάιν..filarak.. Άντε να τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή. Έχουμε να συναντηθούμε από την έκθεση hi-end του 2002(!) -bye-

Για να συμπληρώσω της επιλογές του φίλου θα πρότεινα και κάτι σε Jeff Rowland από την παλιά σειρά του φυσικά σε μεταχειρισμένο όπως Model 6 με μπαταρίες ή Model 8Ti όχι οι προηγούμενοι Model 8 γιατί είναι ελαφρώς σκοτεινοί στα υψηλά.
Πιστεύω ότι είναι ότι πιο κοντά σε λάμπα μπορείς να πάρεις απο τρανζίστορ σε χροιές και μουσικότητα.

Re: Απάντηση: Λαμπα και B&W 802 D

Εχω ακουσει Ηλεκτρες με ΚΤ90 της Εi σε ηχειο Dalavi εχω παθει πλακα και σημειωταιον οτι τα ηχεια αυτα θελουν πολυ ρευμα γιατι ειναι αναισθητα !!!!-bye- -bye-

Προσπαθησε να ακουσεις τον usher.Εναν usher για καθε 802.Εγω τον εχω και οδηγει ενα κεντρικο B&W HTM-1 διενισχυση.

αλλαξε ηχείο καλύτερα....
ψάξε για ένα ευαίσθητο ή φτιάξε ένα....που του αρέσει η λάμπα.....
το ηχείο poy λες δεν παίζει με λαμπάτο ενισχυτή....
ειχα το 801 και τα σκότωσα....
η γλωμη μου....τράβα σε λάμπα και ψάξε...
η μεγαλύτερη απάτη στο hi-fi είναι το τρανζίστορ...